SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    nie nie ja sie trzymam nawt wczoraj jej powynajdywałam że to nie musi nic oznaczać nawet przestała płakac i zaczeła sie uśmiechac

I tak Ty masz być dla niej podporą teraz - i dawać nadzieję. Więcej jej takich przykładów znajdź. Strach jest najgorszym lekarzem...więc trzeba go do studni ;)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Do wczoraj tempka leciała w górę - a dziś dołek. Ciekawe, że pomimo lutki to tak skacze - wzrosła też dopiero po 3 dniach stosowania, a dawkę mam sporą 3x 50mg dopochwowo...
    Co sądzicie o tym spadku? Do tego jeszcze wczoraj wieczorem miałam takie jakby skurcze, jak przy okresie, 2-3 ale dość nieprzyjemne...
    Ja myślę że to efekt zagnieżdżania :D Oooooo Taaaaaakkkkkk!!!!!! :D

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja myślę że to efekt zagnieżdżania :D Oooooo Taaaaaakkkkkk!!!!!! :D
    Mam taką cichą nadzieję, ale w poprzednim cyklu też był spadek (ale nie aż taki) i skończyło się @ za 2 dni

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski czuje dziwnie niby normalnie ale co jakiś czas czuje taki jakby pociąg przejeżdżający od jajnika do jajnika :/ tempka poszła w góre

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Mam pytanie...Wiecie moze czy po infolicu @ moze byc skapa a temp wysoka?Nie wiem co jest, bo zaczelam plamic w niedziele i wczoraj rano myslalam,ze sie @ rozkreca i troche sie rozkrecila,ale nie tak jak zawsze mocno,a dzis juz na razie zniknela.Temp nie mierzylam w tym cyklu za namowa ginki,ale wczoraj rano nie wiem dlaczego zmierzylam a tam 37 a dzis 37,01 a zawsze na @ spadala do okolo36.5

Podpisuje to pod infolic,ale nie moge nic wyczytac.Nie mam zadnych objawow ciazy,a wrecz czuje,ze jej nie ma.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    Hej dziewczyny

Mam pytanie...Wiecie moze czy po infolicu @ moze byc skapa a temp wysoka?Nie wiem co jest, bo zaczelam plamic w niedziele i wczoraj rano myslalam,ze sie @ rozkreca i troche sie rozkrecila,ale nie tak jak zawsze mocno,a dzis juz na razie zniknela.Temp nie mierzylam w tym cyklu za namowa ginki,ale wczoraj rano nie wiem dlaczego zmierzylam a tam 37 a dzis 37,01 a zawsze na @ spadala do okolo36.5

Podpisuje to pod infolic,ale nie moge nic wyczytac.Nie mam zadnych objawow ciazy,a wrecz czuje,ze jej nie ma.
    Kochana ja nie wiem co się dzieje ale wielu dziewczynom się @ teraz skróciła ja miałam dwa dni krwawienia i to lekkiego i 3-4dni plamienia. No dziwadło jakieś o.O

angeika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kochana ja nie wiem co się dzieje ale wielu dziewczynom się @ teraz skróciła ja miałam dwa dni krwawienia i to lekkiego i 3-4dni plamienia. No dziwadło jakieś o.O
    No wlasnie pamietam jak pisalyscie o tych skapych @ Moze na zmiane sezonu cos nam sie przestawia :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,
    Ja odprawilam moja A do szkoły i siedze z kawa. Nie chce mi sie do pracy strasznie.

Biedronka piekna tempka :). Trzymam kciuki moooooocno :****

Na październikowych jest dziewczyna ktorej wychodziły testy i beta negatywnie. Az po 30 dniach od owu pozytywnie. Czy ktos to moze wytlumaczyc naukowo ??? Przeciez implantacja po takim czasie od owu jest niemożliwa ??? Oczywiscie sie ciesze i Jej kibicuje ale mnie zastanawia ten cud natury.

