X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziekuje 😚 Dzisiaj już nie płacze, mam w sobie jeszcze trochę jakiejś dziwnej złości ale może joga pomoże 🤷🏼‍♀️
    Mocno tule na mnie joga też działa mocno kojaco❤️🧘‍♀️

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry :)

Dziś czekamy na osikańce @Gusta Blu i @ellevv, która miejmy nadzieję kupiła test :D

Hehe jeszcze jakoś nie było po drodze 😅 na razie na siłowni jestem.

Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️19.07.2025 - dziewczynka
    🔹️15.07.2025 - najprawdopodobniej dziewczynka
    🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram
    🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • bonmer Znajoma

Wysłany: 13 marca 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja melduje że przeżyłam pierwszy w życiu zastrzyk w brzuch 😅 ciotka zrobila to delikatnie i pod kątem 45° bo jestem chuda bardzo , samo wkłucie nic nie bolało tylko wtłaczanie leku było dziwne ale da się przeżyć 🤪
    Jutro znowu przyjedzie przyjedzie przez kilka najbliższych dni będzie przyjeżdżać aż zacznę sama robić zastrzyki 😊

Zazdroszczę profesjonalnej nauczycielki. Nie wiedziałam że można pod kątem - nie uszkodze sobie nic?

MTHFR homo PAI-1 homo
    ANA + (ZS)
    Starania o 3 maluszka
    Heparyna od owulacji
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Ooj zaintrygowało mnie to Twoje kolotanie serca i duszności. Miałam tak przed zobaczeniem ⏸️😁 trzymam tutaj mocno kciuki 🤞😊

Ja właśnie miałam tak w grudniu przy biochemie i też mnie to trochę zastanawia ale wtedy miałam już od owu a teraz tak jakby na 3 dni przed 🐒 więc sama nie wiem czego się spodziewać 😬 nie wiem czy wytrzymam do piątku czy nie zatestuje jutro.. ale jak będzie biel to co? Znów poczuje to rozczarowanie że miałam jakieś symptomy 😏 może lepiej jak grzecznie zaczekam czy jaśnie królowa przyjdzie

Speranza :) lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja właśnie miałam tak w grudniu przy biochemie i też mnie to trochę zastanawia ale wtedy miałam już od owu a teraz tak jakby na 3 dni przed 🐒 więc sama nie wiem czego się spodziewać 😬 nie wiem czy wytrzymam do piątku czy nie zatestuje jutro.. ale jak będzie biel to co? Znów poczuje to rozczarowanie że miałam jakieś symptomy 😏 może lepiej jak grzecznie zaczekam czy jaśnie królowa przyjdzie
    To już zależy od twojej cierpliwości. Ja ustaliłam z mężem że w marcu nie sprawdzam nawet czy jest owulka i co? Przed chwilą Zrobiłam sobie test 🤣 ale on nie musi o tym wiedzieć 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 13:22

Speranza :), elektro96, magdalena321, MummyYummy, Prezesoowa, Pati2804, KejtKa, CoffeeDream, Gregorka, Sosenka93, Rachelka23 lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A jak łączycie picie alkoholu ze staraniami? U mnie to pierwszy cykl, więc w sumie od 1 marca ani kropli, ale jestem ciekawa :)

Hej, miło powitać. :D
    My rzadko pijemy alkohol, więc czasami wypijemy sobie winko albo jakiś gin z tonikiem.

grazka0022 lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    To już zależy od twojej cierpliwości. Ja ustaliłam z mężem że w marcu nie sprawdzam nawet czy jest owulka i co? Przed chwilą Zrobiłam sobie test 🤣 ale on nie musi o tym wiedzieć 🤣

😅😅 ja mojemu wcale nie mówię o testach. W grudniu wiedział tylko o pozytywnym a teraz to nawet nie ma po co a on nie pyta. Tylko mówię wtedy że dostałam okres i tyle 🫤 ahh zobaczę może siknę jutro rano.. tak chociaż żeby tradycji stało się zadość.

