Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapytam sie tego faceta czy może mi na e-maila wysłac te wyniki. W szpitalu chyba mają Internet ?

Ania_84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ;) my mielismy taka mozliwosc :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno mają :D może można online sprawdzić?

• Aniolek87 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie co o tym myslicie bo ja juz sama nie wiem. Otoż mam troszke problemow w swojej rodzinie...w akcie desperacji wyszukalam wrozke ktora sie oglasza jako numerolog , ma tez gdzies salon juz zapomnialam nazwy,w kazdym badz razie ja jestem z okolic Legnicy a ona z Warszawy wiec trudno by bylo sie z nia zobaczyc wiec napisalam maila z kilkoma pytaniami, tego samego dnia przyszla od niej odpowiedz z prosba o podanie imienia daty urodzenia mojej oraz osob o ktore pytam. Napisalam jej wszystko , wierzac ze cos moze z tego byc. A teraz najlepsze...na wstepie napisala mi po krotce charakterystyke osob o ktore pytalam wszystko bylo prawda !!!! A na koncu ze mam się nie zamartwiac bo dziecko powinno doswiadczac radosci a nie smutkow- jestem w ciazy , bardzo wczesnie skad ona mogla to wiedziec ???!!! Dziewczyny co wy o tym myslicie.Czy ja zwariowalam ?

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, witam. WstaŁam o 12koleżanka z pracy zadzwoniła i podniosła mi ciśnienie, bo tydzień temu jak miałam dzień przyszła za mie na 2 godz, więc wczoraj jej odrobiłam od 19-21, ale chciała, żebym całą nockę jej wzięła. Baba 40 lat miała gości napiła się i do roboty nie przyszła, a dzisiaj od 13 do 19 za koleżankę zgodziła się iść i dzwoni do mnie czy ja bym nie poszła. Masakra. Kto tak robi....
    Monia co do ziół ojca Sroki to Twój mąż też może je pić, chyba nie ma problemu z łączeniem ale zapytaj na wątu Starając się z pomcą medyczną - Wszystkie Zielary z OVU.
    U mnie rozpadało się. Ja zaś zjadłam 9 pierogów z truskawkami ledwo wcisnęłam ostatnie dwa, rozpaliłam w piecu i wyleguję się w łóżku :D

Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlatanizm. Nie wierz w bzdury.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wierzę w takie bzdury. A odniesienie "dziecko powinno" myslę że miało być do Ciebie, bo jesteś młoda, a nie do Twojego nienarodzonego dziecka ;)

Aniu, koty tak mają. Moja też czasami dopadnie jakąś folię, niedawno wyrwałam jej na wpół połkniętą taką wkładkę chłonną, jaką wkładają do kurczaka na tacce.

Co do kamienia nazębnego, to koty z zapaleniem przyzębia raczej właśnie stronią od jedzenia, bo sprawia im to ból.

A jeszcze napisz jaką dokładnie karmę jej dajesz?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara tak to właśnie jest jak nie ma więcej ludzi niż potrzeba, a co robicie jak potrzebujecie urlopu?

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:

Co do kamienia nazębnego, to koty z zapaleniem przyzębia raczej właśnie stronią od jedzenia, bo sprawia im to ból.

Nasz vet też był w szoku, ze ona wcina cokolwiek. Kotka jest uzależniona od jedzenia, waży już prawie 8 kg i od 4 lat jest na diecie, na której zamiast chudnąć-tyje. Nawet wypadające zęby nie powstrzymają jej od jedzenia :D

sara_nar lubi tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jest nas 4 dziewczyny i jak potrzebujemy wolnego to między sobą musimy się dogadać, a o urlopie czy pójściu na zwolnienie nie ma mowy. Ja bym chętnie teraz tylko w dzień pracowała, żeby tylko nie w nocy, a nie ma takiej możliwości nawet jak zaniosę zaświadczenie, że jestem w ciąży :/

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Właśnie jest nas 4 dziewczyny i jak potrzebujemy wolnego to między sobą musimy się dogadać, a o urlopie czy pójściu na zwolnienie nie ma mowy. Ja bym chętnie teraz tylko w dzień pracowała, żeby tylko nie w nocy, a nie ma takiej możliwości nawet jak zaniosę zaświadczenie, że jestem w ciąży :/

Sara, a gdzie pracujesz?

• santoocha Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Nasz vet też był w szoku, ze ona wcina cokolwiek. Kotka jest uzależniona od jedzenia, waży już prawie 8 kg i od 4 lat jest na diecie, na której zamiast chudnąć-tyje. Nawet wypadające zęby nie powstrzymają jej od jedzenia :D
    Bo to właściciel musi powstrzymać kota przed jedzeniem. Moja kotka jak ją wysterylizowałam przez miesiąc przytyła z 2,8kg na ponad 4, potem była na tygodniowych wczasach u znajomej, po powrocie ważyła już 5,3kg.
    Zaczęłam jej dawać karmę odchudzającą traktując ją jako kotkę bardzo otyłą, ale ani drgnęło.
    Więc przeszłam na zwykłą karmę dla sterylizowanych, ale dostawała bardzo mało i w 4 porcjach, a ta na noc była najskromniejsza.
    Teraz trzyma wagę 4kg i wygląda w miarę ok (tylko zostały jej zwisy skórne).
    Ale dieta jest restrykcyjna, nikt z domowników nie ma prawa dokarmiać jej ze stołu (ale z tym to różnie bywa), a czasem jak mi się chce, to rzucam jej chrupki i żeby zjeść musi się nabiegać po całym pokoju.

