X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Delia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie foremki...no nadrobiłam..;)
    mam nadzieję, Melula, ze pojdziesz jeszcze skonsultować ten worek leków z innym lekarzem....

Maniuś szerokiej drogi i miłego czasu w PL. Zazdroszcze bo ja dopier koniec lipca będę lecieć jak mi się II trymestr zacznie...Powodzenia tez z badaniami.

zazdroszczę Wam tych świezych, pachnących i polskich truskaweczek ;)

MoniaX 3mam kciuki za dobre wyniki!

Kasiu...mi też długo zajęło nadrobienie dziewcznyn;) ale znając Ciebie jestes skrupulatna wiec na pewno odpiszesz rano. Calusy

Ania84 wierze, ze wyniki będą dobre i uslyszycie same dobre wiesci!

Zabko kusisz tym ciastem 3bitowym;)
    U mnie wlasnie stygnie na blasze pyszna szarlotka...;) a za chwilkę zabieram się do robienia tarty cytrynowej na jutro dla przyjaciół;) mniam...

Milego dnia wszystkim ;)

Little Frog, Misty87, Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!

Ja od rana okupuję forum. Okropne uzależnienie. Mam nadzieję, że chociaż troszkę wyluzuję jak będę w Polsce. Nie będę miała czasu na myślenie.
    Melula, to faktycznie poszalała z tymi lekami.
    Z, jak zawsze czuwasz :)
    Misty, pokaż, pokaż nową fryzurkę!! :) Jak napisałaś o tych truskawkach, które przywiózł Twój tata, to poczułam taki sielski, rodzinny klimat :) :)

Przede mną dzień pełen pracy, muszę wszystko wysprzątać na tip top ;] I ładnie przygotować :) Mój biedny mąż jest trochę podłamany tym swoim wiekiem, bo twierdzi, że przekracza taką jakąś granicę. Oczywiście twierdzi, że czuje się młodo, ale ten wiek to już jest taki, że jak kiedyś myślał o przyszłości, to dochodził do wniosku, że jak się ma 30, to jest się już starym ;]
    Miłego dnia Wam życzę

Misty87, Kaśka28, olka30, sara_nar, Delia, Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babeczki :)

U mnie leje :( Pogoda okropna. Mdłości rano takie, że o mało się nie shaftowałam.

Misty, koniecznie pokaż fryzka. 15 cm to nie byle jakie cięcie.

Melula, a tych wszystkich leków to chyba nie zamierzasz brać bez konsultacji?

Maniuś, miłego pobytu i szczęśliwych podróży, małych i dużych!

Żabka, uzależnia forum, uzależnia.

Zamiast pracować, ja wole foremkować :D

EDIT: przed chwilą ledwo uszłam z życiem. Kobieta by mnie na pasach potrąciła (miałam zielone). Skręcała na strzałce w prawo i w pełnym pędzie wpadła na skrzyżowanie. Jeszcze mi się ręce trzęsą. Nie wiem jak uszłam z życiem, jak się człowiek przestraszy, to bije rekordy w biegu na 100 m. W ostatniej chwili zauważyłam, ze nie ma zamiaru zwolnić i zaczęłam ociekać, ale serce to mi prawie wypadło z piersi, jak już znalazłam się na chodniku. Nawet łajza nie przeprosiła!
    Mogłam spisać numery i wezwać policję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 08:41

Misty87, Lena87, Delia, Fidelissa lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)

Dzis pobudka byla po 4, okolo 40min wegetacji i wreszcie udalo sie zasnac :)

Obiecuje zrobic sobie ladne foto w weekend i pokaze :)

Manius bedziemy tesknic, ale ja wiem,ze i tak sie do nas odezwiesz bedac w PL :)

Delia i Tobie czas szybko zleci i odwiedzisz kraj :)

Zlota pada deszcz? U nas od rana pieknie :) posylam troche promyczkow!

Zabciu ja wbijam na 3bita! Boze ale zrobilas smaka :)

Melula, przywalila Ci tymi lekami, ale coz... Polska kraj znany z tego. Malo gdzie tak sie ludzi faszeruje...

