Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka21 wrote:Hej dziewczyny, skoro dziś taki dzień powrotu po nieobecności to tez się dołączę. 🥹
Gratuluje kreseczek, oby było ich więcej w tym miesiącu ✊✊✊
U mnie tak:
1. Smierć bliskiej osoby, pogrzeb, smutek, wolne w pracy, wszystko na wariata.
2. Sytuacja z nasieniem męża na razie bez zmian, choć ma się umówić do lekarza w przyszłym tygodniu.
3. Kolejna ciaza bliskiej koleżanki- w tym oczywiście zaakcentowanie, ze udało sie za pierwszym razemi uszczypliwe pytanie co z naszymi staraniami
już nie jest bliska mi koleżanka, ani nawet koleżanka- przekreślona.
To wszystko zmiotło mnie z planszy, jestem w okolicach owulacji, ale nie mam już zacięcia do staran, przy tych wynikach nasienia to musiałby nastąpić cud albo okazać sie ze to nie były nasze wyniki 🙄 dlatego tez tu nie wchodzę za bardzo, żeby wam nie smęcić. 10 miesiąc tego horroru 🖤
Trzymam za was kciuki 💪💪 może wpadnę jeszcze jak mi sie poprawi
Hej
Moje kondolencje
A co do koleżanki to bez komentarza, bardzo chamsko 🙃
Trzymaj się 🥰
Chmurka21 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Gusta Blu wrote:Ja już nie mogę normalnie trenować - bardzo się pocę, szybko męczę i cholernie szybko wchodzę na super wysokie tętno. Trudno, formę odbuduję po ciąży, a teraz zostaję tylko przy jodze, pływaniu i spacerkach 🤸🏼♂️🧘🏻🏊🏻♀️
Gusta Blu lubi tę wiadomość
-
Miś wrote:No niestety. Tylko 6,80 ng/ml. Tyle wzrosło co nic.
(8dpo progesteron) -
CoffeeDream wrote:Daj spokój, zaraziłas mnie... 😜Jak głową przestała boleć to mdli mnie jakoś cały dzień. Zastanawiam się czy to nie nowa kanapa, bo trochę "pachnie" nowością i na bank od niej mnie ta głową wczoraj rozbolała. Ale na żołądku dalej źle... 🙄
-
ultramaryna_ wrote:Dziękuję, kochane, za tyle ciepłych słów 🥹 Podczytywałam Was od czasu do czasu i nie zapomniałam ❤️ Dziś tyle dobrych wiadomości na wątku, że czas czerpać od Was tą pozytywną energię 🥹
Podpowiedzcie mi, bo nigdy nie wyłapałam tak oficjalnie, czy cykl bezowulacyjny jest dłuższy, krótszy? Czego ja mam się spodziewać? 🥲 Czy 🐵 w ogóle przyjdzie, czy muszę się zgłosić do doktorka? 🥺ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:
3. Kolejna ciaza bliskiej koleżanki- zaakcentowanie, ze udało sie za pierwszym razemi uszczypliwe pytanie co z naszymi staraniami
Cześć chmurka ☁️ Twoja koleżanka chyba jest nie z tej planety. Bo do dwóch rzeczy ludziom się nie zagląda. Do łóżka i portfela. 3maj się Kochana 💪🏻😘Chmurka21, grazka0022, elektro96, Majuna lubią tę wiadomość
-
drewkowa94 wrote:Już wracam do was
I przesyłam cudowne wieści 😍🥰
Dziś test ciążowy wskazał dwie kreski😃
Bardzo się cieszę i jednocześnie niepokojów dlatego że 3 dzień pojawiło się lekkie krwawienie i to właśnie sprawiło że zrobiłam test który okazała się pozytywny.
Na dodatek boli mnie trochę podbrzusze
Martwi mnie to trochę
A wizyta u lekarza w przyszły piątek
Co doradzicie? -
Dziewczyny,
A gdzie wiruski dla nas na tym wątku? 😀 już kilka osób może nas zacząć zarażać ❤️ 😀grazka0022, Gusta Blu, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Hej dziewczyny, skoro dziś taki dzień powrotu po nieobecności to tez się dołączę. 🥹
U mnie tak:
2. Sytuacja z nasieniem męża na razie bez zmian, choć ma się umówić do lekarza w przyszłym tygodniu.
3. Kolejna ciaza bliskiej koleżanki- w tym oczywiście zaakcentowanie, ze udało sie za pierwszym razemi uszczypliwe pytanie co z naszymi staraniami
To wszystko zmiotło mnie z planszy, jestem w okolicach owulacji, ale nie mam już zacięcia do staran, przy tych wynikach nasienia to musiałby nastąpić cud albo okazać sie ze to nie były nasze wyniki 🙄 dlatego tez tu nie wchodzę za bardzo, żeby wam nie smęcić. 10 miesiąc tego horroru 🖤
Trzymam za was kciuki 💪💪 może wpadnę jeszcze jak mi sie poprawiChmurka21 lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Kto w tym miesiącu bawi się w paski owulacyjne? 🤩 Jest tu jakiś mistrz co mi wyjaśni jedną kwestię? Wczoraj wieczorem - negatywny (jasna różowa kreska testowa), dzisiaj o 10:00 prawie pozytywny ( testowa prawie taki sam kolor jak kontrolna), dzisiaj o 17- negatywny( jasna różowa kreska testowa)
To pik był o 10:00? Jeżeli tak to dalsze paski testowe nie powinny być pozytywne? Hmm 🤔
Jak chcesz to wstaw zdjęcia testów owu to ocenimy 🙂 -
Smerfetkaa wrote:Dziewczyny,
A gdzie wiruski dla nas na tym wątku? 😀 już kilka osób może nas zacząć zarażać ❤️ 😀CoffeeDream, Chmurka21, MummyYummy, Gusta Blu, elektro96, Majuna, Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
U mnie tak:
Trzymam za was kciuki 💪💪 może wpadnę jeszcze jak mi sie poprawi
Jejku, przytulam 🫂 tyle smutku, ale zobaczysz, los jeszcze się do Ciebie uśmiechnie. 🍀🫂
Co do uszczypliwe go pytania koleżanki to doskonałe rozumiem
Jakiś czas temu też pisałam tu o takiej "koleżance", z którą nie mam już kontaktu.
Z kolei inna przyjaciółka, która też ostatnio oznajmiała, że jest w ciąży to jakby przeczuwala, że jest coś na rzeczy i bardzo delikatnie przekazała swoją nowinę. Aż chciało cieszyć się razem z nią, bo naprawdę zachowała mega takt. 🩷Chmurka21, ultramaryna_, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
imgur my images
Martwią mnie tylko te krwawienia
Dlatego radość jest mniejsza
Ale mam nadzieję że to nic wielkiego i że wszystko będzie dobrze 😀
Mam nadzieję że Wy też widzicie kreseczkę 🥰😘ultramaryna_, Chmurka21, Pati2804, Gusta Blu, elektro96, CoffeeDream, Majuna, Gregorka, Vienna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
@Sparky, gratulacje 😍😍😍
@Chmurka, masz ciężki okres, przytulam 🫂🫂 Pamiętaj, że tutaj możesz wyrzucić z siebie wszystko ♥️ Jeśli chodzi o "koleżankę", to brak słów 🤬
@Smerfetka, a jakiej firmy masz testy? U mnie to tak wygląda przy horienmedical - ta kreska nie ciemnieje stopniowo. Najpierw jest jasna, że ledwo ją widać, a później od razu równa z kontrolną. Zabawne jest to, że u mnie pik najczęściej występuje wieczorem i tak było też jeszcze długo przed staraniami. Dlatego kolejnego dnia rano (na drugi mocz) mam już bladziocha, a kilka godzin później nie ma nic 😉
Byłam u dzidziusia 🥺🥺🥺 Jest tak słodki i tak malutki ♥️♥️♥️ Zapomniałam już, jakie dzieci potrafią być drobne. Oczywiście strasznie się rozczuliłam, jak wzięłam takiego okruszka na ręce... Przemyciłam trochę niemowlęcych wirusków, łapcie! 🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Trochę zwątpiłam w ten cykl - niby kilka dni po owulacji, ale jednak czuję się zupełnie standardowo. Pamiętam, że z Młodszą też dużo obserwowałam swój organizm i szybko wyłapałam mikro zmiany, na długo przed testowaniem. Z drugiej strony dużo Dziewczyn spisywało na straty ten szczęśliwy cykl. Mój Mąż mówi, że mam uzbroić się w cierpliwość i dać TEMU 🤰 czas 🤭
Widziałam, że przewijał się dziś wątek basenu - jak podchodzicie do tego na początku ciąży? Zabezpieczacie się jakoś przed indywidualną infekcją??ultramaryna_, Chmurka21, Pati2804, CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość
-
drewkowa94 wrote:
imgur my images
Mam nadzieję że Wy też widzicie kreseczkę 🥰😘
Widzimy, są bardzo wyraźne ♥️ Super!
To bardziej krwawienie czy plamienie? Jaki ma kolor? Planujesz może zrobić betę i sprawdzić przyrost? Może to trochę Cię uspokoi 🙂 -
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Widzimy, są bardzo wyraźne ♥️ Super!
To bardziej krwawienie czy plamienie? Jaki ma kolor? Planujesz może zrobić betę i sprawdzić przyrost? Może to trochę Cię uspokoi 🙂
Bardziej plamienie
Kolor czerwony
Naprawdę się martwię oprócz tego mam wyraźnie wzdęty brzuch
Ale to chyba już teraz będzie normalne
Na betę idę jutro
Nie wiem czy wytrzymam nie martwiąc się 😟 -
Sparky wrote:A który masz dzisiaj dc? Może owulacja przyjdzie dużo później po prostu 🙈 U mnie w tym cyklu owu była jakoś w 27 dc, a zobaczyłam ⏸️🥹 A tak z doświadczenia, mi się wydaje, że jak mam cykle bezowulacyjne, to są znacznie krótsze i nie ma miesiączki, po prostu jakby zaczyna się nowy cykl po nieudanej próbie owu... Nie rozdzielam tego, bo nie wiem na jakiej podstawie miałabym to zrobić, więc zdarzały mi się cykle niby po 50-60 dni, ale jednak z owulacją 13-14 dni przed okresem. Może jestem dziwnym przypadkiem 🤪
Ale mimo wszystko wolałabym dostać 🐵 o czasie lub wcześniej i mieć czystą kartę 🥹 Dzięki, Sparky, cieszę się, że tak szybko u Was tym razem poszło! ❤️🤞 Gratulacje ogromne 😘
@Chmurka12 też Ciebie przeczołgało… 🥺 Moje kondolencje, a idiotkami się nie przejmuj, choć wiem, że to boli 🫂😭Sparky, Chmurka21, CoffeeDream lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
drewkowa94 wrote:
imgur my images
Mam nadzieję że Wy też widzicie kreseczkę 🥰😘drewkowa94 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!