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Bo to właściciel musi powstrzymać kota przed jedzeniem. Moja kotka jak ją wysterylizowałam przez miesiąc przytyła z 2,8kg na ponad 4, potem była na tygodniowych wczasach u znajomej, po powrocie ważyła już 5,3kg.
    Zaczęłam jej dawać karmę odchudzającą traktując ją jako kotkę bardzo otyłą, ale ani drgnęło.
    Więc przeszłam na zwykłą karmę dla sterylizowanych, ale dostawała bardzo mało i w 4 porcjach, a ta na noc była najskromniejsza.
    Teraz trzyma wagę 4kg i wygląda w miarę ok (tylko zostały jej zwisy skórne).
    Ale dieta jest restrykcyjna, nikt z domowników nie ma prawa dokarmiać jej ze stołu (ale z tym to różnie bywa), a czasem jak mi się chce, to rzucam jej chrupki i żeby zjeść musi się nabiegać po całym pokoju.

Moja kotka dostaje jeść 3 razy dziennie, karmę specjalną dla persów (nie jest persem, ale ma jak na dachowca długaśna sierść i vet powiedział, ze ta karma ma coś w sobie na włosy). Nigdy nie dostaje nic ze stołu. Na noc groszków dostaje tylko tyle, zęby zagrzechotało w misce (uwielbia ten dźwięk).
    Ma zabawki którymi się bawi. jest zwinna i szybka. I gruba. Musiałabym ją chyba zacząć głodzić, żeby schudła, a nie będe się znęcać nad zwierzęciem. Vet wyliczył ile mam dostawać karmy i tyle dostaje. On już ręce rozkłada, bo nie wie, dlaczego ona tak tyje. Miała wszystkie badania i jest zdrowa!

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma 2 latka po sterylce (minie juz rok) wazy 3,5 kg i nie przeracza tej wagi :)
    wet bardzo nas chwalila ostatnio ze trzymamy ja w dobrej granicy :)

szczerze mowiac myslalam ze bedzie tyla na potege bo non stop ma zarcie w misce ;) zarowno suche jak i mokre.. :) ale to podobno jakis mikrokot :D heheh :D fakt duza to ona nie jest :D ale brzuszek piekny :D siersc .. :) nie powiem bo zadbana to ona jest :D

jedyn na czym mam bzika to pilnuje strasznie zeby pila wode.. bo jak chorowala to wet mi powiedziala ze koty bardzo szybko sie odwadniaja.. i teraz tak ja nauczylam ze za kazdym razem jak wchodze do lazienki to idzie z emna ma tam taki dodatkowy talerzy k i wlewam jej wode a ona pije :D oprocz teg ma kolo miski wode ale tamtej nie bardzo chce pic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 13:52

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santocha szkoda że człowiek nie może się tak odchudzać, bośmy bestie same sobie weźmiemy.

Sara to ja na Twoim miejscu zakręciłabym się nad jakąś pracą nawet tylko załatwianą, ale w miarę szybko żeby potem problemów nie było, potem rok macierzyńskiego no i zwolnienia lekarskie. A tak to będziesz musiała i tak niedługo zrezygnować z tej pracy żeby się nie przemęczać.

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kotka ma już 8 lat. Starzeje się.

A jak JA się starzeję. Mojej mamy kolegi z pracy WNUCZKA urodziła córkę.
    Ja tę dziewczynkę pamiętam, jak szlam na studia to miała 9 lat. Teraz ma 17 i już jest matką. Boże, jaka ja jestem już stara...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, ale pewnie nie miała w planach mieć dziecka, ja mam znajomą która ma 10 letniego syna, a ma 26 lat, więc też mogę się przy niej czuć staro, ale to taki przypadek

Delia lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam, w odpowiedzi na wasze komentarze do mojego wczorajszego wpisu:

Nie zamierzam brać tych ponadprogramowych "leków" i suplementów bez konsultacji z ginką, a wizytę mam we wtorek :)
    jeśli chodzi o leki osłonowe na tarczycę to wiem, ale ona kazała brać akurat te, które napisała na kartce, żadne inne, a to chyba nie tak powinno wyglądać.
    Ale to już mój problem... Właśnie pakuję się i o 16 wyjeżdżamy do rodziców na Mazury :) oby było ładnie, bo planujemy wypad nad morze :)

nick nieaktualny, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie, ale mimo wszystko wkurzające to. taka siksa, co ma pstro w głowie ma dziecko, którego za specjalnie nie chce, a osoby które chcą, nie mają:/ Ale niesprawiedliwość losu była wielokrotnie omawiana, więc nie smęcę :)

wioleta4444 lubi tę wiadomość

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wkurza że te co nie chcą to od razu mają dzidzie. ALbo się słyszy o tym że zabijają, katują, głodzą. Po co takiemu człowiekowi dziecko ? !

Czekamy na Ciebie :***
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