Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabieg miałam w piątek. Generalnie ok, narkozę zniosłam dobrze. Bol silny, bo to jednak rekonstrukcja więzadła , czyli śruby w kolanie, do tego szyte obie łąkotki.
Chodzę na razie o kulach, mam sporo leków przeciwbólowych, przeciwzapalnych, zastrzyki przeciwzakrzepowe itd. Nie mogę zginac bardziej niż 30st, także ciężko ocenić efekt. Do zdjęcia szwów nie mogę też nic ćwiczyć poza zwykłym napinaniem mięśni, a nawet to jest trudne, bo boli.
Trzeba czasu i rehabilitacji ( na NFZ na cito dostałam termin na wrzesień 🤣).
olka30 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry kobietki chętnie do was dołączę
Jestem na samiutki m początku starania się o bobaska będzie to mój trzeci mam już dwóch synów 15,8 lat i a teraz bardzo chciałabym mieć córcię Ale wiadomo to nie koncert życzeń😂
Na koniec marca usunęłam wkładkę i teraz muszę nauczyć się na nowo ogarniać swój organizm co strasznie mnie denerwuje bo niby po wkładce płodność wraca natychmiast ale nie wiem jak to u mnie będzie po świętach planuje iść na usg kontrolne żeby zobaczyć czy moje jajniki pracują to tak w skrócie🤪olka30 lubi tę wiadomość
-
Hej
Olka dzięki że pytasz. No jest tak sobie. Chodzę bez kul, ale kuleje. Zginam kolano w zakresie max 100st, ale walczę rehabilitacja oczywiście prywatnie, mnóstwo pracy w domu. 2 tyg temu weszłam na czeskie szczyt Jested, także no nie poddaję sięolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Laski
Jak dzieciaki radzą sobie w szkole? Co nowego u Was?
U nas całkiem ok. Praca, szkoła, dom, angielski, zajęcia sportowe dzieci, basen.... I tak nie wiadomo kiedy kolejny tydzień mija.
Z kolanem już całkiem dobrze, tzn jest sprawne, zgina się już całkowicie, ale np o bieganiu nie ma mowy.
Jesień zapowiada się intensywnie, czekają nas dwa zagraniczne wyjazdy, ja mam zjazd na specjalizacji i muszę zrobić tygodniowy staż na uczelni.
Marzą mi się święta Bożego Narodzenia w górach, ale w tym roku to raczej nierealne. -
OvuFriendTo ostatni moment, aby otrzymać darmowy abonament Premium lub voucher na badania!!
Masz PCOS lub zaburzenia tarczycy (niedoczynność, nadczynność lub Hashimoto) potwierdzone diagnozą w ciągu ostatnich 2 lat? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!
Jak to działa?
❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / tarczyca i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.
❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤
Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂
Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀 -
Cześć, po in vitro i pozostało mi troche leków.
- doxycylina całe opakowanie (lipiec 2027), 10 zł
- orungal całe opakowanie luty 2026, 40 zł
- Luteina 200 dopochwowa 120 tabletek ważna sierpień 2025, 100 zł
Jeśli któraś z Was potrzebuje to proszę o kontakt na Priv. -