Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowysorbet wrote:Dziekuje 😚 Dzisiaj już nie płacze, mam w sobie jeszcze trochę jakiejś dziwnej złości ale może joga pomoże 🤷🏼♀️
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Prezesoowa wrote:Dzień dobry
Dziś czekamy na osikańce @Gusta Blu i @ellevv, która miejmy nadzieję kupiła test
Hehe jeszcze jakoś nie było po drodze 😅 na razie na siłowni jestem.Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️19.07.2025 - dziewczynka
🔹️15.07.2025 - najprawdopodobniej dziewczynka
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Pati2804 wrote:Ja melduje że przeżyłam pierwszy w życiu zastrzyk w brzuch 😅 ciotka zrobila to delikatnie i pod kątem 45° bo jestem chuda bardzo , samo wkłucie nic nie bolało tylko wtłaczanie leku było dziwne ale da się przeżyć 🤪
Jutro znowu przyjedzie przyjedzie przez kilka najbliższych dni będzie przyjeżdżać aż zacznę sama robić zastrzyki 😊
Zazdroszczę profesjonalnej nauczycielki. Nie wiedziałam że można pod kątem - nie uszkodze sobie nic?MTHFR homo PAI-1 homo
ANA + (ZS)
Starania o 3 maluszka
Heparyna od owulacji -
Malinowysorbet wrote:Ooj zaintrygowało mnie to Twoje kolotanie serca i duszności. Miałam tak przed zobaczeniem ⏸️😁 trzymam tutaj mocno kciuki 🤞😊
Ja właśnie miałam tak w grudniu przy biochemie i też mnie to trochę zastanawia ale wtedy miałam już od owu a teraz tak jakby na 3 dni przed 🐒 więc sama nie wiem czego się spodziewać 😬 nie wiem czy wytrzymam do piątku czy nie zatestuje jutro.. ale jak będzie biel to co? Znów poczuje to rozczarowanie że miałam jakieś symptomy 😏 może lepiej jak grzecznie zaczekam czy jaśnie królowa przyjdzieSperanza :) lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Ja właśnie miałam tak w grudniu przy biochemie i też mnie to trochę zastanawia ale wtedy miałam już od owu a teraz tak jakby na 3 dni przed 🐒 więc sama nie wiem czego się spodziewać 😬 nie wiem czy wytrzymam do piątku czy nie zatestuje jutro.. ale jak będzie biel to co? Znów poczuje to rozczarowanie że miałam jakieś symptomy 😏 może lepiej jak grzecznie zaczekam czy jaśnie królowa przyjdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 13:22
Speranza :), elektro96, magdalena321, MummyYummy, Prezesoowa, Pati2804, KejtKa, CoffeeDream, Gregorka, Sosenka93, Rachelka23 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
grazka0022 wrote:A jak łączycie picie alkoholu ze staraniami? U mnie to pierwszy cykl, więc w sumie od 1 marca ani kropli, ale jestem ciekawa
Hej, miło powitać.
My rzadko pijemy alkohol, więc czasami wypijemy sobie winko albo jakiś gin z tonikiem.grazka0022 lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Malinowysorbet wrote:To już zależy od twojej cierpliwości. Ja ustaliłam z mężem że w marcu nie sprawdzam nawet czy jest owulka i co? Przed chwilą Zrobiłam sobie test 🤣 ale on nie musi o tym wiedzieć 🤣
😅😅 ja mojemu wcale nie mówię o testach. W grudniu wiedział tylko o pozytywnym a teraz to nawet nie ma po co a on nie pyta. Tylko mówię wtedy że dostałam okres i tyle 🫤 ahh zobaczę może siknę jutro rano.. tak chociaż żeby tradycji stało się zadość.Malinowysorbet lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Prezesoowa wrote:Dzień dobry
Dziś czekamy na osikańce @Gusta Blu i @ellevv, która miejmy nadzieję kupiła test
Spokojnie! Ja zdecydowałam się nie sikać (nie mam chyba tak mocnej psychy, żeby wypatrywać cienia), ale rano poszłam prosto na betę. Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj będą wyniki. Wiary za dużej w powodzenie tej misji nie mam, ale stresik jestelektro96, Fermina, Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, KejtKa, Gregorka lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:A jak łączycie picie alkoholu ze staraniami? U mnie to pierwszy cykl, więc w sumie od 1 marca ani kropli, ale jestem ciekawa
ehhh ja czułam pms, cykl był dla mnie przegrany i czekałam na okres. czułam to. zaprosiliśmy w sobotę znajomych na parapetówkę i daliśmy lekko w palnik. dwa dni później cień na teście 🤦🏻♀️ nie odwrócę tego niestety.
z pierwszą córką nie wiedziałam długo, byłam mloda(19lat) więc wiadomo 🤪 i piłam nie wiedząc o ciazy z 2/3 razy. za każdym razem wymiotowałam. później nagle złapał mnie okropny wstręt przy pierwszym łyku piwa, wtedy doszło do mnie co to może być. wstręt do papierosów i alko był tak silny, że aż byłam w szoku. zalewało mnie zimnym potem na woń papierosów i bralo na wymioty. (teraz nie palę od 4 lat więc odrzuca bez ciąży😂)👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Gusta Blu wrote:Spokojnie! Ja zdecydowałam się nie sikać (nie mam chyba tak mocnej psychy, żeby wypatrywać cienia), ale rano poszłam prosto na betę. Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj będą wyniki. Wiary za dużej w powodzenie tej misji nie mam, ale stresik jest
Gusta Blu, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
kopytko wrote:ehhh ja czułam pms, cykl był dla mnie przegrany i czekałam na okres. czułam to. zaprosiliśmy w sobotę znajomych na parapetówkę i daliśmy lekko w palnik. dwa dni później cień na teście 🤦🏻♀️ nie odwrócę tego niestety.
