Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sparky wrote:Mam wyniki, beta 788🥹 Chyba czas uwierzyć 🫣 Prezesowa, możesz mi wpisać brzuszek 🤭
Sparky, Gusta Blu lubią tę wiadomość
-
Sparky, gratulacje! 🥳
Sparky lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
No siknelam chociaż wiem, że nic z tego bo przecież z taką temperatura to gdzie 😂 ale i tak siknelam - bielsze nie będzie 🙄
Okresu jescze nie ma, mam nadzieję że przyjdzie zaniedlugo 🙄 na pewno był bezowulacyjny, spójrz na mój wykres (ten nagły skok to była choroba)
Ale liczę na to że małpa się nie spóźni i zacznę nowy cykl 😩
Od dwóch dni mam bóle miesiączkowe więc myślałam, że będzie na czas, a tu dzisiaj tylko kilo białego śluzu, jak nigdy. I nic więcej 🤷🏻♀️ naprawdę się uciesze jak zobaczę krew (nie sądziłam że tak kiedyś powiem 🙈)
Prezesoowa oby ten dzień się dla Ciebie skończył dobrymi wiadomościami, trzymam kciuki za brata 🤞🤞
Sparky gratulacje 🥰🥰pamiętam Cie z poprzednich starań, także podwójnie się cieszę widząc znajomy nick 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 14:10
Sparky, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Sparky wrote:Mam wyniki, beta 788🥹 Chyba czas uwierzyć 🫣 Prezesowa, możesz mi wpisać brzuszek 🤭
Super, rośnijcie zdrowo z Kropkiem! 🫶🏻Sparky lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeza27 wrote:Nie nadążam ostatnio za forum 🙈
No siknelam chociaż wiem, że nic z tego bo przecież z taką temperatura to gdzie 😂 ale i tak siknelam - bielsze nie będzie 🙄
Okresu jescze nie ma, mam nadzieję że przyjdzie zaniedlugo 🙄 na pewno był bezowulacyjny, spójrz na mój wykres (ten nagły skok to była choroba)
Ale liczę na to że małpa się nie spóźni i zacznę nowy cykl 😩
Od dwóch dni mam bóle miesiączkowe więc myślałam, że będzie na czas, a tu dzisiaj tylko kilo białego śluzu, jak nigdy. I nic więcej 🤷🏻♀️ naprawdę się uciesze jak zobaczę krew (nie sądziłam że tak kiedyś powiem 🙈)
Prezesoowa oby ten dzień się dla Ciebie skończył dobrymi wiadomościami, trzymam kciuki za brata 🤞🤞
Sparky gratulacje 🥰🥰pamiętam Cie z poprzednich starań, także podwójnie się cieszę widząc znajomy nick 😊
Ja niestety jestem ciemna masa, jeśli chodzi o wykresy
Trzymam zatem kciuki, żeby @ nadeszła wkrótce, albo nie nadchodziła wcale 🤞, bo póki jej nie ma to zawsze jest nadzieja -
Pati2804 wrote:Ja dzisiaj byłam na spacerze ze znajoma , szłyśmy powoli a i tak czuje się jak po maratonie, myślałam że nie będę musiała rezygnować z aktywności w postaci spacerów ale niestety nie czułam się najlepiej, brzuch mnie bolał i plecy strasznie.. ☹ chyba czas ograniczyć dłuższe spacery.. teraz leżę i odpoczywam jak zdechła kura.. 🤷♀️
Ja już nie mogę normalnie trenować - bardzo się pocę, szybko męczę i cholernie szybko wchodzę na super wysokie tętno. Trudno, formę odbuduję po ciąży, a teraz zostaję tylko przy jodze, pływaniu i spacerkach 🤸🏼♂️🧘🏻🏊🏻♀️CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Ale fajnie! Bardzo się cieszę 🩷 ja jutro idę na drugą betę i oczywiście już się martwię. Ciąża to chyba ciągły niepokój, a już te pierwsze tygodnie, gdy człowiek jeszcze niewiele ogarnia i wszystko może pójść nie tak, to horror 😉Sparky, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Daj znać po wynikach, trzymam kciuki
No niestety. Tylko 6,80 ng/ml. Tyle wzrosło co nic.
(8dpo progesteron)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 14:34
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
nick nieaktualnyMiś wrote:No niestety. Tylko 6,80 ng/ml. Tyle wzrosło co nic.
(8dpo progesteron)
Kochana, to w takim razie musisz popracować nad jakością owulacjibierzesz jakieś suple? wysypiasz się? dużo czasu spędzasz przed telefonem/komputerem? Przebywasz na świeżym powietrzu? Jak z odżywianiem się?
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Ale fajnie! Bardzo się cieszę 🩷 ja jutro idę na drugą betę i oczywiście już się martwię. Ciąża to chyba ciągły niepokój, a już te pierwsze tygodnie, gdy człowiek jeszcze niewiele ogarnia i wszystko może pójść nie tak, to horror 😉
Trzymam kciuki za Ciebie 🤞🏼🍀 Niestety wiem coś o tym, cała ciąża to stresujący czas, ale te początki to w ogóle hardkor 🙈Gusta Blu, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Ahh widzisz. No to ja jestem w stanie zrozumieć jeśli chodzi o to że opiekuje się też dzieckiem i dodatkowo do tego opłaca inne rzeczy. U mnie ojciec córki widzi się z nią raz na parę miesięcy.. I to jeszcze jak mu się przypomni. I to nie wina tego że mieszkamy 70km drogi od niego bo zanim się przeprowadziłyśmy to było tak samo. Raz na 3-4 miesiące się pojawiał i np święta. Nie zabierał jej w ogóle ze sobą tylko przyjeżdżał do mnie bo mała nawet nie chciała z nim jeździć nigdzie, nie jest do niego przywiązana a jako autystka to on nie ogarnia niektórych jej zachowań itd. Od początku od rozwodu nie dbał o kontakty z nią także jest jak jest a alimentów płaci 700 zł.. i to wyprosiłam to 2 lata temu bo najpierw w 2018r było 500 przy rozwodzie, później było 600 zł podwyższone sądownie w 2021r i 2 lata temu cudem się zgodził na 700.
Zastanawiam się teraz czy znów nie podnieść na 800 zł. Ale oczywiście pewnie się nie zgodzi.. Ch…j że na wczasy z narzeczoną jeździ 2 razy do roku ale on twierdzi że nie zarabia kokosów i on też ma wydatki opłaty ratę za auto itd.
I mam rozkminę co robić 🧐2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
notsobadd wrote:@Gregorka, to świetne wieści! 😊
Dopiero mam czas wejść i troszkę Was poczytać. Dzisiaj drugi dzień 🐒 i totalnie zmiotło mnie z planszy, nie pamiętam jeszcze czegoś takiego w swoim życiu, mam wrażenie że to jakiś nieustający krwotok, nie daje rady z tamponem i podpaską jednocześnie 🥹 Boję się, że coś jest nie tak… Modle się, żeby wyjść już z pracy a jednocześnie boję się wsiadać za kółko tak mi słabo 😩
Ojej współczuję 🫂❤️ może lepiej będzie jak wcześniej wyjdziesz z pracy i ktoś może Cie odbierze lub taryfa wróc🥺🥺notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Gregorka wrote:Teraz w sądach nie patrza wcale tak bardzo na pensje z tego co wiem🤔, koleżanka,której były partner płaci 1000zl, wg umowy zarabia najnizsza krajowa, Twoj byly maz ma naprawde rzadki kontakt z coreczka🥺wiec ja bym na minium 1000 zł skladala❤️🤔 musisz notowac/zbierac wydatki, dokumentować spotkania z ojcem. Z tego co pamiętam mieszkacie w domu,więc powinien swoją połowę partycypować tez przy płatności za prąd,wodę i gaz.
Tylko wiesz to jest taki typ człowieka.. sknery na wszystko oprócz swoich potrzeb i przyjemności 😏 i ogólnie jest też złośliwy. Także spróbuję po prostu po dobroci porozmawiać bo nie chce się z nim szarpać tym bardziej że mamy normalne relacje (w sensie rozmowy, żadnych wyzwisk czy tam krzyków, pretensji przy spotkaniach). Dla mnie później gdybym miała walczyć z nim to dodatkowy stres, może jestem miękka ale ja nie potrzebuje zawirowań jeszcze z byłym mężem w dodatku 🤦🏻♀️ z alimentów i tak nie korzystam tylko wpłaca przelewem na konto oszczędnościowe córki więc nie jest to moja korzyść ale wiadomo że ja chcę dla niej jak najlepiej i żeby miała „zaplecze” na przyszłość po 18stce.
Edit: podobno nawet z funduszu już jest minimum 800 zł!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 15:23
Pati2804 lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Prezesoowa wrote:Kochana, to w takim razie musisz popracować nad jakością owulacji
bierzesz jakieś suple? wysypiasz się? dużo czasu spędzasz przed telefonem/komputerem? Przebywasz na świeżym powietrzu? Jak z odżywianiem się?
Z suplementów biorę Femibion, wit D no i narazie lacibios femina. Wg lekarzy to wystarczy.
Brałam dłuższy czas cynk, selen. Nie tak dawno odstawiłam (konsultacja z lekarzem). Kwas foliowy miałam ok, b12 ok, na żelazo brałam leki, teraz jest w miarę ok. To mój 1cs po kuracji antybiotykami i traktuje go trochę jako taki cykl testowy, żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda.
Niestety wysypianie się jest trudne 🙂. brakuje mi czasu, za krótki dzień. Robi się ciepło to na świeżym powietrzu też zamierzam dłużej przebywać 🙂
Myślę nad włączeniem dodatkowych suplementów, ale muszę to skonsultować z lekarzem.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Prezesoowa wrote:Nie sądze, owu na pewno nie była wcześniej niż w niedzielę, a to by było zdecydowanie za szybko
nie mówię, że mi to nie przeszło przez myśl, ale zbiera mnie też solidna gorączka i zawroty głowy, więc obstawiam jakiś wirus bardziej..
Daj spokój, zaraziłas mnie... 😜Jak głową przestała boleć to mdli mnie jakoś cały dzień. Zastanawiam się czy to nie nowa kanapa, bo trochę "pachnie" nowością i na bank od niej mnie ta głową wczoraj rozbolała. Ale na żołądku dalej źle... 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 15:41
-
Ja właśnie czekam na wizytę u dermatologa. Strasznie nie chciało mi się tutaj przychodzić 🙈👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Miś wrote:Z suplementów biorę Femibion, wit D no i narazie lacibios femina. Wg lekarzy to wystarczy.
Brałam dłuższy czas cynk, selen. Nie tak dawno odstawiłam (konsultacja z lekarzem). Kwas foliowy miałam ok, b12 ok, na żelazo brałam leki, teraz jest w miarę ok. To mój 1cs po kuracji antybiotykami i traktuje go trochę jako taki cykl testowy, żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda.
Niestety wysypianie się jest trudne 🙂. brakuje mi czasu, za krótki dzień. Robi się ciepło to na świeżym powietrzu też zamierzam dłużej przebywać 🙂
Myślę nad włączeniem dodatkowych suplementów, ale muszę to skonsultować z lekarzem.
A powiesz czemu lekarz zalecił odstawić cynk i selen?
Też właśnie bioręAmelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