Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:U mnie zaczęło się od nieregularnych miesiączek „za małolata” nie miałam po 4-6 msc okresu. Potem wyniki: podwyższony poziom androgenów, zły stosunek LH/FSH i oczywiście obraz USG typowy dla PCOS. Zrobiłam też kiedyś AMH - wynik powyżej 5 (norma była coś powyżej 4, więc niedużo podwyższony ale jednak).
@Majuna u nas nasienie ok.
Zastanawiam się jeszcze nad stresem i nerwem błędnym. Miałam straszne problemy zdrowotne przez to. A czytałam, że może być przyczyną niepłodności. Gdyż w przypadku stresu organizm wyłącza to, co nie jest mu potrzebne, czyli układ rozrodczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 20:37
Majuna lubi tę wiadomość
🧑 38. 🧔 41
1 ciąża 2008 r.
30 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
Drożny jeden jajodów - lewy.
21.06.2025 ⏸️
_________ -
Pati2804 wrote:Gratulacje kochana piękna beta ❤🍀 no i progesteron tez super, ja swojego nie sprawdzałam bo lekarz uznał ze nie ma potrzeby 😘
Prezesoowa wrote:To już piękna betawpisujemy brzuszek czy czekamy na powtórkę?
ellevv wrote:Hej ho. Małpa powinna przyjść 14tego a dziś Flo wysyła mi powiadomienie że dzisiaj mogę dostać a to oznacza że przesunęła mi się 2 dni.
Powiem że ani objawów ani nic u mnie. Nawet nie jestem jakaś chętna aby testować 😮💨
Ja nie mam teraz żadnych objawów i jest ciąża, a w dwóch poprzednich cyklach miałam pełen pakiet, a ciąży nie było 🫣 więc nie ma co z góry zakładać, że to nie to 🤞🏼
Rachelka23, Pati2804, Speranza :), CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Trochę się podłamałam, bo mój świetny, zaufany gin odmówił mi prowadzenia ciąży - ogólnie ogranicza liczbę prowadzonych ciąż😢 Z jednej strony rozumiem, jest świetnym specjalistą od niepłodności i w tym kierunku coraz bardziej się rozwija, no ale trochę mi przykro i poczułam się jak dziecko we mgle 🫣byłam pewna, że następna ciążę będę też prowadzić u niego, a tu taka niespodzianka. Zapisałam się już do innego lekarza, u którego ciążę prowadziła moja przyjaciółka, ale czy będę umiała mu tak zaufać? Nie mam wyjścia 😕
Majuna lubi tę wiadomość
-
Majuna wrote:No właśnie nie znamy problemu. Chciałabym trafić do lekarza, który trochę "poszpera". U mnie hormony, cytologia, usg, owulacje w normie. Mam na pewno niedobory witamin, tego dowiedziałam się dzięki ostatnim badaniom. U męża hormony, nasienie w porządku (można by je podkręcić, ale jest powiedzmy dobre, a mogłoby byc lepsze). Lekarz mówi, że to wszystko wygląda w porządku. Sugerował badanie drożności, na którę wybieram się na koniec miesiąca. Potem 3 miesiące prób i rozważenie inseminacji. A dla mnie to trochę pójście na okrętkę, nie wiedząc co jest przyczyną.
Czy u Was z kolei problem jest tylko w nasieniu? Rozumiem, że pozostałe kwestie prawidłowe? 😊
Tak, u nas na ten moment wygląda na to że problem leży w nasieniu i hormonach męża. U mnie hormony ok, monitoring i owulacje też wyglądają ok… Nie miałam jeszcze robionej drożności. Chciałabym trafić na jakiegoś lekarza zajmującego się niepłodnością, tak żeby przebadał mnie całkowicie i poszpera - tak jak u Ciebie. W kwietniu mąż ma kontrolę, także zobaczymy czy jest jakakolwiek poprawa i będziemy decydować, co dalej.Rachelka23, Majuna lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Pati2804 wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy, hematolog wystawił mi zalecenia po wynikach badań I zalecił neoparin 40 mg raz dziennie , ale nie napisał gdzie uzyskać receptę.. czy to jest lek refundowany ? I czy od rodzinnej dostanę receptę?
Powinnam to już jutro pewnie załatwić żeby przyjmować jak najszybciej.. jeśli ktoś ma doświadczenie proszę o pomoc 🙄🥺
Mi wystawił ginekolog ze zniżką ale w Twoim przypadku tzn.ciazy nie wiem czy nie jest darmowy.Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
MTHFR homo PAI-1 homo
ANA + (ZS)
Starania o 3 maluszka
Heparyna od owulacji -
Pati2804 wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy, hematolog wystawił mi zalecenia po wynikach badań I zalecił neoparin 40 mg raz dziennie , ale nie napisał gdzie uzyskać receptę.. czy to jest lek refundowany ? I czy od rodzinnej dostanę receptę?
Powinnam to już jutro pewnie załatwić żeby przyjmować jak najszybciej.. jeśli ktoś ma doświadczenie proszę o pomoc 🙄🥺
Mi wypisywał ginekolog. Płaciłam jakoś 3.20zl chyba, nie pamiętam dokładnie ale od tego czasu coś się zmieniło bo np dzieci mają teraz darmowe leki, a wtedy nie miały więc może na ciążę też będzie za darmo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 21:48
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jutro wam napiszę o jakie suplementy mi chodzi, bo dzisiaj już nie ogarniam dnia. Dobranoc, do jutra!
