Myo Inositol
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja polecam Protonlabs. Testowałam tak:
Fertistim (stara wersja, wycofana, wróciła ale w kosmiczniej cenie)
Ogestan (obrzydliwy smak, nie do wypicia nawet z zatkanym nosem, nawet paczki nie dokończyłam)
Inofem (trzeba brać podwójną dawkę, za drogo)
Inozytol z Ostrovit (sam mioinositol, bez D-chiro)
Inozytol z ProtonLabs - idealny.
Tak więc polecam ten z ProtonLabs z inozytolem w dwóch formach z najlepiej przyswajalnym stosunkiem 40:1. Nie ma smaku, to spory plus. I bez problemu można odmierzyć 4g dziennie.
Inne witaminy biorę w innych suplach, bo nie znalazłam nic sensownego, co spełniałoby kryteria. Często suple z inozytolem + kwasem foliowym mają syntetyczny kwas foliowy, a nie metylowany. Zwracałam na to uwagę przed tym jak wyszła mi mutacja MTHFR homo, a teraz tym bardziej. Chyba że nowy-stary Fertistim, ale to wychodzi chyba 100zł miesięcznie.👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️
⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF -
Odkąd wycofali Fertistim to piję czysty mio z ostrovitu. Dobra cena i skład.Luizaczek wrote:@Siesiepy a polecisz jakiś konkretny mio-inozytol??
Ja dopiero zaczynam przygodę z nim przygodę i jestem kompletnie zielona jaki kupić.
Wczoraj przyszedł mi FertileMe Complex od Health Labs ale tam jest go 1500mg a i nie będę oszukiwać cenowo trochę miażdży 😶walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
A czy jest sens brania inozytolu jeśli nie mam stwierdzonego PCOS? Zaczęłam brać bo jedna lekarka mnie postraszyła PCOSem (trądzik + długie cykle, które się unormowały po zmniejszeniu dawki Eutyroxu). Ogólnie raczej nic w badaniach nie wskazuje na PCOS - USG normalne, hormony ok. Brałam przez jakiś czas 2g, potem trochę mniej, teraz biorę ok 1 g w Ovarinie. Ale tak naprawdę zastanawiam się czy jest sens się go tak trzymać. Na hormonalny trądzik mi nie pomógł, cykle już mam ok długości ale nie mogę stwierdzić czy on się do tego przyczynił.🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple