Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Cześć dziewczyny! Dobrego dzionka Wam życzę :)

Ja właśnie zrobiłam owulaka - cień malutki nadal, chyba nawet mniejszy niż wczoraj (dzisiaj dopiero 10dc.). Właśnie popijam pierwszą saszetę Fertistim :)
    Oby pomógł 😘 jak smakuje? Dobrze? 😁 Jak samopoczucie ?

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Czasami intuicja jest lepsza niż objawy 😘🙂 ja trzymam za Was mocno kciuki i wiem że niedługo wysikacie dwie kreseczki ✊🍀

Dzięki, Kochana ♥️ Masz rację z tą intuicją, choć na razie nie chce aż tak dopuszczać jej do głosu. Ogólnie jakiś czas temu dostałam propozycję nowego projektu zawodowego i ten temat trochę spędza mi sen z powiek, bo branża ta sama, tylko zakres obowiązków zupełnie inny. Uruchomiło mi się takie standardowe myślenie, że nie ma co czekać na ciążę i wszystko pod nią układać, ale też nie chcę, żeby ktoś poświęcił czas nas wdrożenie mnie, a ja za 9 miesięcy pójdę na macierzyński. I mówię do Męża: jak się zdecyduje, to na bank za dwa tygodnie zobaczymy dwie kreski. A on mi na to: no to może lepiej się zdecyduj 🤣

My za to trzymamy kciuki za Ciebie i za Twojego Kropka, ale w tej kwestii mam dobre przeczucia 🥰

Pati2804, elektro96, nick nieaktualny, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Hahah ja miałam dzisiaj sen, że moja suczka (po sterylce) miała szczeniaczki, co wiadomo nie jest możliwe, ale już tak jestem nakręcona, że nawet psa w to wkręciłam :D
    Ahh te sny.. 😅 Mi na razie nic sie nie śni 🙄 ciekawe, co ciąża to inne objawy 🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, współczuję sinika. Wydaje mi się, że na wątku lutowym przewinęło się kilka sposób, jak zmniejszyć ryzyko ich wystąpienia 🤔 Z drugiej strony Twoja ciocia jest pielęgniarką, więc na pewno masz informacje z pierwszej ręki 🙂

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dzięki, Kochana ♥️ Masz rację z tą intuicją, choć na razie nie chce aż tak dopuszczać jej do głosu. Ogólnie jakiś czas temu dostałam propozycję nowego projektu zawodowego i ten temat trochę spędza mi sen z powiek, bo branża ta sama, tylko zakres obowiązków zupełnie inny. Uruchomiło mi się takie standardowe myślenie, że nie ma co czekać na ciążę i wszystko pod nią układać, ale też nie chcę, żeby ktoś poświęcił czas nas wdrożenie mnie, a ja za 9 miesięcy pójdę na macierzyński. I mówię do Męża: jak się zdecyduje, to na bank za dwa tygodnie zobaczymy dwie kreski. A on mi na to: no to może lepiej się zdecyduj 🤣

My za to trzymamy kciuki za Ciebie i za Twojego Kropka, ale w tej kwestii mam dobre przeczucia 🥰
    Bo jak zaczynasz działać w życiu pozytywnie , czyli zmieniasz coś na lepsze, dużo działasz poza życiem prywatnym , to jesteś szczęśliwa i ciało też też to odczuwa🙂 ja nawet doszłam do wniosku że ostatnio moje ciało nie bylo gotowe na ciążę, psychicznie też nie we wszystkich aspektach życia byłam ogarnięta, chodzi tu o finanse, a teraz jak poukładałam sobie to wszystko i dbałam o swoje szczęście, zdrowie i dojście do siebie , spedzalam dużo czasu z najbliższymi znajomymi, pozwalałam sobie nawet na winko w weekendy z mężem 😁 to wiem że dzięki temu spokojowi ducha i większej wiedzy udało się 🙂 wszystko się ze sobą łączy, musisz dbac o siebie, jeść lepiej, robic badania, brać witaminy ale też czuć się szczęśliwa i spokojna bo inaczej Twoje ciało zaprotestuje i zablokuje się. Nie mówię tu o osobach z chorobami bardziej zaawansowanymi bo to inny poziom leczenia I na pewno cięższy niż zwykle problemy w miarę zdrowych ludzi . Wtedy potrzeba dobrego lekarza i leków .
    Tak miałam gorsze dni po poronieniu I płakałam ale dalam sobie na to czas, nie blokowałam tego , tyć emocji i złych myśli i dzięki temu teraz mogę być szczęśliwa bo wypłakałam swoje i zamknęłam tamten etap na zawsze 🙂

