X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dziewczyny 😘 Długo mnie nie było, teraz też nie wiem, na ile będę aktywna, bo w życiu i głowie wciąż mam bajzel. Cieszę się, że kilka brzuchatek nam się tutaj pojawiło 🤞🥰
    Ja starań nie zakończyłam, ale po zeszłym cyklu, pierwszym po biochemie, czuję się tak przeczołgana, zwyczajnie mi przykro. Teraz te starania ciągnę bardziej ze względu na męża, bo powiedział, że bardzo pragnie drugiego dziecka.
    Ale zbyt fajnie być nie może, to jeszcze dostałam strzał w ryj i ten cykl mam bezowulacyjny. Już bardziej beznadziejnie być nie mogło… @Prezesoowa kochana, wykreśl mnie z testowania, bo nie mam po co testować 🥺 Wpisz mnie może na wolnego strzelca?

kopytko, Prezesoowa, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Dzień doberek.. test zmarnowany 😅 siknełam, odłożyłam aby się ubrać a ja się podcieram a tam czerwono... 😮‍💨 a że dziś dzień 🐵 to i też się pojawiła idealnie w ten dzień ale nie dając o sobie w cale a w cale znać.

Przez to że żadnych objawów przed to bym nawet nie powiedziała że dziś się pojawi...
    Przytulam 🫂 i trzymam kciuki żeby to już była ostatnia ✊🥰

Paima, ellevv lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Czesc, dziewczyny 😘 Długo mnie nie było, teraz też nie wiem, na ile będę aktywna, bo w życiu i głowie wciąż mam bajzel. Cieszę się, że kilka brzuchatek nam się tutaj pojawiło 🤞🥰
    Ja starań nie zakończyłam, ale po zeszłym cyklu, pierwszym po biochemie, czuję się tak przeczołgana, zwyczajnie mi przykro. Teraz te starania ciągnę bardziej ze względu na męża, bo powiedział, że bardzo pragnie drugiego dziecka.
    Ale zbyt fajnie być nie może, to jeszcze dostałam strzał w ryj i ten cykl mam bezowulacyjny. Już bardziej beznadziejnie być nie mogło… @Prezesoowa kochana, wykreśl mnie z testowania, bo nie mam po co testować 🥺 Wpisz mnie może na wolnego strzelca?
    Marynko, dobrze że jesteś! Tęskniłyśmy i martwiłyśmy się!
    Przytulam z całych sił i życzę, zeby ten bajzel w głowie udało się jak najszybciej uporządkować ❤️

ultramaryna_, MummyYummy, Gregorka, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 marca 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry :) ja mam dziś kiepski dzień od rana, mam problemy żołądkowe, a cały dzień będę towarzyszyć przy rekrutacji.. Do tego dostałam wezwanie na policję, więc dodatkowy stres, ale na szczęście udało mi się wyjaśnić o co chodzi. To potem dostałam telefon, że mój brat wylądował w szpitalu z podejrzeniem ostrego ataku zakrzepicy.. Jakiś ciężki ten tydzień :(
    Jeju, przykro mi, że tyle na Ciebie spadło 🥺 będę trzymać kciuki za brata i żeby żołądek odpuścił. Daj znać co bratem jak będziesz coś wiedzieć. Jesteśmy przy Tobie 🫂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ojej, mi też coś dzisiaj przy nosie wyszło i boli, rzadko mam z tym problemy ale akurat jeden musiał wyjść 😅
    Tak przeszło zanim zasnęłam , całe szczęście mogłam się wyspać chociaż i tak kręcę się całą noc , nie spałam spokojnie od tygodnia.. 🙈
    Robisz testy owu ?

Nie, nie robię. Póki co obserwuję swoje ciało, możliwe, że od kwietnia zacznę mierzyć temperaturę.

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Na wczorajsze życzenie siknęłam dzisiaj choć wiedziałam co będzie. Oczywiście biało 🙄 niczego innego się nie spodziewałam..
    🐒 ma przyjść jutro, będzie 29dc, oby była w terminie a nie tak jak ostatnio.
    Zastanawiam się jak to jest.. że nie wychodzi np 3 miesiące, pół roku a później jak się już jest zrezygnowanym to nagle zaskoczy. Czy to faktycznie tak siedzi w głowie?? Taka moja zagadka na dziś.

