Na górze róże🌹, na dole fiolki🪻, w tym roku walczymy o nasze fasolki🫛
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, witam się w tym wątku 🌷
Loraa wrote:Hej, mama pytanie odnoście udokumentowania leczenia. Jeśli ostatnio byłam u ginekologa na NFZ i e kodzie porady ( jak patrzę na IKP) mam wpisane niepłodność kobieca, to od tej daty będzie w razie czego można liczyć już rok?
Ja dopiero planuje pierwsza inseminację na marzec, więc do ivf daleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 01:49
Girl lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓ -
Ola8999 wrote:Ja dopiero planuje pierwsza inseminację na marzec, więc do ivf daleko.
Cześć Dziewczyny! W temacie dokumentów do IVF nie pomogę, ale na pewno w klinice pomogą, bo im w sumie też zależy, żeby klienta ehm pacjenta nie puścić do konkurencji. To jest jednak biznes. Ja będę miała pierwszą IUI w tym tygodniu, na swojej owulacji, chłop ma mi zrobić zatrzyk Ovitrelle 24h przed.
Trzymam mocno za nas wszystkie kciuki! -
Girl wrote:Cześć Dziewczyny! W temacie dokumentów do IVF nie pomogę, ale na pewno w klinice pomogą, bo im w sumie też zależy, żeby klienta ehm pacjenta nie puścić do konkurencji. To jest jednak biznes. Ja będę miała pierwszą IUI w tym tygodniu, na swojej owulacji, chłop ma mi zrobić zatrzyk Ovitrelle 24h przed.
Trzymam mocno za nas wszystkie kciuki!
Powodzenia 🫶🏼Girl lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
Suplementy: TenFertil ON
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 9 cs
02.02 testowanie
Plan 2025:
Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja -
Hejka! Ten post mnie ratuje,dziękuję za jego utworzenie 🙂↕️
Szukam wsparcia. Staramy się o bejbika 2 lata.
Za nami jedna cb w maju 🥺 nasze szczęście trwało zaledwie 6.5 tyg💔💔
Jesteśmy teraz diagnozowani pod względem niepłodności. Mój mąż ma badania na nasienie za tydzień. Moje obecne wyniki które już mam
*prolaktyna 34.7ng przy normie 4.79-23.3
*TSH 2.620ulu przy normie 0.27-4.2
*FSH 12.8mlu przy normie 3.5-12.5
*LH 11.8
Badania robione w 4dc.
Czekam za resztą wyników które mają być jutro.
Jestem załamana,mam wrażenie że wszystko jest za wysoko.
Lekarz przepisał mi bromocorn,jedna tabletka dziennie.
Kobietki.. jak myślicie..jest szansa ?
Tracje nadzieję, myślę coraz częściej o adopcji.
Wiem że mój mąż chciałby bardzo aby się udało ale ja już jestem coraz bardziej zrezygnowana.
Teraz jeszcze te wyniki.. Czytam wasze posty i one dają mi nadzieję. 💝
A wy co myślicie o tych wynikach drogie kobietki? -
Lila21g
bardzo Cię tulę! Nie jestem lekarzem ale na moje oko nie są wcale takie złe. To my się same nakręcamy trochę przez ten strach, niepewność, poczucie braku kontrolii. Ja wczoraj na wynikach biocenozy zobaczyłam, że mam bakterie i też sobie zaczęłam wkręcać, że będę musiała jakieś dodatkowe badania robić albo antybiotyki brać. Bo wiecie, zobaczyłam wykrzyknik na badaniu przy tych bakteriach. Ale lekarz powiedział, że jest ok i IUI będzie w tym cyklu.
