Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Suuper 😊 Ja tak sobie wyobrażam ciążę, na chillu, czas na sprawdzenie jakichś nowych zajęć. Szydełkowanie brzmi super 😊
Ja chciałbym wrócić do malowania. Kiedy to było moje hobby, ale na studiach jakoś czasu już na to nie miałam.
Mam gdzieś jeszcze podobrazia i farby, pędzle. Czekają aż je zacznę 😜CoffeeDream, pp2018, Fermina, Olo323 lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Fermina wrote:O ja ostatnio wyciągnęłam farby! Większość zaschnięta🤣 kupiłam nowe ale mam mało czasu na malowanie, marzę o emeryturze z wielkim gankiem i sztalugą, wcześniej chyba nie da rady.
Taak, taka spokojna emerytura to też byłoby coś 😅 ale jeszcze o tym nie myślmy 🙈Fermina lubi tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Właśnie wyjęłam po długiej przerwie swoje farbki! 🙈 fajnie relaksuje i glowa odpoczywa 😊
Dokładnie, a w takich czasach jak nasze ciężko jest o chwilę wytchnienia i relaksu 🙈i dodatkowo pełno rozpraszaczy... Internet itd.pp2018, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Dziewczyny, czy ktoś wie, co się dzieje z naszą @ultramaryna?? Nie zawsze dam radę Was nadrobić, ale jakoś dawno jej tu nie widziałam 🤔 Przegapiłam coś??
Też się zastanawiam 😕 Chociaz kojarzy mi się, że potrzebowała przerwy.MummyYummy lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Hm, zastanawia mnie zawsze jak mocne musi być stężenie smogu, żeby był tak wyczuwalny 🤔😳
Oj tak, mieszkam nad samym morzem i też mnie zawsze to zastanawia, że aż tak to "wisi" w powietrzu... 🙄😔CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie czy bierzecie czasami profilaktycznie probiotyk dopochwowo? Jeśli tak, macie jakiś do polecenia?Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
CoffeeDream wrote:Jak mija Wam niedziela Dziewczyny? U nas dziś pięknie choć trochę wiecznie, ale udało się wyrwać na spacer. Mąż jutro wyjeżdża, ale akurat na nudę narzekać nie będę.
Kończę czytać "Służące do wszystkiego" i oglądam ostatni sezon "The good doctor". Leżę i nic nie robię.CoffeeDream lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Dziewczyny czemu na pierwszej stronie jest info że nie polecane są bobo testy? To wlasnie te testy zawsze robiłam. Nigdy fałszywej kreski. Z Nikosiem wyszły szybko piekne dwie. Ktoś wie?🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
CoffeeDream wrote:Suuper 😊 Ja tak sobie wyobrażam ciążę, na chillu, czas na sprawdzenie jakichś nowych zajęć. Szydełkowanie brzmi super 😊
Ja chciałbym wrócić do malowania. Kiedy to było moje hobby, ale na studiach jakoś czasu już na to nie miałam.
Mam gdzieś jeszcze podobrazia i farby, pędzle. Czekają aż je zacznę 😜CoffeeDream, Olo323 lubią tę wiadomość
-
beta zrobiona🫢 czekam do 2h na wynik. trzeci test i ta sama kreska. boże to czekanie mnie zabije!
u nas w mieście w szpitalu diagnostyka 24/7 więc tyle dobrego:)
cooo za dzień…Fermina, Monk@, Malinowysorbet, Prezesoowa, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Gregorka, Rachelka23, Pati2804, LaBellePerle, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
kopytko wrote:beta zrobiona🫢 czekam do 2h na wynik. trzeci test i ta sama kreska. boże to czekanie mnie zabije!
cooo za dzień…
Czekam z Tobą!kopytko lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Daleko masz do rodziców?
Mi to chyba coraz bardziej dokucza to, że mam do swoich 2h drogi. 🙄 Chciałabym mieć ich bliżej, ale jak to w życiu bywa - praca nas trzyma w innym miejscu.
Ooo, Oscary to chyba niezły z Ciebie kinomaniak. Ja to poczekam na wyniki 😁
1,5h drogi odkąd był remont torów. Samochodem też wychodzi około półtorej godziny.
Ja tylko raz Oscary oglądałam w 2019 bodajże. I w tym roku stwierdziłam, że trzeba to powtórzyć.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
kopytko wrote:beta zrobiona🫢 czekam do 2h na wynik. trzeci test i ta sama kreska. boże to czekanie mnie zabije!
cooo za dzień…
Ale zazdroszczę takiego laboratorium!!! 🙈
Ja kombinuję czy zdążę jutro rano.
To spać się nie kładę dziś, póki nie dasz znać jaki wynik 😃🤞🏼kopytko lubi tę wiadomość
-
luśka wrote:@Kopytko trzymam kciuki za betę! ✊🏻
Ja przez weekend trochę się wyłączyłam żeby się nie nakręcać. Wczoraj miałam dostać 🐒, ale jeszcze jej nie ma. Testy białe 😔 Dziwny ten cykl mam
U mnie to samokopytko lubi tę wiadomość
-
PaulaG wrote:Dziewczyny czemu na pierwszej stronie jest info że nie polecane są bobo testy? To wlasnie te testy zawsze robiłam. Nigdy fałszywej kreski. Z Nikosiem wyszły szybko piekne dwie. Ktoś wie?
PaulaG lubi tę wiadomość
-
cooo za dzień…Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 19:50
kopytko lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Dziewczyny, czy ktoś wie, co się dzieje z naszą @ultramaryna?? Nie zawsze dam radę Was nadrobić, ale jakoś dawno jej tu nie widziałam 🤔 Przegapiłam coś??
MummyYummy lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