Nie wiem czy mamy tu dziewczyny które mają na dziecko czy dzieci z pierwszego związku/małżeństwa alimenty? Potrzebuje porady, choć bardziej informacji jakie kwoty tych alimentów są przyznane bądź dogadane. Też mam rozkminkę na dziś 🤯

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dla Was dziewczyny 🤍🙌🏻

W myśl - nie ustawiania planowania bejbika pod życie - wykupiliśmy z mężem wakacje w czerwcu 😂 planujemy zrobić objazdówkę po Cyprze 😍🙌🏻 oby potencjalny 1. trymestr (jeśli będzie 🤞🏻) dopisał samopoczuciem 😂😂

elektro96, Leśneintro, Prezesoowa, Pati2804, Liyss🧚🏻, CoffeeDream lubią tę wiadomość

19. cykl starań o pierwsze 🤍🤰🏻
    • 09.08 - krzywa 🍬 z mężem
    • 14.08 - wizyta u ginekologa 🧑🏻‍⚕️
    • 22.08 - badanie endometriozy 🔍
    • 1.09 - endokrynolog 👩🏼‍⚕️
    • 29.09 - klinika 🏥

👩 Ona (29 lat):
    • PCOS ⚠️
    • AMH: 6,94 🧪
    • Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
    • MUCH ✅
    • Podejrzenie endometriozy❓

👨 On (27 lat):
    • mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
    • Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    • Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
    • Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
    • Morfologia: 2% 😐
    • Żywotność: 74% → 32% 📉
    • HBA: 43% 🥲
    • Lepkość: (++) 🤷‍♀️
    • HP i stan zapalny żołądka 💊
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynko, dobrze, że jesteś ♥️

Przytulam Cię bardzo mocno 🫂 Nie wiem, co dokładnie dzieje się w Twoim życiu, ale mocno trzymam kciuki, żeby burza już się uspokoiła i wyszło dla Ciebie słoneczko ☀️

Przykro mi też z powodu cyklu bezowulacyjnego... Nie dość, że starania dają w kość, to jeszcze nasze organizmy lubią wbijać nam szpileczki...

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Miłego dnia dla Was dziewczyny 🤍🙌🏻

W myśl - nie ustawiania planowania bejbika pod życie - wykupiliśmy z mężem wakacje w czerwcu 😂 planujemy zrobić objazdówkę po Cyprze 😍🙌🏻 oby potencjalny 1. trymestr (jeśli będzie 🤞🏻) dopisał samopoczuciem 😂😂

Będzie i dopisze <3

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Miś Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Daj znać po wynikach, trzymam kciuki :)

Dziękuję, mam nadzieję że coś ruszyło. A jak nie to na przyszły cykl mam już plan więc jestem spokojna że nie stoję w miejscu.

elektro96, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ultramaryna 🫂 mam nadzieję, że niedługo wyjdzie dla Ciebie słońce

Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Myślę, że warto pójść do neurologa. Ja też zwleklalam i męczyłam się wiele lat, a teraz mam leki. Więc po prostu je biorę, kładę się na krótką drzemkę i w większości przypadków później jest już o niebo lepiej 😊
    A te tabletki lekarz kazał mi brać w ciągu 15-30 minut jak zacznie rozwijać się ból.

Masz rację... W razie czego warto mieć coś takiego przy migrenie, więc zainteresuję się tematem w końcu.
    Tabletkę wzięłam, ale i tak jest słabo... Czuję się otumaniona. No nic... Muszę przeczekać.