Mnie brzuch juz prawie dzis nie boli tylko ciągnie i to tak zawsze mam - jutro @ chlusnie.
    Chcialabym byc chociaz normalna pod względem temperatury i miec jej spadek przed @ jak inne dziewczyny.
    W ogole to tak myslalam o moim przypadku i dwie rzeczy sie wykluczają - wysoka temperatura jest wynikiem wysokiego progesteronu a plamienia mowia ze niskiego :D ... I badz tu mądry :P
    Niemniej przejrzałam wczoraj mnostwo wykresów w galerii i naprawde duzo dziewczyn takie plamienia ma.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Freja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    No wlasnie pamietam jak pisalyscie o tych skapych @ Moze na zmiane sezonu cos nam sie przestawia :-)
    To ja chyba jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę - w tym cyklu - 8 dni @

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    To ja chyba jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę - w tym cyklu - 8 dni @
    Ojej wspolczuje :/

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, no ....
    Nie narzekajcie na skąpe @.
    Tez tak miałam 3 dni ze nie wiedziałam o co kaman ... Potem ustala całkiem na prawie cały dzien.
    Poskarżyła sie na forum tu .... I jak ze mnie 4 dnia chluslo to co 45 minut biegałam do łazienki .... Myslalam ze sie wykrwawie na smierć ;). W zyciu tek nie miałam.

Wiec nie narzekać, nie narzekać ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Freja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    Ojej wspolczuje :/
    Na szczęście na koneic to już tylko plamienie - ale przynajmniej owulka po tym była - także trzymajcie kciuki :)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika a moze to nie @
    Anuśka nam tu opowiadała jak okres skapy miala do IV miesiąca ;)

Anuśka, angeika lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka u ciebie tez tempka sie pnie :) hmm moze i ja jutro jeszcze podskocze bo nie miałm tak nigdy hehe zeby miec aka wysoką w FL hehehe nio chyba ze to inofolic :P ale te cycki bolą i to jest jednyny pewny objaw któego nie da sie zignorowac

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Czesc Dziewczyny,
    Ja odprawilam moja A do szkoły i siedze z kawa. Nie chce mi sie do pracy strasznie.

Biedronka piekna tempka :). Trzymam kciuki moooooocno :****

Na październikowych jest dziewczyna ktorej wychodziły testy i beta negatywnie. Az po 30 dniach od owu pozytywnie. Czy ktos to moze wytlumaczyc naukowo ??? Przeciez implantacja po takim czasie od owu jest niemożliwa ??? Oczywiscie sie ciesze i Jej kibicuje ale mnie zastanawia ten cud natury.

Mnie brzuch juz prawie dzis nie boli tylko ciągnie i to tak zawsze mam - jutro @ chlusnie.
    Chcialabym byc chociaz normalna pod względem temperatury i miec jej spadek przed @ jak inne dziewczyny.
    W ogole to tak myslalam o moim przypadku i dwie rzeczy sie wykluczają - wysoka temperatura jest wynikiem wysokiego progesteronu a plamienia mowia ze niskiego :D ... I badz tu mądry :P
    Niemniej przejrzałam wczoraj mnostwo wykresów w galerii i naprawde duzo dziewczyn takie plamienia ma.

Patrzyłam na wykresy La. I mam tylko jeden pomysł - owulacji wcale nie było wtedy, kiedy OF ją wyznaczył. Może La była podziębiona i jej tak temp skoczyła, wzięła to błędnie za skok owulacyjny i już nie mierzyła (a raczej mierzyła z doskoku) - a skoro nie mierzyła, to nie miała jak zanotować spadku temp i ponownego wzrostu - tym razem owulacyjnego.
    A ja przeczytałam na onecie to http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-intymne/co-czwarta-para-w-polsce-ma-problem-z-zajsciem-w-ciaze-jakie-sa-tego-przyczyny/8jjwr i nie wierzę, że ktoś to mógł powiedzieć i ktoś inny opublikować :/.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Angelika a moze to nie @
    Anuśka nam tu opowiadała jak okres skapy miala do IV miesiąca ;)
    Miała miała :) I stresik był :) Więc testuj kochana bo nigdy nie wiadomo :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut przeczytałam i najbardziej mi się podobały komentarze po tym artykułem :)

marnut lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja tez na niego trafiłam

marnut lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka - ja Ci przypominam ze mam wysoka temp do 3 dnia okresu.
    Gdzie ja mam to na wykresie zanotować zeby mi dziewczyny ciazy nie wmawiały z taka temperatura ???
    Bo mi zle wtedy jak wiem ze to g.... prawda i u mnie temp nic nie znaczy ....

No tak Marnut :) - ja nie zwróciłam uwagi ze ona potem wiecej nie mierzyły niz mierzyla ;)

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczególnie ten "Z tekstu wynika to co wszyscy wiedzą-wina leży po stronie kobiet-.Zaczeły ukrywać jajeczkowanie i zachciało im się orgazmów zamiast dzieci." :D

Lena83, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

‹‹ 2593 2594 2595 2596 2597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