Pamiętajcie że to są tylko i wyłącznie moje przemyślenia, nikomu nie narzucam tego , tylko mówię jak ja to osobiście widzę 🙂😘❗

I dziękuję za kciuki, chętnie przyjmę ❤ też jestem pozytywnie nastawiona , ta ciąża to moja 🍀 szczęścia 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 12:05

MummyYummy, Majuna, CoffeeDream lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Oby pomógł 😘 jak smakuje? Dobrze? 😁 Jak samopoczucie ?

Jak bardzo, ale to bardzo wygazowana fanta :D. Samopoczucie ok, jestem w ferworze pracy. A jak Ty się czujesz? Mam nadzieję, że już nie boli i dzisiaj masz spokojny dzień.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Bo jak zaczynasz działać w życiu pozytywnie , czyli zmieniasz coś na lepsze, dużo działasz poza życiem prywatnym , to jesteś szczęśliwa i ciało też też to odczuwa🙂 ja nawet doszłam do wniosku że ostatnio moje ciało nie bylo gotowe na ciążę, psychicznie też nie we wszystkich aspektach życia byłam ogarnięta, chodzi tu o finanse, a teraz jak poukładałam sobie to wszystko i dbałam o swoje szczęście, zdrowie i dojście do siebie , spedzalam dużo czasu z najbliższymi znajomymi, pozwalałam sobie nawet na winko w weekendy z mężem 😁 to wiem że dzięki temu spokojowi ducha i większej wiedzy udało się 🙂 wszystko się ze sobą łączy, musisz dbac o siebie, jeść lepiej, robic badania, brać witaminy ale też czuć się szczęśliwa i spokojna bo inaczej Twoje ciało zaprotestuje i zablokuje się. Nie mówię tu o osobach z chorobami bardziej zaawansowanymi bo to inny poziom leczenia I na pewno cięższy niż zwykle problemy w miarę zdrowych ludzi . Wtedy potrzeba dobrego lekarza i leków .
    Tak miałam gorsze dni po poronieniu I płakałam ale dalam sobie na to czas, nie blokowałam tego , tyć emocji i złych myśli i dzięki temu teraz mogę być szczęśliwa bo wypłakałam swoje i zamknęłam tamten etap na zawsze 🙂

Pamiętajcie że to są tylko i wyłącznie moje przemyślenia, nikomu nie narzucam tego , tylko mówię jak ja to osobiście widzę 🙂😘❗

I dziękuję za kciuki, chętnie przyjmę ❤ też jestem pozytywnie nastawiona , ta ciąża to moja 🍀 szczęścia 😊

Pati, jesteś jak taka iskierka-zapalnik do dobrych zmian 😘 Dzięki Ci dobra duszyczko, czasem fajnie przeczytać takie słowa i pewne rzeczy sobie przewartościować… Twoje pozytywne nastawienie jest zaraźliwe 😊

elektro96, Pati2804, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Jak bardzo, ale to bardzo wygazowana fanta :D. Samopoczucie ok, jestem w ferworze pracy. A jak Ty się czujesz? Mam nadzieję, że już nie boli i dzisiaj masz spokojny dzień.
    Ja nie lubie za bardzo słodkich napoi gazowanych także ble 🤪 kiedyś tylko do drinków piłam, teraz piłam tylko wino także się oduczyłam w ogóle picia gazowanego i napoi , soki też rzadko , mamy dużo kompotów swoich także to pijemy 🙂
    Ja dziękuję dzisiaj dobrze , nie boli odpukać na razie , tylko czasami ćmi ale lekko 🙂 po wczorajszym mam nadzieję na odpuszczenie mi przez los jakichkolwiek bóli chociaż na jakiś czas 😅

Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja nie lubie za bardzo słodkich napoi gazowanych także ble 🤪 kiedyś tylko do drinków piłam, teraz piłam tylko wino także się oduczyłam w ogóle picia gazowanego i napoi , soki też rzadko , mamy dużo kompotów swoich także to pijemy 🙂
    Ja dziękuję dzisiaj dobrze , nie boli odpukać na razie , tylko czasami ćmi ale lekko 🙂 po wczorajszym mam nadzieję na odpuszczenie mi przez los jakichkolwiek bóli chociaż na jakiś czas 😅

A jak łączycie picie alkoholu ze staraniami? U mnie to pierwszy cykl, więc w sumie od 1 marca ani kropli, ale jestem ciekawa :)

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A jak łączycie picie alkoholu ze staraniami? U mnie to pierwszy cykl, więc w sumie od 1 marca ani kropli, ale jestem ciekawa :)

Mi się zdarzy wypić. Ostatnio byłam na Dniu Kobiet to nawet kilka drinków sobie pozwoliłam 🙈 Ograniczyłam mocno, ale nie odmawiam sobie całkiem, czasem z mężem wypiję lampkę wina albo u piwko u rodziców. Wiadomo, że z umiarem, ale też nie chcę się dać zwariować 😊 a czerwone wino podobno jest dobre na endometrium 🤪🤪

Pati2804, Speranza :), elektro96, Majuna, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Pati, jesteś jak taka iskierka-zapalnik do dobrych zmian 😘 Dzięki Ci dobra duszyczko, czasem fajnie przeczytać takie słowa i pewne rzeczy sobie przewartościować… Twoje pozytywne nastawienie jest zaraźliwe 😊
    Bo ja naprawdę Wam wszystkim życzę jak najlepiej i chciałabym żebyście były szczęśliwe w tym Waszym jedynym i wyjątkowym życiu ❤ i chwile zwątpienia i smutku zawsze będą ale mam nadzieje ze będą trwały tylko sekundy.. 😘
    Nie miałam łatwo w życiu od początku, byliśmy biedni i był taki czas że nie mieliśmy z mamą prawie nic, czasami zostawało 400 zł na cały miesiąc po opłatach, ale życie dało nam siłę żeby z tego wyjść i teraz żyjemy dobrze i cieszymy się tym na co sobie zapracowałyśmy 🙂 i właśnie wtedy gdy byłyśmy biedne poznałam męża, wiem że to dar i jestem za to wdzięczna 😘

Speranza :), Majuna, notsobadd, MummyYummy, nick nieaktualny, CoffeeDream, Leśneintro lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Vienna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Hej, jestem tu nowa, ale czytam wątek od początku i trzymam kciuki. Dopiero się odważyłam coś napisać, to mój pierwszy cykl starania.
    Testować się będę 15-03 marca (10 dni po owulacji) i pewnie 19-03, bo wtedy powinien wypaść okres.
    Hejka 😊 będę trzymać kciuki ✊ jesteśmy w podobnej fazie cyklu, też będę testować w okolicy weekendu 😊

grazka0022 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Normalnie , my ogólnie nie pijemy dużo, jak są jakieś imprezy to pijemy normalnie tyle ile czujemy że chcemy , nie są to duże ilości , każdy ma swój rozum , w weekendy też czasem nachodziła nas ochota na winko to wypiliśmy po lampce wina, czasem po dwie I tyle 😅 nie dajmy się zwariować 🙈 zobacz mój wykres , zaznaczyłam kiedy piłam w poprzednim cyklu w lutym 🙂 alkohol okazjonalnie nie zaszkodzi , gorzej z ktoś pije dużo i często , takie jest moje zdanie 🙂

elektro96, CoffeeDream lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Dziękuję Ci, Kochana, pięknie to napisałaś ♥️♥️♥️