z pierwszą córką nie wiedziałam długo, byłam mloda(19lat) więc wiadomo 🤪 i piłam nie wiedząc o ciazy z 2/3 razy. za każdym razem wymiotowałam. później nagle złapał mnie okropny wstręt przy pierwszym łyku piwa, wtedy doszło do mnie co to może być. wstręt do papierosów i alko był tak silny, że aż byłam w szoku. zalewało mnie zimnym potem na woń papierosów i bralo na wymioty. (teraz nie palę od 4 lat więc odrzuca bez ciąży😂)
Rany ja wczoraj nie wiem co to było, otworzyłam sobie piwo i zjadłam kanapkę z pastą jajeczna. Nagle poczułam jak mi urosła w żołądku i zwymiotowałam. Może przez ostatnie stresy mnie tak „oczyściło”, coś na żołądku siedziało i się tego pozbyłam. Ale też byłam w szoku 🤯Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Rany ja wczoraj nie wiem co to było, otworzyłam sobie piwo i zjadłam kanapkę z pastą jajeczna. Nagle poczułam jak mi urosła w żołądku i zwymiotowałam. Może przez ostatnie stresy mnie tak „oczyściło”, coś na żołądku siedziało i się tego pozbyłam. Ale też byłam w szoku 🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 14:15
Pati2804, Prezesoowa, CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
elektro96 wrote:Trzymam kciuki ❤️ A dlaczego wiary brak? Tempka widzę ładnie trzyma się w górze 😊
Bardzo długo nie miałam żadnych objawów. Dopiero 2 dni temu zaczęły się uwrażliwione piersi i bóle przypominające te miesiączkowe, ale jako że było to dość późno to ja już zdążyłam się nastawić, że na bank nic się nie udało, a pobolewania świadczą tylko o zbliżającej się 🐵. Mój K. jako niepoprawny optymista mnie nakręca, że intuicja mu mówi, że się uda. Dziś zobaczymy kto wygra - pesymistka, czy optymista 😊Speranza :), Pati2804, Paima, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Koleżanko, ja poproszę o tego osikańca jutro i bez gadania 🤪🤞
Sikne noo, tak dla sportu bo raczej wątpię żebym tam coś wysikała serio 😬 po przytulaniu 2 razy w ciągu cyklu raczej cudów nie będzie, to nie niepokalane poczęcie 🤣 nie czuję że rymuje haha fajnie to mi wyszło teraz 😁Anonim1992, Malinowysorbet, Speranza :), Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Gusta Blu wrote:Bardzo długo nie miałam żadnych objawów. Dopiero 2 dni temu zaczęły się uwrażliwione piersi i bóle przypominające te miesiączkowe, ale jako że było to dość późno to ja już zdążyłam się nastawić, że na bank nic się nie udało, a pobolewania świadczą tylko o zbliżającej się 🐵. Mój K. jako niepoprawny optymista mnie nakręca, że intuicja mu mówi, że się uda. Dziś zobaczymy kto wygra - pesymistka, czy optymista 😊
Trzymam kciuki mocno i daj znać koniecznie 😊Gusta Blu, Pati2804, Gregorka, pp2018 lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Cześć dziewczyny ja mam jakiś czas teraz ze nawet nie mam czasu kiedy sobie usiąść I coś do was wyskrobać 😁😁 ale cały czas myślę o waszych kreseczkach i betach pozytywnych bardzo sie ciesze ze idzie ich coraz wiecej.
Z piciem alko to w pierwszej ciąży byliśmy na mega imprezie w sobotę a we wtorek robiłam test kompletnie się nie spodziewając 2 kresek. Przy biochemie pierwszy raz się napilam wina od czasu pierwszej ciąży więc teraz stwierdziłam z mężem że jak przyjdą dni ❤️❤️ czas się rozluźnić lampka wina. Nie spożywam alkoholu bo metformina i alko to złe połączenie.
Pati na siniaki masc z arniki 😁😁grazka0022, Pati2804 lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Słuchajcie dziewczyny bo już nie wiem co robić nie zwalnia się termin u mojej gin żebym mogła iść skontrolować armię jajeczek po clo i po receptę na ovi jak myślicie iść do kogoś innego czy próbować bez monitoringu w tym cyklu?Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Anonim1992 wrote:Słuchajcie dziewczyny bo już nie wiem co robić nie zwalnia się termin u mojej gin żebym mogła iść skontrolować armię jajeczek po clo i po receptę na ovi jak myślicie iść do kogoś innego czy próbować bez monitoringu w tym cyklu?
Ja bym poszła… po clo lepiej monitorować, żeby nie doszło do hiperstymulacji. Sama mam w tym cyklu taki problem, że miałam wziąć clo ale do swojego gin mogłabym iść albo 8 dc albo 15 dc i chyba się wstrzymam do następnego cyklu i spróbuję jeszcze „naturalnej” owu dać szansę, bałabym się bez kontrolowania tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 14:43
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
bonmer wrote:Zazdroszczę profesjonalnej nauczycielki. Nie wiedziałam że można pod kątem - nie uszkodze sobie nic?
bonmer lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Bardzo długo nie miałam żadnych objawów. Dopiero 2 dni temu zaczęły się uwrażliwione piersi i bóle przypominające te miesiączkowe, ale jako że było to dość późno to ja już zdążyłam się nastawić, że na bank nic się nie udało, a pobolewania świadczą tylko o zbliżającej się 🐵. Mój K. jako niepoprawny optymista mnie nakręca, że intuicja mu mówi, że się uda. Dziś zobaczymy kto wygra - pesymistka, czy optymista 😊
elektro96, Paima lubią tę wiadomość