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry :)

Dziś czekamy na osikańce @Gusta Blu i @ellevv, która miejmy nadzieję kupiła test :D

Spokojnie! Ja zdecydowałam się nie sikać (nie mam chyba tak mocnej psychy, żeby wypatrywać cienia), ale rano poszłam prosto na betę. Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj będą wyniki. Wiary za dużej w powodzenie tej misji nie mam, ale stresik jest

elektro96, Fermina, Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, KejtKa, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A jak łączycie picie alkoholu ze staraniami? U mnie to pierwszy cykl, więc w sumie od 1 marca ani kropli, ale jestem ciekawa :)

ehhh ja czułam pms, cykl był dla mnie przegrany i czekałam na okres. czułam to. zaprosiliśmy w sobotę znajomych na parapetówkę i daliśmy lekko w palnik. dwa dni później cień na teście 🤦🏻‍♀️ nie odwrócę tego niestety.
    z pierwszą córką nie wiedziałam długo, byłam mloda(19lat) więc wiadomo 🤪 i piłam nie wiedząc o ciazy z 2/3 razy. za każdym razem wymiotowałam. później nagle złapał mnie okropny wstręt przy pierwszym łyku piwa, wtedy doszło do mnie co to może być. wstręt do papierosów i alko był tak silny, że aż byłam w szoku. zalewało mnie zimnym potem na woń papierosów i bralo na wymioty. (teraz nie palę od 4 lat więc odrzuca bez ciąży😂)

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Spokojnie! Ja zdecydowałam się nie sikać (nie mam chyba tak mocnej psychy, żeby wypatrywać cienia), ale rano poszłam prosto na betę. Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj będą wyniki. Wiary za dużej w powodzenie tej misji nie mam, ale stresik jest
    Trzymam kciuki ❤️ A dlaczego wiary brak? Tempka widzę ładnie trzyma się w górze 😊

Gusta Blu, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 marca 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    ehhh ja czułam pms, cykl był dla mnie przegrany i czekałam na okres. czułam to. zaprosiliśmy w sobotę znajomych na parapetówkę i daliśmy lekko w palnik. dwa dni później cień na teście 🤦🏻‍♀️ nie odwrócę tego niestety.
    z pierwszą córką nie wiedziałam długo, byłam mloda(19lat) więc wiadomo 🤪 i piłam nie wiedząc o ciazy z 2/3 razy. za każdym razem wymiotowałam. później nagle złapał mnie okropny wstręt przy pierwszym łyku piwa, wtedy doszło do mnie co to może być. wstręt do papierosów i alko był tak silny, że aż byłam w szoku. zalewało mnie zimnym potem na woń papierosów i bralo na wymioty. (teraz nie palę od 4 lat więc odrzuca bez ciąży😂)

Rany ja wczoraj nie wiem co to było, otworzyłam sobie piwo i zjadłam kanapkę z pastą jajeczna. Nagle poczułam jak mi urosła w żołądku i zwymiotowałam. Może przez ostatnie stresy mnie tak „oczyściło”, coś na żołądku siedziało i się tego pozbyłam. Ale też byłam w szoku 🤯

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Rany ja wczoraj nie wiem co to było, otworzyłam sobie piwo i zjadłam kanapkę z pastą jajeczna. Nagle poczułam jak mi urosła w żołądku i zwymiotowałam. Może przez ostatnie stresy mnie tak „oczyściło”, coś na żołądku siedziało i się tego pozbyłam. Ale też byłam w szoku 🤯
    Koleżanko, ja poproszę o tego osikańca jutro i bez gadania 🤪🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 14:15

Pati2804, Prezesoowa, CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Trzymam kciuki ❤️ A dlaczego wiary brak? Tempka widzę ładnie trzyma się w górze 😊

Bardzo długo nie miałam żadnych objawów. Dopiero 2 dni temu zaczęły się uwrażliwione piersi i bóle przypominające te miesiączkowe, ale jako że było to dość późno to ja już zdążyłam się nastawić, że na bank nic się nie udało, a pobolewania świadczą tylko o zbliżającej się 🐵. Mój K. jako niepoprawny optymista mnie nakręca, że intuicja mu mówi, że się uda. Dziś zobaczymy kto wygra - pesymistka, czy optymista 😊

Speranza :), Pati2804, Paima, Rachelka23 lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Koleżanko, ja poproszę o tego osikańca jutro i bez gadania 🤪🤞

Sikne noo, tak dla sportu bo raczej wątpię żebym tam coś wysikała serio 😬 po przytulaniu 2 razy w ciągu cyklu raczej cudów nie będzie, to nie niepokalane poczęcie 🤣 nie czuję że rymuje haha fajnie to mi wyszło teraz 😁

Anonim1992, Malinowysorbet, Speranza :), Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Bardzo długo nie miałam żadnych objawów. Dopiero 2 dni temu zaczęły się uwrażliwione piersi i bóle przypominające te miesiączkowe, ale jako że było to dość późno to ja już zdążyłam się nastawić, że na bank nic się nie udało, a pobolewania świadczą tylko o zbliżającej się 🐵. Mój K. jako niepoprawny optymista mnie nakręca, że intuicja mu mówi, że się uda. Dziś zobaczymy kto wygra - pesymistka, czy optymista 😊
    Ja też wierzę, że się uda ❤️ To brzmi obiecująco!
    Trzymam kciuki mocno i daj znać koniecznie 😊

Gusta Blu, Pati2804, Gregorka, pp2018 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 marca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja mam jakiś czas teraz ze nawet nie mam czasu kiedy sobie usiąść I coś do was wyskrobać 😁😁 ale cały czas myślę o waszych kreseczkach i betach pozytywnych bardzo sie ciesze ze idzie ich coraz wiecej.

Z piciem alko to w pierwszej ciąży byliśmy na mega imprezie w sobotę a we wtorek robiłam test kompletnie się nie spodziewając 2 kresek. Przy biochemie pierwszy raz się napilam wina od czasu pierwszej ciąży więc teraz stwierdziłam z mężem że jak przyjdą dni ❤️❤️ czas się rozluźnić lampka wina. Nie spożywam alkoholu bo metformina i alko to złe połączenie.

Pati na siniaki masc z arniki 😁😁

grazka0022, Pati2804 lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny bo już nie wiem co robić nie zwalnia się termin u mojej gin żebym mogła iść skontrolować armię jajeczek po clo i po receptę na ovi jak myślicie iść do kogoś innego czy próbować bez monitoringu w tym cyklu?

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Słuchajcie dziewczyny bo już nie wiem co robić nie zwalnia się termin u mojej gin żebym mogła iść skontrolować armię jajeczek po clo i po receptę na ovi jak myślicie iść do kogoś innego czy próbować bez monitoringu w tym cyklu?

Ja bym poszła… po clo lepiej monitorować, żeby nie doszło do hiperstymulacji. Sama mam w tym cyklu taki problem, że miałam wziąć clo ale do swojego gin mogłabym iść albo 8 dc albo 15 dc i chyba się wstrzymam do następnego cyklu i spróbuję jeszcze „naturalnej” owu dać szansę, bałabym się bez kontrolowania tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 14:43

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonmer wrote:
    Zazdroszczę profesjonalnej nauczycielki. Nie wiedziałam że można pod kątem - nie uszkodze sobie nic?
    Ona mówiła ze musi mi pod kątem bo za mało tłuszczyku mam i jestem za chuda na wbijanie prosto , myślę że to logiczne wytłumaczenie 🤔 ale siniaka i tak mam 😬

bonmer lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Ja stawiam na optymistę 😊✊🍀

elektro96, Paima lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