To są trudne decyzje - może spróbuj sobie określić ramy czasowe, do kiedy chcesz się starać? Czy lekarz przedstawił Ci jakiś plan leczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 23:34
-
Amira wrote:Ja planuję się zarejestrować na sono... Tylko te opowieści i bólu mnie przerażają 😂🙈
Ja też jestem zapisana po 🐒 na sono. Mój ginekolog mówi żeby nie czytać żadnych postów, nie stresować się bo to nie ma sensu. Że będą nas straszyć inne kobiety że to boli a ponoć ból żaden. Wierzę mu na słowo, ty też uwierz. Jesteśmy w tym razem damy sobie radę. Żeby kiedyś wycalowac te małe rączki 🥹 -
Girl wrote:Lila21g wrote:bardzo Cię tulę! Nie jestem lekarzem ale na moje oko nie są wcale takie złe. To my się same nakręcamy trochę przez ten strach, niepewność, poczucie braku kontrolii. Ja wczoraj na wynikach biocenozy zobaczyłam, że mam bakterie i też sobie zaczęłam wkręcać, że będę musiała jakieś dodatkowe badania robić albo antybiotyki brać. Bo wiecie, zobaczyłam wykrzyknik na badaniu przy tych bakteriach. Ale lekarz powiedział, że jest ok i IUI będzie w tym cyklu.
To są trudne decyzje - może spróbuj sobie określić ramy czasowe, do kiedy chcesz się starać? Czy lekarz przedstawił Ci jakiś plan leczenia?
Tak mamy zrobić,wszystkie badania i się do niego zgłosić. Mówił że wtedy będziemy ostro działać. Teraz jak zobaczył moją prolaktyne kazał brać bromocorn. W poprzednim cyklu miałam mieć robioną drożność jajowodow ale przez zapalenie pecherza muszę go zrobić w następnym cyklu. A tak przepisał mi jeszcze clo oraz duphaston miałam go brać w cyklu po badaniu. Więc czekam i czekam.
Podsumowując. Przez zapalenie pecherza wszystko opóźnione. Jestem tylko na bromku. I ten cykl odruchowo spisuje na straty. Zawsze miałam zapas testów. Teraz leży jeden w szafie bo został z poprzedniego cyklu i wcale się nie spieszę aby go robić.
A jak u Ciebie? Jak dlugo się staracie ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 22:22
-
Lila21g wrote:Ja też jestem zapisana po 🐒 na sono. Mój ginekolog mówi żeby nie czytać żadnych postów, nie stresować się bo to nie ma sensu. Że będą nas straszyć inne kobiety że to boli a ponoć ból żaden. Wierzę mu na słowo, ty też uwierz. Jesteśmy w tym razem damy sobie radę. Żeby kiedyś wycalowac te małe rączki 🥹
Dziewczyny, ja to badanie SONO robiłam w znieczuleniu ogólnym. Koszt większy, trochę więcej też zachodu, bo badania dodatkowe z krwi, dodatkowa konsultacja z anestezjologiem, trzeba być na czczo i zakładają welflon, ale ja ledwo cytologię wytrzymuję. -
Lila21g wrote:Tak mamy zrobić,wszystkie badania i się do niego zgłosić. Mówił że wtedy będziemy ostro działać. Teraz jak zobaczył moją prolaktyne kazał brać bromocorn. W poprzednim cyklu miałam mieć robioną drożność jajowodow ale przez zapalenie pecherza muszę go zrobić w następnym cyklu. A tak przepisał mi jeszcze clo oraz duphaston miałam go brać w cyklu po badaniu. Więc czekam i czekam.
Podsumowując. Przez zapalenie pecherza wszystko opóźnione. Jestem tylko na bromku. I ten cykl odruchowo spisuje na straty. Zawsze miałam zapas testów. Teraz leży jeden w szafie bo został z poprzedniego cyklu i wcale się nie spieszę aby go robić.
A jak u Ciebie? Jak dlugo się staracie ??
Od grudnia 2023, w październiku wyszło mi niskie AMH i nie najlepsze parametry nasienia, więc popruliśmy do kliniki.
Współczuję Ci tego zapalenia. Dużo przytulasków przesyłam :* Bądź wyrozumiała dla siebie, rozpieszczaj się i zdrowiej! Pomyśl, że z każdym dniem ta prolaktyna jest ciut mniejsza.
-
Girl wrote:Od grudnia 2023, w październiku wyszło mi niskie AMH i nie najlepsze parametry nasienia, więc popruliśmy do kliniki.
