X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula nie jesteś jedyna..bo ja tez nie mam zdolności manualnych...ja pomagam mentalnie i troszkę fizycznie..wspólna praca i mam nadzieje ze efekt będzie ;)

my tez kupujemy - mieszkamy z moimi rodzicami i składamy sie po 50 zł kazdy i robimy za ta kwote prezenty..jesli ktos chce jakis drozszy prezent to wiadomo trzeba dołozyć..ja mezowi zawsze dokladam bo kupiłam mu kiedys zegarek..ebooka...itp itd..a w tym roku pomysłów brak

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Melduję, że jest serducho. :)

Izoleccc, Asiula86, choco, Katjaa, LaRa, nowatorka, marissith, zizia_a, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona super. Gratulacje. Rośnijcie zdrowo. :)

Nowatorka wysłałam ci zaproszenie. Podaj adres Mikołajowi :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł girls :)

Asiulka, trzymam kciuk za wizytę, daj znać po...
    Choco, kosmitko :*
    Gdzie jest Ania?
    Zizia, tez miałam pytać jak sie czujesz, ale już doczytałam. Trzymam mocniuchno kciukasy :)
    Mona i tu tez gratuluje serducha :)

Wszystkim Kasieñkom życzę wszystkiego najjjjj :*

zizia_a lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izolec wyslalam adres juz wczoraj. sprawdz czy doszedl ;)

mona gratki :)

Mona_M lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari ale że jak w 28 tc? No niezła sprawa.

My sobei nie kupujemy prezentów w tym roku. Prezentem jest rata za AC i OC za samochód :/ i to akurat przed świętami :/

Także prezent dostanie tylko mój syn.
    A ja dodatkowo mam urodziny w wigilię to już całkiem mam w plecy ;)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:

ja mam imieniny w wigilie bo jestem ewa :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    ja mam imieniny w wigilie bo jestem ewa :/
    Ja mam na drugie Ewa ;)
    No jak by mi dali jeszcze na imię Ewa to już całkiem byłoby git hahaha

nowatorka lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

LaRa dzięki za pamięć :)
    troche ograniczam forum , dwa dużo pracy, ciągle bije się z myślami czy podchodzić do IUi z tym woreczkeim.. ale wiekszość lekarzy mówi żeby za ten czas probować no ale w czwartek usg więc dowiem się jak tam ten mój kamyk .. w piatek mam wizyte u chirurga jak mizasopiewa około roku na zabieg to raczej nie będe czekała tyle zapiszę się a w tym czasie będziemy probować .. generlanie jestem zła na wszytsko.. bo co juz widzę światełko w tunelu to cos wychodzi :( nie raz siadam i myśle że natura daje mi do zrozumienia że nie powiennam być matkom .. przestałam czuc ten pociąg do forum.. z racji tego że wszytsko niestety zaczyna się pojawiać u mnie ten niedosyt.. tego że nie mogę miec nawet nadziei na nasz cud.. wszytsko wyliczone, zaplanowane...dodatkowo koszta nas pożeraja.. i serio zazdroszcze dziewczynom wpadek.. chciałabym nie planowo bez zbednych wizyt wpasc ..
    nawet juz mi sie nie chce brac kwasu foliowego .. to chyba ten czas światezny ..

Zizia trzymam kciuki mam nadzieje ze uda sie za 1 razem :)

co do moich zdolnosci manualnych no cóz chyba tez nie dam rady :P ale cóz kupiec cos recznie robionego .. mamnadzieje ze sie nikt nie obrazi znaczy Konwalika :D

Mona jeszcez raz Gratki super :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania takie zwątpienia są normalne, i tak uważam, że jesteście bardzo dzielni!
    Dodałam Cię do znajomych na fejsie (tak mi się wydaje, że Ty to Ty :P) mam romansa mikołajkowego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:01

Mona_M, Ania_84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Choco, ale ja też jestem dziwnym przypadkiem :-P
    Dzięki za kciuki, pewnie doktorek mi dzisiaj namiesza w głowie, ale zobaczymy.
    Zizia, a Ty jak się czujesz?
    Marissith, co będzie jutro? ;-)
    I jak reszta Dziewczynek? Tworzycie prezenty, macie jakieś pomysły?
    To trzymam kciuki za doktorka, niech za bardzo nie miesza ;)
    Nie wiem co będzie jutro, a na co byś miała ochotę? :)

• choco Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania buziaki i tulaski ci przesyłam. Wiem że twoja sytuacja jest trudna, ale uwierz mi nie jedna z nas miała takie kryzysy i zwątpienia. Ja w ramach buntu kwasu foliowego też nie brałam ponad pół roku. Ale ty tak jak każda z nas zasługuje na macierzyństwo więc nawet przez sekundę w to nie wątp.

Mona_M lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • choco Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari obstawiam coś żółtego :-D

marissith lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Mari ale że jak w 28 tc? No niezła sprawa.

My sobei nie kupujemy prezentów w tym roku. Prezentem jest rata za AC i OC za samochód :/ i to akurat przed świętami :/

Także prezent dostanie tylko mój syn.

Mona też mam urodziny w wigilię więc znam ten ból :)
    A Ewa mam na drugie...

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona Gratuluję Serduszka!!! <3

A ja jeszcze myślę nad prezentem dla zizi... w sobotę muszę już zadecydować i wysłać żeby do 6 dotarło... zizi masz fb? Bo może podpatrze twój styl...

