Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusta Blu wrote:Ej, Dziewczyny… bo odebrałam wyniki betyi nie ogarniam
61,4 mlU/ml
13dpo i 25dc
Co się dzieje? Bo ręce mi drżą , serce mi drży i chyba mózg przy okazji…..
Super, gratuluję ❤️Gusta Blu, Klavel Aga lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Dopiero mam czas dziś się odezwać 🙈 Robi się kocioł w pracy.
Piję kawkę i zaraz muszę robić angielski, a w międzyczasie Was nadrabiam 🌷
Pati2804 wrote:Projekt "Szczęśliwa Ja" czas start 😁😘
Ej, też chcę do takiego projektu 😄✊🩷
Pati2804, Prezesoowa, elektro96, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przeżyłam usg, doktor był bardzo miły
nawet sobie żartował i zagadywał
założył się ze mną o kolejne usg za darmoszkę, że znajdzie mi jakieś żylaki, bo z moją budową nóg mam na 200%
ale nie znalazł
tak się śmiałam jak głupia, bo wyrzucał ręce do góry i mówił: no nieprawdopodobne, no nieprawdopodobne, jakbym sam nie zobaczył to bym nie uwierzył
Śmiałam się jeszcze, bo mówił, że ddimery w ciąży mogą być podniesione, ale nie zauważył ile mam lat, no to mówię, że rocznikowo 36, a on aaa to ma pani jeszcze tyle czasu!ucieszyło mnie to jak głupią
To jest lekarz z podejściem 😊 A się uśmiechnęłam jak czytałam tą przygodę 😁Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Powiem Wam, Dziewczyny, że strasznie biję się myślami, w którąś stronę dalej iść, jeśli chodzi o życie zawodowe. Kurczę, jeszcze pół roku temu czekałam z utęsknieniem na taką propozycję... Widzę, że w pracy chyba panuje taka sama zasada, jak przy staraniach o dziecko - jak nie szukasz, to sami Cię znajdą 😉
Ciężka sprawa, ale z drugiej strony układać wszystko pod ciążę... Rozumiem, że ten projekt musiałabyś dokończyć? Długo on ma trwać? -
Prezesoowa wrote:Przeżyłam usg, doktor był bardzo miły
nawet sobie żartował i zagadywał
założył się ze mną o kolejne usg za darmoszkę, że znajdzie mi jakieś żylaki, bo z moją budową nóg mam na 200%
ale nie znalazł
tak się śmiałam jak głupia, bo wyrzucał ręce do góry i mówił: no nieprawdopodobne, no nieprawdopodobne, jakbym sam nie zobaczył to bym nie uwierzył
Śmiałam się jeszcze, bo mówił, że ddimery w ciąży mogą być podniesione, ale nie zauważył ile mam lat, no to mówię, że rocznikowo 36, a on aaa to ma pani jeszcze tyle czasu!ucieszyło mnie to jak głupią
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
61,4 mlU/ml
13dpo i 25dc
Co się dzieje? Bo ręce mi drżą , serce mi drży i chyba mózg przy okazji…..Prezesoowa, Gusta Blu, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesowa - ale się obawiałam:) super, że trafił Ci się taki fajny lekarz i przede wszystkim, że nic złego nie znalazł
Gusta Blu - gratulacje!!!!
A mi nastrój po pracy siadł, wróciłam do domu i mój narzeczony powiedział, że widział się ze swoim przyjacielem, który z żoną oczekuje właśnie drugiego dziecka. Mają już synka, a teraz będzie dziewczynka. Cieszę się, że im się układa, ale znowu zrobiło mi się tak bardzo smutno, że ja nawet jednego dziecka nie potrafię mu dać..."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Prezesowa - ale się obawiałam:) super, że trafił Ci się taki fajny lekarz i przede wszystkim, że nic złego nie znalazł
A mi nastrój po pracy siadł, wróciłam do domu i mój narzeczony powiedział, że widział się ze swoim przyjacielem, który z żoną oczekuje właśnie drugiego dziecka. Mają już synka, a teraz będzie dziewczynka. Cieszę się, że im się układa, ale znowu zrobiło mi się tak bardzo smutno, że ja nawet jednego dziecka nie potrafię mu dać...
