X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco nie przejmuj się plotkarstwem. Ludzie z reguły takie głupoty plaskają, ale w dobrej wierze. Jakby rzeczywiście wiedzieli, że tyle się staracie i nie wychodzi to by zamknęli dzioby. Po prostu innym się wydaje, że w ciążę się zachodzi po dotknięciu klejnotów męża. Dotkniesz i bach, ciąża.

Asiula, no my właśnie wszystkie tu dążymy do wpadki. Wpadka marzeniem mym! :P

Mona_M, Asiula86, choco lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    No to odliczamy do soboty ;)
    Anuska a kiedy chcesz isc na l 4?
    U mnie narazie ponuro!

Milego dnia <3

Ja dopiero od sierpnia idę. Teraz do ok 10 lipca pracujemy ale mam płatny cały lipiec. Sierpień mamy w firmie bezpłatny (taka dziwna polityka firmy) więc wtedy już skoczę na L4 :)

Nastka a nakopać Ci ???? :P

Choco współczuję głupich pytań... Wiem jak to męczy, bo o Zuzę się staraliśmy 3 lata i już wychodziłam z siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:13

choco lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka przecież cały czas trzymam za Ciebie kciuki, babo! <3
    Jak dobrze, że jeszcze niecałe 2 h i do domu. Dzisiaj obudziłam się o 5 i ledwo żyję, pragnę zjeść parówkę i iść spać!!! :P
    Anuśka, jeszcze tylko miesiąc do zwolnienia :D mam nadzieję, że za tydzień dostanę już L4 bo mam serdecznie dosyć mojej pracy :/

Misi@, Lady Maruda, Anuśka, choco lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisska <3 mwah :*

Wkurza mnie ten cały manager z domu opieki. Zadzwonił i powiedział, że ten raport policyjny przyszedł z powrotem i jest ok. Dostał też referencje z mojej poprzedniej pracy, w której byłam przez 7 lat. Wyslal list także do sklepu, w którym ostatnio byłam kierowniczka ale nie dostał żadnych referencji z powrotem. Kazał mi do nich dzwonić i się pytać!
    Nosz kurde przeciez jak byk podałam w aplikacji numer telefonu do sklepu, imię i nazwisko mojej byłej szefowej. Niech dzwoni!
    Nadal mi nie powiedział kiedy zacznę pracę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:15

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariska moim zdaniem im szybciej się odstresujesz tym lepiej :) Ja gdyby nie autko służbowe to już dawno bym leżała na L4 ;D

Nastaka boję się że będziesz miała "przeboje" z tym szefem...

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Nasta może poszukaj czegoś innego, bo ta praca wygląda na "podejrzaną".

Dziś mam wizytę trzymajcie kciuki, mam ułożoną listę pytań, hehe:) Bo się stresuję tym moim łozyskiem.

Pamiętacie mówiłam WAm, ze Szwagrowi urodziło się czwarte dziecko - Hania. W szpitalu mała nie jadła, potem w domu tez ledwo wypijała po 20 ml...przyszła położna i wypatrzyła ROZSZCZEP PODNIEBIENIA. Jak do cholery lekarze mogli coś takiego przeoczyć w szpitalu? masakra

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojego sklepu skórzanego. Chciałam rozmawiać z moja byłą szefową i wiecie co? Zatrudnili nową dziewczynę! Ona odebrała telefon, poznałam po głosie że jest nowa. Ale się zdenerwowałam. Az we mnie chodzi. Więc dlaczego mi kazali odejść twierdząc, że nie maja pieniędzy na moja wypłatę? Co za chamy.
    Bym przeklnęła, ale nie chcę Ani tu bałaganu robić. :/

• choco Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Po prostu innym się wydaje, że w ciążę się zachodzi po dotknięciu klejnotów męża. Dotkniesz i bach, ciąża.
    Dokładnie, ostatnio szwagier znaczy brat męża stwierdził że co to za problem dziecko zrobić, sam ma 3 i wiem że to najmłodsze było wpadką, więc może i on tak robi dzieci. Co najlepsze dałam mu do zrozumienia że nie każdemu tak łatwo przychodzi ale on jest z tych ciężko kapujących.
    Może powiedzenie prawdy było by i dobrym wyjściem ale boję się że wtedy dowie się caaaaała familia łącznie z tą daleką. No i że info dotrze do mojej szefowej (powiązaną pewni koligacjami rodzinnymi), a wtedy to raczej pożegnam się z pracą pod byle pretekstem.