Lena87, Little Frog, Delia, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki przepraszam ze sie wczoraj przywitalam i ucieklam ale tak nadrabialam nadrabialam chcialam nawet cos odpisac ale...zasnelam...masakra scielo mnie jak nigdy...wiec poszlam spac przytulilam sie do meza a jemu sie na amory zebralo...boze jak bylo fajnie hehe mimo ze taka zmeczona to dawno takiego <3 nie bylo hehe postaral sie :D

A tak w ogole pochwale sie wam na forum ze chodze od poniedzialku na kije w koncu wdrozylam swoje postaowienie o odchdzaniu...mowie wam zeby nie moc sie wycofac:D

Powiem wam ze kilka razy do tego podchodzilam ale po kilku razach rezygnowalam bo...sie wstydzilam lazic z tymi kijami bo w sumie same stare babki chodza na kije i faktycznie wyglada to smiesznie ale tym razem (przynajmniej na razie)sie tym nie przejmuje:D obym wytrwala:D a i zdrowiej jem odsunelam chleb i jem te wazy papierowe:D mam nadzieje ze wytrwam:D

A witamy nowe staraczki:D i wiem ze mialam odpisac ze warto zaczac mierzyc temp i obserwowac cialo...przynajmniej wiadomo czy i mniej wiecej kiedy jest ovulacja...zobaczyc czy wszytko ok czy jednak nie...a zawsze jak mierzenie temp bedzie stresowal to mozna rzucic termometr w cholere:D takie jest moje zdanie ale warto przez kilka cykli pomierzeyc temke ale od razu zalozyc ze co ma byc to bedzie i nie nakrecac sie za kazdym skokiem lub spadkiem tempki:D

Misty87, Little Frog, Delia, Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Pochwalę się Wam ;)
    Zmartwiłam się trochę, że żadna z Was nie robiła badania nasienia na NFZ, więc zaczęłam przekopywać internet czy to jest w ogóle możliwe. Znalazłam artykuł, w którym było napisane, że raczej ciężko dostać skierowanie bo to bo tamto trzeba zrobić. Podesłałam to mężowi do przeczytania, delikatnie sugerując, że nasze plany są kiepskie i że chyba trzeba będzie się inaczej zainteresować tematem. Byłam przekonana, że przeczyta, coś może powie i zamknie temat i cisza, a byłam nastawiona w stylu - dlaczego to ja mam się wszystkim interesować i szukać... no i że trudno, nie będę się już wychylać dopóki on się nie wykaże. Jakież było moje zdziwienie, jak sam znalazł, sklecił i wysłał maila z zapytaniem do pobliskiego szpitala, czy można u nich zrobić takie badanie, za ile co, jak i kiedy. A ponadto znalazł prywatną klinikę jakby w szpitalu nam nie odpowiadały warunki. Szok. Ale miło, bo widzę, że i jemu zależy ;)

Pozdrawiam!

Lena87, Little Frog, Malenq, santoocha, Natka098, olka30, sara_nar, Delia, Bursztynka, Anaaa:), Driada0102, Fidelissa lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Kasiaaaa ja też zaczęłam kijki :D no i zdrowszą dietę :D może uda nam się razem przetrwac :D

Z. jak nas Ci nasi faceci potrafią zaskoczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 08:53

Lena87, Kaśka28, Z. lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wybaczamy :) :)

Zetka swietne wiesci! Faceci tez czasem potrafia zaskoczyc! :)

Zapomnialam Wam powiedziec... dzis moj jeden synus mial czkawke :D fajne uczucie, takie lekkie rownomierne podskoki, jakby ktos mnie pukal po brzuchu od srodka <3

Lena87, Kaśka28, przedszkolanka:), Malenq, Little Frog, santoocha, Natka098, Anaaa:), Z., Driada0102 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Hej,

