X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin wziął za badanie i usg 250 zł dzisiaj

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mój gin wziął za badanie i usg 250 zł dzisiaj

Pati@ - ale miałaś dzisiaj przygody... Nic dziwnego, że się tyle nie odzywałaś, a wszystkie tu czekałyśmy na wieści od Ciebie :). Bardzo się cieszę, że kropek jest na miejscu - niech pięknie rośnie :). Dużo odpoczynku!

Ja czekam na moje zamówienie z Fertistim. Rekreacyjnie zrobiłam też pierwszy test owu - na razie malutki cień się pojawił - dzisiaj 9dc.

Pati2804, Zbuntowana, CoffeeDream lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Pati@ - ale miałaś dzisiaj przygody... Nic dziwnego, że się tyle nie odzywałaś, a wszystkie tu czekałyśmy na wieści od Ciebie :). Bardzo się cieszę, że kropek jest na miejscu - niech pięknie rośnie :). Dużo odpoczynku!

Ja czekam na moje zamówienie z Fertistim. Rekreacyjnie zrobiłam też pierwszy test owu - na razie malutki cień się pojawił - dzisiaj 9dc.
    Oby owu pojawiła się u Ciebie szybciutko ✊🍀 dawaj znać jak tam testy owulacyjne 😁

Speranza :), Zbuntowana, pp2018 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jestem po wizycie a nawet dwóch.. ale zacznę od początku.
    Pojechalam na 10 na wizytę, ginekolog zbadał mnie , pecherzyk maly na razie ale jest w macicy ponad 5 mm . Owu była z prawego jajnika co mnie totalnie zaskoczyło bo lewa strona wyraźnie mnie boli od dłuższego czasu 🙄 ale okazało się że w lewym jajniku był tez pęcherzyk ale nie pękł i zrobi się ciałko krwotoczne które nie jest niebezpieczne i ma się wchłonąć . Oprócz tego standardowo jest nadżerka i 3 mm polip ale nie przeszkadza bo jest na szyjce więc go będziemy obserwować. Więc zadowolona wyszłam od lekarza , zadzwoniłam umówić się na wizytę następną 19.03 i 9.04 bo mam l4 do 9.04 . I wracam do domu, zadowolona aż tu nagle w połowie drogi zaczęłam się zwijać z bólu, zatrzymałam się I wzięłam no spe. Po chwili ruszyłam dalej ale jak dojechałam do domu to nie mogłam wysiąść z auta taki ból, bardzo podobny jak wtedy kiedy dostałam tabletki na poronienie.. zapłakana obudziłam męża, on zadzwonił do mojego gina który kazał od razu przyjechać z powrotem do niego żeby mnie zbadać. Okazało się że z ciałka zaczyna się sączyć krew do otrzewnej, która podrażniła mi brzuch i stąd ten straszny ból.. z pęcherzyk wszystko dobrze,mam się nie martwić a jak znowu będzie mnie bolało to no spa albo paracetamol ..
    Mąż mówi ze aż go brzuch boli ze stresu ,mnie zresztą też.. zacznę jakieś przeboje ..
    Ale najważniej że na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze, oby za tydzień było więcej widać 🍀 a teraz po takich wrazeniach chyba pójdę spać, przepraszam nadrobię Was później ale mam dość 😘
    Odpoczywaj..

Pati2804 lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...

Wysłany: 12 marca 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Oby owu pojawiła się u Ciebie szybciutko ✊🍀 dawaj znać jak tam testy owulacyjne 😁

Będę robiła codziennie jeden, a jak zobaczę, że ciemnieje to więcej. Muszę sama wyłapać pik w tym cyklu, bo od kilku miesięcy na monitoring chodziłam

Prezesoowa, Zbuntowana, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Ohooo i dobrze, że sprawdzałam wcześniej 😄 Właśnie pojawiły się wyniki. Beta 377, progesteron 25 ng/ml 🥹 to teraz jakoś przetrwać do czwartkowej powtórki 🙏🏼

Gratulacje!! 😊🍀🍀

pp2018, Zbuntowana, Sparky lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 12 marca 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Ohooo i dobrze, że sprawdzałam wcześniej 😄 Właśnie pojawiły się wyniki. Beta 377, progesteron 25 ng/ml 🥹 to teraz jakoś przetrwać do czwartkowej powtórki 🙏🏼

Pięknie!!! Gratulacje :)

Zbuntowana, Sparky lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jednak nie mogę zasnąć z tych emocji 🙈 moze po południu wiedzieć drzemka 😅 muszę z Wami zostać bo tylko to ratuje mi głowę 😘🍀jesteście nieodłącznym elementem mojej codzienności już 😊

Pati, ale przeżycia! Na szczęście przybywasz z dobrymi wieściami ♥️ Choć współczuję bólu i tego, że możesz ratować się jedynie paracetamolem. Odpoczywaj, Kochana i dawaj znać, jak się czujesz 🥰

Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

Super! ♥️♥️♥️

Sparky lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Cześć Dziewczyny, trafiłam z córką do szpitala wiec się wylogowuję na jakiś czas. Trzymam mocno kciuki za testy i bety. :*
    Duzo zdrówka dla córeczki 🫂❤️

Fermina lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Piękny wynik 🤩🤩☺️❤️ nie puszczam kciuków do czwartku❤️✊️

