My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymomo1009 wrote:Oj, też nie pomogę, ale wzięłam swoje ostatnie sprzed niecałego m-ca i wszystkie Twoje są w normach, jakie mam tu wypisane.
U mnie dla porównania:
TSH 0,898 µIU/ml
PRL 16,94 ng/ml
ATPO 8,46 U/ml
Dopiero będę z nimi szła do ginki
No ja tez dopiero sie wybiore jakten wymaz bede miala we wtorek.Ale mowisz, ze w normie? W sumie sie troszke nasze roznia. ale Twoje tez w normie?
A tak na marginesie ile za wizyte u gina placicie ? Moja 120 bierze, z cytologia ro temu 150. -
angeika wrote:haj dziewczynki
Odebralam wlasnie wyniki, ale nie potrafie ich dobrze zinterpretowac...
Wy tu jestescie madre takiemoze pomozecie
TSH 1,294 µIU/ml
PRL 7,30 ng/ml
ATPO < 28 U/ml
Dziekuje z gory za pomoc
Zakres normy TSH wynosi 0,4–4,0 mU/l.
PRL : Norma: 3,9-29 ng/ml
ATPO : Norma : 0,0 - 34,0
czyli wychodzi ze wszystko okangeika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMANIEK wrote:Angelika według mojej wiedzy masz super do dla starających się tsh ma być max 2,5 tak mi moja gin powiedziała i pozostałe tez masz ok ja prolaktyne mam 13 coś tam i mówiła mi, że super.
jak dobrze jest Was tu miec
-
nick nieaktualny
-
Angeika, wg. mojej normy TSH powinno wynosic 0,27 - 4,20 ulU/ml wiec masz w normie, co do reszty to juz sie nie znam
widze, ze Zgredce tez juz oddali wyniki
Lena - smacznego spozycia alkowypij i za mnie
Ara - witaj i uwazaj.... to wciaga
u mnie zaraz szybka kąpiel i fruuuuu do łóżeczka bo mi w krzyzu pęka, i w boku z lewej strony (Malenq) i wgle juz nie mam na nic sily. A ze w nocy przysnila mi sie salatka tradycyjna jarzynowa (po śląsku SZAŁOT) no to musialam zrobic. Dopiero usiadlam i Was nadrobilam.angeika, ara lubią tę wiadomość
-
Ja swoja droga nigdy tych badan nie mialam , ale musze isc do lekarza jak najszybcije by zrobic sobie wszystkie badania
Jaki zetaw badan powinnam zrobic ?
WSH , PRL , ATPO cos jeszcze?? -
nick nieaktualnycati wrote:Ja swoja droga nigdy tych badan nie mialam , ale musze isc do lekarza jak najszybcije by zrobic sobie wszystkie badania
WSH , PRL , ATPO cos jeszcze?? -
angeika wrote:No ja tez dopiero sie wybiore jakten wymaz bede miala we wtorek.Ale mowisz, ze w normie? W sumie sie troszke nasze roznia. ale Twoje tez w normie?
A tak na marginesie ile za wizyte u gina placicie ? Moja 120 bierze, z cytologia ro temu 150.
TSH 0,270-4,200
PRL 4,79-23,20
ATPO 0-34
Nie wiem, czy moga się one różnić w zależności od sprzętu... nie powinny (tu pewnie Nieukowa by pomogla jako fachowiec). No i tak jak Maniek pisała, dla kobiet starających normy mogą być ostrzejsze nić ogólne.
Za wizytę płacę 100zł, a cyto mam możliwość obić za darmo w innej klinice w pakiecie jaki mój mąż ma z pracy. Ale widzę, ze u mojej gin kosztuje 50, czyli w sumie chyba tak samo jak u Ciebie********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
angeika wrote:Wieszco moja mi na poczatek te zalecila, i dodatkowo wymaz z pochwy,bo mowila, ze ostatnio miala kobiet, ktora nie mogla zajsc dlugo, zrobily wymaz byla bakteria, wyleczyly i jest dzidzius
Dobrze wiedziecwspomne na ten temat swojej dokturce
brakuje mi tu ginekologa... bo ci lekarze od wszystkiego to dla mnie sa do niczego
-
cati wrote:Ja swoja droga nigdy tych badan nie mialam , ale musze isc do lekarza jak najszybcije by zrobic sobie wszystkie badania
WSH , PRL , ATPO cos jeszcze??
Ja dostałam też jakieś cytomegalie, toxoplazmozy i FT4. Nie pytaj mnie co to
********Gang 18+********
LaRa wrote:Lena - smacznego spozycia alko
wypij i za mnie
Pije pierwsze jeszcze.
