My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuję za miłe przyjęcie:) Marisith jak rozumiem udało się, cieszę się Twoim szczęściem. tak tu wszyscy ciepło o wszystkich.
mam takie pytanie odnośnie ovu. Czy wykres może się mylić? otóż przerywaną linią (już wiem że mogło dojść do owulacji ale niekoniecznie) zaznaczyło mi 18 grudnia. w sumie test owulacyjny mi też potwierdził dni płodne. ale wczoraj po wpisaniu temperatury wykres się rozmyślił, jeśli można tak to ująć i zinterpretował wszystko od początku. czyli od wczoraj znowu mam dni płodne a owulacja jeszcze nie została wykryta. dodam że jestem zimnokrwista. temp. bez rewelacji. co o tym sądzicie? czy zdarzyło wam się coś takiego? mam teraz wrażenie takiego pełnego brzucha, jak przed okresem. a i czy można mierzyć temp. pod pachą? może to banalne pytanie wybaczcie.marissith lubi tę wiadomość
-
witaj wistful,
jak najbardziej OF może źle Ci wyznaczyć owulację, może też zmieniać jej termin w zależności od wprowadzonych dalej danych. Ciężko Ci doradzić nie widząc wykresu, może coś zaburzyło tempkę? Bo piszesz, że test owu wyszedł pozytywnie więc teoretycznie w ciągu 24-36h owulacja powinna wystąpić
edit: co do pomiaru, to wybierz inne miejsce - usta/pochwa; pomiar pod pachą jest mało wiarygodnyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 17:12
-
marissith wrote:nie wypominaj mi
w szoku jestem, nie chce mi się w to wierzyć... to się nie dzieje naprawdę, 13 cykl... ja pierniczę...
A Mariss będzie miała bliźniakiHi hi hi
Dobrze Ci tak babeczkoTeraz proszę nam tu wiruski na święta zostawiać
A ja poproszę wiruski na Sylwestra, bo wtedy owuluję
Kochana strasznie się cieszę
GRATULACJE!!!!!Asiula86, marissith, Lamama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wistful wrote:jeszcze nie wiem jak udostępnić wam wykres:/
no właśnie nie wiem czy i dziś szturchać ukochanego:) zaczynam popadać w jakąś paranoję żeby nie przegapić
ano poszturchać możesz zawsze,nigdy za wiele, o czym już krokodylica Ci opowie
Lamama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Michal właśnie dostaje 1 dawke szczepionki
Dzielnie się. Trzymamarissith, Malenq, Misi@, Lamama lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Michal właśnie dostaje 1 dawke szczepionki
Dzielnie się. Trzyma
Przeciwko żółtaczce?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Juhuuuuuuuuuuu Mariiiiiiiiii gratuluję serdecznie kochana
super prezent pod choinke
bardzo się cieszę
Ja chciałam tylko powiedzieć, że u nas wszystko dobrze, szyjka się zamknęła a nawet wydłużyła więc moje leżenie pomogłomała waży 855g więc rośnie i w ogóle wszystko w normie
I życzę miłego, spokojnego wieczorkuAsiula86, marissith, ara, Misi@, Pati Belgia, Krokodylica, Lamama, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Maris skarbie tak bardzo się cieszę, tak bardzo bardzo.....popłakałam się ze szczęścia, tak jakbym swoją betę odebrała...
kochanie taki prezencik od Boga to jest to co tygryski lubią najbardziej...
dbajcie o siebie - buziaki, buziaki.....marissith, Lamama lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny wyjaśnijcie mi coś bo czegoś tu nie rozumiem, pierwszy dzień mojej ostatniej miesiaczki to 20 listopada, wg tego jestem w 5 tyg ciąży, a dzidzi ma z 2 tyg prawda? jeśli owulkę mam w 22 dniu cyklu, to czemu na wynikach bety widnieje 57,17 i pisze 4 tydzień. Pogubiłam się jak to się w koncu liczy.
-
zgredka wrote:liczy się od ostatniego dnia miesiączki (chyba, że miałaś długi cykl, standardowo liczy się na 28 dni), a płód jest o 2 tyg młodszy (no bo zapłodnienie liczone w 14 dniu cyklu standardowo)
hmm to w moim przypadku to jakaś chyba anomalia ;/ bo nie wiem kiedy owulacja była cykle mam różne, ostatnie 3 cykle to 34 dni ale 4, 5 cykl temu to 27 ;/ -
czyli nie wiesz też kiedy powinnaś mieć okres,
gdybyś wiedziała, kiedy była owu albo ewentualne zapłodnienie to należałoby 14 dni wstecz pojechać i oznaczyć to jako dzień ostatniej miesiączki
dlatego u Ciebie najbardziej miarodajne co do daty urodzenia będzie usg -
Ja wg ostatnich 3 cykli miesiaczkę powinnam dostać jutro, chyba że paski owulacyjne pokazywały mi owulkę w 22 dc a ja np miałam ją wcześniej, kurcze, nie ma mojego ginekologa nie mam się kogo zapytać, czy ten wynik 57,17 to dobry na tym etapie, któraś z dziewczyn pisała że wysoki wynik nie wróży dobrze i zaczęłam się niepokoić