X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    U mnie zaczęło się od nieregularnych miesiączek „za małolata” nie miałam po 4-6 msc okresu. Potem wyniki: podwyższony poziom androgenów, zły stosunek LH/FSH i oczywiście obraz USG typowy dla PCOS. Zrobiłam też kiedyś AMH - wynik powyżej 5 (norma była coś powyżej 4, więc niedużo podwyższony ale jednak).
    Ja za małolata miałam bardzo bolesne, długie i obfite miesiączki. Cykle nieregularne od 30 do 50 dni. Ale udało mi się zajść w pierwszą ciążę bez większych problemów. "Staraliśmy" się 9 miesięcy, ale bez trafiania w dni płodne. Mąż jeździł w delegacje, ja też dużo pracowałam, więc te 9 miesięcy starań to jak nic. Później przez lata stosowałam antykoncepcję, którą odstawiłam w grudniu 2022 r. I od razu zaczęliśmy starania. Miesiączki mam regularne, cykle 28-32 dni. Miesiączki trwają zazwyczaj 3 dni, są praktycznie bezbolesne i mało obfite. I tak już od 15 miesięcy. Testy owulacyjne pozytywne przez 10 miesięcy w roku. Zazwyczaj co pół roku w jednym miesiącu są negatywne i brak objawów owulacji. W pozostałe miesiące czuję typowe objawy. Na USG nic na e wskazuje na jakieś zmiany... Zarówno przed Clostilbegyt, jak i teraz w trakcie pęcherzyk podczas monitoringu jest. Po owulacji na USG widać, z którego była jajnika. Endometrium w 13 dc 7 mm. I nic nie wychodzi 😏

@Majuna u nas nasienie ok.

Zastanawiam się jeszcze nad stresem i nerwem błędnym. Miałam straszne problemy zdrowotne przez to. A czytałam, że może być przyczyną niepłodności. Gdyż w przypadku stresu organizm wyłącza to, co nie jest mu potrzebne, czyli układ rozrodczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 20:37

Majuna lubi tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:26

Rachelka23 lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Gratulacje kochana piękna beta ❤🍀 no i progesteron tez super, ja swojego nie sprawdzałam bo lekarz uznał ze nie ma potrzeby 😘
    Dzięki 😘 Ja zrobiłam, bo pół poprzedniej ciąży byłam na luteinie 🫣 Poza tym, robiłam w tym cyklu proga 8 dpo i było tylko 13 mg/ml 😱 i bałam się, że nadal będzie taki kiepski. A jednak podskoczył 😄 Więcej już nie będę go badać.

Prezesoowa wrote:
    To już piękna beta <3 wpisujemy brzuszek czy czekamy na powtórkę?
    Poczekajmy na powtórkę 🤗

ellevv wrote:
    Hej ho. Małpa powinna przyjść 14tego a dziś Flo wysyła mi powiadomienie że dzisiaj mogę dostać a to oznacza że przesunęła mi się 2 dni.

Powiem że ani objawów ani nic u mnie. Nawet nie jestem jakaś chętna aby testować 😮‍💨

Ja nie mam teraz żadnych objawów i jest ciąża, a w dwóch poprzednich cyklach miałam pełen pakiet, a ciąży nie było 🫣 więc nie ma co z góry zakładać, że to nie to 🤞🏼

Rachelka23, Pati2804, Speranza :), CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się podłamałam, bo mój świetny, zaufany gin odmówił mi prowadzenia ciąży - ogólnie ogranicza liczbę prowadzonych ciąż😢 Z jednej strony rozumiem, jest świetnym specjalistą od niepłodności i w tym kierunku coraz bardziej się rozwija, no ale trochę mi przykro i poczułam się jak dziecko we mgle 🫣byłam pewna, że następna ciążę będę też prowadzić u niego, a tu taka niespodzianka. Zapisałam się już do innego lekarza, u którego ciążę prowadziła moja przyjaciółka, ale czy będę umiała mu tak zaufać? Nie mam wyjścia 😕

