Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednak nie mogę zasnąć z tych emocji 🙈 moze po południu wiedzieć drzemka 😅 muszę z Wami zostać bo tylko to ratuje mi głowę 😘🍀jesteście nieodłącznym elementem mojej codzienności już 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 13:32
CoffeeDream, Malinowysorbet, Prezesoowa, elektro96, MummyYummy, Zbuntowana, pp2018, Gregorka, Sosenka93, kopytko, Majuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Jestem po wizycie a nawet dwóch.. ale zacznę od początku.
Pojechalam na 10 na wizytę, ginekolog zbadał mnie , pecherzyk maly na razie ale jest w macicy ponad 5 mm . Owu była z prawego jajnika co mnie totalnie zaskoczyło bo lewa strona wyraźnie mnie boli od dłuższego czasu 🙄 ale okazało się że w lewym jajniku był tez pęcherzyk ale nie pękł i zrobi się ciałko krwotoczne które nie jest niebezpieczne i ma się wchłonąć . Oprócz tego standardowo jest nadżerka i 3 mm polip ale nie przeszkadza bo jest na szyjce więc go będziemy obserwować. Więc zadowolona wyszłam od lekarza , zadzwoniłam umówić się na wizytę następną 19.03 i 9.04 bo mam l4 do 9.04 . I wracam do domu, zadowolona aż tu nagle w połowie drogi zaczęłam się zwijać z bólu, zatrzymałam się I wzięłam no spe. Po chwili ruszyłam dalej ale jak dojechałam do domu to nie mogłam wysiąść z auta taki ból, bardzo podobny jak wtedy kiedy dostałam tabletki na poronienie.. zapłakana obudziłam męża, on zadzwonił do mojego gina który kazał od razu przyjechać z powrotem do niego żeby mnie zbadać. Okazało się że z ciałka zaczyna się sączyć krew do otrzewnej, która podrażniła mi brzuch i stąd ten straszny ból.. z pęcherzyk wszystko dobrze,mam się nie martwić a jak znowu będzie mnie bolało to no spa albo paracetamol ..
Mąż mówi ze aż go brzuch boli ze stresu ,mnie zresztą też.. zacznę jakieś przeboje ..
Ale najważniej że na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze, oby za tydzień było więcej widać 🍀 a teraz po takich wrazeniach chyba pójdę spać, przepraszam nadrobię Was później ale mam dość 😘
O mamo no to miałaś przeboje! Najważniejsze, że maleństwo jest w prawidłowym, bezpiecznym miejscu :* odpocznij przy mężu, wszystko będzie dobrze :*Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySparky wrote:Pati, całe szczęście, że od razu mogłaś skontrolować co się dzieje! Współczuję takich emocji🫣 Ale grunt, że z maluchem wszystko w porządku 😊 Odpocznij sobie porządnie po tych stresach 😘
A jak tam u Ciebie? Byłaś na becie?Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziękuję 😘 a powiedz czy to się powtorzylo u Ciebie, ten ból? Bo ja mogę albo no spe albo paracetamol tylko.. a bol jest w ch*j mocny..
Aż w takim natężeniu jak przy pęknięciu nie. Mi pomogła kombinacja dwóch ketonali i nospy, ale było blisko jechania na sor. Potem czułam że mam ten jajnik, miałam też uczucie ciepła i brzuch był tkliwy (bolało przy naciskaniu jak i przy robieniu usg przez pochwę). U mnie skończyło się ostatecznie wizytą na sorze, ale to z przezorności lekarki - tam pobrali mi 2x krew w odstepach czasu, żeby zobaczyć czy to krwawienie jest duże, czy jakaś anemia się przez to nie wkrada itp. Ostatecznie wszystko skończyło się dobrzeTrzymam kciuki, żeby ból szybko odpuścił
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A jak tam u Ciebie? Byłaś na becie?
Pati2804, Fermina, elektro96, Leśneintro, MummyYummy, Zbuntowana, Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sparky wrote:Byłam z samego rana, ale wyniki dopiero będą po 17:00. Co nie przeszkadza mi w tym, żeby już sprawdzać czy jakimś cudem są 🤣
Sparky, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Cześć Dziewczyny, trafiłam z córką do szpitala wiec się wylogowuję na jakiś czas. Trzymam mocno kciuki za testy i bety. :*
Dropsik, Fermina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:Dziewczyny, wrzucę Wam jeszcze pytanie o Fertistim. Jakie macie doświadczenia? Pije się go cały cykl, czy tylko do owulacji?
Ja piję cały miesiąc. Słyszałam, że niektórzy dietetycy zalecają do owulacji, ale nie znalazłam nigdzie informacji dlaczego. Wg ogólnych protokołów suplementacyjnych inozytol, który jest głównym składnikiem fertisimu przyjmuje się 6-12 miesięcy bez przerwy -
Leśneintro wrote:Dziewczyny, wrzucę Wam jeszcze pytanie o Fertistim. Jakie macie doświadczenia? Pije się go cały cykl, czy tylko do owulacji?
Można pić cały cykl 😊Leśneintro lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Widuję już, że to już normalne ceny. Mój ginekolog już podwyższył wizytę z 250 zł na 280 (z USG).mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Ohooo i dobrze, że sprawdzałam wcześniej 😄 Właśnie pojawiły się wyniki. Beta 377, progesteron 25 ng/ml 🥹 to teraz jakoś przetrwać do czwartkowej powtórki 🙏🏼
Prezesoowa, Pati2804, Leśneintro, elektro96, notsobadd, MummyYummy, Suzie, pp2018, Speranza :), Zbuntowana, Gregorka, CoffeeDream, Malinowysorbet, Miś, KejtKa, Sosenka93, ellevv, bonmer, luśka, Sikoreczkaaa, Majuna, Liyss🧚🏻, PaulaG, Malamia lubią tę wiadomość
-
Sparky wrote:Ohooo i dobrze, że sprawdzałam wcześniej 😄 Właśnie pojawiły się wyniki. Beta 377, progesteron 25 ng/ml 🥹 to teraz jakoś przetrwać do czwartkowej powtórki 🙏🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 14:23
Sparky, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySparky wrote:Ohooo i dobrze, że sprawdzałam wcześniej 😄 Właśnie pojawiły się wyniki. Beta 377, progesteron 25 ng/ml 🥹 to teraz jakoś przetrwać do czwartkowej powtórki 🙏🏼
To już piękna betawpisujemy brzuszek czy czekamy na powtórkę?
Zbuntowana, Sparky lubią tę wiadomość