X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się jutro na proga, jutro mam 7-8 dzień po owu. Trzymajcie kciuki :)

Prezesoowa, elektro96, Gregorka, Vienna, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Dzień dobry 🙂. Ja dziś nie testowałam. Zobaczę jaki mam dziś poziom progesteronu i zatestuje w sobotę na spokojnie. I tak by dziś nic nie wyszło.

Daj znać po wynikach, trzymam kciuki :)

Miś lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Dzień doberek.. test zmarnowany 😅 siknełam, odłożyłam aby się ubrać a ja się podcieram a tam czerwono... 😮‍💨 a że dziś dzień 🐵 to i też się pojawiła idealnie w ten dzień ale nie dając o sobie w cale a w cale znać.

Przez to że żadnych objawów przed to bym nawet nie powiedziała że dziś się pojawi...

Przytulam 🫂🫂🫂

ellevv lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dzień dobry 🌞

U mnie słabo... Wczoraj dopadła mnie migrena. Myślałam, że sen pomoże, ale jednak bez tabletki się nie obejdzie.

Ojeju, znam to 🙄 A dajesz radę zasnąć przy migrenie? U mnie nie ma takiej opcji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny ! Miłego dnia 😘 oby dzisiaj słońce wyszło wreszcie 🌞
    Ja już po śniadaniu, właśnie pije kawę, ostatnio jestem rannym ptaszkiem 😁
    Kciuki za resztę testujących dzisiaj ✊🍀 a wredne małpy niech już odchodzą!
    Jak dzisiaj się czujecie?

Dzień dobry :) ja mam dziś kiepski dzień od rana, mam problemy żołądkowe, a cały dzień będę towarzyszyć przy rekrutacji.. Do tego dostałam wezwanie na policję, więc dodatkowy stres, ale na szczęście udało mi się wyjaśnić o co chodzi. To potem dostałam telefon, że mój brat wylądował w szpitalu z podejrzeniem ostrego ataku zakrzepicy.. Jakiś ciężki ten tydzień :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Beza27 gdzie Twój teścik? Testowałaś dziś? :)

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to oczywiście hej wszystkim 🤭😉

Miłego dnia ♥️

Trzymam kciuki za testujące ✊

Ja dziś wieczorem jadę "zarażać się" do kuzynki - dwa miesiące temu urodziła synka i zaprosiła na pierwsze odwiedziny ♥️ Powiem Wam, że podziwiam, bo ja ledwo tolerowałam najbliższą rodzinę, która przy pierwszym wpadała bez zapowiedzi 🙄 A co dopiero jakieś dalsze osoby 😅 Przy drugim dziecku już o wiele łatwiej było postawić granice. Z kuzynką mam dobry kontakt, ale jeszcze przed porodem jej mówiłam, że zrozumiem, jeśli przez najbliższe pół roku nie będzie chciała nikogo oglądać 🤣

Ogólnie wezmę wiruski na zapas i podrzucę wieczorkiem na forum ♥️

CoffeeDream, elektro96, Gregorka, Vienna, Prezesoowa, grazka0022, kopytko, Pati2804, Malinowysorbet, KejtKa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry :) ja mam dziś kiepski dzień od rana, mam problemy żołądkowe, a cały dzień będę towarzyszyć przy rekrutacji.. Do tego dostałam wezwanie na policję, więc dodatkowy stres, ale na szczęście udało mi się wyjaśnić o co chodzi. To potem dostałam telefon, że mój brat wylądował w szpitalu z podejrzeniem ostrego ataku zakrzepicy.. Jakiś ciężki ten tydzień :(

Tulę. :( pamiętaj, że zawsze po złych momentach wychodzi słońce. :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ojeju, znam to 🙄 A dajesz radę zasnąć przy migrenie? U mnie nie ma takiej opcji...

Akurat na wieczór poczułam się trochę lepiej i zasnęłam. Ale wstałam i to samo.
    Dawno nie miałam takiej migreny... U mnie dochodzą do tego mdłości.

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ojeju, znowu tak dużo ja Ciebie spadło 🫂 Trzymam kciuki, żeby problemy żołądkowe szybko odpuściły. Ja też ostatnio składałam zeznania, ale zanim wydusiłam z policjanta, o co właściwie chodzi, to normalnie myślałam, że zejdę na zawał. Trzymam kciuki też za Twojego brata ✊ Najważniejsze, że jest w miejscu, w którym może uzyskać pomoc.

Wysyłam dużo siły ♥️

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Kurcze... Trzymam kciuki, żeby bratu szybko się polepszyło 🫂
    A problemy żołądkowe to od jakiegoś jedzonka podejrzewasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 08:56

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Akurat na wieczór poczułam się trochę lepiej i zasnęłam. Ale wstałam i to samo.
    Dawno nie miałam takiej migreny... U mnie dochodzą do tego mdłości.
    Masz jakieś leki typowo migrenowe ?
    Ja przy mdłościach i wymiotach dostałam od neurologa takie tabletki pod język, rozpuszczalne. To całkiem dobre rozwiązanie 😊

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 marca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam mocno :* mam nadzieję, że tak jak przyszła niezauważona to tak odejdzie i nie wróci już w tym roku :)

Weź tak nie pisz 🤣 ona lubi znikać i się nie pojawiać. I to wiesz tak bez powodu! Jakby nie wróciła z powodu to rozumiem 😏😏 hahah

Choć ten cykl zrobimy małą przerwę bo chciałabym nową prace na spokojnie zacząć 😉

