Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh to tak jak była niedawno głośna sprawa w styczniu w Suwałkach co chłopak się powiesił w placówce opiekuńczej, niedaleko mieszkam nawet. Matka była w złej sytuacji finansowej, a oni wolą rozdzielić z matką, dzieci do rodzin zastępczych, jakby nie mogli tą kasę co dostałaby rodzina zastępcza dać matce ....
Przykłady można mnożyć. Najgorzej, że ciężko jest cokolwiek zrobić, żeby dziecko nie cierpiało. -
nick nieaktualny
-
Natka098 wrote:zachowują się jakby mieli klapki na oczach, zero chęci. Praca z dziecmi powinna być z powołania a nie z chęci zarobku.
kochana to jest na zasadzie "masz papier, masz pracę" ja mam powołanie- ale brak papieru jeszcze... mam przykład( i moja dyr. z przedszkola) nie chciała mnie przyjąć, po miesiącu zadzwoniła abym do kuchni przyszła, okazało się że po miesiącu już na sali z dziećmi zostałam, a inna po 8 miesiącach z dziećmi wylądowała w kuchni bo z maluchami nie radziła sobie i przyznała- że wkurzają ją... to ja się pytam po co studiuje pedagogikę??? -
nick nieaktualnysara_nar wrote:Heh to tak jak była niedawno głośna sprawa w styczniu w Suwałkach co chłopak się powiesił w placówce opiekuńczej, niedaleko mieszkam nawet. Matka była w złej sytuacji finansowej, a oni wolą rozdzielić z matką, dzieci do rodzin zastępczych, jakby nie mogli tą kasę co dostałaby rodzina zastępcza dać matce ....
Przykłady można mnożyć. Najgorzej, że ciężko jest cokolwiek zrobić, żeby dziecko nie cierpiało.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
KAśka już nie daleko
Sara słyszałam o tym chłopaku. No tak ale u nas w kraju ciężko jest pomóc matce lepiej zabrać dzieci a tą kasę dać rodzinom zastępczymSmutna prawda niestety. A jakby dali matce to i dzieci by były szczęśliwsze bo z matką.
-
Natka098 wrote:rozumiem, ze dziecko ma zle, jest bite czy brak opieki, ale problemy finansowe nie powinny byc powodem zabrania dziecka, powinni pomóc takiej osobie własnie finansowoDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
przedszkolanka:) wrote:a jak chcieli chłopczyka zabrać bo za gruby ?? parodia..