Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Mam wyniki, beta 788🥹 Chyba czas uwierzyć 🫣 Prezesowa, możesz mi wpisać brzuszek 🤭
    Super wieści! 🥰🥳

Sparky, Gusta Blu lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky, gratulacje! 🥳

Sparky lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 marca 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Beza27 gdzie Twój teścik? Testowałaś dziś? :)
    Nie nadążam ostatnio za forum 🙈
    No siknelam chociaż wiem, że nic z tego bo przecież z taką temperatura to gdzie 😂 ale i tak siknelam - bielsze nie będzie 🙄
    Okresu jescze nie ma, mam nadzieję że przyjdzie zaniedlugo 🙄 na pewno był bezowulacyjny, spójrz na mój wykres (ten nagły skok to była choroba)

b5cdac3e33421b513035e4a846e768d0.png

Ale liczę na to że małpa się nie spóźni i zacznę nowy cykl 😩
    Od dwóch dni mam bóle miesiączkowe więc myślałam, że będzie na czas, a tu dzisiaj tylko kilo białego śluzu, jak nigdy. I nic więcej 🤷🏻‍♀️ naprawdę się uciesze jak zobaczę krew (nie sądziłam że tak kiedyś powiem 🙈)

Prezesoowa oby ten dzień się dla Ciebie skończył dobrymi wiadomościami, trzymam kciuki za brata 🤞🤞

Sparky gratulacje 🥰🥰pamiętam Cie z poprzednich starań, także podwójnie się cieszę widząc znajomy nick 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 14:10

Sparky, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Mam wyniki, beta 788🥹 Chyba czas uwierzyć 🫣 Prezesowa, możesz mi wpisać brzuszek 🤭

Super, rośnijcie zdrowo z Kropkiem! 🫶🏻

Sparky lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

Z przyjemnościa <3 rośnijcie zdrowo :*

Sparky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Nie nadążam ostatnio za forum 🙈
    No siknelam chociaż wiem, że nic z tego bo przecież z taką temperatura to gdzie 😂 ale i tak siknelam - bielsze nie będzie 🙄
    Okresu jescze nie ma, mam nadzieję że przyjdzie zaniedlugo 🙄 na pewno był bezowulacyjny, spójrz na mój wykres (ten nagły skok to była choroba)

b5cdac3e33421b513035e4a846e768d0.png

Ale liczę na to że małpa się nie spóźni i zacznę nowy cykl 😩
    Od dwóch dni mam bóle miesiączkowe więc myślałam, że będzie na czas, a tu dzisiaj tylko kilo białego śluzu, jak nigdy. I nic więcej 🤷🏻‍♀️ naprawdę się uciesze jak zobaczę krew (nie sądziłam że tak kiedyś powiem 🙈)

Prezesoowa oby ten dzień się dla Ciebie skończył dobrymi wiadomościami, trzymam kciuki za brata 🤞🤞

Sparky gratulacje 🥰🥰pamiętam Cie z poprzednich starań, także podwójnie się cieszę widząc znajomy nick 😊

Ja niestety jestem ciemna masa, jeśli chodzi o wykresy :(

Trzymam zatem kciuki, żeby @ nadeszła wkrótce, albo nie nadchodziła wcale 🤞, bo póki jej nie ma to zawsze jest nadzieja :)

• Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja dzisiaj byłam na spacerze ze znajoma , szłyśmy powoli a i tak czuje się jak po maratonie, myślałam że nie będę musiała rezygnować z aktywności w postaci spacerów ale niestety nie czułam się najlepiej, brzuch mnie bolał i plecy strasznie.. ☹ chyba czas ograniczyć dłuższe spacery.. teraz leżę i odpoczywam jak zdechła kura.. 🤷‍♀️

Ja już nie mogę normalnie trenować - bardzo się pocę, szybko męczę i cholernie szybko wchodzę na super wysokie tętno. Trudno, formę odbuduję po ciąży, a teraz zostaję tylko przy jodze, pływaniu i spacerkach 🤸🏼‍♂️🧘🏻🏊🏻‍♀️

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

Ale fajnie! Bardzo się cieszę 🩷 ja jutro idę na drugą betę i oczywiście już się martwię. Ciąża to chyba ciągły niepokój, a już te pierwsze tygodnie, gdy człowiek jeszcze niewiele ogarnia i wszystko może pójść nie tak, to horror 😉

