My się wciąż nie poddajemy 💪🏼 w lutym tulić Cię będziemy 👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też zniknęłam, bo miałam trochę zawirowań, a teraz to nie za bardzo jest o czym mówić...
Siesiepy, bardzo mi przykro👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Lekarz zasugerował, że mój niemąż powinien zacząć suplementować Tenfertil on lub Nucleox Primo. Czy macie jakieś opinie o nich?
Przyznam, że on generalnie bierze suplementy: magnez, omega + jakieś na siłownię, ostatnio Vita&Minerals Sport i wyniki ma lepsze niż ja z kwietnia. I nie wiem, czy kupować mu coś jeszcze 🤔💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
aszin wrote:Hej, ja Was trochę podczytuję, ale jakoś nie mam weny się udzielać aktywnie, trochę się obraziłam, że nie wysikałam dwóch kresek 🤪 a tak poważnie, miałam ostatnio trochę gorsze samopoczucie, mam wrażenie, ze dopiero ostatnio w pełni zaczęłam odczuwać tą marcową stratę, tak jakbym wtedy wyłączyła myślenie. Ale już powoli wracam na dobre tory
Tule każdą, która tego potrzebuje 🫂
Ja przechodze to samo, focha na moj organizm... I chce juz @ i zacząć nowy cykl. A dzisiaj 33 dc, ulituj się nade mną panie okres..Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Nineq gin, do którego chodzę też mi polecał Tenfertil tylko wersję dla kobiet, ale powiedziałam, że mam sporo witamin osobno kupionych i muszę je najpierw wykorzystać. Odczułam chamską próbę reklamy, cena jest wysoka, ciekawe czy przedstawiciel handlowy Tenfertil tak dobrze żyje z lekarzami czy faktycznie jest to warte tych pieniędzy … może ktoś stosował i się wypowie, bo jestem ciekawa.90&92
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
🍀🤞🏻 -
Frajda, mi na zaleceniu wpisał Prematal Primo lub Pregna Plus i jak wiem, że Prenatal zmienił skład tak wolę zostać przy Prenacaps, które biorę.
Analizowałam właśnie składy i praktycznie 99% tego co jest w Tenfertil on i Nucleox jest w tym co bierze mój K. Tyle co wychodzi, że muszę się z nim podzielić NAC.
I jeśli ktoś mi powie, że rzeczywiście po Tenfertil on lub Nucleox jest lepiej, to kupię mu to 😁
Ale Tenfertil drogi 🫢💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
siesiepy wrote:Bardzo proszę o wpisanie CB. Beta z wczoraj 217, progesteron 32,5. Zaczęło spadać, więc kropek więcej nie walczy. Czekam na turbo @.
Siesiepy żadne słowa nie będą teraz adekwatne 😢 przytulam 🫂 -
nick nieaktualny
-
Nineq wrote:Frajda, mi na zaleceniu wpisał Prematal Primo lub Pregna Plus i jak wiem, że Prenatal zmienił skład tak wolę zostać przy Prenacaps, które biorę.
Analizowałam właśnie składy i praktycznie 99% tego co jest w Tenfertil on i Nucleox jest w tym co bierze mój K. Tyle co wychodzi, że muszę się z nim podzielić NAC.
I jeśli ktoś mi powie, że rzeczywiście po Tenfertil on lub Nucleox jest lepiej, to kupię mu to 😁
Ale Tenfertil drogi 🫢
Wtrącę się na chwileczkę. Zawsze mówiono, że lepiej oddzielnie dobierać suple. Mój mąż miał zalecone stosowanie Tenfertil, robiliśmy badanie nasienia przed stosowaniem, a potem po dwóch miesiącach. Niestety w innym labie, bo w tym pierwszym nie podobało nam się opracowanie wyników i lekarz polecił zmienić też laba. W każdym razie, ile zasługa w tym Tenfertil nie wiem, ale mieliśmy skok morfo z 4 na 10%, skok w żywotności i ruchu.Nineq lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
nick nieaktualnyMy przymierzamy się powoli do badania nasienia. Rok temu już o tym myśleliśmy ale zaszłam w ciążę. Teraz mój sam stwierdził że cały czas diagnozujemy głównie mnie i może czas żeby on się dokładniej przebadał. Bierze suple fertistim dla mężczyzn ciężko powiedzieć na ile one coś dają. Poczekamy jeszcze ze 2 cykle i zobaczymy.
