Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Z krwi, możesz dorzucić fibrynogen🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
MummyYummy wrote:Ojeju, a możliwe, że coś Ci zaszkodziło? Czy obstawiasz dolegliwości ciążowe? Współczuję, oby szybko przestało boleć ♥️
-
nick nieaktualny
-
prezesowa ale miałaś super lekarza!😁 bardzo fajnie podszedł do tematu, luźna atmosfera jest bardzo ważna.
gusta blu gratulacje 🥳♥️!!! rośnijcie!
pati.. nic nie mów.. u mnie też średniawka. ciągle czuję ból jajników, czasami się nasila i to bardzo nieprzyjemne. oby ciąża była dla nas łaskawa, a ty dużo odpoczywaj i nie popijaj już bananów woda🤭❤️
dziewczyny z dwiema krechami: jak wasz apetyt? ja ciągle bym jadła i aż mój się śmieje jak ciągle widzi, że coś podjadam 🫢 muszę to opanowaćpp2018, Gusta Blu, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
kopytko wrote:prezesowa ale miałaś super lekarza!😁 bardzo fajnie podszedł do tematu, luźna atmosfera jest bardzo ważna.
pati.. nic nie mów.. u mnie też średniawka. ciągle czuję ból jajników, czasami się nasila i to bardzo nieprzyjemne. oby ciąża była dla nas łaskawa, a ty dużo odpoczywaj i nie popijaj już bananów woda🤭❤️
dziewczyny z dwiema krechami: jak wasz apetyt? ja ciągle bym jadła i aż mój się śmieje jak ciągle widzi, że coś podjadam 🫢 muszę to opanować
Póki co jest stabilnie z apetytem. 😄
Ale tak, dyskomfort w podbrzuszu wciąż obecny, tak jak u Ciebie.kopytko, Gusta Blu lubią tę wiadomość
-
izzou97 wrote:Cześć dziewczyny!
Pozwólcie, że do Was dołączę 🌷
Niedawno z mężem rozpoczęliśmy starania, ja w tym roku kończę 27 lat, a on 29. Na razie nie mamy stwierdzonych większych obciążeń, oprócz tego, że mam niedoczynność tarczycy (na Euthyroxie, ostatnie TSH 1,14) i niską witaminę B12.
Z regularnością moich cykli bywa różnie, na uregulowanie mam zalecony Ogestan do picia na 3 miesiące.
Piszę do Was, bo już zgłupiałam i może jesteście w stanie mnie pokierować. Ostatnio spóźniał mi się okres, ale testy z moczu wychodziły negatywnie. Jednak obracam się w branży medycznej, więc koleżanki pobrały mi krew na betę. Zanim jednak wysłałam badanie do laboratorium, zakropiłam kilka kropel krwi na test i wyszedł pozytywny, dwie wyraźne kreski 🫣 gdzie jednocześnie powtórzyliśmy ten „eksperyment” z koleżanką i jej test wyszedł negatywnie
Wysłałam więc do labu betę na pewniaka, ale wynik poniżej 5 mnie otrzeźwił. Okres przyszedł, znowu pobierałam krew do badań i znowu kilka kropel poszło na test, bardziej w celach naukowych, i znowu pozytyw, więc powtórzyłam betę i ujemna
Wiem, że nie jestem w ciąży, ale czy spotkałyście się z sytuacją, gdy beta wychodzi ujemna a testy dodatnie? Może to jakieś zaburzenia hormonalne? Nie wiem, w którą stronę iść i czy w ogóle się tym przejmować
Pozdrawiam Was wszystkie
Cześć! Mogę się przywitać ale co do pytania to nie mam pojęcia dlaczego mogło się tak wydarzyć.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to hormony lub jakieś leki które zażywasz.
Co to był za test?
Konsultowałaś tą sytuację z lekarzem? 🤔🤔 -
Pati2804 wrote:Nie mam pojęcia ale jadłam banana takiego na pół dojrzałego, zawsze takie jadłam a teraz chyba popiłam wodą i to mogło zaszkodzić .. dalej się męczę niestety z bólem 😥
A popiłaś zwykłą wodą? Wspominałaś, że nie pijesz napojów gazowanych, więc obstawiam, że tak. Może Twój żołądek jest teraz po prostu wrażliwszy i stąd taki ból 😔 Nawet nie wiem, jak możesz sobie pomóc, słyszałam coś o imbirze, ale to bardziej na mdłości. Może mięta? Chyba jest bezpieczna w ciąży 🤔Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Ej, Dziewczyny… bo odebrałam wyniki betyi nie ogarniam
61,4 mlU/ml
13dpo i 25dc
Co się dzieje? Bo ręce mi drżą , serce mi drży i chyba mózg przy okazji…..