Speranza :), pp2018, Sparky lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jestem po wizycie a nawet dwóch.. ale zacznę od początku.
    Pojechalam na 10 na wizytę, ginekolog zbadał mnie , pecherzyk maly na razie ale jest w macicy ponad 5 mm . Owu była z prawego jajnika co mnie totalnie zaskoczyło bo lewa strona wyraźnie mnie boli od dłuższego czasu 🙄 ale okazało się że w lewym jajniku był tez pęcherzyk ale nie pękł i zrobi się ciałko krwotoczne które nie jest niebezpieczne i ma się wchłonąć . Oprócz tego standardowo jest nadżerka i 3 mm polip ale nie przeszkadza bo jest na szyjce więc go będziemy obserwować. Więc zadowolona wyszłam od lekarza , zadzwoniłam umówić się na wizytę następną 19.03 i 9.04 bo mam l4 do 9.04 . I wracam do domu, zadowolona aż tu nagle w połowie drogi zaczęłam się zwijać z bólu, zatrzymałam się I wzięłam no spe. Po chwili ruszyłam dalej ale jak dojechałam do domu to nie mogłam wysiąść z auta taki ból, bardzo podobny jak wtedy kiedy dostałam tabletki na poronienie.. zapłakana obudziłam męża, on zadzwonił do mojego gina który kazał od razu przyjechać z powrotem do niego żeby mnie zbadać. Okazało się że z ciałka zaczyna się sączyć krew do otrzewnej, która podrażniła mi brzuch i stąd ten straszny ból.. z pęcherzyk wszystko dobrze,mam się nie martwić a jak znowu będzie mnie bolało to no spa albo paracetamol ..
    Mąż mówi ze aż go brzuch boli ze stresu ,mnie zresztą też.. zacznę jakieś przeboje ..
    Ale najważniej że na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze, oby za tydzień było więcej widać 🍀 a teraz po takich wrazeniach chyba pójdę spać, przepraszam nadrobię Was później ale mam dość 😘

O kurde, ale stracha ci narobiło. Odpoczywaj!

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sparky Gratulacje! 🍀😍

pp2018, Sparky lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis glow i gardło boli chyba wczoreqn po tym endo mnie zawisalo.....ehh... a mój mlodh dziś śpiewa i skacze...a wczoraj dziadków płakał bo mama z tatą pojechała do lekarza...ehh te dzieci nigdy nie płakał

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Miś Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

Piękne wyniki!!!

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky, pięknie!! Gratki!!! :)

Pati, ale miałaś dzień, rety. Najważniejsze, że przynajmniej wiadomo, co to było i lekarz szybko zareagował. Odpoczynku!!

Farmina, zdrówka dla córeczki. Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie to dla was spokojny czas!

Ja byłam dzis u endo z tarczycą i kazała mi powtórzyć badania, dostałam całą piątkę tarczycową plus jakieś przeciwciała, bo nie moge przytyć.
    Zleciła mi też betę, mimo że miałam okres, a bo temperatura trochę za wysoka..., a bo progesteron był za wysoki jaki na II fazę cyklu... Test negatywny dzisiaj mi wyszedł, więc nie wiem czy jest sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 15:15

Pati2804, Sparky, Fermina lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Gratulacje! Niech rosnie 😊

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Na poczatku gratulacje pieknej bety!!!

Chcialam poruszyc temat endometriozy, szukalam troche na forum ale nie znalazlam osobnego watku a ciekawia mnie doswiadczenia dziewczyn ktore musza sobie radzic z endomenda 😬 Czy ktoras moglaby sie podzielic wlasnym doswiadczeniem? jakie badanie pozwolilo wykryc? jakie mialyscie objawy? Pytam bo zaczyna sie zastanawiac czy nie udac sie na usg w kierunku endometriozy, martwia mnie bole ktore odczuwam czasami cala 2 faze cyklu az do miesiaczki. Bol podbrzusza, rozpierajacy... niby zadnych klasycznych objawow nie mam ale jak wiadomo ta choroba jest podstepna i moze dawac objawy bardzo nie swoiste.

Bede wdzieczna odpowiedzi 🫶

Zbuntowana, Rachelka23, Sparky lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png

Wysłany: 12 marca 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Hej dziewczyny. Na poczatku gratulacje pieknej bety!!!

Chcialam poruszyc temat endometriozy, szukalam troche na forum ale nie znalazlam osobnego watku a ciekawia mnie doswiadczenia dziewczyn ktore musza sobie radzic z endomenda 😬 Czy ktoras moglaby sie podzielic wlasnym doswiadczeniem? jakie badanie pozwolilo wykryc? jakie mialyscie objawy? Pytam bo zaczyna sie zastanawiac czy nie udac sie na usg w kierunku endometriozy, martwia mnie bole ktore odczuwam czasami cala 2 faze cyklu az do miesiaczki. Bol podbrzusza, rozpierajacy... niby zadnych klasycznych objawow nie mam ale jak wiadomo ta choroba jest podstepna i moze dawac objawy bardzo nie swoiste.

Bede wdzieczna odpowiedzi 🫶

Hej,

Ja miałam robiony rezonans magnetyczny miednicy - tam wyszła endo. Do tego w USG też było to widoczne u ginekologa (była zmiana na jednym jajniku), a potem w zabiegu laparo były usuwane zmiany. Endo ciężko zdiagnozować... Rezonans ma sens tylko jeśli jest oceniany przez kogoś kto się specjalizuje w endo. W innym wypadku to strata czasu i kasy.

pp2018 lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 marca 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam szczególnych objawów. Ból w trakcie okresu, przez pierwsze 2-3 dni, ale nie jakiś mega mocny, brałam tabletkę przeciwbólową (czasem) i było ok. Dopiero na usg okazało się, że mam torbiel endometrialną i wtedy ruszyła machina diagnostyki. Podobno z endo jest tak, że odczuwanie bólu może być niewspółmierne do stopnia jej rozwoju, czyli może mało boleć, a być zaawansowana i odwrotnie. Nie ma reguły. Na pewno musisz trafić do dobrego ginegologa, który się w tym specjalizuje i będzie w stanie Cię dalej pokierować.

Kaja8906, pp2018 lubią tę wiadomość

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