Część Blondik, dawno Cie nie widziałam.
    Co do niedopatrzenia lekarzy, to ostre przegięcie. Jak oni te noworodki badają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:37

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco trudna sytuacja, mi też na początku teściu wyjechał z tekstem, że może my nie wiemy jak TO się robi, bo im się za 2 podejściem udało... wrrr dostał słowny opiernicz i już spoko. W Twoim przypadku (praca) chyba lepiej nie dyskutować i olać :(
    Nastka, w kulki se lecą, współczuje przebojów z robotą!

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej takie informacje trzymac dla siebie, rodzina moze i chce dobrze, ale niektórych rzeczy lepiej niech nie wiedza i nie maja tematów do rozmów.
    pamiętam, jak mi zdiagnozowano Hashimoto i jak wszyscy wyczytali, ze może nigdy nie zajde w ciąże, jak potem poroniłam i słuchałam tych ich komenatrzy i obwiniania mnie, ze to przez tarczycę... wiem, że nie chcieli mi zrobić przykrości, no ale...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie, czy sa tu jakies (juz) mamy po porodzie naturalnym ktorw staraja sie o kolejne malenstwo/prowadza obserwacje szyjko? Szukalam na roznych forach i naprawdę nie moge znalezc odpowedzi na moje pytanie :( mianowicie - jaka jest wasza szyjka w dni plodne? Moja jest bardzo otwarta tak ze cala koncowka palca wejdzie i nie wiem czy to normalne. Bylabym wdzięczna gdyby ktos mogl mi odpowidziec.

Zycze owocnych staran i gratuluje juz zafasolkowanym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlene wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie, czy sa tu jakies (juz) mamy po porodzie naturalnym ktorw staraja sie o kolejne malenstwo/prowadza obserwacje szyjko? Szukalam na roznych forach i naprawdę nie moge znalezc odpowedzi na moje pytanie :( mianowicie - jaka jest wasza szyjka w dni plodne? Moja jest bardzo otwarta tak ze cala koncowka palca wejdzie i nie wiem czy to normalne. Bylabym wdzięczna gdyby ktos mogl mi odpowidziec.

Zycze owocnych staran i gratuluje juz zafasolkowanym :-)
    poczytaj o badaniu szyjki macicy - to co opisujesz jest normalne
    http://www.promama.pl/baza-wiedzy/191/objawy-plodnosci-zmiany-zachodzace-w-szyjce-macicy

Arlene lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze jaestem w szoku, lecę do pracy miłego dzionka :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    poczytaj o badaniu szyjki macicy - to co opisujesz jest normalne
    http://www.promama.pl/baza-wiedzy/191/oibjawy-plodnosci-zmiany-zachodzace-w-szyjce-macicy

Dziekuje :) w cyklu w ktorym zaszlam w ciaze z synkiem rowniez prowadzilam obserwacje szyjki jednak nie byla ona tak otwarta w plodne dni, dlatego przyszlo mi na mysl ze to moze po porodzie.. ale skoro pisza ze to normalne .. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga zmieniłam się :)

marissith, Asiula86, Blondik, Misi@, Katjaa, choco, Ania_84, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Uwaga zmieniłam się :)

Mona, ale ten plemnik nie był zły ;)

Mona_M lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • choco Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona została Roszpunką :-D
    Arlene po porodzie naturalnym szyjka może się bardziej otwierać niż przed porodem z tego co mi wiadomo.

Mona_M, Arlene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona ten Twój ultra niebieski plemniczek był super, naprawdę. Rzucałaś się w oczy z daleka :P

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemnik miał wampirze zęby, a wgryźć się nie potrafił to niech spada.
    Teraz robię maślane oczy ;)

Blondik, Lady Maruda, Asiula86, Katjaa lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jako jedyna tutaj nigdy jeszcze nie zmieniłam avatara. Czas poszukać nowego czekoladowego looku.

‹‹ 4033 4034 4035 4036 4037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