Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:@Prezesoowa, a może ta nadwrażliwość na perfumy to oznaka czegoś jeszcze poza kłopotami żołądkowymi? Może jednak owu była te kilka dni temu i coś tam się już dzieje… 🙈
Nie sądze, owu na pewno nie była wcześniej niż w niedzielę, a to by było zdecydowanie za szybkonie mówię, że mi to nie przeszło przez myśl, ale zbiera mnie też solidna gorączka i zawroty głowy, więc obstawiam jakiś wirus bardziej..
-
Ja dzisiaj byłam na spacerze ze znajoma , szłyśmy powoli a i tak czuje się jak po maratonie, myślałam że nie będę musiała rezygnować z aktywności w postaci spacerów ale niestety nie czułam się najlepiej, brzuch mnie bolał i plecy strasznie.. ☹ chyba czas ograniczyć dłuższe spacery.. teraz leżę i odpoczywam jak zdechła kura.. 🤷♀️
Prezesoowa, Gusta Blu, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy też tak macie, że robicie sobie test "dla picu" np 7dpo? Wiecie, że nic i tak nie bedzie widać ale i tak zrobicie? Czy jak robiłam test 8dpo (wczoraj o 16, po pracy) i nic nie wyszło to faktycznie już nic nie wyjdzie? Mam wrażenie, że nakręciłam się jak bęben w pralce..
A drugie pytanie, jak sie nie nakręcać i faktycznie wytrzymać do tego 10 dnia po, bez myślenia o tym i własnie nakręcania się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 12:54
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:Nie sądze, owu na pewno nie była wcześniej niż w niedzielę, a to by było zdecydowanie za szybko
nie mówię, że mi to nie przeszło przez myśl, ale zbiera mnie też solidna gorączka i zawroty głowy, więc obstawiam jakiś wirus bardziej..
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Ja dzisiaj byłam na spacerze ze znajoma , szłyśmy powoli a i tak czuje się jak po maratonie, myślałam że nie będę musiała rezygnować z aktywności w postaci spacerów ale niestety nie czułam się najlepiej, brzuch mnie bolał i plecy strasznie.. ☹ chyba czas ograniczyć dłuższe spacery.. teraz leżę i odpoczywam jak zdechła kura.. 🤷♀️
No i odpoczywaj dużo, Ty i maleństwo jesteście najważniejszePati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Też taką mam rozkmine właśnie 🤪
Pati2804, notsobadd lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
nie mówię, że mi to nie przeszło przez myśl, ale zbiera mnie też solidna gorączka i zawroty głowy, więc obstawiam jakiś wirus bardziej..
Ojjj, to faktycznie jakieś paskudztwo Cię dopadło 😪 Gorączka, najgorzej… Życzę zdrówka mimo wszystko, może szybko sobie pójdzie 😘Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:Dziewczyny czy wy też tak macie, że robicie sobie test "dla picu" np 7dpo? Wiecie, że nic i tak nie bedzie widać ale i tak zrobicie? Czy jak robiłam test 8dpo (wczoraj o 16, po pracy) i nic nie wyszło to faktycznie już nic nie wyjdzie? Mam wrażenie, że nakręciłam się jak bęben w pralce..
Vienna, Gregorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:Dziewczyny czy wy też tak macie, że robicie sobie test "dla picu" np 7dpo? Wiecie, że nic i tak nie bedzie widać ale i tak zrobicie? Czy jak robiłam test 8dpo (wczoraj o 16, po pracy) i nic nie wyszło to faktycznie już nic nie wyjdzie? Mam wrażenie, że nakręciłam się jak bęben w pralce..
A drugie pytanie, jak sie nie nakręcać i faktycznie wytrzymać do tego 10 dnia po, bez myślenia o tym i własnie nakręcania się.
nie sikam wcześniej niż 10 dpowiadomo, że te ostatnie dni to już jest modlitwa do ściany, żeby czas uciekał szybciej, ale jakoś trzeba wytrzymać.
To, że 8dpo nic nie wychodzi to nic nie znaczy, implantacja może się odbyć do 12dpoGregorka lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Dziewczyny czy wy też tak macie, że robicie sobie test "dla picu" np 7dpo? Wiecie, że nic i tak nie bedzie widać ale i tak zrobicie? Czy jak robiłam test 8dpo (wczoraj o 16, po pracy) i nic nie wyszło to faktycznie już nic nie wyjdzie? Mam wrażenie, że nakręciłam się jak bęben w pralce..
A drugie pytanie, jak sie nie nakręcać i faktycznie wytrzymać do tego 10 dnia po, bez myślenia o tym i własnie nakręcania się. -
notsobadd wrote:Ojjj, to faktycznie jakieś paskudztwo Cię dopadło 😪 Gorączka, najgorzej… Życzę zdrówka mimo wszystko, może szybko sobie pójdzie 😘
-
Pati2804 wrote:Ojejku 🥺 jak będziesz się źle czuc to zadzwoń może po kogoś zebu przyjechał po Ciebie, nie ma co ryzykować 🙄🫂
Pisałam już do męża, w razie czego zawsze jest w pogotowiu (zalety własnej działalności 🙏🏻). Koleżanki w pracy karmią mnie czekoladą i jest już lepiej także chyba jakoś przeżyje 🙈
Teraz tym bardziej zaczynam się bić z myślami czy zaczynać clo w tym cyklu jak ta 🐒 jest taka dziwnie intensywna… Sama nie wiem co robić 😩 A mój lekarz na urlopie do końca marcaPrezesoowa, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Ja mam podobnie. Widzę że jesteśmy na podobnym etapie cyklu i też 1cs. Wczoraj mieliśmy z mężem duży powód do świętowania i uznaliśmy że trzeba to uczcić lampką wina. Stwierdziłam że dla pewności zrobię test... wieczorem... 8dpo. No wiedziałam że jeszcze za wcześnie, ale i tak zabolało jak zobaczyłam biel 🥺
No właśnie dlatego może tak mamy, bo to 1cs. I też właśnie wczoraj wypiłam piwko wieczorem z moim. Cieszę się, że zaraz święta, to trochę zajmę głowę od soboty. No i będzie cieplej, więc wrócę na rower pewnie od kwietnia.Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Pisałam już do męża, w razie czego zawsze jest w pogotowiu (zalety własnej działalności 🙏🏻). Koleżanki w pracy karmią mnie czekoladą i jest już lepiej także chyba jakoś przeżyje 🙈
Teraz tym bardziej zaczynam się bić z myślami czy zaczynać clo w tym cyklu jak ta 🐒 jest taka dziwnie intensywna… Sama nie wiem co robić 😩 A mój lekarz na urlopie do końca marca
Może być tak, że po cyklu bezowulacyjnym miesiączka jest taka intensywna, ale jeśli nie będzie się zmniejszać to poszukaj jakiegoś gina do konsultacjiPati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:No właśnie dlatego może tak mamy, bo to 1cs. I też właśnie wczoraj wypiłam piwko wieczorem z moim. Cieszę się, że zaraz święta, to trochę zajmę głowę od soboty. No i będzie cieplej, więc wrócę na rower pewnie od kwietnia.
Pati2804, grazka0022 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Może być tak, że po cyklu bezowulacyjnym miesiączka jest taka intensywna, ale jeśli nie będzie się zmniejszać to poszukaj jakiegoś gina do konsultacji
Zaciekawiłaś mnie 🤔 Wydawało mi się, że po cyklu bezowulacyjnym będzie właśnie słabsza, jakoś sobie tak to wytłumaczyłam, że endometrium porządnie nie urosło to i złuszczać się nie będzie miało co 😂
Ale może masz rację i to faktycznie jest powiązane👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Ja postaram się wytrzymać do niedzieli na następne testowanie. Ale kto wie co strzeli mi do głowy w sobotę rano 🤣
No ja sobie postanowiłam, że jutro (10dpo), bo akurat mam wolne i jadę do suntago z moim i znajomymi. A potem 19-03, bo wtedy mi @ przypada. I że nic więcej nie robię w międzyczasie. Ciekawe jak mi pójdzieChochlik12, Vienna, Gregorka lubią tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
grazka0022 wrote:No ja sobie postanowiłam, że jutro (10dpo), bo akurat mam wolne i jadę do suntago z moim i znajomymi. A potem 19-03, bo wtedy mi @ przypada. I że nic więcej nie robię w międzyczasie. Ciekawe jak mi pójdzie
Suntago! Uwielbiam te miejsce i grzanie się w saunach 🤩 dobrego wypadu!19. cykl starań o pierwsze 🤍🤰🏻
• 09.08 - krzywa 🍬 z mężem
• 14.08 - wizyta u ginekologa 🧑🏻⚕️
• 22.08 - badanie endometriozy 🔍
• 1.09 - endokrynolog 👩🏼⚕️
• 29.09 - klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Mam wyniki, beta 788🥹 Chyba czas uwierzyć 🫣 Prezesowa, możesz mi wpisać brzuszek 🤭
Pati2804, Beza27, elektro96, notsobadd, Prezesoowa, bonmer, Suzie, Gregorka, KejtKa, Majuna, MummyYummy, ellevv, luśka, Liyss🧚🏻, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Suntago! Uwielbiam te miejsce i grzanie się w saunach 🤩 dobrego wypadu!
A ja jadę pierwszy raz akuratMyślę, że dobry bedzie jak rano coś wyjdzie, ale nawet jeśli nie to i tak sie ciesze, bo nie bede miala jutro czasu się zamartwiać
I dziękuję.
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"