Co za wiadomość, gratulacje 🥹♥️Gusta Blu lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
Estradiol 30pg/mL
FSH 4,45mlU/mL
LG 6,60mlU/mL
25.09. -badanie drożności
24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
U mnie 🐒 nadal brak. Mam dzisiaj doła, bo pewnie nadejdzie jak mąż przyjedzie. I znowu 💩 ze starań. I kolejna szansa dopiero w maju a uj wie co będzie wtedy.Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
Estradiol 30pg/mL
FSH 4,45mlU/mL
LG 6,60mlU/mL
25.09. -badanie drożności
24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
OvuFriend mi się zepsuło i planowana data owulacji zniknęła. W ogóle mi teraz orientacyjnej owulacji nie pokazuje 😂
Speranza :) lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Pati2804 wrote:Nie mam pojęcia ale jadłam banana takiego na pół dojrzałego, zawsze takie jadłam a teraz chyba popiłam wodą i to mogło zaszkodzić .. dalej się męczę niestety z bólem 😥
Pati, ja kiedyś jak zjadłam jabłko i popilam woda na szybko to miałam podobnie. Do tej pory nie wiem czemu tak, ale od tamtej pory już nie piję nic od razu po zjedzeniu owoców.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
kopytko wrote:prezesowa ale miałaś super lekarza!😁 bardzo fajnie podszedł do tematu, luźna atmosfera jest bardzo ważna.
dziewczyny z dwiema krechami: jak wasz apetyt? ja ciągle bym jadła i aż mój się śmieje jak ciągle widzi, że coś podjadam 🫢 muszę to opanować
Mnie też pobolewa w podbrzuszu. Nawet zaczęłam martwić się, czy ten ból powinien się jeszcze utrzymywać?
Co do apetytu-póki co nie czuję wzrostu, ale może to kwestia stresu w pracy. Dziewczyny, powiedzcie mi-jakie są Wasze dalsze plany? Na kiedy umawiacie się do swoich ginów (nie mylić z dżinami 🧞)? -
MummyYummy wrote:Tak się ostatnio temat diet przewija:
Miłego wieczoru 🤣♥️
Padłam 😂MummyYummy lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
MummyYummy wrote:Tak się ostatnio temat diet przewija:
Miłego wieczoru 🤣♥️MummyYummy lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Co do apetytu-póki co nie czuję wzrostu, ale może to kwestia stresu w pracy. Dziewczyny, powiedzcie mi-jakie są Wasze dalsze plany? Na kiedy umawiacie się do swoich ginów (nie mylić z dżinami 🧞)?
Umówiłam się na 25.03-to będzie mniej więcej 6+3 .
Później poinformuję rodzinkę i pracodawcę.Gusta Blu lubi tę wiadomość
-
izzou97 wrote:Cześć dziewczyny!
Pozwólcie, że do Was dołączę 🌷
Niedawno z mężem rozpoczęliśmy starania, ja w tym roku kończę 27 lat, a on 29. Na razie nie mamy stwierdzonych większych obciążeń, oprócz tego, że mam niedoczynność tarczycy (na Euthyroxie, ostatnie TSH 1,14) i niską witaminę B12.
Z regularnością moich cykli bywa różnie, na uregulowanie mam zalecony Ogestan do picia na 3 miesiące.
Piszę do Was, bo już zgłupiałam i może jesteście w stanie mnie pokierować. Ostatnio spóźniał mi się okres, ale testy z moczu wychodziły negatywnie. Jednak obracam się w branży medycznej, więc koleżanki pobrały mi krew na betę. Zanim jednak wysłałam badanie do laboratorium, zakropiłam kilka kropel krwi na test i wyszedł pozytywny, dwie wyraźne kreski 🫣 gdzie jednocześnie powtórzyliśmy ten „eksperyment” z koleżanką i jej test wyszedł negatywnie
Wysłałam więc do labu betę na pewniaka, ale wynik poniżej 5 mnie otrzeźwił. Okres przyszedł, znowu pobierałam krew do badań i znowu kilka kropel poszło na test, bardziej w celach naukowych, i znowu pozytyw, więc powtórzyłam betę i ujemna
Wiem, że nie jestem w ciąży, ale czy spotkałyście się z sytuacją, gdy beta wychodzi ujemna a testy dodatnie? Może to jakieś zaburzenia hormonalne? Nie wiem, w którą stronę iść i czy w ogóle się tym przejmować
Pozdrawiam Was wszystkieCoffeeDream, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat