X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Oj, też nie pomogę, ale wzięłam swoje ostatnie sprzed niecałego m-ca i wszystkie Twoje są w normach, jakie mam tu wypisane.
    U mnie dla porównania:
    TSH 0,898 µIU/ml
    PRL 16,94 ng/ml
    ATPO 8,46 U/ml

Dopiero będę z nimi szła do ginki :)

No ja tez dopiero sie wybiore jakten wymaz bede miala we wtorek.Ale mowisz, ze w normie? W sumie sie troszke nasze roznia. ale Twoje tez w normie?

A tak na marginesie ile za wizyte u gina placicie ? Moja 120 bierze, z cytologia ro temu 150.

• cati Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    haj dziewczynki :)

Odebralam wlasnie wyniki, ale nie potrafie ich dobrze zinterpretowac...
    Wy tu jestescie madre takie :) moze pomozecie

TSH 1,294 µIU/ml
    PRL 7,30 ng/ml
    ATPO < 28 U/ml

Dziekuje z gory za pomoc :)

Zakres normy TSH wynosi 0,4–4,0 mU/l.
    PRL : Norma: 3,9-29 ng/ml
    ATPO : Norma : 0,0 - 34,0

czyli wychodzi ze wszystko ok :)

angeika lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Angelika według mojej wiedzy masz super do dla starających się tsh ma być max 2,5 tak mi moja gin powiedziała i pozostałe tez masz ok ja prolaktyne mam 13 coś tam i mówiła mi, że super.
    Dzieki kochana juz jestem spokojniejsza :) jak dobrze jest Was tu miec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Zakres normy TSH wynosi 0,4–4,0 mU/l.
    PRL : Norma: 3,9-29 ng/ml
    ATPO : Norma : 0,0 - 34,0

czyli wychodzi ze wszystko ok :)
    To sie ciesze :)

cati lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angeika, wg. mojej normy TSH powinno wynosic 0,27 - 4,20 ulU/ml wiec masz w normie, co do reszty to juz sie nie znam :)
    widze, ze Zgredce tez juz oddali wyniki :)
    Lena - smacznego spozycia alko :) wypij i za mnie :)
    Ara - witaj i uwazaj.... to wciaga :P

u mnie zaraz szybka kąpiel i fruuuuu do łóżeczka bo mi w krzyzu pęka, i w boku z lewej strony (Malenq) i wgle juz nie mam na nic sily. A ze w nocy przysnila mi sie salatka tradycyjna jarzynowa (po śląsku SZAŁOT) no to musialam zrobic. Dopiero usiadlam i Was nadrobilam.

angeika, ara lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • cati Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoja droga nigdy tych badan nie mialam , ale musze isc do lekarza jak najszybcije by zrobic sobie wszystkie badania :)
    Jaki zetaw badan powinnam zrobic ?

WSH , PRL , ATPO cos jeszcze??

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Ja swoja droga nigdy tych badan nie mialam , ale musze isc do lekarza jak najszybcije by zrobic sobie wszystkie badania :)

Wieszco moja mi na poczatek te zalecila, i dodatkowo wymaz z pochwy,bo mowila, ze ostatnio miala kobiet, ktora nie mogla zajsc dlugo, zrobily wymaz byla bakteria, wyleczyly i jest dzidzius :)

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    No ja tez dopiero sie wybiore jakten wymaz bede miala we wtorek.Ale mowisz, ze w normie? W sumie sie troszke nasze roznia. ale Twoje tez w normie?

A tak na marginesie ile za wizyte u gina placicie ? Moja 120 bierze, z cytologia ro temu 150.
    Tak na wynikach mam wpisane normy:
    TSH 0,270-4,200
    PRL 4,79-23,20
    ATPO 0-34
    Nie wiem, czy moga się one różnić w zależności od sprzętu... nie powinny (tu pewnie Nieukowa by pomogla jako fachowiec ;)). No i tak jak Maniek pisała, dla kobiet starających normy mogą być ostrzejsze nić ogólne.
    Za wizytę płacę 100zł, a cyto mam możliwość obić za darmo w innej klinice w pakiecie jaki mój mąż ma z pracy. Ale widzę, ze u mojej gin kosztuje 50, czyli w sumie chyba tak samo jak u Ciebie

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • cati Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    Wieszco moja mi na poczatek te zalecila, i dodatkowo wymaz z pochwy,bo mowila, ze ostatnio miala kobiet, ktora nie mogla zajsc dlugo, zrobily wymaz byla bakteria, wyleczyly i jest dzidzius :)

Dobrze wiedziec :) wspomne na ten temat swojej dokturce :) brakuje mi tu ginekologa... bo ci lekarze od wszystkiego to dla mnie sa do niczego :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Ja dostałam też jakieś cytomegalie, toxoplazmozy i FT4. Nie pytaj mnie co to ;)

********Gang 18+********
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Lena - smacznego spozycia alko :) wypij i za mnie :)

Pije pierwsze jeszcze.
    Namber tu jest za \Ciebie i Kropka ;****

LaRa lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Za wizytę płacę 100zł, a cyto mam możliwość obić za darmo w innej klinice w pakiecie jaki mój mąż ma z pracy. Ale widzę, ze u mojej gin kosztuje 50, czyli w sumie chyba tak samo jak u Ciebie[/QUOTE]