Pochwalę się Wam ;)
    Zmartwiłam się trochę, że żadna z Was nie robiła badania nasienia na NFZ, więc zaczęłam przekopywać internet czy to jest w ogóle możliwe. Znalazłam artykuł, w którym było napisane, że raczej ciężko dostać skierowanie bo to bo tamto trzeba zrobić. Podesłałam to mężowi do przeczytania, delikatnie sugerując, że nasze plany są kiepskie i że chyba trzeba będzie się inaczej zainteresować tematem. Byłam przekonana, że przeczyta, coś może powie i zamknie temat i cisza, a byłam nastawiona w stylu - dlaczego to ja mam się wszystkim interesować i szukać... no i że trudno, nie będę się już wychylać dopóki on się nie wykaże. Jakież było moje zdziwienie, jak sam znalazł, sklecił i wysłał maila z zapytaniem do pobliskiego szpitala, czy można u nich zrobić takie badanie, za ile co, jak i kiedy. A ponadto znalazł prywatną klinikę jakby w szpitalu nam nie odpowiadały warunki. Szok. Ale miło, bo widzę, że i jemu zależy ;)

Pozdrawiam!
    No hej Z bardzo fajnie ci nasi mezczyzni potrafia zaskoczyc i nas i mysle wszytkich hehe:D

Z. lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Kasiu wybaczamy :) :)

Zetka swietne wiesci! Faceci tez czasem potrafia zaskoczyc! :)

Zapomnialam Wam powiedziec... dzis moj jeden synus mial czkawke :D fajne uczucie, takie lekkie rownomierne podskoki, jakby ktos mnie pukal po brzuchu od srodka <3
    ale fajnie super:D

Lenka witaj

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć <3

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam po clo? czujesz jakos inaczej czy narazie tak samo?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc DZiewczęta!!!! :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane...

melula to Ci dowaliła a sanprobi dała osłonowo, bo przy lekach tarczycowych śluzówka żołądka wysiada....

Z. super wieści...

Misty ale fajne musiało być to uczucie...super:)

Kaśka28 3mam mocno kciuki aby wytrwała w postanowieniu, nie patrz na ludzi, tu chodzi o Ciebie i o Twoje zdrowie:-)

Przepraszam jeśli kogoś nie wymieniałam, ale pozdrawiam słonecznie wszystkie:)

Misty87, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka nic na razie nie czuję, wszystko jest tak samo ;)

• Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziewczynki mykam bo musze ogarnac chalupke i do pracy jeszcze pojechac hhe:D u nas slonecznie juz jest 20 stopni mam nadzieje ze bedzie goraco:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Kaśka nic na razie nie czuję, wszystko jest tak samo ;)
    to w sumie wczesnie no nic zobaczymy:D trzymam kciuki zeby sie ruszylo kochana

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ;)

Kasia- trzymam kciuki za postanowienie ja bym z checia polazila z kijkami ale nigy nie mam czasu :D
    a jak ide do lasu polazic to wracam zawsze z kleszczem :P albo innym ustrojstwem..a kijki nie tylko dla starszych.. ja widze u nas bardzo duzo mlodych ludzi :) szczegolnie ze kolonas jest trasa "kijkowa" heheh :) i codziennie sie ktos przewija albo biega :)

Z. na nFZ mozna .. my mielismy.. ale skierownia dostalismy od mojego gin - z poradni lezenia nieplodnosci.. napewno urolog moze wystawic skierowanie na NFZ na badania nasienia :)

U nas pochmurno ..wczoraj byl zar a dzis cieplo ale pochmurono aktualnie 16C :)

A ja dzis znow z jednej pracy do szkoly :) a jutro opierdalam dyrektora bo jeszcze za luty kasy nie dostalam ;/ pizda..wozi sie mini morisem a 300 zl nie umie zaplacic ;/

Z. lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Miłego dnia, dziś nieprzespana noc z nerwów..
    od rana okupuje kibel . Nie dość, że okres to jeszcze nooo wiecie, nerwy.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kochana spokojnie, przecież musi być lepiej niż było! Piękna pogoda idź pobiegać, wyżyj się by nie myśleć :) ja trzymam kciuki i specjalnie zajrzę później by zobaczyć jak wyniki :) o której będą?

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