Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:A powiesz czemu lekarz zalecił odstawić cynk i selen?
Też właśnie biorę
Bo wg niego te suplementy miałam brać tylko przez jakiś czas i gdy brałam leki na za niskie żelazo. Ogólnie on był za tym, że jeśli nie ma potrzeby to żeby za dużo tych suplementów nie brać gdy nie ma sensu.
No i najpierw kazał wszystko odstawić, porobić badania a potem łykać, jeśli coś wyszło nie tak.
Pisze w czasie przeszłym, bo z lekarzem się ostatecznie nie dogadałam i zamierzam wybrać się do kogoś innego.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Dziękuję, kochane, za tyle ciepłych słów 🥹 Podczytywałam Was od czasu do czasu i nie zapomniałam ❤️ Dziś tyle dobrych wiadomości na wątku, że czas czerpać od Was tą pozytywną energię 🥹
Podpowiedzcie mi, bo nigdy nie wyłapałam tak oficjalnie, czy cykl bezowulacyjny jest dłuższy, krótszy? Czego ja mam się spodziewać? 🥲 Czy 🐵 w ogóle przyjdzie, czy muszę się zgłosić do doktorka? 🥺Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
CoffeeDream wrote:A co się dzieje, że wizyta u dermatologa?
Coroczna kontrola pieprzykówCoffeeDream, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
kopytko wrote:wizyta dopiero na 28.03. niestety takie terminy, a umawiałam się już z 2 tyg temu.(nie widziałam, że będę w ciąży) dzwoniłam ostatnio do ginekologa innego to mówił, że narazie nic mam nie robić i zgłosić się przy becie ponad 1000
ale jego nie biorę pod uwagę bo to jedna wielka pomyłka.
umów się kochana do lekarza, on dalej wszystko pokieruje😚 ewentualnie może beta co jakiś czas, ja teraz zrobię może w sobotę/niedzielę z ciekawości.
słuchajcie dostałam właśnie filmik urywek porodu w UK znajomej. rodziła w wannie po ciemku jedynie przy swiatlach
takich kolorowych. tak krzyczała, że ja już chyba nie chce😂
pamiętam swój pierwszy poród. naturalny bez znieczulenia. wychodząc zarzekałam się, że nigdy więcej dzieci. rodziłam
34h. w międzyczasie podały mi dolargan i miałam bombę życia, odpływ dwie godziny mimo, że protestowałam i nie chciałam. i zdecydowałam się znów na dziecko.. POWODZENIA DLA MNIE 😂
Nie zrażaj się... ja jak słuchałam od każdego że boli jak cholera, pękasz albo cie nacinają szwy siedziec nie da się itp wrzaski...
A ja? Nie krzyczałam. Pierwszy poród ciut ciężej ale drugi za to wyplułam dziecko nawet nie zdążyli zadzwonic po anestezjologa na znieczulenie.. oba porody bez nacięć i pęknięć. Zresztą jak chcesz napisz sie na fb do błękitne porody- jest tam nawrt moja historia drugiego porodu 🥰kopytko lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
CoffeeDream wrote:Kurcze, nigdy nie byłam na takiej kontroli, a może czas najwyższy, bo sporo ich mam na placach akurat. Oni to badają jakimś urządzeniem?
Tak, dermatoskopemCoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualnyJuż wracam do was
I przesyłam cudowne wieści 😍🥰
Dziś test ciążowy wskazał dwie kreski😃
Bardzo się cieszę i jednocześnie niepokojów dlatego że 3 dzień pojawiło się lekkie krwawienie i to właśnie sprawiło że zrobiłam test który okazała się pozytywny.
Na dodatek boli mnie trochę podbrzusze
Martwi mnie to trochę
A wizyta u lekarza w przyszły piątek
Co doradzicie?
Majuna, Chmurka21, Miś, Sparky, Pati2804, CoffeeDream, ellevv, ultramaryna_, KejtKa, notsobadd, Gregorka, PaulaG, Vienna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
drewkowa94 wrote:Już wracam do was
Bardzo się cieszę i jednocześnie niepokojów dlatego że 3 dzień pojawiło się lekkie krwawienie i to właśnie sprawiło że zrobiłam test który okazała się pozytywny.
Martwi mnie to trochę
Co doradzicie?
Super, gratulacje 😍😍Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Hej dziewczyny, skoro dziś taki dzień powrotu po nieobecności to tez się dołączę. 🥹
Gratuluje kreseczek, oby było ich więcej w tym miesiącu ✊✊✊
U mnie tak:
1. Smierć bliskiej osoby, pogrzeb, smutek, wolne w pracy, wszystko na wariata.
2. Sytuacja z nasieniem męża na razie bez zmian, choć ma się umówić do lekarza w przyszłym tygodniu.
3. Kolejna ciaza bliskiej koleżanki- w tym oczywiście zaakcentowanie, ze udało sie za pierwszym razemi uszczypliwe pytanie co z naszymi staraniami
już nie jest bliska mi koleżanka, ani nawet koleżanka- przekreślona.
To wszystko zmiotło mnie z planszy, jestem w okolicach owulacji, ale nie mam już zacięcia do staran, przy tych wynikach nasienia to musiałby nastąpić cud albo okazać sie ze to nie były nasze wyniki 🙄 dlatego tez tu nie wchodzę za bardzo, żeby wam nie smęcić. 10 miesiąc tego horroru 🖤
Trzymam za was kciuki 💪💪 może wpadnę jeszcze jak mi sie poprawiultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Kto w tym miesiącu bawi się w paski owulacyjne? 🤩 Jest tu jakiś mistrz co mi wyjaśni jedną kwestię? Wczoraj wieczorem - negatywny (jasna różowa kreska testowa), dzisiaj o 10:00 prawie pozytywny ( testowa prawie taki sam kolor jak kontrolna), dzisiaj o 17- negatywny( jasna różowa kreska testowa)
To pik był o 10:00? Jeżeli tak to dalsze paski testowe nie powinny być pozytywne? Hmm 🤔 -
Sikoreczkaaa wrote:Umówiłam się jutro na proga, jutro mam 7-8 dzień po owu. Trzymajcie kciuki
Kciuki 🤞🏻 daj znać jak wynikSikoreczkaaa lubi tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Hej dziewczyny, skoro dziś taki dzień powrotu po nieobecności to tez się dołączę. 🥹
Gratuluje kreseczek, oby było ich więcej w tym miesiącu ✊✊✊
U mnie tak:
1. Smierć bliskiej osoby, pogrzeb, smutek, wolne w pracy, wszystko na wariata.
2. Sytuacja z nasieniem męża na razie bez zmian, choć ma się umówić do lekarza w przyszłym tygodniu.
3. Kolejna ciaza bliskiej koleżanki- w tym oczywiście zaakcentowanie, ze udało sie za pierwszym razemi uszczypliwe pytanie co z naszymi staraniami
już nie jest bliska mi koleżanka, ani nawet koleżanka- przekreślona.
To wszystko zmiotło mnie z planszy, jestem w okolicach owulacji, ale nie mam już zacięcia do staran, przy tych wynikach nasienia to musiałby nastąpić cud albo okazać sie ze to nie były nasze wyniki 🙄 dlatego tez tu nie wchodzę za bardzo, żeby wam nie smęcić. 10 miesiąc tego horroru 🖤
Trzymam za was kciuki 💪💪 może wpadnę jeszcze jak mi sie poprawi
🥹🥹🥹
Przytulam mocno!
A na pkt. 3 to po prostu brak komentarza, szokują mnie tacy ludzie… 🥲
Odnośnie cudu - jak czytam to forum to widzę, że często się zdarzają… 😁CoffeeDream, Chmurka21 lubią tę wiadomość
19. cykl starań o pierwsze 🤍🤰🏻
• 09.08 - krzywa 🍬 z mężem
• 14.08 - wizyta u ginekologa 🧑🏻⚕️
• 22.08 - badanie endometriozy 🔍
• 1.09 - endokrynolog 👩🏼⚕️
• 29.09 - klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
ultramaryna_ wrote:Dziękuję, kochane, za tyle ciepłych słów 🥹 Podczytywałam Was od czasu do czasu i nie zapomniałam ❤️ Dziś tyle dobrych wiadomości na wątku, że czas czerpać od Was tą pozytywną energię 🥹
Podpowiedzcie mi, bo nigdy nie wyłapałam tak oficjalnie, czy cykl bezowulacyjny jest dłuższy, krótszy? Czego ja mam się spodziewać? 🥲 Czy 🐵 w ogóle przyjdzie, czy muszę się zgłosić do doktorka? 🥺
A który masz dzisiaj dc? Może owulacja przyjdzie dużo później po prostu 🙈 U mnie w tym cyklu owu była jakoś w 27 dc, a zobaczyłam ⏸️🥹 A tak z doświadczenia, mi się wydaje, że jak mam cykle bezowulacyjne, to są znacznie krótsze i nie ma miesiączki, po prostu jakby zaczyna się nowy cykl po nieudanej próbie owu... Nie rozdzielam tego, bo nie wiem na jakiej podstawie miałabym to zrobić, więc zdarzały mi się cykle niby po 50-60 dni, ale jednak z owulacją 13-14 dni przed okresem. Może jestem dziwnym przypadkiem 🤪ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
drewkowa94 wrote:Już wracam do was
Martwi mnie to trochę
Co doradzicie?
Gratulacje i kciuki 🤞🏼🍀 pokaż zdjęcia testu, chętnie popatrzymy 😀 Ja bym doradziła zrobienie bety i przyrostu po 48h 🤗 dorzuć sobie progesteron jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 18:25
-
Smerfetkaa wrote:Kto w tym miesiącu bawi się w paski owulacyjne? 🤩 Jest tu jakiś mistrz co mi wyjaśni jedną kwestię? Wczoraj wieczorem - negatywny (jasna różowa kreska testowa), dzisiaj o 10:00 prawie pozytywny ( testowa prawie taki sam kolor jak kontrolna), dzisiaj o 17- negatywny( jasna różowa kreska testowa)
To pik był o 10:00? Jeżeli tak to dalsze paski testowe nie powinny być pozytywne? Hmm 🤔
Ja bym robiła dalej, miewałam tak, że był dość ciemny test, później znowu jasny, a pik dopiero za dwa dni np.🫣Smerfetkaa lubi tę wiadomość