-
Majuna wrote:Wtrącę się na chwileczkę. Zawsze mówiono, że lepiej oddzielnie dobierać suple. Mój mąż miał zalecone stosowanie Tenfertil, robiliśmy badanie nasienia przed stosowaniem, a potem po dwóch miesiącach. Niestety w innym labie, bo w tym pierwszym nie podobało nam się opracowanie wyników i lekarz polecił zmienić też laba. W każdym razie, ile zasługa w tym Tenfertil nie wiem, ale mieliśmy skok morfo z 4 na 10%, skok w żywotności i ruchu.
Wiem właśnie, że lepiej oddzielnie dobierać. Mój K. od lat tak robi i wszystko co ma Tenfertil on bierze oprócz NAC, ale to ja biorę i mamy w domu. On ma lepszą wiedzę o suplementach niż ja 😅 Zatem się zastanawiam nad sensem kupna.
Nie badaliśmy nasienia, bo jak dla mnie za szybko na wyrokowanie, ale przy dłuższym staraniu na pewno zrobimy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 10:22
Majuna lubi tę wiadomość
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
Hej dziewczyny, czy brilka lub edka85 meldowały coś o testach? Staram się nadrabiać, ale biorę pod uwagę, że mogłam coś przeoczyć.
Ode mnie: mąż wczoraj wrócił ze szpitala i jest w domu, ale czeka nas jeszcze kilka ciężkich dni. Klinika bez problemu zawiesiła nasz udział w programie IVF. Jeszcze dziś do nich zadzwonię upewnić się, że mój mail dotarł i wszystko jest załatwione. Jak już będą siły to pewnie spróbujemy od nowa kwalifikacji.
Trzymajcie się mocno 🫂Anulek84, BillieJean, Nieprzejrzysta, Paula6432, Missi, Katsue, kasia97, Hach, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Nineq wrote:Dziękuję za informację 🤗
Wiem właśnie, że lepiej oddzielnie dobierać. Mój K. od lat tak robi i wszystko co ma Tenfertil on bierze oprócz NAC, ale to ja biorę i mamy w domu. On ma lepszą wiedzę o suplementach niż ja 😅 Zatem się zastanawiam nad sensem kupna.
Nie badaliśmy nasienia, bo jak dla mnie za szybko na wyrokowanie, ale przy dłuższym staraniu na pewno zrobimy.
Moim zdaniem nie ma na co czekać, lepiej wiedzieć za wczasu z czym walczyć. Lekarze nie mówią o podstawowych badaniach do sprawdzenia. Ja straciłam pół roku u lekarki, która zleciła tylko badania glukozy i insuliny oraz nasienia i robiła by tylko monitoringi na stymulacji. Resztę dowiedziałam się z forum i jak ja za to jestem wdzięczna❤️ gdybym miała taka wiedzę rok temu 🙈 nie traćcie czasu więcBillieJean lubi tę wiadomość
-
Anulek84 wrote:Moim zdaniem nie ma na co czekać, lepiej wiedzieć za wczasu z czym walczyć. Lekarze nie mówią o podstawowych badaniach do sprawdzenia. Ja straciłam pół roku u lekarki, która zleciła tylko badania glukozy i insuliny oraz nasienia i robiła by tylko monitoringi na stymulacji. Resztę dowiedziałam się z forum i jak ja za to jestem wdzięczna❤️ gdybym miała taka wiedzę rok temu 🙈 nie traćcie czasu więc
Z forum na pewno można wiele dowiedzieć się, więcej niż od lekarzy.Anulek84 lubi tę wiadomość
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
nick nieaktualnyNineq wrote:Z forum na pewno można wiele dowiedzieć się, więcej niż od lekarzy.
To mnie trochę przeraża że lekarze patrzą na wyniki widzą że się mieścisz w zakresie i mówią że wszystko jest ok nie biorąc pod uwagę że chociażby takie TSH dla kobiety która się stara i dla starszej pani musi być inne. Przecież rok temu jak poszłam po 5 msc starań po jakieś badania to lekarz mi mówi że po co że to za krótko na jakąkolwiek diagnostykę i starać się dalej.
Te info które dostałam tutaj na temat chociażby suplementacji jest bardzo cenne ale u lekarza się tego nie dowiesz.
Naprawdę nie chce demonizować lekarzy ale mam koleżanki które były odsyłane od lekarzy bo ich zdaniem były zdrowe a potem wychodziły celiakie, pcos czy problemy z tarczycą.