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️19.07.2025 - dziewczynka
    🔹️15.07.2025 - najprawdopodobniej dziewczynka
    🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram
    🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Masz jakieś leki typowo migrenowe ?
    Ja przy mdłościach i wymiotach dostałam od neurologa takie tabletki pod język, rozpuszczalne. To całkiem dobre rozwiązanie 😊

Wiesz co, u mnie za nastolatki te migreny były o wiele silniejsze, że potrafiłam do szkoły nie pójść i byłam nawet przez to w szpitalu na szczegółowych badaniach. Ale wszystko wyszło ok, a leków nie dostałam żadnych. Później jak zaczęłam pić kawę z rana to też zauważyłam, że te migreny ustąpiły (jestem niskociśnieniowym) i nie miałam potrzeby brać czegoś więcej niż impurofen w nagłych przypadkach. Zobaczę jak to będzie wyglądało teraz... Kiedyś to nie było tygodnia bez migreny.
    To nie takie tabletki przypadkiem, które się bierze jak się zaczyna tzw. aura?
    Kiedyś moja mama dostała coś takiego od neurologa i dała mi dwie, żebym "sprawdziła". I faktycznie to była rewelacja 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 09:13

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Dzień doberek.. test zmarnowany 😅 siknełam, odłożyłam aby się ubrać a ja się podcieram a tam czerwono... 😮‍💨 a że dziś dzień 🐵 to i też się pojawiła idealnie w ten dzień ale nie dając o sobie w cale a w cale znać.

Przez to że żadnych objawów przed to bym nawet nie powiedziała że dziś się pojawi...
    Mocno tule🫂❤️ oby ten nowy cykl był tym wymarzonym ❤️❤️❤️🍀

ellevv lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    wizyta dopiero na 28.03. niestety takie terminy, a umawiałam się już z 2 tyg temu.(nie widziałam, że będę w ciąży) dzwoniłam ostatnio do ginekologa innego to mówił, że narazie nic mam nie robić i zgłosić się przy becie ponad 1000 XD ale jego nie biorę pod uwagę bo to jedna wielka pomyłka.
    umów się kochana do lekarza, on dalej wszystko pokieruje😚 ewentualnie może beta co jakiś czas, ja teraz zrobię może w sobotę/niedzielę z ciekawości.

słuchajcie dostałam właśnie filmik urywek porodu w UK znajomej. rodziła w wannie po ciemku jedynie przy swiatlach
    takich kolorowych. tak krzyczała, że ja już chyba nie chce😂
    pamiętam swój pierwszy poród. naturalny bez znieczulenia. wychodząc zarzekałam się, że nigdy więcej dzieci. rodziłam
    34h. w międzyczasie podały mi dolargan i miałam bombę życia, odpływ dwie godziny mimo, że protestowałam i nie chciałam. i zdecydowałam się znów na dziecko.. POWODZENIA DLA MNIE 😂
    W takim razie koleżanka miała mocno kolorowo-swiatełkowy poród 🙈💚💙 Jesteś dzielna kobieta-podziwiam🤩! Życzę,żeby ten był książkowym porodem🥰✊️🍀

kopytko lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🤗 Krew na drugą betę spuszczona 🫣🙏🏼 U nas dzisiaj piękna pogoda, wybieramy się zaraz z synkiem na plac zabaw, trochę szybciej czas zleci 😅 Miłego dnia wszystkim 😘

Prezesowa, przykro mi, że tyle na Ciebie spadło 😢 Oby jutro był lepszy dzień 🩷

ellevv, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dzień dobry 🌞

U mnie słabo... Wczoraj dopadła mnie migrena. Myślałam, że sen pomoże, ale jednak bez tabletki się nie obejdzie.
    Trzymam kciuki zeby tabletka pomogła 🥺✊️❤️

CoffeeDream lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wiesz co, u mnie za nastolatki te migreny były o wiele silniejsze, że potrafiłam do szkoły nie pójść i byłam nawet przez to w szpitalu na szczegółowych badaniach. Ale wszystko wyszło ok, a leków nie dostałam żadnych. Później jak zaczęłam pić kawę z rana to też zauważyłam, że te migreny ustąpiły (jestem niskociśnieniowym) i nie miałam potrzeby brać czegoś więcej niż impurofen w nagłych przypadkach. Zobaczę jak to będzie wyglądało teraz... Kiedyś to nie było tygodnia bez migreny.
    To nie takie tabletki przypadkiem, które się bierze jak się zaczyna tzw. aura?
    Kiedyś moja mama dostała coś takiego od neurologa i dała mi dwie, żebym "sprawdziła". I faktycznie to była rewelacja 😄
    Myślę, że warto pójść do neurologa. Ja też zwleklalam i męczyłam się wiele lat, a teraz mam leki. Więc po prostu je biorę, kładę się na krótką drzemkę i w większości przypadków później jest już o niebo lepiej 😊
    A te tabletki lekarz kazał mi brać w ciągu 15-30 minut jak zacznie rozwijać się ból.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 marca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny ! Miłego dnia 😘 oby dzisiaj słońce wyszło wreszcie 🌞
    Ja już po śniadaniu, właśnie pije kawę, ostatnio jestem rannym ptaszkiem 😁
    Kciuki za resztę testujących dzisiaj ✊🍀 a wredne małpy niech już odchodzą!
    Jak dzisiaj się czujecie?
    Hejka hejka 🥰 dołączam do picia kawki.
    Ja jestem parę dni przed okresem. Od wczoraj boli mnie podbrzusze i to momentami dość mocno. Dziwne bo ból brzucha zazwyczaj pojawia mi się dopiero jakoś drugiego dnia miesiączki kiedy jest największe krwawienie, przed miesiączką nigdy mnie nie boli 🤔

Pati2804 lubi tę wiadomość

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