X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    A mam pytanie czy któraś przyjmowała luteinę dopochwowo? wiem może głupie pytanie ale nigdy nie przyjmowałam leków tą drogą i co mam sobie tak po prostu wepchnąć ile się da?????
    Ja przyjmuję na chwilę obecną. Tak po prostu. No i wkładki będą niezbędne.
    Aha i Duphaston to to samo co luteina :)

Ja też chcę na Kosogłosa.... ale póki co nie mam kasy na bilety ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 19:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos jest świetny!!! byłam, widziałam i polecam :)

momo1009, Pati Belgia, Giussta lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Cóż, trzeba sobie pocierpieć.

PS. Smoku czemu nie zaglądasz do nas na fioletową? :)
    Kurczę nie wiem jakoś tutaj czuję się jak w domu, a tam cóż próbowałam ale jakoś kurczę to nie to chyba ;)
    Postaram się spróbować, a był tam gangowy wątek czy mi się wydaje?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja jestem po prenatalnych. Grzeje sie przy kominku i probuje nie jest nic slodkiego bo jutro kontrole glukozy robie...

Giussta, czyli moge zaciskac kciuki za twoja kruszynke?? Kiedy sie dowiesz czy rosnie i czy sie zacumowala jak powinna?? Kochana ogromnie ci kibicuje!

Blondiku pij pij, juz niedlugo nie bedziesz mogla! Ja tyle miesecy sobie odmawialam podczas staran, a potem co? Jak tylko zaczelam to olewac to zaszlam :) i tera pluje sobie w brode ze moglam pjc a nie pilam! a tak bymteraz nalewke malinowa sobie strzelila... albo sheridana... mmm...

Smoczyca a czemu lezysz? Szyjka krotka? Brzuch twardy? Czy co? Przerabsne macie z Kroko, sle kondolencje.... byle tylko dziecka byly zdrowe i doczekaly terminow,robicie to dla nIch ;)

Wracajac do mojej wizyty: przykrótka byla, ale chyba lekarz pomierzyl co trzeba. Na wyniki i prawdopodobienstwo poczekam do poniedzialku lub wtorku.
    W kazdym razie NT mam teraz 2,0 a dziec ma 66mm. Dupy nie urywa ten wynik (srednia dla tej wielkosci to 1,6 bodajze), ale mieszcze sie w 75% wynikow zdrowych kobiet... wg ultrasonografisty jezeli pappa nie bedzie z dupy, to ryzyko bedzie baaardzo niskie. Zobaczymy, poczekamy ;)
    Fajnie bylo tak dlugo obserwowac dziecia, bo robil piruety wokol siebie i wywijal kulasai jak opetany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:05

Pati Belgia, marissith, Smoczyca1, cati, Krokodylica, momo1009, Giussta, ara lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Pati ja też chcę na igrzyska, też czytałam wszystkie części, skończyłam niedawno i nie mogę się doczekać wyjścia do kina :). Tyle, że wcześniej chcę podłapać gdzieś drugą część, żeby mieć tą ekranizację obejrzaną "na świeżo" a nie sprzed roku ;)

Aaaaaaaa, do wszystkich kinomaniaczek takich jak ja... już wcześniej miałam pisać, ale zapominam.. byliśmy w zeszły piątek na nocy filmów polskich (4 pod rząd) i tym które nie widziały gorąco polecam "Bogów" i "Służby specjalne". Przy niektórych tekstach w Służbach lałam ze śmiechu, mimo, że nie o to w filmie chodzi. "Obywatel" ze Stuhrami taki sobie, na szczęście był jako pierwszy.
    Ale "Miasto 44" sobie odpuściliśmy jak się dowiedzieliśmy, że kończy się o 6:30 rano. Przecież ja o tej porze na codzień do pracy wstaję :D
    Momo fajne książki i tez nie gorszy film. Bardzo mi sie podoba ekranizacja dwóch poprzednich części i liczę na to, ze kosoglos tez bedzie fajny. Może w następny weekend z malzem sie wybierzemy... Zobaczymy, póki co będę robiła porządki w ten weekend. Ale dzwoniłam juz do swojego gina i powiedział, ze ma nadzieje, ze pamietam pierwsza ciąże, i ze zalecenia co do forsowania sa takie same... Wiec okna małż pomyje a ja powolutku, na stoleczku stawka po szafce;-)

momo1009 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hejka, ja jestem po prenatalnych. Grzeje sie przy kominku i probuje nie jest nic slodkiego bo jutro kontrole glukozy robie...

Giussta, czyli moge zaciskac kciuki za twoja kruszynke?? Kiedy sie dowiesz czy rosnie i czy sie zacumowala jak powinna?? Kochana ogromnie ci kibicuje!

Blondiku pij pij, juz niedlugo nie bedziesz mogla! Ja tyle miesecy sobie odmawialam podczas staran, a potem co? Jak tylko zaczelam to olewac to zaszlam :) i tera pluje sobie w brode ze moglam pjc a nie pilam! a tak bymteraz nalewke malinowa sobie strzelila... albo sheridana... mmm...

Smoczyca a czemu lezysz? Szyjka krotka? Brzuch twardy? Czy co? Przerabsne macie z Kroko, sle kondolencje.... byle tylko dziecka byly zdrowe i doczekaly terminow,robicie to dla nIch ;)

Wracajac do mojej wizyty: przykrótka byla, ale chyba lekarz pomierzyl co trzeba. Na wyniki i prawdopodobienstwo poczekam do poniedzialku lub wtorku.
    W kazdym razie NT mam teraz 2,0 a dziec ma 66mm. Dupy nie urywa ten wynik (srednia dla tej wielkosci to 1,6 bodajze), ale mieszcze sie w 75% wynikow zdrowych kobiet... wg ultrasonografisty jezeli pappa nie bedzie z dupy, to ryzyko bedzie baaardzo niskie. Zobaczymy, poczekamy ;)
    Fajnie bylo tak dlugo obserwowac dziecia, bo robil piruety wokol siebie i wywijal kulasai jak opetany :)
    Super, ze z dzidziusiem wszystko dobrze... Piruety niech robi teraz bo pózniej to juz miejsca za mało bedzie miało;-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Fajnie że u Ciebie i malucha ok :)
    A u mnie tak chodzi o krótką szyjkę i jak to gin powiedziała próbuje się otwierać no i zakaz serduchowania :(
    ok uciekam spać bo coś mnie zmogło, miłego wieczorku i kolorowych. papa

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Kurczę nie wiem jakoś tutaj czuję się jak w domu, a tam cóż próbowałam ale jakoś kurczę to nie to chyba ;)
    Postaram się spróbować, a był tam gangowy wątek czy mi się wydaje?

Tak, te same dziewczynki co tutaj. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a jak kartki? Moja poszła wczoraj rano, ktoś mi zrobił przysługę i wysłał. :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Pati a jak kartki? Moja poszła wczoraj rano, ktoś mi zrobił przysługę i wysłał. :)
    Kroko narazie 2 kartki przyszły. Nie wiem kto jeszcze chce wysłać. Chyba muszę spytać żeby nie czekać za długo i żeby Sebastianowi dać.

Krokodylica lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • choco Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja wysłałam wczoraj priorytetem wiec pewnie dojdzie w poniedziałek dopiero.

**********************Gang 18+***********************
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja owuluje ;) jajniki nadupcaja ;) malzowi dziś nalepilam pierogow więc oczekuje nagrody ;) a jutro kupuję pokrzywe ;) ok dobrej nocy pa

momo1009, Kropka_1, zizia_a, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh nie wiem dziewczynki jaki film.. wiem jedno komedia a w sobote mamy isc na bajke i igrzyska.. poszallal :D

Nieukowa super trzyam kciuki za super wyniki :)

Pati Belgia, momo1009 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Pati ja wysłałam wczoraj priorytetem wiec pewnie dojdzie w poniedziałek dopiero.
    Dziękuje :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Kochana ja to zrobię w poniedziałek priorytetem, ok? :)

Nieukowa - to będzie zuch dzieć :)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Pati Kochana ja to zrobię w poniedziałek priorytetem, ok? :)

Nieukowa - to będzie zuch dzieć :)
    Mimo kochana nie ma problemu:-)

momo1009 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie żegnam i do spania zmykam. Dobranoc laski. Trzymajcie jutro kciuki za bete:-)

momo1009, Blondik lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu Bodyguard? o.O
    Fakt, wczoraj wydało mi się trochę dziwne, że puszczali go po 23, a tu dziś powtórka ;)

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka trzymam mocno :* Śpij dobrze :)

********Gang 18+********
  • Lamama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Kroko narazie 2 kartki przyszły. Nie wiem kto jeszcze chce wysłać. Chyba muszę spytać żeby nie czekać za długo i żeby Sebastianowi dać.

Pati jutro wysyłam, mam już neta i dostałam się do ovu. O kurcze, ale jaja a miałam zdążyć do Mikołaja, nie ma szans :-( Trudno braciszek dostanie kartkę troszkę później...złoić mi skórę ale co ja mogę jak to wirusy zabiły mi system?:-( Wnioski, nie odkładać na ostatnią minutkę tego co się chciało zrobić. Idę wypisywać kartkę dla Sebka!

No i mam nowy win i śmiga jak ta lala! Teraz już będę tu na bank zaglądać.Ileż razy ja już to obiecywałam??? Jestem do niczego no :-/ Dobrej nocy....weszłam zaraz jak komp odżył, bo nie mogłam się oprzeć. Do 12.12 chyba już będę miała taki szalony czas ale co zrobić.Mąż robi remont to mi głupio przesiadywać przy kompie.

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
‹‹ 3116 3117 3118 3119 3120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