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry :) ja mam dziś kiepski dzień od rana, mam problemy żołądkowe, a cały dzień będę towarzyszyć przy rekrutacji.. Do tego dostałam wezwanie na policję, więc dodatkowy stres, ale na szczęście udało mi się wyjaśnić o co chodzi. To potem dostałam telefon, że mój brat wylądował w szpitalu z podejrzeniem ostrego ataku zakrzepicy.. Jakiś ciężki ten tydzień :(
    Mocno Cie od rana zbombardowali ciężkimi informacjami 🥺 Mocno przytulam 🫂❤️ oby szybko ten tydzień minął I poszedł w niepamięć ❤️

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hej dziewczyny 🤗 Krew na drugą betę spuszczona 🫣🙏🏼 U nas dzisiaj piękna pogoda, wybieramy się zaraz z synkiem na plac zabaw, trochę szybciej czas zleci 😅 Miłego dnia wszystkim 😘

<3

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Hejo Aduś❤️ cieszę się,że się odezwałaś,bo nie ukrywam trochę się martwiłyśmy o Ciebie 🥺❤️🫂
    Cudownie,że napisałaś i jesteś. Podziwiam Cię za Twoje siłę, każda wojowniczka ma prawo do smutku🥹🩷🧡 💜💛❤️

Prezesoowa, Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Tak w ogóle to oczywiście hej wszystkim 🤭😉

Miłego dnia ♥️

Trzymam kciuki za testujące ✊

Ja dziś wieczorem jadę "zarażać się" do kuzynki - dwa miesiące temu urodziła synka i zaprosiła na pierwsze odwiedziny ♥️ Powiem Wam, że podziwiam, bo ja ledwo tolerowałam najbliższą rodzinę, która przy pierwszym wpadała bez zapowiedzi 🙄 A co dopiero jakieś dalsze osoby 😅 Przy drugim dziecku już o wiele łatwiej było postawić granice. Z kuzynką mam dobry kontakt, ale jeszcze przed porodem jej mówiłam, że zrozumiem, jeśli przez najbliższe pół roku nie będzie chciała nikogo oglądać 🤣

Ogólnie wezmę wiruski na zapas i podrzucę wieczorkiem na forum ♥️
    Miłe spotkanko Ci się szykuje 🤩 Koniecznie upychaj do toreb jak najwięcej tych słodkich i jakże wartościowych wiruskow 🦠🥰🤩❤️

MummyYummy lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Umówiłam się jutro na proga, jutro mam 7-8 dzień po owu. Trzymajcie kciuki :)
    Trzymam i nie puszczam ✊️❤️🥰

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dzień dobry!
    Na wczorajsze życzenie siknęłam dzisiaj choć wiedziałam co będzie. Oczywiście biało 🙄 niczego innego się nie spodziewałam..
    🐒 ma przyjść jutro, będzie 29dc, oby była w terminie a nie tak jak ostatnio.
    Zastanawiam się jak to jest.. że nie wychodzi np 3 miesiące, pół roku a później jak się już jest zrezygnowanym to nagle zaskoczy. Czy to faktycznie tak siedzi w głowie?? Taka moja zagadka na dziś.

Nie wiem czy mamy tu dziewczyny które mają na dziecko czy dzieci z pierwszego związku/małżeństwa alimenty? Potrzebuje porady, choć bardziej informacji jakie kwoty tych alimentów są przyznane bądź dogadane. Też mam rozkminkę na dziś 🤯
    Mój mąż płaci 500zl,ale mają opiekę naprzemienna+ dodatkowo oplaca zajęcia poza lekcyjne, a każdymi kosztami dzieła się po połowie związanego ze szkołą, za lekarza i dentystę niby na zmianę,ale bardziej my tego pilnujemy🤔,bo moja sis jest higienistką,więc mam chopla na punkcie zębów🙈😁 Koleżanka,której były partner ma co drugi weekend(w pt odbiera po szkole,a w pn zawozi do szkoly) płaci 1000zl,ale jak Mała poszła do szkoły to chyba jeszcze za obiady on płaci🤔

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!

Do mnie dzwoniła pani doktor,która mnie operowała,że przyszły wyniki i żaden z usuniętych polipow nie posiadał znamion nowotworowych🤩😁💛💜🩷🧡

Miłego dnia 🥰

notsobadd, elektro96, Suzie, Chochlik12, magdalena321, Prezesoowa, CoffeeDream, Pati2804, Leśneintro, Vienna, ultramaryna_, izzou97, MummyYummy, PaulaG lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynko dobrze ze jesteś 🫂 dużo siły dla Ciebie!

Prezesowa tydzień zbliża się do końca, wiec mam nadzieje że i trudne informacje odpuszczą 🤞🏼

Prezesoowa, ultramaryna_, Gregorka lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵 SN

age.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