Namber tu jest za \Ciebie i Kropka ;****LaRa lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualny
Za wizytę płacę 100zł, a cyto mam możliwość obić za darmo w innej klinice w pakiecie jaki mój mąż ma z pracy. Ale widzę, ze u mojej gin kosztuje 50, czyli w sumie chyba tak samo jak u Ciebie[/QUOTE]
No bo wlasnie wszedzie u mnie 100 a moja sie wycfanila, 120 ;)Ale jest warta bo jak wyszlam wczoraj od niej, to jak na skrzydlach tak mnie podbudowala. Mowila, w taki fajny sposob, a dlaciezarnych zalecila, by myslec dobrze o swim dzidziusiu,ze bedzie ,wyobrazac sobie je i , ze takie wlasnie bedziepolecila ksiazke SEKRET, ze warto ja przeczytac.
momo1009 lubi tę wiadomość
-
angeika wrote:No bo wlasnie wszedzie u mnie 100 a moja sie wycfanila, 120 ;)Ale jest warta bo jak wyszlam wczoraj od niej, to jak na skrzydlach tak mnie podbudowala. Mowila, w taki fajny sposob, a dlaciezarnych zalecila, by myslec dobrze o swim dzidziusiu,ze bedzie ,wyobrazac sobie je i , ze takie wlasnie bedzie
polecila ksiazke SEKRET, ze warto ja przeczytac.
Moją mi sąsiadka polecala słowami: "jeśli szukasz ginki, która poza tym, że jest fachowa, jest też równą babką, lekarką - przyjaciółką, z którą można pogadać, lepiej nie mozesz trafić". W sumie nie szukalam, ale nie mam nic przeciwko, aż miło się chodzi. I to ona powiedziała, że wyniki plemnikow męża to nie wyrok
I tego się trzymamy..
angeika lubi tę wiadomość
********Gang 18+********
nick nieaktualnymomo1009 wrote:Moją mi sąsiadka polecala słowami: "jeśli szukasz ginki, która poza tym, że jest fachowa, jest też równą babką, lekarką - przyjaciółką, z którą można pogadać, lepiej nie mozesz trafić". W sumie nie szukalam, ale nie mam nic przeciwko, aż miło się chodzi
. I to ona powiedziała, że wyniki plemnikow męża to nie wyrok
I tego się trzymamy..
I u Ciebie tez bedzie :* Wiara czyni cuda...
-
Ja płacę 150zł za wizytę w tym cytologia, biocenoza i usg. Teoretycznie mam pakiet w luxmedzie ale tam się nie zajmują leczeniem niepłodności <zonk> więc dwa razy się wbiłam na monitoring i tyle z moich tam wizyt...
Dziewczyny mój gin jest zdania, że nie trzeba sprawdzać hormonów skoro moje cykle są regularne, dochodzi do owulacji (wiadomo, że na 100% nie wiadomo ale wszystko wskazuje na to, że jest ok - pęcherzyk ładnie dojrzewa, pęka, powstaje ciałko żółte), endo ok. Zgadzacie się z tym czy mimo wszystko coś warto przebadać? Mam za sobą HSG, progesteron, tsh, anty tg i anty tpo. Wszytko piknie no ale na ciążę się to nie przekłada hehe.
edit: w tym 150zł był jeszcze żeton na kawę z automatu... chociaż ostatnio nie daliWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyara wrote:Ja płacę 150zł za wizytę w tym cytologia, biocenoza i usg. Teoretycznie mam pakiet w luxmedzie ale tam się nie zajmują leczeniem niepłodności <zonk> więc dwa razy się wbiłam na monitoring i tyle z moich tam wizyt...
Dziewczyny mój gin jest zdania, że nie trzeba sprawdzać hormonów skoro moje cykle są regularne, dochodzi do owulacji (wiadomo, że na 100% nie wiadomo ale wszystko wskazuje na to, że jest ok - pęcherzyk ładnie dojrzewa, pęka, powstaje ciałko żółte), endo ok. Zgadzacie się z tym czy mimo wszystko coś warto przebadać? Mam za sobą HSG, progesteron, tsh, anty tg i anty tpo. Wszytko piknie no ale na ciążę się to nie przekłada hehe. -
ara wrote:Ja płacę 150zł za wizytę w tym cytologia, biocenoza i usg. Teoretycznie mam pakiet w luxmedzie ale tam się nie zajmują leczeniem niepłodności <zonk> więc dwa razy się wbiłam na monitoring i tyle z moich tam wizyt...
********Gang 18+********
angeika wrote:Kurde mam awatara z napisem : PADLAS POWSTAN POPRAW KORONE I ZASUWAJ
Ale malo widac, a to moje nowe motto
Nawet bardzo
Lenka Kochana, jeśli masz tam przy sobie desperada, wypij i za to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:59
angeika lubi tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...