Sparky, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Miś Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Daj znać po wynikach, trzymam kciuki :)

No niestety. Tylko 6,80 ng/ml. Tyle wzrosło co nic.
    (8dpo progesteron)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 14:34

Starania od 2018 r.
    31 tc 💗 👼
    8 tc 💔👼
    5 tc 💔👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    No niestety. Tylko 6,80 ng/ml. Tyle wzrosło co nic.
    (8dpo progesteron)

Kochana, to w takim razie musisz popracować nad jakością owulacji :) bierzesz jakieś suple? wysypiasz się? dużo czasu spędzasz przed telefonem/komputerem? Przebywasz na świeżym powietrzu? Jak z odżywianiem się?

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Ale fajnie! Bardzo się cieszę 🩷 ja jutro idę na drugą betę i oczywiście już się martwię. Ciąża to chyba ciągły niepokój, a już te pierwsze tygodnie, gdy człowiek jeszcze niewiele ogarnia i wszystko może pójść nie tak, to horror 😉

Trzymam kciuki za Ciebie 🤞🏼🍀 Niestety wiem coś o tym, cała ciąża to stresujący czas, ale te początki to w ogóle hardkor 🙈

Gusta Blu, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ahh widzisz. No to ja jestem w stanie zrozumieć jeśli chodzi o to że opiekuje się też dzieckiem i dodatkowo do tego opłaca inne rzeczy. U mnie ojciec córki widzi się z nią raz na parę miesięcy.. I to jeszcze jak mu się przypomni. I to nie wina tego że mieszkamy 70km drogi od niego bo zanim się przeprowadziłyśmy to było tak samo. Raz na 3-4 miesiące się pojawiał i np święta. Nie zabierał jej w ogóle ze sobą tylko przyjeżdżał do mnie bo mała nawet nie chciała z nim jeździć nigdzie, nie jest do niego przywiązana a jako autystka to on nie ogarnia niektórych jej zachowań itd. Od początku od rozwodu nie dbał o kontakty z nią także jest jak jest a alimentów płaci 700 zł.. i to wyprosiłam to 2 lata temu bo najpierw w 2018r było 500 przy rozwodzie, później było 600 zł podwyższone sądownie w 2021r i 2 lata temu cudem się zgodził na 700.

Zastanawiam się teraz czy znów nie podnieść na 800 zł. Ale oczywiście pewnie się nie zgodzi.. Ch…j że na wczasy z narzeczoną jeździ 2 razy do roku ale on twierdzi że nie zarabia kokosów i on też ma wydatki opłaty ratę za auto itd.
    I mam rozkminę co robić 🧐
    Teraz w sądach nie patrza wcale tak bardzo na pensje z tego co wiem🤔, koleżanka,której były partner płaci 1000zl, wg umowy zarabia najnizsza krajowa, Twoj byly maz ma naprawde rzadki kontakt z coreczka🥺wiec ja bym na minium 1000 zł skladala❤️🤔 musisz notowac/zbierac wydatki, dokumentować spotkania z ojcem. Z tego co pamiętam mieszkacie w domu,więc powinien swoją połowę partycypować tez przy płatności za prąd,wodę i gaz.

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Gregorka, to świetne wieści! 😊

Dopiero mam czas wejść i troszkę Was poczytać. Dzisiaj drugi dzień 🐒 i totalnie zmiotło mnie z planszy, nie pamiętam jeszcze czegoś takiego w swoim życiu, mam wrażenie że to jakiś nieustający krwotok, nie daje rady z tamponem i podpaską jednocześnie 🥹 Boję się, że coś jest nie tak… Modle się, żeby wyjść już z pracy a jednocześnie boję się wsiadać za kółko tak mi słabo 😩
    Dziękuję ❤️❤️

Ojej współczuję 🫂❤️ może lepiej będzie jak wcześniej wyjdziesz z pracy i ktoś może Cie odbierze lub taryfa wróc🥺🥺

notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Piękny przyrost mamusiu❤️😘🍀🩷🧡💜💛

Sparky lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super! To najlepsza informacja z dnia dzisiejszego <3
    Dziękuję 🥹❤️

💛💜🧡🩷

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Teraz w sądach nie patrza wcale tak bardzo na pensje z tego co wiem🤔, koleżanka,której były partner płaci 1000zl, wg umowy zarabia najnizsza krajowa, Twoj byly maz ma naprawde rzadki kontakt z coreczka🥺wiec ja bym na minium 1000 zł skladala❤️🤔 musisz notowac/zbierac wydatki, dokumentować spotkania z ojcem. Z tego co pamiętam mieszkacie w domu,więc powinien swoją połowę partycypować tez przy płatności za prąd,wodę i gaz.