Speranza :), Leśneintro, Majuna, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Hej dziewczyny, nie udzielam się ostatnio, bo u nas gorszy czas i totalnie nie mam głowy do tego.
Pamiętam, że mamy tu kilka moli książkowych - macie może do polecenia książki na trudne chwile? Jakieś takie podnoszące na duchu? Idealnie by było, gdyby były na Legimi.
(U mnie dalej bez okresu i białe testy, więc cykle się jeszcze pewnie nie uregulowały) -
Majuna wrote:Ale napięty grafik! 🤯 Podziwiam, ja już bym miała dosyć po 1 dniu. Zawsze tak wszystko załatwiacie będąc w Polsce? Mam znajomych za granicą i oni też zawsze na powrót dentysta i podstawowe badania. 😁
Nie wiem czy zawsze. To dopiero pierwszy wspólny przyjazd. Przeprowadzka była w sierpniu za granicę. Się uzbierało.... Nikodem ma tiki nerwowe i najpierw okulista potem neurolog aby to sprawdzić. Dentysta wyszedł w miedzyczasie bo kruszą mu sie mleczaki. Alergologa nie zdazylam zrobic przed wyjazdem bo zostały testy wziewne a widze ze ma opuchniety nos na wiosne wiec cos ma... ja do dentysty od 4 lat łażę... a no i Nikodem na kontrole u kardiologa jeszcze.. a ja mam rezonans kregoslupa zlecony rok temu... Lena do okulisty miala isc dawno ale olałam sprawe. A teraz jednak sie okazuje ze ma minimalnego zeza czasem wiec trzeba sprawdzic. Badania krwi im robie co roku... nie wiem w sumie ile minelo ale przed wyjazdem Nikoodem miał anemie i mdlał mi. Wiec jemu to poleci spory pakiet... Lena ciut mniej. Aaa i zapomnialam o moim usg brzucha bo miesiac przed wyjazdem mialam zapalenie wyrostka i przy okazji wyszło ze mam stłuszczenie wątroby i śledziony. No ogólnie jest tego bardzo duzo. Musze korzystać dopoki jestem na wychowawczym i mam ubezpieczenie. Bo tutaj w ie nie mamy ubezpieczenia bo jestesmy 'zbyt bogaci' wiwc nawet za wizyte u lekarza rodzinnego sie płaci na dzień dobry 80 euro....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Pati idz do rodzinnego powiedz ze jestes w ciąży itp. Nie wiem czy bez karty ciazy wypisze Ci darmowe ale dostaniesz jakiekolwiek. A potem gin da ci z 100% refundacją pewnie
Pati2804 lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
dzień dobry albo jeszcze dobry wieczór bo 5 🤣 padłam o 20 i teraz buszuję po nocach a do pracy na 9..
mam betę po 47h:
9dpo 18,6
11dpo 63,5
czy to nie za mało?….
powodzenia dla testujących 🌷♥️ i miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 05:42
Pati2804, notsobadd, bonmer, elektro96, Prezesoowa, ellevv, Monk@, PaulaG, Zbuntowana, Lani lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
kopytko wrote:dzień dobry albo jeszcze dobry wieczór bo 5 🤣 padłam o 20 i teraz buszuję po nocach a do pracy na 9..
mam betę po 47h:
9dpo 18,6
11dpo 63,5
czy to nie za mało?….
powodzenia dla testujących 🌷♥️ i miłego dnia
Powinna się conajmniej podwoić, tu jest ewidentnie więcej. Wrzuć sobie to w kalkulator to sama zobaczysz, wszystko jest w porządku 😊😘
Ja oczywiście jak tylko pomyślałam o zrobieniu testu dzisiaj rano to pojawiła się jaśnie królewna 🐒. I jeszcze nigdy mnie tak nie ucieszyła, zaczynam nowy cykl, nareszcie nowa szansa. Wymęczył mnie ten bezowulacyjny 😩
Trzymam kciuki za testujące, miłego dzionka 🫶🏻
kopytko, Majuna, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
kopytko wrote:dzień dobry albo jeszcze dobry wieczór bo 5 🤣 padłam o 20 i teraz buszuję po nocach a do pracy na 9..
mam betę po 47h:
9dpo 18,6
11dpo 63,5
czy to nie za mało?….
powodzenia dla testujących 🌷♥️ i miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 07:09
kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
No i witam w klubie niespiacych o 5 rano 😅
Dzień dobry dziewczyny 😘 kciuki za testujące ✊🍀 miłego dnia 🌞
Ja z rana pędzę do rodzinnej po receptę 🙈 o 7.30 planuje tam być 😅MummyYummy, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Ja również w klubie nieśpiących od 5 🤣 ale w sumie mi to nie przeszkadza, lubię wstać wcześniej, na spokojnie wypić kawę 😊
Miłego dnia dziewczyny 🌼 u mnie powoli zbliża się czas testowania. Jestem wpisana na 20.03, bo tak wg apki miałam mieć okres. Teraz mi apka przesunęła na 18.03 😅 ale nie zaszkodzi siknąć już w sobotę 🤣Pati2804, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Hej dziewczyny, nie udzielam się ostatnio, bo u nas gorszy czas i totalnie nie mam głowy do tego.
Pamiętam, że mamy tu kilka moli książkowych - macie może do polecenia książki na trudne chwile? Jakieś takie podnoszące na duchu? Idealnie by było, gdyby były na Legimi.
(U mnie dalej bez okresu i białe testy, więc cykle się jeszcze pewnie nie uregulowały)Monk@ lubi tę wiadomość