My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,. Witam się w nowym cyklu. Miałam się umówić na monitoring, ale lekarz od poniedziałku na urlopie, także w tym cyklu bez stymulacji. Może to i lepiej, bo nie ukrywam, mocno przeżywam ta 3 porażkę ... płacz na chwilkę pomaga, Nie wiem czy nie pójść do psychologa. Mój mąż też kiepsko to zniósł
Mari, przykro mi.
Mona cieszę się, że macie ustalony plan działania.
Aniu brak mi słów na to, co oni wyprawiają.
nowatorka witaj
Anuśka odpoczywaj Kochana
Asiula, trzymam kciuki za wizytę u psychologa.
Choco, przykro mi. Jakiś pech nas dopadł na tym wątku
Nieukowa, cudny ten Twój synus
-
nick nieaktualnyMona, daj ginowi szanse
to co mówi mam sens. Jest opcja, że wyprowadzi Cię na prostą. Też miałam CLO, w tym cyklu już 5 raz a dodatkowo robiłam zastrzyki z menopuru. Uda się, zobaczysz!!!
Odebrałam wyniki wczorajszych badań i od razu poleciałam na następne badania. Niestety mam/miałam cytomegalięIGG wyszło dodatnie, teraz zrobiłam IGM, jak wyjdzie dodatnie to będzie prawdziwa masakra
czy chociaż raz nie może być po prostu dobrze?!
No i wyniki krwi dupy nie urywają.
Erytrocyty na dolnej granicy
Hemoglobina poniżej normy
Hematokryt poniżej normy
RDW -SD poniżej normy
TSH spadło do 0,81 [0,27-4,2] a przed ciążą miałam 0,96
Trzymajcie kciuki za jutrzejsze wyniki badań. Chyba czeka mnie bezsenna noc -
nick nieaktualny
-
Mari spokojnie wszytsko bedzie ok.. zobaczysz ..nie martw sie na zapas
"no nie porownuja inseminacje krowy do IVF"
podsektretarz Minister zdrowie po prostyu zdebial ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 18:07
marissith lubi tę wiadomość
-
Mari,
Spoko loko - mówi Ci to osoba, która w ciazy z Zuza miała dodatnie Igg i Igm i chyba wiem juz wsio o tej chorobie, jak będziesz miała juz wyniki Igm, to pogadamy, bo nie będę zanudzać dziewczyn.
Powiem nie skromnie, ze ilekroć ktoś na belly pytał o interpretacje wyników i "doradzałam", potem sie sprawdzało;)marissith lubi tę wiadomość
-
marissith wrote:Bąbel miesiąc odpoczynku dobrze Ci zrobi. Polecam wizytę u psychologa, mogę wysłać Ci namiary na priv na nfz. Czyli co, naszego nie ma cały tydzień czy dłużej? Shit
mari jest jeszcze jutro , a od poniedziałku przez dwa tygodnie go nie ma.
ja też miałam pozytywny CMVIgg 223,4 AU/ml przy normie <6, po tym wyniku kazał mi zrobić CMV_M i wyszło ok - 0,30 przy nornie <0,85. Tak samo było z toxo, pierwszy wynik zły, ale Toxo IgM już ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 18:19
-
nick nieaktualnybąbel wrote:mari jest jeszcze jutro , a od poniedziałku przez dwa tygodnie go nie ma.
Dzięki za info, jak odbiorę jutro wynik i będzie źle to postaram się do niego wbić poza kolejką.
-
marissith wrote:Wysłałam Ci zaproszenie do znajomych, to jak coś wyślę Ci wiadomość z psychologiem, ja chodziłam pod koniec tamtego roku. Trochę mi pomogło.
Dzięki za info, jak odbiorę jutro wynik i będzie źle to postaram się do niego wbić poza kolejką.
-
Mari, jesli Igm wyjdzie ci dodatnie, to musisz zrobić awidnosc Igg, bo inaczej nie stwierdzi czy to zakażenie stare, czy reinfekcja lub po prostu podwyższone Igm ze względu na ciąże (u mnie pow, ze tak bywa w ciazy, ale teraz sadze, ze to była reinfekcja, bo miałam dodatnie Igm i Igg, ale awidnosc wysoka, wiec to na pewno nie było zakażenie pierwotne, a reinfekcja nie jest groźna;))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się. Nie chwaliłam się Wam, bo nie chciałam zapeszać, ale wczoraj miałam telefon że szpitala i kazano nam przyjść dziś na wizytę wraz z mężem. Myślałam, że to rutynowa wizyta a to była konsultacja z ginekologiem i nasze wyniki krwi i męża wyniki nasienia są już gotowe a miały być dopiero za 3 miesiące
A więc tak: Męża nasienie super! Morfologia skoczyła z 2% do 3%, ale ma dużą ilość plemników i lekarz mówił, że po prostu wyniki nasienia są super. PH w normie, ruch postępowy aż 52%!!
Nasze wyniki krwi też w normie, mój poziom AMH to 14, co lekarz określił jako super płodna jak na mój wiek.
Od razu zapisał nas na in vitro. Doznałam szoku kiedy zapytałam się go kiedy to in vitro. Powiedział, że... Już w następnym cyklu! Odmówiłam, bo nie jestem jeszcze na to gotowa. Nie spodziewałam się in vitro tak szybko. On powiedział, że pielęgniarki wręcz go proszą, żeby wysyłał niepłodne pary na IVF, bo one się nudzą i nie mają nic do roboty
W związku z tym, że tymczasowo odmówiłam IVF, zaproponował mi stymulację Clo na 3 miesiące. Dostałam te tabletki za darmo w ramach programu IVF, wszystkie leki, zastrzyki przysługują mi za darmo. Teraz się boję, bo to staje się realne. Nagle zobaczyłam siebie jako mamę i nie wiem czy dam radę, czy się nadaje psychicznie na mamę.
Póki co mam czekać na @ i zacząć CLO od 3-7 dnia cyklu.
Problem w tym, że @ mi się spóźnia....Ania_84, Summerka, marissith, Misi@, Izoleccc, Mona_M, bąbel, Asiula86, Bratek, Blondik, LaRa, Katjaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeraz znowu wyczytałam, że poziom AMH wyższy niż 3 może świadczyć o PCO?? A ja miałam 14! Tylko nie wiem jakich jednostek oni w lab używali, bo mi wyników nie dali, tylko lekarz powiedział, że wynik AMH bardzo dobry. Pogubiłam się
Mari, no tak jakoś strach mnie ogarnął, przed IVF i ogólnie, to takie realne teraz jest.
A mój gin prowadzący naprawdę super facet. Z postury i twarzy całkiem podobny do tego francuskiego aktora, Gerarda Depardieu
Jak przyjdzie @ to rozpocznę Clo. 3 miesiące na Clo, potem IVF.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-