No bo wlasnie wszedzie u mnie 100 a moja sie wycfanila, 120 ;)Ale jest warta bo jak wyszlam wczoraj od niej, to jak na skrzydlach tak mnie podbudowala. Mowila, w taki fajny sposob, a dlaciezarnych zalecila, by myslec dobrze o swim dzidziusiu,ze bedzie ,wyobrazac sobie je i , ze takie wlasnie bedzie :) polecila ksiazke SEKRET, ze warto ja przeczytac.

momo1009 lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    No bo wlasnie wszedzie u mnie 100 a moja sie wycfanila, 120 ;)Ale jest warta bo jak wyszlam wczoraj od niej, to jak na skrzydlach tak mnie podbudowala. Mowila, w taki fajny sposob, a dlaciezarnych zalecila, by myslec dobrze o swim dzidziusiu,ze bedzie ,wyobrazac sobie je i , ze takie wlasnie bedzie :) polecila ksiazke SEKRET, ze warto ja przeczytac.

Moją mi sąsiadka polecala słowami: "jeśli szukasz ginki, która poza tym, że jest fachowa, jest też równą babką, lekarką - przyjaciółką, z którą można pogadać, lepiej nie mozesz trafić". W sumie nie szukalam, ale nie mam nic przeciwko, aż miło się chodzi :). I to ona powiedziała, że wyniki plemnikow męża to nie wyrok :) I tego się trzymamy..

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Moją mi sąsiadka polecala słowami: "jeśli szukasz ginki, która poza tym, że jest fachowa, jest też równą babką, lekarką - przyjaciółką, z którą można pogadać, lepiej nie mozesz trafić". W sumie nie szukalam, ale nie mam nic przeciwko, aż miło się chodzi :). I to ona powiedziała, że wyniki plemnikow męża to nie wyrok :) I tego się trzymamy..
    Swiete slowa, bo jak ostatnio bylam na kase chorych to czulam, jakbym prowadzila monolog.. Wiec ciesze sie z tej mojej, bo dzieki niej od wczoraj jestem wyluzowana i wierze, ze bedzie dobrze :) I u Ciebie tez bedzie :* Wiara czyni cuda...

• ara Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 150zł za wizytę w tym cytologia, biocenoza i usg. Teoretycznie mam pakiet w luxmedzie ale tam się nie zajmują leczeniem niepłodności <zonk> więc dwa razy się wbiłam na monitoring i tyle z moich tam wizyt...
    Dziewczyny mój gin jest zdania, że nie trzeba sprawdzać hormonów skoro moje cykle są regularne, dochodzi do owulacji (wiadomo, że na 100% nie wiadomo ale wszystko wskazuje na to, że jest ok - pęcherzyk ładnie dojrzewa, pęka, powstaje ciałko żółte), endo ok. Zgadzacie się z tym czy mimo wszystko coś warto przebadać? Mam za sobą HSG, progesteron, tsh, anty tg i anty tpo. Wszytko piknie no ale na ciążę się to nie przekłada hehe.

edit: w tym 150zł był jeszcze żeton na kawę z automatu... chociaż ostatnio nie dali :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mam awatara z napisem : PADLAS POWSTAN POPRAW KORONE I ZASUWAJ ;) Ale malo widac, a to moje nowe motto :)

momo1009, ara, Anuśka, LaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Ja płacę 150zł za wizytę w tym cytologia, biocenoza i usg. Teoretycznie mam pakiet w luxmedzie ale tam się nie zajmują leczeniem niepłodności <zonk> więc dwa razy się wbiłam na monitoring i tyle z moich tam wizyt...
    Dziewczyny mój gin jest zdania, że nie trzeba sprawdzać hormonów skoro moje cykle są regularne, dochodzi do owulacji (wiadomo, że na 100% nie wiadomo ale wszystko wskazuje na to, że jest ok - pęcherzyk ładnie dojrzewa, pęka, powstaje ciałko żółte), endo ok. Zgadzacie się z tym czy mimo wszystko coś warto przebadać? Mam za sobą HSG, progesteron, tsh, anty tg i anty tpo. Wszytko piknie no ale na ciążę się to nie przekłada hehe.
    A Twoj facet sie badal?

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Ara, toz ja od 3 m-cy truję dziewczynom, jaka byłam zdziwiona, że mi tak wlasnie ginka w luxie odpowiedziała. Dopiero trzecia, pozostali zlecali tylko cytologie i usg piersi, ale o nieleczeniu niepłodności słowem nie wspomnieli. Mam się starać. Dzięki nim jesteśmy o jakieś pół roku w plecy z badaniami

********Gang 18+********
  • ara Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, od tego zaczęliśmy, jak to ktoś kiedyś fajnie napisał - od samego patrzenia na niego powinnam zajść w ciążę :P

momo1009, Anuśka lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    Kurde mam awatara z napisem : PADLAS POWSTAN POPRAW KORONE I ZASUWAJ ;) Ale malo widac, a to moje nowe motto :)
    Dobreeee :)
    Nawet bardzo :)
    Lenka Kochana, jeśli masz tam przy sobie desperada, wypij i za to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:59

********Gang 18+********
‹‹ 2342 2343 2344 2345 2346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