Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Może brak objawów to dobry objaw? Nie chcesz siknąć na test?
Może kto wie 😏 jakoś na razie nie, nawet jeszcze nie kupiłam 🤣 choć obstawiam że opóźnienie ktore będzie to raczej wina antykoncepcji ale poczekam tak jak był pierwotny plan.. do 14tegoPCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️19.07.2025 - dziewczynka
🔹️15.07.2025 - najprawdopodobniej dziewczynka
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Zbuntowana wrote:A może choć tak dla sportu... albo dla nas...?
Hahah chyba jedynie jak już mam sikać to dla was dla sportu 🤣 jak nie zapomnę to jutro zakupiePrezesoowa, elektro96, Gregorka, Speranza :), pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️19.07.2025 - dziewczynka
🔹️15.07.2025 - najprawdopodobniej dziewczynka
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
PaulaG wrote:Ale to on nie chce częściej Ty nie chcesz czy sie mijacie? 2 na cykl to za rzadko.....
On albo jest zmęczony po pracy i śpi o 20 albo go nie ma.. Jedzie do lasu, na polowanie itd. Wiecznie wszystko jest ważniejsze.. Nawet nie chce już o tym mówić bo to jest jakaś paranoja. Moje potrzeby są na ostatnim miejscu.PaulaG lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Majuna wrote:Dziękuję Ci Kochana za te słowa. Dużo dla mnie znaczą, bo mimo tego że działam, to ostatnio towarzyszy mi poczucie, że moje marzenie jest nierealne. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić widoku dwóch kreseczek, moich dwóch kreseczek. Nie chcę smęcić, mam nadzieję, że wkrótce złe myśli odlecą bezpowrotnie. 😊 a może to po prostu wkur******, że tyle trzeba czekać. 😅
Masz piękny cytat w stopce i tego proszę się trzymać! Daj sobie chwilę na smęty, a później wracamy do walki 😊Majuna, Rachelka23, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Majuna wrote:Dziękuję Ci Kochana za te słowa. Dużo dla mnie znaczą, bo mimo tego że działam, to ostatnio towarzyszy mi poczucie, że moje marzenie jest nierealne. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić widoku dwóch kreseczek, moich dwóch kreseczek. Nie chcę smęcić, mam nadzieję, że wkrótce złe myśli odlecą bezpowrotnie. 😊 a może to po prostu wkur******, że tyle trzeba czekać. 😅
A tak w ogóle to piękny opis w stopce 🥺 wzruszyłam się, tego Tobie życzę 🍀Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Wiem, co czujesz. Dla mnie po takim czasie też jest nierealne, że kiedykolwiek zobaczę moje własne, osobiste dwie kreski 🙄
Masz piękny cytat w stopce i tego proszę się trzymać! Daj sobie chwilę na smęty, a później wracamy do walki 😊elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:On albo jest zmęczony po pracy i śpi o 20 albo go nie ma.. Jedzie do lasu, na polowanie itd. Wiecznie wszystko jest ważniejsze.. Nawet nie chce już o tym mówić bo to jest jakaś paranoja. Moje potrzeby są na ostatnim miejscu.
Przykro mi... ale szczerze mówiąc nie chciałabym z kimś takim mieć dziecka. Wiesz że prawdopodobnie tak samo bedzie wyglądać jak bedziesz w ciąży i urodzisz? Bedziesz wiecznie sama. A ja jako ta wiecznie sama (maz za granica) to nie polecam tego.
Pomyśl nad tym wszystkim.. na duzo nerwów Cię to kosztuje.🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Fermina zdrówka dla córki.
Pati ale przeboje... ale super że kropek na miejscu 🥰🥰🥰
U mnie juz 5 dzień pobolewanie jajników i podbrzusza. Zwariuje. Głowa mnie boli i wstałam z zawrotami głowy bleee.
Apropo wizyt... ja musze całą naszą czwórkę ogarnąć w ciagu 2 tygodni w Polsce + rodzina znajomi sale zabaw obiecane dzieciom i baseny....
Ja mam ginekologa + badania krwi, rodzinnego - badania + rozmowa o io, endokrynolog + usg, dentysta dwie wizyty dwa zęby...
Lena okulista, badania krwi (tarczyca morfo mocz kupa żelazo i takie tam podstawy).
