X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak? Wszystko ok? Jak się czujesz?

olka30 lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieg miałam w piątek. Generalnie ok, narkozę zniosłam dobrze. Bol silny, bo to jednak rekonstrukcja więzadła , czyli śruby w kolanie, do tego szyte obie łąkotki.
    Chodzę na razie o kulach, mam sporo leków przeciwbólowych, przeciwzapalnych, zastrzyki przeciwzakrzepowe itd. Nie mogę zginac bardziej niż 30st, także ciężko ocenić efekt. Do zdjęcia szwów nie mogę też nic ćwiczyć poza zwykłym napinaniem mięśni, a nawet to jest trudne, bo boli.
    Trzeba czasu i rehabilitacji ( na NFZ na cito dostałam termin na wrzesień 🤣).

olka30 lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas samego czytania Twojego opisu odczuwam ból. Mam nadzieję, że możliwie jak najszybciej wrócisz do formy :)
    A co do tych terminów, to serio niewiadomo czy śmiać się czy płakać....

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki chętnie do was dołączę
    Jestem na samiutki m początku starania się o bobaska będzie to mój trzeci mam już dwóch synów 15,8 lat i a teraz bardzo chciałabym mieć córcię Ale wiadomo to nie koncert życzeń😂
    Na koniec marca usunęłam wkładkę i teraz muszę nauczyć się na nowo ogarniać swój organizm co strasznie mnie denerwuje bo niby po wkładce płodność wraca natychmiast ale nie wiem jak to u mnie będzie po świętach planuje iść na usg kontrolne żeby zobaczyć czy moje jajniki pracują to tak w skrócie🤪

olka30 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha jak rehabilitacja? Lepiej coś się czujesz?

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Olka dzięki że pytasz. No jest tak sobie. Chodzę bez kul, ale kuleje. Zginam kolano w zakresie max 100st, ale walczę :) rehabilitacja oczywiście prywatnie, mnóstwo pracy w domu. 2 tyg temu weszłam na czeskie szczyt Jested, także no nie poddaję się :)

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, polecam ciekawe konto na, które ostatnio trafiłam, może Wam też się przyda. Prowadzą go położne, sporo fachowej wiedzy 😊

https://instagram.com/nurses_midwives_ivf?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

• santoocha Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :)
    Jak dzieciaki radzą sobie w szkole? Co nowego u Was?

U nas całkiem ok. Praca, szkoła, dom, angielski, zajęcia sportowe dzieci, basen.... I tak nie wiadomo kiedy kolejny tydzień mija.
    Z kolanem już całkiem dobrze, tzn jest sprawne, zgina się już całkowicie, ale np o bieganiu nie ma mowy.

Jesień zapowiada się intensywnie, czekają nas dwa zagraniczne wyjazdy, ja mam zjazd na specjalizacji i muszę zrobić tygodniowy staż na uczelni.

Marzą mi się święta Bożego Narodzenia w górach, ale w tym roku to raczej nierealne.

• OvuFriend

Wysłany: 12 października 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ostatni moment, aby otrzymać darmowy abonament Premium lub voucher na badania!! :)

Masz PCOS lub zaburzenia tarczycy (niedoczynność, nadczynność lub Hashimoto) potwierdzone diagnozą w ciągu ostatnich 2 lat? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!

Jak to działa?

❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / tarczyca i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.

❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤

Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂

Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zagląda od tu jeszcze czasami? Co i Was? Forum umiera śmiercią naturalną 🫣

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bunia1 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć, po in vitro i pozostało mi troche leków.

- doxycylina całe opakowanie (lipiec 2027), 10 zł
    - orungal całe opakowanie luty 2026, 40 zł
    - Luteina 200 dopochwowa 120 tabletek ważna sierpień 2025, 100 zł

Jeśli któraś z Was potrzebuje to proszę o kontakt na Priv.

‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