Ja sama mam pewne dolegliwości jelitowe gastrolog popatrzył na mnie kazał się lepiej odżywiać zlecił pare badań i na tym się zakończyło moje leczenie, powiedział że to jelito drażliwe choroba cywilizacyjna co z tego że regularnie mam wzdęcia i wyglądam jakbym była w ciąży o ciągłych zaparciach nie wspomne. -
wyniki mieszczące się w zakresach norm to jedno a normy funkcjonalne to drugie. Nie wiem dlaczego lekarze tak postępują. Może leczą tylko objawy chorób... Dlatego trzeba szukać samemu, dociekać i postawić na swoim Ja bardzo dużo cennych rad dostałam od dietetyka, a badania niestety robię na własną rękę, z laparoskopią mi się udało na NFZ, już jestem po zabiegu
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Te normy... zmora 🙄według nich moja ferrytyna i wit. D jest ok, bo w normie. Teraz tylko nowy ginekolog zwrócił na to uwagę, ale już od pewnego czasu inaczej suplementuje te dwie rzeczy.
Lasia1234, żeby być zdrowym to trzeba mieć pieniądze rzeczywiście 😃na badanie się samemu i dochodzenie do wniosków.
Anulek84, a jak po zabiegu?💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
Lasia1234 wrote:To mnie trochę przeraża że lekarze patrzą na wyniki widzą że się mieścisz w zakresie i mówią że wszystko jest ok nie biorąc pod uwagę że chociażby takie TSH dla kobiety która się stara i dla starszej pani musi być inne. Przecież rok temu jak poszłam po 5 msc starań po jakieś badania to lekarz mi mówi że po co że to za krótko na jakąkolwiek diagnostykę i starać się dalej.
Te info które dostałam tutaj na temat chociażby suplementacji jest bardzo cenne ale u lekarza się tego nie dowiesz.
Naprawdę nie chce demonizować lekarzy ale mam koleżanki które były odsyłane od lekarzy bo ich zdaniem były zdrowe a potem wychodziły celiakie, pcos czy problemy z tarczycą.
Ja sama mam pewne dolegliwości jelitowe gastrolog popatrzył na mnie kazał się lepiej odżywiać zlecił pare badań i na tym się zakończyło moje leczenie, powiedział że to jelito drażliwe choroba cywilizacyjna co z tego że regularnie mam wzdęcia i wyglądam jakbym była w ciąży o ciągłych zaparciach nie wspomne.
Łączę kropki i zrobiłabym na twoim miejscu badania pod kątem pasożytów w AllerGEN(to specjalizujący się LAB w tym) - jeśli tam nic nie wyjdzie to test oddechowy na helicobacter a na koniec USG pod kątem endometriozy“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Po zabiegu coraz lepiej we wtorek miałam zabieg. Drożność super, udało się bez udrażniania, brak zrostów. Ujścia też ok. Z histeroskopii pobrali wycinek w kierunku zmian prozapalnych, z otrzewnej też wycinek w kierunku endometriozy, lekarka potwierdziła, że bardzo delikatna raczej 1 stopnia. Ja miałam robioną pod znieczuleniem ogólnym. Pobyt w szpitalu 3 dni. Jak to po zabiegu, boli trochę brzuch przy ruszaniu i wstawaniu i ramię od gazu, który wtłaczają. Dochodzę do siebie Oby tylko wycinki były git
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 12:38
BillieJean, Hach lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrutellka wrote:Łączę kropki i zrobiłabym na twoim miejscu badania pod kątem pasożytów w AllerGEN(to specjalizujący się LAB w tym) - jeśli tam nic nie wyjdzie to test oddechowy na helicobacter a na koniec USG pod kątem endometriozy
dzięki za podpowiedźFrutellka lubi tę wiadomość
-
Anulek84 wrote:Po zabiegu coraz lepiej we wtorek miałam zabieg. Drożność super, udało się bez udrażniania, brak zrostów. Ujścia też ok. Z histeroskopii pobrali wycinek w kierunku zmian prozapalnych, z otrzewnej też wycinek w kierunku endometriozy, lekarka potwierdziła, że bardzo delikatna raczej 1 stopnia. Ja miałam robioną pod znieczuleniem ogólnym. Pobyt w szpitalu 3 dni. Jak to po zabiegu, boli trochę brzuch przy ruszaniu i wstawaniu i ramię od gazu, który wtłaczają. Dochodzę do siebie Oby tylko wycinki były git
Anulek84 lubi tę wiadomość
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