Nikodem okulista, neurolog, rodzinny + badania krwi jak wyżej, dentysta.
Mąż tylko alergolog. Ale polowa prywatna.... i badamia i lekarze. Za to wszystko liczę ok 2500 zł + leki z apteki ok 1200 zł. A gdzie sale zabaw baseny.... a i komunia! Jestem chrzestną wiec ubrania dla 4 + prezent.
Bilety nas wyszły 445 euro....
Za chwile bedziemy jeść gruzRachelka23, Fermina, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
PaulaG wrote:Przykro mi... ale szczerze mówiąc nie chciałabym z kimś takim mieć dziecka. Wiesz że prawdopodobnie tak samo bedzie wyglądać jak bedziesz w ciąży i urodzisz? Bedziesz wiecznie sama. A ja jako ta wiecznie sama (maz za granica) to nie polecam tego.
Pomyśl nad tym wszystkim.. na duzo nerwów Cię to kosztuje.
Dlatego myślę o tym właśnie intensywnie.. Choć on oczywiście zapewnia że przecież pracuje tyle dla nas, żebyśmy mieli coś w życiu, polowania to jego pasja hobby ale jeśli będzie miał wybrać czy w danym momencie będzie potrzebny to wybierze nas. Ale ja już nie wiem sama. Narazie „chłodna głowa” i tak bo w obecnej chwili i atmosferze to czekam na 🐒 i odpuszczam. Muszę pomyśleć i odpocząć.PaulaG lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Majuna wrote:Dziękuję! ❤ Wiesz, że pomyślałam o Tobie pisząc tamto? 🥺 Nawet mi było głupio pisać te smęty, bo wiem, że są właśnie osoby, które walczą jeszcze dłużej i nadal mają siły. I taką osobą jesteś właśnie Ty, masz w sobie ogrom walki, ja wierzę, że Ci to będzie wynagrodzone. Zawsze łatwiej wierzyć w cud u kogoś innego. Oczywiście dziewczyny nie bierzcie tego do siebie, ja wiem, że każda z nas przeżywa porażkę, czy to 1 cs, czy 50. Kiedyś odpalimy te posty i to będzie tylko wspomnienie.
Ja naprawdę czuję się maleńka patrząc na te wszystkie forumowe biochemy, poronienia… Mimo wszystko mam wrażenie, że póki co niewiele przeszłam… Ale tak jak mówisz, zupełnie nie ma co się porównywać. Każdy ma swoje tragedie i porażki.Majuna, pp2018, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Mam pytanie do dziewczyn z PCOS. Jakie miałyście objawy? Jakie badania zlecił ginekolog? Jakie leczenie? Martwi mnie zbyt wysoka rezerwa jajnikowa 😏. 15 cs powoduje jednak to, że w głowie pojawia się tysiąc pytań 😭🧑 38. 🧔 41
1 ciąża 2008 r.
30 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
Drożny jeden jajodów - lewy.
21.06.2025 ⏸️
_________ -
Majunko, a czy Ty lub mąż macie problemy zdrowotne, że te starania przeciągają się w czasie ? Przepraszam, ale już nie pamiętam…34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Rachelka23 wrote:Mam pytanie do dziewczyn z PCOS. Jakie miałyście objawy? Jakie badania zlecił ginekolog? Jakie leczenie? Martwi mnie zbyt wysoka rezerwa jajnikowa 😏. 15 cs powoduje jednak to, że w głowie pojawia się tysiąc pytań 😭
U mnie zaczęło się od nieregularnych miesiączek „za małolata” nie miałam po 4-6 msc okresu. Potem wyniki: podwyższony poziom androgenów, zły stosunek LH/FSH i oczywiście obraz USG typowy dla PCOS. Zrobiłam też kiedyś AMH - wynik powyżej 5 (norma była coś powyżej 4, więc niedużo podwyższony ale jednak).Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 20:26
Rachelka23 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dziewczyny potrzebuje pomocy, hematolog wystawił mi zalecenia po wynikach badań I zalecił neoparin 40 mg raz dziennie , ale nie napisał gdzie uzyskać receptę.. czy to jest lek refundowany ? I czy od rodzinnej dostanę receptę?
Powinnam to już jutro pewnie załatwić żeby przyjmować jak najszybciej.. jeśli ktoś ma doświadczenie proszę o pomoc 🙄🥺