Dziewczyny maja rację, bije od Ciebie tak pozytywna energia, coś niesamowitego 😍

Jakoś tak zadziało to na mnie przekonująco i chyba wejdę w ten projekt 💪✊

Pati2804, Majuna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    My z mężem na początku stwierdziliśmy że zero alkoholu. Ale z czasem uznaliśmy, że nie wiadomo ile potrwają starania i dopóki nie zobaczę dwóch kresek staramy się żyć normalnie. Ale ogólnie nie pijemy dużo. Piwo albo lampka wina w weekend i tyle 😊

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    My z mężem na początku stwierdziliśmy że zero alkoholu. Ale z czasem uznaliśmy, że nie wiadomo ile potrwają starania i dopóki nie zobaczę dwóch kresek staramy się żyć normalnie. Ale ogólnie nie pijemy dużo. Piwo albo lampka wina w weekend i tyle 😊

No my w zasadzie podobnie, bo ja nie moge zbytnio pić, bo zaraz sie robie czerwona jak burak, wiec jedno piwo max

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dziękuję Ci, Kochana, pięknie to napisałaś ♥️♥️♥️

Dziewczyny maja rację, bije od Ciebie tak pozytywna energia, coś niesamowitego 😍

Jakoś tak zadziało to na mnie przekonująco i chyba wejdę w ten projekt 💪✊
    Projekt "Szczęśliwa Ja" czas start 😁😘

Vienna, elektro96, Speranza :), notsobadd, MummyYummy, CoffeeDream lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dzisiaj jeszcze potrzebuje przytulasków? 😘
    nie zawsze będziemy szczęśliwe tu i teraz , czasami potrzebujemy na to więcej czasu 🍀

Ja zaraz idę na spacer z chrześniaczką, także będę Was nadrabiać wieczorem 🙂 spokojnego popołudnia 😊

MummyYummy, CoffeeDream lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej ☺️ u mnie dziś nastrój trochę lepiej choć pogoda beznadziejna.
    W weekend zapowiada się moja mama z babcią także liczę na to że przyjadą i pojedziemy pospacerować po Szczyrku choćby, samochodem mam 5 min drogi do samego centrum 😋

Zrobiłam właśnie zupkę ogórkową, zaraz lecę jeszcze szybko do sklepu zanim córka wróci ze szkoły bo jak pójdzie ze mną to wyjdę lżejsza o conajmniej 50 zł za które wybierze same słodycze i chipsy także wolę tego unikać 😉

Nie wiem czy to wina fertistimi ale praktycznie nie czuję żadnych objawów PMS, kompletnie nic. Jedynie dziwne kołatania serca od 2 dni i straszne duszności że aż czasem otwieram okna, w nocy tak samo mogłabym spać odkryta a ja to z tych zmarzluchów.. Więc to coś nowego dla mnie. I brak śluzu tego takiego kremowego który występuje zazwyczaj przed 🐒/po owu. A tak ogólnie to cały czas pobolewanie lewego jajnika, martwi mnie czy to nie jakaś torbiel.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Heeeej ☺️ u mnie dziś nastrój trochę lepiej choć pogoda beznadziejna.
    W weekend zapowiada się moja mama z babcią także liczę na to że przyjadą i pojedziemy pospacerować po Szczyrku choćby, samochodem mam 5 min drogi do samego centrum 😋

Zrobiłam właśnie zupkę ogórkową, zaraz lecę jeszcze szybko do sklepu zanim córka wróci ze szkoły bo jak pójdzie ze mną to wyjdę lżejsza o conajmniej 50 zł za które wybierze same słodycze i chipsy także wolę tego unikać 😉

Nie wiem czy to wina fertistimi ale praktycznie nie czuję żadnych objawów PMS, kompletnie nic. Jedynie dziwne kołatania serca od 2 dni i straszne duszności że aż czasem otwieram okna, w nocy tak samo mogłabym spać odkryta a ja to z tych zmarzluchów.. Więc to coś nowego dla mnie. I brak śluzu tego takiego kremowego który występuje zazwyczaj przed 🐒/po owu. A tak ogólnie to cały czas pobolewanie lewego jajnika, martwi mnie czy to nie jakaś torbiel.
    Ooj zaintrygowało mnie to Twoje kolotanie serca i duszności. Miałam tak przed zobaczeniem ⏸️😁 trzymam tutaj mocno kciuki 🤞😊

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