X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Ej, Dziewczyny… bo odebrałam wyniki betyi nie ogarniam
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc
    Co się dzieje? Bo ręce mi drżą , serce mi drży i chyba mózg przy okazji…..

Super, gratuluję ❤️

Gusta Blu, Klavel Aga lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mam czas dziś się odezwać 🙈 Robi się kocioł w pracy.
    Piję kawkę i zaraz muszę robić angielski, a w międzyczasie Was nadrabiam 🌷
    Pati2804 wrote:
    Projekt "Szczęśliwa Ja" czas start 😁😘

Ej, też chcę do takiego projektu 😄✊🩷

Pati2804, Prezesoowa, elektro96, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przeżyłam usg, doktor był bardzo miły :) nawet sobie żartował i zagadywał :) założył się ze mną o kolejne usg za darmoszkę, że znajdzie mi jakieś żylaki, bo z moją budową nóg mam na 200% :D ale nie znalazł :P tak się śmiałam jak głupia, bo wyrzucał ręce do góry i mówił: no nieprawdopodobne, no nieprawdopodobne, jakbym sam nie zobaczył to bym nie uwierzył :D :D

Śmiałam się jeszcze, bo mówił, że ddimery w ciąży mogą być podniesione, ale nie zauważył ile mam lat, no to mówię, że rocznikowo 36, a on aaa to ma pani jeszcze tyle czasu! :D ucieszyło mnie to jak głupią :P

To jest lekarz z podejściem 😊 A się uśmiechnęłam jak czytałam tą przygodę 😁

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Powiem Wam, Dziewczyny, że strasznie biję się myślami, w którąś stronę dalej iść, jeśli chodzi o życie zawodowe. Kurczę, jeszcze pół roku temu czekałam z utęsknieniem na taką propozycję... Widzę, że w pracy chyba panuje taka sama zasada, jak przy staraniach o dziecko - jak nie szukasz, to sami Cię znajdą 😉

Ciężka sprawa, ale z drugiej strony układać wszystko pod ciążę... Rozumiem, że ten projekt musiałabyś dokończyć? Długo on ma trwać?

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc

Gratulacje! 🍀🩷

Gusta Blu lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przeżyłam usg, doktor był bardzo miły :) nawet sobie żartował i zagadywał :) założył się ze mną o kolejne usg za darmoszkę, że znajdzie mi jakieś żylaki, bo z moją budową nóg mam na 200% :D ale nie znalazł :P tak się śmiałam jak głupia, bo wyrzucał ręce do góry i mówił: no nieprawdopodobne, no nieprawdopodobne, jakbym sam nie zobaczył to bym nie uwierzył :D :D

Śmiałam się jeszcze, bo mówił, że ddimery w ciąży mogą być podniesione, ale nie zauważył ile mam lat, no to mówię, że rocznikowo 36, a on aaa to ma pani jeszcze tyle czasu! :D ucieszyło mnie to jak głupią :P
    Ale super wizyta udana !🥰

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc
    To znaczy że dobrze obstawiłam optymiste !! 😁😁Gratulacje ❤🍀 wiedziałam 😊

Prezesoowa, Gusta Blu, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa - ale się obawiałam:) super, że trafił Ci się taki fajny lekarz i przede wszystkim, że nic złego nie znalazł:)

Gusta Blu - gratulacje!!!!

A mi nastrój po pracy siadł, wróciłam do domu i mój narzeczony powiedział, że widział się ze swoim przyjacielem, który z żoną oczekuje właśnie drugiego dziecka. Mają już synka, a teraz będzie dziewczynka. Cieszę się, że im się układa, ale znowu zrobiło mi się tak bardzo smutno, że ja nawet jednego dziecka nie potrafię mu dać...

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:28

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:28

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Prezesowa - ale się obawiałam:) super, że trafił Ci się taki fajny lekarz i przede wszystkim, że nic złego nie znalazł:)

A mi nastrój po pracy siadł, wróciłam do domu i mój narzeczony powiedział, że widział się ze swoim przyjacielem, który z żoną oczekuje właśnie drugiego dziecka. Mają już synka, a teraz będzie dziewczynka. Cieszę się, że im się układa, ale znowu zrobiło mi się tak bardzo smutno, że ja nawet jednego dziecka nie potrafię mu dać...

Rozumiem i przytulam :*
    Jestem w podobnej sytuacji, bo umawialiśmy się dziś z naszymi najbliższymi znajomymi na sobotę i ta znajoma mi mówi, że będą mieli dla nas super informację, bo ona dziś idzie do lekarza itp., więc na 200% jest w ciąży. A w zeszłym roku urodziła pierwsze. Nie wiem jak mam zareagować, bo bardzo się cieszę, ale to jednak boli, że wszystkim dookoła się udaje, a my musimy walczyć..

• Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Robimy od któregoś dnia cyklu w zalezności od tego, jak długie cykle masz. A więc pytanie, ile trwają u Ciebie cykle? Jednakowo? Wahają się?

Hej, tak mam 30-31 dniowe cykle :)

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:

Przytulam 🫂😘

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Sparky Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc

Ale super, gratulacje 😍

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy kupić testy ovu. Kiedyś ze 2 cykle używałam. Wiedziałam kiedy ovu,ale nic to nie dało. Udało sie dopiero w cyklu bez sprawdzania. A wy jakie macie podejście? Testujecie?

Wysłany: 13 marca 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Rozumiem i przytulam :*
    Jestem w podobnej sytuacji, bo umawialiśmy się dziś z naszymi najbliższymi znajomymi na sobotę i ta znajoma mi mówi, że będą mieli dla nas super informację, bo ona dziś idzie do lekarza itp., więc na 200% jest w ciąży. A w zeszłym roku urodziła pierwsze. Nie wiem jak mam zareagować, bo bardzo się cieszę, ale to jednak boli, że wszystkim dookoła się udaje, a my musimy walczyć..

Przytulam. Uśmiechnij się, pogratuluj i tyle, nic nikomu nie musimy tłumaczyć :)

Prezesoowa, elektro96, CoffeeDream lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Ale super, gratulacje 😍
    Sparky, wiem że Ty też jesteś szczęśliwą ⏸️
    Powiedz mi - co teraz?? W piątek znowu beta i progesteron, ale co dalej? Jaki masz plan? Ja czuję się jak dzieciak we mgle

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂

Wysłany: 13 marca 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa, ja wierzę, że na nas też przyjdzie czas. Jesteśmy w podobnym wieku (w miarę) i obie walczymy, musi się udać!

Prezesoowa, Pati2804, Gregorka, pp2018 lubią tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Zastanawiam się czy kupić testy ovu. Kiedyś ze 2 cykle używałam. Wiedziałam kiedy ovu,ale nic to nie dało. Udało sie dopiero w cyklu bez sprawdzania. A wy jakie macie podejście? Testujecie?

Ja zakupiłam w grudniu, robiłam wtedy i się udało. Ale później odpuściłam, nie robiłam już w styczniu, lutym. Chyba nie umiem się z tym pilnować bo piję dużo kawy, później fertistim, w ciągu dnia wody dużo, czasem sok, Kubuś marchewkowy itd i wydaje mi się że nawet choćbym chciała to nic by z tego rozrzedzonego sika nie było 😒

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A musisz podjąć tę decyzję w tym momencie, czy możesz się wstrzymać do testowania?

No właśnie w tym problem, że muszę podjąć decyzję jak najszybciej. Właśnie też pomyślałam o tym, że łatwiej byłoby mi zdecydować, jak bym wiedziała, na czym stoję 🙂

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