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli Ci to pomoze to wysłałam Ci na priv ;)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania biedulko to zrozumiale ze masz takie zwatpienia, caly czas jakies problemy i przeszkody. powinnas sobie pozwolic na takie dolki bo to w zupelnosci normalne ale potem wstawac i isc dalej. masz jeszcze czas na dziecko. wiem ze w polsce 31 lat to juz nie jest malo na dziecko ale tutaj we wloszech dzisiaj slyszalam ze srednia rodzenia to ...38 lat ! wiec pomysl ile jeszcze czasu masz i ze na pewno w koncu sien uda bo masz juz plan, masz juz wspanialego przyszlego tate no i ty bedziesz cudowna mama ktora walczyla bardzo o swoja fasolke.
    a teraz z praktycznego punktu widzenia. jezeli sie zdecydujecie na IUI teraz to jaki to bedzie miec zwiazek z woreczkiem i czy jest jakies zagrozenie z tym zwiazane?

choco kiedy winiki odbierasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 17:54

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a może los Ci specjalnie "rzuca kłody pod nogi" żebyś za każdym razem się podnosiła i jeszcze bardziej pragnęła tego dzieciątka? nie wiem...może chce sie przekonać ze bardzo bardzo mocno chcesz dziecka i wtedy Ci go właśnie da...wiem ze koszta sa wielkie :( zabrałam 40tys na in vitro...które nie wiadomo czy sie uda i czy starczy mi na lekarstwa...ja zrobię wszystko żeby mieć dziecko...i żebym kiedyś nie zarzuciła sobie ze nie zrobiłam wszystkiego co tylko mogłam..nie mam z mężem oszczędności..mieszkamy z rodzicami...a teraz jeszcze kredyt który pochłania cała moja pensje cud malina;/
    Ania komu ma sie udać jak nie Tobie...wierze w to mocno odkąd przeczytałam Twoja historie i od tej pory trzymam za Ciebie - za Was mocno kciuki...mocno Wam kibicuje!!

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też musze się na cos zdecydować żeby wysłać max 1 grudnia ;)

Zizia no własnie my co zarobimy niby znajomi mowia no przeciez M rob kuchnie to wam wpada ladna kasa a my ciagle nie idziemy na jakas impreze bo kasy brak.. i zawsze nam mowia ze my to skner.. :( a to nie tak.. chcialabym jezdzic z nimi na wypady itp .ale zawsze kasa jest potrzebna na dodatkowe badania .. na leki itp itd :/ teraz co siedzialam tyle nad poprawianiem 2009 i co .. no i tyle ze musimy pooodawac to co pozyczylismy na leczenie i zostanie nam cale 2 tys .. czyli jedna próba .. :( i tyle soebi dla siebei kupilam z tego ze az 3 ciuchy :/

i jak słysze takiego jednego kretyna z drugim któy chrzani ze in vitro to furtka dla homoseksualistow itp itd ze nie powienno byc rfudnowane to mam ochote pizgnac mu w łeb :?
    przeciez my mamy te same badania co w napro .. w napro tak samo za nie płaca jak i my .. tyle samo placimy za wizyty .. i jedyne co nam jest refunodwoane co w napro tez moge miec na to refundacje to leki i sama procedura..i jak słysze takiego jednego z drugim ze skoro nie mozemy miec dzieci to jeszcze mamy z tego tytułu placic podatki to az mi sie nóz w kieszeni otwiera nie dosc ze płacimy za leczenie zeby miec dziecko to jeszcze podatek.. powaliło ich doszczetnie :?
    noo i jeszcze jedno o tyle o ile z własnymi gametami mozna miec refundowana IUI i IVF tak my jestesmy gdzies na szarym koncu .. :/ i generlanie nic nam sie nie należy .. ba nawet jak chciał HSG na NFZ i powiedziałąm ze leczymy sie i bedziemy podchodzic do iUI AID to koles mi powiedzial no to po co pani HSG .. w naszej poradni tylko leczymy pary małzenskie majace własne gamety .. WTF :?

Nowatorka atak kamicy pecherzyka zółciowego to ból porównywalny do porodu . a nawet kobiety okreslaja j=go mianem gorszego bolu .. teoretycznie moge nie miec wogole atakow w czasie ciazy i git.. ale moge je tez miec np co tydz .. jelsi dojdze do zatkania przewodu zolciowego zoprrowac w czasie ciazy raczej nie zoperuja.. moze dojsc do zapalenia woreczka i trzustki, moze dojsc do dostania dsie zółci do dziecka.. plus stres .. wiadomo jest to gdybanie nie raz kobiety przechodza w ciazy ataki woreczka i nie wiedza ze maja kamienie okazuje sie pozniej ..
    moja ciocia przeszla dwie ciaze bezproblemowao mimo iz wiedziala o kamieniach ..tak wiec jest sporo za i sporo przeciw. moja gin powiedziałą ze generlanie ona by ustaliła termin zabiegu jesli chirurg okresli to jako woreczek do zabiegu bo moze powiedziec ze jednego załogu nie bedzie operowal :/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to jakbys chciala to zoperowac to dlaczego piszesz ze musialabys rok czekac? Nie da sie wczesniej ? Poza tym ja bym poradzila sie wlasnie zaufanego gina co mam robic w tej sytuacji, czy warto wg niego i moze bym jemu zaufala

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 4461 4462 4463 4464 4465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