Rozumiem i przytulam :*
Jestem w podobnej sytuacji, bo umawialiśmy się dziś z naszymi najbliższymi znajomymi na sobotę i ta znajoma mi mówi, że będą mieli dla nas super informację, bo ona dziś idzie do lekarza itp., więc na 200% jest w ciąży. A w zeszłym roku urodziła pierwsze. Nie wiem jak mam zareagować, bo bardzo się cieszę, ale to jednak boli, że wszystkim dookoła się udaje, a my musimy walczyć.. -
Majuna wrote:Robimy od któregoś dnia cyklu w zalezności od tego, jak długie cykle masz. A więc pytanie, ile trwają u Ciebie cykle? Jednakowo? Wahają się?
Hej, tak mam 30-31 dniowe cykle06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Speranza :) wrote:Prezesowa - ale się obawiałam:) super, że trafił Ci się taki fajny lekarz i przede wszystkim, że nic złego nie znalazł
A mi nastrój po pracy siadł, wróciłam do domu i mój narzeczony powiedział, że widział się ze swoim przyjacielem, który z żoną oczekuje właśnie drugiego dziecka. Mają już synka, a teraz będzie dziewczynka. Cieszę się, że im się układa, ale znowu zrobiło mi się tak bardzo smutno, że ja nawet jednego dziecka nie potrafię mu dać...Speranza :) lubi tę wiadomość
-
61,4 mlU/ml
13dpo i 25dc
Co się dzieje? Bo ręce mi drżą , serce mi drży i chyba mózg przy okazji…..
Ale super, gratulacje 😍Gusta Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Rozumiem i przytulam :*
Jestem w podobnej sytuacji, bo umawialiśmy się dziś z naszymi najbliższymi znajomymi na sobotę i ta znajoma mi mówi, że będą mieli dla nas super informację, bo ona dziś idzie do lekarza itp., więc na 200% jest w ciąży. A w zeszłym roku urodziła pierwsze. Nie wiem jak mam zareagować, bo bardzo się cieszę, ale to jednak boli, że wszystkim dookoła się udaje, a my musimy walczyć..
Przytulam. Uśmiechnij się, pogratuluj i tyle, nic nikomu nie musimy tłumaczyćPrezesoowa, elektro96, CoffeeDream lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Sparky wrote:Ale super, gratulacje 😍
Powiedz mi - co teraz?? W piątek znowu beta i progesteron, ale co dalej? Jaki masz plan? Ja czuję się jak dzieciak we mgle -
Prezesoowa, ja wierzę, że na nas też przyjdzie czas. Jesteśmy w podobnym wieku (w miarę) i obie walczymy, musi się udać!
Prezesoowa, Pati2804, Gregorka, pp2018 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
rolka355 wrote:Zastanawiam się czy kupić testy ovu. Kiedyś ze 2 cykle używałam. Wiedziałam kiedy ovu,ale nic to nie dało. Udało sie dopiero w cyklu bez sprawdzania. A wy jakie macie podejście? Testujecie?
Ja zakupiłam w grudniu, robiłam wtedy i się udało. Ale później odpuściłam, nie robiłam już w styczniu, lutym. Chyba nie umiem się z tym pilnować bo piję dużo kawy, później fertistim, w ciągu dnia wody dużo, czasem sok, Kubuś marchewkowy itd i wydaje mi się że nawet choćbym chciała to nic by z tego rozrzedzonego sika nie było 😒Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Prezesoowa wrote:A musisz podjąć tę decyzję w tym momencie, czy możesz się wstrzymać do testowania?
No właśnie w tym problem, że muszę podjąć decyzję jak najszybciej. Właśnie też pomyślałam o tym, że łatwiej byłoby mi zdecydować, jak bym wiedziała, na czym stoję 🙂