Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
ultramaryna trzymamy kciuki za Ciebie i przytulamy grupowo🫂♥️
prezesowa coooo za tydzień! cierpliwości i spokoju dla Ciebie✊🏼
sparky ja dziś też lecę na betę. rano zrobiłam test, jakiś jasny i zmartwił mnie dziad. muszę skontrolować co się tam dzieje.
czekam na Twoj wynik😊Prezesoowa, ultramaryna_, Gregorka, PaulaG lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Gregorka wrote:Dzień doberek!
Do mnie dzwoniła pani doktor,która mnie operowała,że przyszły wyniki i żaden z usuniętych polipow nie posiadał znamion nowotworowych🤩😁💛💜🩷🧡
Miłego dnia 🥰
@Gregorka, to świetne wieści! 😊
Dopiero mam czas wejść i troszkę Was poczytać. Dzisiaj drugi dzień 🐒 i totalnie zmiotło mnie z planszy, nie pamiętam jeszcze czegoś takiego w swoim życiu, mam wrażenie że to jakiś nieustający krwotok, nie daje rady z tamponem i podpaską jednocześnie 🥹 Boję się, że coś jest nie tak… Modle się, żeby wyjść już z pracy a jednocześnie boję się wsiadać za kółko tak mi słabo 😩Gregorka lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Gregorka wrote:Mój mąż płaci 500zl,ale mają opiekę naprzemienna+ dodatkowo oplaca zajęcia poza lekcyjne, a każdymi kosztami dzieła się po połowie związanego ze szkołą, za lekarza i dentystę niby na zmianę,ale bardziej my tego pilnujemy🤔,bo moja sis jest higienistką,więc mam chopla na punkcie zębów🙈😁 Koleżanka,której były partner ma co drugi weekend(w pt odbiera po szkole,a w pn zawozi do szkoly) płaci 1000zl,ale jak Mała poszła do szkoły to chyba jeszcze za obiady on płaci🤔
Ahh widzisz. No to ja jestem w stanie zrozumieć jeśli chodzi o to że opiekuje się też dzieckiem i dodatkowo do tego opłaca inne rzeczy. U mnie ojciec córki widzi się z nią raz na parę miesięcy.. I to jeszcze jak mu się przypomni. I to nie wina tego że mieszkamy 70km drogi od niego bo zanim się przeprowadziłyśmy to było tak samo. Raz na 3-4 miesiące się pojawiał i np święta. Nie zabierał jej w ogóle ze sobą tylko przyjeżdżał do mnie bo mała nawet nie chciała z nim jeździć nigdzie, nie jest do niego przywiązana a jako autystka to on nie ogarnia niektórych jej zachowań itd. Od początku od rozwodu nie dbał o kontakty z nią także jest jak jest a alimentów płaci 700 zł.. i to wyprosiłam to 2 lata temu bo najpierw w 2018r było 500 przy rozwodzie, później było 600 zł podwyższone sądownie w 2021r i 2 lata temu cudem się zgodził na 700.
Zastanawiam się teraz czy znów nie podnieść na 800 zł. Ale oczywiście pewnie się nie zgodzi.. Ch…j że na wczasy z narzeczoną jeździ 2 razy do roku ale on twierdzi że nie zarabia kokosów i on też ma wydatki opłaty ratę za auto itd.
I mam rozkminę co robić 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 11:45
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Prezesoowa wrote:Dzień dobry
ja mam dziś kiepski dzień od rana, mam problemy żołądkowe, a cały dzień będę towarzyszyć przy rekrutacji.. Do tego dostałam wezwanie na policję, więc dodatkowy stres, ale na szczęście udało mi się wyjaśnić o co chodzi. To potem dostałam telefon, że mój brat wylądował w szpitalu z podejrzeniem ostrego ataku zakrzepicy.. Jakiś ciężki ten tydzień
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Kurcze... Trzymam kciuki, żeby bratu szybko się polepszyło 🫂
A problemy żołądkowe to od jakiegoś jedzonka podejrzewasz?
Nie mam pojęciazjadłam wczoraj lekki obiad i wczoraj nic mi nie było, a dziś od samego rana mnie składa. Musiałam się czymś przytruć, bo przyszła jedna kandydatka i jak poczułam jej perfumy to musiałam lecieć do toalety
zawsze przy zatruciu mam nadwrażliwość na zapachy..
-
nick nieaktualnyultramaryna_ wrote:Czesc, dziewczyny 😘 Długo mnie nie było, teraz też nie wiem, na ile będę aktywna, bo w życiu i głowie wciąż mam bajzel. Cieszę się, że kilka brzuchatek nam się tutaj pojawiło 🤞🥰
Ja starań nie zakończyłam, ale po zeszłym cyklu, pierwszym po biochemie, czuję się tak przeczołgana, zwyczajnie mi przykro. Teraz te starania ciągnę bardziej ze względu na męża, bo powiedział, że bardzo pragnie drugiego dziecka.
Ale zbyt fajnie być nie może, to jeszcze dostałam strzał w ryj i ten cykl mam bezowulacyjny. Już bardziej beznadziejnie być nie mogło… @Prezesoowa kochana, wykreśl mnie z testowania, bo nie mam po co testować 🥺 Wpisz mnie może na wolnego strzelca?
Jak dobrze, że się odezwałaś :* brakuje nam tu Ciebie.. Przytulam Cię mocno za ten ciężki miesiąc, mam nadzieję, że kolejny będzie dla Ciebie lepszy :*ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Wiesz co, u mnie za nastolatki te migreny były o wiele silniejsze, że potrafiłam do szkoły nie pójść i byłam nawet przez to w szpitalu na szczegółowych badaniach. Ale wszystko wyszło ok, a leków nie dostałam żadnych. Później jak zaczęłam pić kawę z rana to też zauważyłam, że te migreny ustąpiły (jestem niskociśnieniowym) i nie miałam potrzeby brać czegoś więcej niż impurofen w nagłych przypadkach. Zobaczę jak to będzie wyglądało teraz... Kiedyś to nie było tygodnia bez migreny.
To nie takie tabletki przypadkiem, które się bierze jak się zaczyna tzw. aura?
Kiedyś moja mama dostała coś takiego od neurologa i dała mi dwie, żebym "sprawdziła". I faktycznie to była rewelacja 😄 -
Vienna wrote:Hejka hejka 🥰 dołączam do picia kawki.
Ja jestem parę dni przed okresem. Od wczoraj boli mnie podbrzusze i to momentami dość mocno. Dziwne bo ból brzucha zazwyczaj pojawia mi się dopiero jakoś drugiego dnia miesiączki kiedy jest największe krwawienie, przed miesiączką nigdy mnie nie boli 🤔Vienna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGregorka wrote:Dzień doberek!
Do mnie dzwoniła pani doktor,która mnie operowała,że przyszły wyniki i żaden z usuniętych polipow nie posiadał znamion nowotworowych🤩😁💛💜🩷🧡
Miłego dnia 🥰
Super! To najlepsza informacja z dnia dzisiejszegokopytko, Gregorka lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:Czesc, dziewczyny 😘 Długo mnie nie było, teraz też nie wiem, na ile będę aktywna, bo w życiu i głowie wciąż mam bajzel. Cieszę się, że kilka brzuchatek nam się tutaj pojawiło 🤞🥰
Ja starań nie zakończyłam, ale po zeszłym cyklu, pierwszym po biochemie, czuję się tak przeczołgana, zwyczajnie mi przykro. Teraz te starania ciągnę bardziej ze względu na męża, bo powiedział, że bardzo pragnie drugiego dziecka.
Ale zbyt fajnie być nie może, to jeszcze dostałam strzał w ryj i ten cykl mam bezowulacyjny. Już bardziej beznadziejnie być nie mogło… @Prezesoowa kochana, wykreśl mnie z testowania, bo nie mam po co testować 🥺 Wpisz mnie może na wolnego strzelca?ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:@Gregorka, to świetne wieści! 😊
Dopiero mam czas wejść i troszkę Was poczytać. Dzisiaj drugi dzień 🐒 i totalnie zmiotło mnie z planszy, nie pamiętam jeszcze czegoś takiego w swoim życiu, mam wrażenie że to jakiś nieustający krwotok, nie daje rady z tamponem i podpaską jednocześnie 🥹 Boję się, że coś jest nie tak… Modle się, żeby wyjść już z pracy a jednocześnie boję się wsiadać za kółko tak mi słabo 😩
O matkodrugi dzień jest tak źle? Tak czy tak musisz to skonsultować z lekarzem, ale jeśli jutro nie będzie nic lepiej to leć od razu. Przytulam Cię mocno :*
notsobadd lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dzień dobry!
Na wczorajsze życzenie siknęłam dzisiaj choć wiedziałam co będzie. Oczywiście biało 🙄 niczego innego się nie spodziewałam..
🐒 ma przyjść jutro, będzie 29dc, oby była w terminie a nie tak jak ostatnio.
Zastanawiam się jak to jest.. że nie wychodzi np 3 miesiące, pół roku a później jak się już jest zrezygnowanym to nagle zaskoczy. Czy to faktycznie tak siedzi w głowie?? Taka moja zagadka na dziś.
Nie wiem czy mamy tu dziewczyny które mają na dziecko czy dzieci z pierwszego związku/małżeństwa alimenty? Potrzebuje porady, choć bardziej informacji jakie kwoty tych alimentów są przyznane bądź dogadane. Też mam rozkminkę na dziś 🤯magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Miłego dnia dla Was dziewczyny 🤍🙌🏻
W myśl - nie ustawiania planowania bejbika pod życie - wykupiliśmy z mężem wakacje w czerwcu 😂 planujemy zrobić objazdówkę po Cyprze 😍🙌🏻 oby potencjalny 1. trymestr (jeśli będzie 🤞🏻) dopisał samopoczuciem 😂😂Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Miś wrote:Dziękuję, mam nadzieję że coś ruszyło. A jak nie to na przyszły cykl mam już plan więc jestem spokojna że nie stoję w miejscu.
-
Prezesoowa wrote:Nie mam pojęcia
zjadłam wczoraj lekki obiad i wczoraj nic mi nie było, a dziś od samego rana mnie składa. Musiałam się czymś przytruć, bo przyszła jedna kandydatka i jak poczułam jej perfumy to musiałam lecieć do toalety
zawsze przy zatruciu mam nadwrażliwość na zapachy..
@Prezesoowa, a może ta nadwrażliwość na perfumy to oznaka czegoś jeszcze poza kłopotami żołądkowymi? Może jednak owu była te kilka dni temu i coś tam się już dzieje… 🙈Pati2804, pp2018 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Gregorka wrote:Dzień doberek!
Miłego dnia 🥰 -
Chętnie pozbędę się zapasów suplementów. Do sprzedania mam:
- Prenacaps OVI, pół słoiczka, termin do 01.07.2024 - 30 zł
- Swanson NAC 600 mg, ok. 50 kapsułek, termin do 10/24 - 20 zł
- Aliness Witamina E 400 IU, ok. 50 kapsułek, termin do 08.2024 - 20 zł
- Aliness UbiquinoN Q10 100 mg, ok. 30 kapsułek, termin do 10.2024 - 10 zł
- Aliness Astaksantyna 8 mg, ok. 12 kapsułek, termin do 08.2024 - dorzucę jako gratis
- Aliness Cytrynian magnezu 125 mg z B6 (P5P), ok. 30 kapsułek, termin do 08.2025 - 10 zł
- OstroVit Cynk 15 mg, ok. 50 tabletek, termin do 27.07.2024 - 5 zł
- Medverita, Kwas foliowy Quatrefolic 400 µg, ok. 70 kapsułek, termin do 01.10.2024 - 10 zł
- Now Foods Selen 200 µg, ok. 70 kapsułek, termin do 11/2025 - 20 zł
- SFD Berberyna HCL 500 mg, ok. 60 tabletek, termin do 10.2024 - 20 zł
- Medica Herbs Bromelaina 270 mg, 6 kapsułek, termin do 04.2024 - dorzucę jako gratis
- Medica Herbs Imbir lekarski 600 mg, 23 kapsułki, termin do 11.2024 - 5 zł
- Medica Herbs Kurkuma + piperyna 600 mg, 26 kapsułek, termin do 04.2024 - dorzucę jako gratis
Poza tym mam jeszcze:
- Orgametril 5 mg, 10 tabletek, termin do 08.2027 - dorzucę jako gratis
- Encorton 5 mg, 6 tabletek, termin do 12.2025 - dorzucę jako gratis
Wysyłka najchętniej paczkomatem, ale jestem w stanie się dostosować. Zależnie od ilości koszt 17-19 zł.
Wirusy gratis 🦠🦠🦠🦠🦠PaulaG lubi tę wiadomość
Starania od 06.2020 - 06.2024 - jestem mamą 🥹
👰♀️ M. - 29 lat, 🤵♂️ P. - 32 lata
2022 i 2023
6 stymulacji (Aromek) - 5 x nic, 1 x cb 💔
🍀In vitro to HiT🍀
07.23 - start IVF, krótki protokół 🍍
Mamy ❄️❄️ 4AB i 3BB z piątej doby
09.23 - FET, 4AB 🍍
06.06.24, 5:03 - 3290 g cudownego Henia 😍
A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój -
notsobadd wrote:@Gregorka, to świetne wieści! 😊
Dopiero mam czas wejść i troszkę Was poczytać. Dzisiaj drugi dzień 🐒 i totalnie zmiotło mnie z planszy, nie pamiętam jeszcze czegoś takiego w swoim życiu, mam wrażenie że to jakiś nieustający krwotok, nie daje rady z tamponem i podpaską jednocześnie 🥹 Boję się, że coś jest nie tak… Modle się, żeby wyjść już z pracy a jednocześnie boję się wsiadać za kółko tak mi słabo 😩Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:@Prezesoowa, a może ta nadwrażliwość na perfumy to oznaka czegoś jeszcze poza kłopotami żołądkowymi? Może jednak owu była te kilka dni temu i coś tam się już dzieje… 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 12:49
notsobadd, elektro96 lubią tę wiadomość