Majuna lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:26

Sparky, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    No właśnie nie znamy problemu. Chciałabym trafić do lekarza, który trochę "poszpera". U mnie hormony, cytologia, usg, owulacje w normie. Mam na pewno niedobory witamin, tego dowiedziałam się dzięki ostatnim badaniom. U męża hormony, nasienie w porządku (można by je podkręcić, ale jest powiedzmy dobre, a mogłoby byc lepsze). Lekarz mówi, że to wszystko wygląda w porządku. Sugerował badanie drożności, na którę wybieram się na koniec miesiąca. Potem 3 miesiące prób i rozważenie inseminacji. A dla mnie to trochę pójście na okrętkę, nie wiedząc co jest przyczyną.
    Czy u Was z kolei problem jest tylko w nasieniu? Rozumiem, że pozostałe kwestie prawidłowe? 😊
    Rozumiem. Taka niewiedza i niepewność też jest ciężka… 🙄
    Tak, u nas na ten moment wygląda na to że problem leży w nasieniu i hormonach męża. U mnie hormony ok, monitoring i owulacje też wyglądają ok… Nie miałam jeszcze robionej drożności. Chciałabym trafić na jakiegoś lekarza zajmującego się niepłodnością, tak żeby przebadał mnie całkowicie i poszpera - tak jak u Ciebie. W kwietniu mąż ma kontrolę, także zobaczymy czy jest jakakolwiek poprawa i będziemy decydować, co dalej.

Rachelka23, Majuna lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 marca 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje pomocy, hematolog wystawił mi zalecenia po wynikach badań I zalecił neoparin 40 mg raz dziennie , ale nie napisał gdzie uzyskać receptę.. czy to jest lek refundowany ? I czy od rodzinnej dostanę receptę?
    Powinnam to już jutro pewnie załatwić żeby przyjmować jak najszybciej.. jeśli ktoś ma doświadczenie proszę o pomoc 🙄🥺

Mi wystawił ginekolog ze zniżką ale w Twoim przypadku tzn.ciazy nie wiem czy nie jest darmowy.

Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

MTHFR homo PAI-1 homo
    ANA + (ZS)
    Starania o 3 maluszka
    Heparyna od owulacji
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje pomocy, hematolog wystawił mi zalecenia po wynikach badań I zalecił neoparin 40 mg raz dziennie , ale nie napisał gdzie uzyskać receptę.. czy to jest lek refundowany ? I czy od rodzinnej dostanę receptę?
    Powinnam to już jutro pewnie załatwić żeby przyjmować jak najszybciej.. jeśli ktoś ma doświadczenie proszę o pomoc 🙄🥺
    Myślę że rodzinna Ci przepisze chocby na sam początek,
    Mi wypisywał ginekolog. Płaciłam jakoś 3.20zl chyba, nie pamiętam dokładnie ale od tego czasu coś się zmieniło bo np dzieci mają teraz darmowe leki, a wtedy nie miały więc może na ciążę też będzie za darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 21:48

Pati2804 lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro wam napiszę o jakie suplementy mi chodzi, bo dzisiaj już nie ogarniam dnia. Dobranoc, do jutra!

Speranza :), Leśneintro, Majuna, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie udzielam się ostatnio, bo u nas gorszy czas i totalnie nie mam głowy do tego.
    Pamiętam, że mamy tu kilka moli książkowych - macie może do polecenia książki na trudne chwile? Jakieś takie podnoszące na duchu? Idealnie by było, gdyby były na Legimi.

(U mnie dalej bez okresu i białe testy, więc cykle się jeszcze pewnie nie uregulowały)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Ale napięty grafik! 🤯 Podziwiam, ja już bym miała dosyć po 1 dniu. Zawsze tak wszystko załatwiacie będąc w Polsce? Mam znajomych za granicą i oni też zawsze na powrót dentysta i podstawowe badania. 😁

Nie wiem czy zawsze. To dopiero pierwszy wspólny przyjazd. Przeprowadzka była w sierpniu za granicę. Się uzbierało.... Nikodem ma tiki nerwowe i najpierw okulista potem neurolog aby to sprawdzić. Dentysta wyszedł w miedzyczasie bo kruszą mu sie mleczaki. Alergologa nie zdazylam zrobic przed wyjazdem bo zostały testy wziewne a widze ze ma opuchniety nos na wiosne wiec cos ma... ja do dentysty od 4 lat łażę... a no i Nikodem na kontrole u kardiologa jeszcze.. a ja mam rezonans kregoslupa zlecony rok temu... Lena do okulisty miala isc dawno ale olałam sprawe. A teraz jednak sie okazuje ze ma minimalnego zeza czasem wiec trzeba sprawdzic. Badania krwi im robie co roku... nie wiem w sumie ile minelo ale przed wyjazdem Nikoodem miał anemie i mdlał mi. Wiec jemu to poleci spory pakiet... Lena ciut mniej. Aaa i zapomnialam o moim usg brzucha bo miesiac przed wyjazdem mialam zapalenie wyrostka i przy okazji wyszło ze mam stłuszczenie wątroby i śledziony. No ogólnie jest tego bardzo duzo. Musze korzystać dopoki jestem na wychowawczym i mam ubezpieczenie. Bo tutaj w ie nie mamy ubezpieczenia bo jestesmy 'zbyt bogaci' wiwc nawet za wizyte u lekarza rodzinnego sie płaci na dzień dobry 80 euro....