Współczuję Ci tego zapalenia. Dużo przytulasków przesyłam :* Bądź wyrozumiała dla siebie, rozpieszczaj się i zdrowiej! Pomyśl, że z każdym dniem ta prolaktyna jest ciut mniejsza.
Dziękuję i wzajemnie dużo siły dla nas aby ten cykl był owocny 💝Girl lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Okres dalej nie przyszedł ( miałam dostać we wtorek )
Ostatnia miesiączka była 22 grudnia
Ciągnie , kłuje raz jeden raz drugi jajnik i tak w środku w pochwie(jak w ciąży z córką )
W niedzielę test z cieniem lekko różowym , w pon zdecydowanie bledsza kreska we wtorek negatywny. Więc uznałam że będzie okres a tu przestało mnie boleć jak na okres , piersi zaczęły na nowo szczypać i piec a w nocy nie mogę spać i chodzę do toalety cały czas na siku. Szyjka wysoko ,twarda ,zamknięta.
Dziś lekarz na 15 żeby wykluczyć ciążę , dla mojego spokoju psychicznego. -
Ja byłam wczoraj u ginekolog z lux med potwierdzić czy owulacja była i trochę posmutniałam bo zamiast pięknego cialka żółtego zastałam torbiel cialka żółtego, podobno nie świadczy to o tym ze owulacji nie było bo płyn w zatoce douglasa był ale już sama nie wiem
Na dodatek złapała mnie jakieś choróbsko i od rana katar cieknie mi z nosa w pracy…
Ale z dobrych info to temperatura ładnie dziś podskoczyła wiec może faktycznie owulacja była 🫣👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 9 cs
02.02 testowanie
Plan 2025:
Dziewczyny. Według lekarza 80% ciąża. Na usg jeszcze brak pecherzyka ,natomiast jest pogrubiona ściana macicy ,co wskazuje na wczesną ciążę. Według wyliczeń 4 tydzień. Wie któraś więcej na temat tego czy już powinien być pęcherzyk ? W pon o 10 wyniki badań krwi , 30 usg
-
Ooo 🫶🏼
Jak lekarz tak mówi to trzeba mu wierzyć, trzymam kciuki żeby okazało się to ciąża 😘👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 9 cs
02.02 testowanie
Plan 2025:
@Lila21g
Hej, nie denerwuj się przede wszystkim. Zawsze jest szansa. Prolaktyny zwiększa się pod wpływem stresu, czy wysiłku fizycznego. Ja miałam 70 to dużo ponad normę. Brałam bronocorn to spadło do 27. Dużo ale jest jeszcze powyżej normy. Ja pracuję na 3 zmiany co też wpływa na wzrost prolaktyny bo jestem strasznie rozstrojona. Nie denerwuj się, postaraj się nie stresować. Wiem że ciężko ale dasz radę ☺️
@Świeżynka20
Trzymam kciuki i mocno wam kibicuje 😁
@Migotka96
Czekamy razem na 2 kreski ale w sumie to ja czekam na @ bo jakoś nie czuje żeby teraz się udało
-
Girl wrote:@Migotka96
@Julciaa14
Dołączam do grona czekających!👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 9 cs
02.02 testowanie
Plan 2025:
Migotka96 wrote:Kiedy testujesz?
W zaleceniach jest za 14 dn sprawdzić HCg, ale jako że dostałam zastrzyk ovitrelle to zastanawiam się, czy jest sens w ogóle sprawdzać, czy nie poczekać i nie sprawdzić za 21 dni - boję się, że pokaże mi fałszywie pozytywny wynik i później będzie mi przykro. -
Też właśnie jestem po zastrzyku Ovitrelle i się zastanawiam, kiedy testować.. 😩
Nie chciałabym, żeby wynik był fałszywie pozytywny i się zawieść 😓
Niby ginekolog mówiła, że mogłabym po weekendzie zrobić już betę, ale i tak dopiero w środę będę w kraju (dzisiaj tydzień po Ovitrelle)