Tylko wiesz to jest taki typ człowieka.. sknery na wszystko oprócz swoich potrzeb i przyjemności 😏 i ogólnie jest też złośliwy. Także spróbuję po prostu po dobroci porozmawiać bo nie chce się z nim szarpać tym bardziej że mamy normalne relacje (w sensie rozmowy, żadnych wyzwisk czy tam krzyków, pretensji przy spotkaniach). Dla mnie później gdybym miała walczyć z nim to dodatkowy stres, może jestem miękka ale ja nie potrzebuje zawirowań jeszcze z byłym mężem w dodatku 🤦🏻‍♀️ z alimentów i tak nie korzystam tylko wpłaca przelewem na konto oszczędnościowe córki więc nie jest to moja korzyść ale wiadomo że ja chcę dla niej jak najlepiej i żeby miała „zaplecze” na przyszłość po 18stce.

Edit: podobno nawet z funduszu już jest minimum 800 zł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 15:23

Pati2804 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Miś Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochana, to w takim razie musisz popracować nad jakością owulacji :) bierzesz jakieś suple? wysypiasz się? dużo czasu spędzasz przed telefonem/komputerem? Przebywasz na świeżym powietrzu? Jak z odżywianiem się?

Z suplementów biorę Femibion, wit D no i narazie lacibios femina. Wg lekarzy to wystarczy.
    Brałam dłuższy czas cynk, selen. Nie tak dawno odstawiłam (konsultacja z lekarzem). Kwas foliowy miałam ok, b12 ok, na żelazo brałam leki, teraz jest w miarę ok. To mój 1cs po kuracji antybiotykami i traktuje go trochę jako taki cykl testowy, żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda.

Niestety wysypianie się jest trudne 🙂. brakuje mi czasu, za krótki dzień. Robi się ciepło to na świeżym powietrzu też zamierzam dłużej przebywać 🙂

Myślę nad włączeniem dodatkowych suplementów, ale muszę to skonsultować z lekarzem.

Starania od 2018 r.
    31 tc 💗 👼
    8 tc 💔👼
    5 tc 💔👼
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie sądze, owu na pewno nie była wcześniej niż w niedzielę, a to by było zdecydowanie za szybko :) nie mówię, że mi to nie przeszło przez myśl, ale zbiera mnie też solidna gorączka i zawroty głowy, więc obstawiam jakiś wirus bardziej..

Daj spokój, zaraziłas mnie... 😜Jak głową przestała boleć to mdli mnie jakoś cały dzień. Zastanawiam się czy to nie nowa kanapa, bo trochę "pachnie" nowością i na bank od niej mnie ta głową wczoraj rozbolała. Ale na żołądku dalej źle... 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 15:41

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wizytę u dermatologa. Strasznie nie chciało mi się tutaj przychodzić 🙈

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Z suplementów biorę Femibion, wit D no i narazie lacibios femina. Wg lekarzy to wystarczy.
    Brałam dłuższy czas cynk, selen. Nie tak dawno odstawiłam (konsultacja z lekarzem). Kwas foliowy miałam ok, b12 ok, na żelazo brałam leki, teraz jest w miarę ok. To mój 1cs po kuracji antybiotykami i traktuje go trochę jako taki cykl testowy, żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda.

Niestety wysypianie się jest trudne 🙂. brakuje mi czasu, za krótki dzień. Robi się ciepło to na świeżym powietrzu też zamierzam dłużej przebywać 🙂

Myślę nad włączeniem dodatkowych suplementów, ale muszę to skonsultować z lekarzem.

A powiesz czemu lekarz zalecił odstawić cynk i selen?
    Też właśnie biorę

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