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati idz do rodzinnego powiedz ze jestes w ciąży itp. Nie wiem czy bez karty ciazy wypisze Ci darmowe ale dostaniesz jakiekolwiek. A potem gin da ci z 100% refundacją pewnie

Pati2804 lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2024, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry albo jeszcze dobry wieczór bo 5 🤣 padłam o 20 i teraz buszuję po nocach a do pracy na 9..
    mam betę po 47h:
    9dpo 18,6
    11dpo 63,5
    czy to nie za mało?….
    powodzenia dla testujących 🌷♥️ i miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 05:42

Pati2804, notsobadd, bonmer, elektro96, Prezesoowa, ellevv, Monk@, PaulaG, Zbuntowana, Lani lubią tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    dzień dobry albo jeszcze dobry wieczór bo 5 🤣 padłam o 20 i teraz buszuję po nocach a do pracy na 9..
    mam betę po 47h:
    9dpo 18,6
    11dpo 63,5
    czy to nie za mało?….

Powinna się conajmniej podwoić, tu jest ewidentnie więcej. Wrzuć sobie to w kalkulator to sama zobaczysz, wszystko jest w porządku 😊😘

Ja oczywiście jak tylko pomyślałam o zrobieniu testu dzisiaj rano to pojawiła się jaśnie królewna 🐒. I jeszcze nigdy mnie tak nie ucieszyła, zaczynam nowy cykl, nareszcie nowa szansa. Wymęczył mnie ten bezowulacyjny 😩

Trzymam kciuki za testujące, miłego dzionka 🫶🏻

kopytko, Majuna, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    mam betę po 47h:
    9dpo 18,6
    11dpo 63,5
    czy to nie za mało?….
    Przyrost duży także super gratulacje 🥰🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 07:09

kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam w klubie niespiacych o 5 rano 😅
    Dzień dobry dziewczyny 😘 kciuki za testujące ✊🍀 miłego dnia 🌞
    Ja z rana pędzę do rodzinnej po receptę 🙈 o 7.30 planuje tam być 😅

MummyYummy, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również w klubie nieśpiących od 5 🤣 ale w sumie mi to nie przeszkadza, lubię wstać wcześniej, na spokojnie wypić kawę 😊

Miłego dnia dziewczyny 🌼 u mnie powoli zbliża się czas testowania. Jestem wpisana na 20.03, bo tak wg apki miałam mieć okres. Teraz mi apka przesunęła na 18.03 😅 ale nie zaszkodzi siknąć już w sobotę 🤣

Pati2804, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Hej dziewczyny, nie udzielam się ostatnio, bo u nas gorszy czas i totalnie nie mam głowy do tego.
    Pamiętam, że mamy tu kilka moli książkowych - macie może do polecenia książki na trudne chwile? Jakieś takie podnoszące na duchu? Idealnie by było, gdyby były na Legimi.

(U mnie dalej bez okresu i białe testy, więc cykle się jeszcze pewnie nie uregulowały)
    Ostatnio również szukałam takich książek. Mogę polecić Lekcje chemii, Sto lat Lenni i Margot, Mężczyzna imieniem Ove, Tam gdzie las spotyka się z niebem, Biblioteka o północy. Na liście mam jeszcze książki Olgi Rudnickiej i seria Ostatnia arystokratka ale tego jeszcze nie czytałam 😊❤️

Monk@ lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:27

kopytko, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!

Miłego dnia 🥰

@kopytko, piękna beta ♥️

@Pati, trzymam kciuki za wizytę u rodzinnego, ale myślę, że to tylko formalność i bez problemu dostaniesz receptę 😉✊

Pati2804, kopytko, Prezesoowa lubią tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