Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiś wrote:Dziewczęta, jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy odnośnie suplementów. Ja to tylko trzymałam się zasady żeby nie brać tego wszystkiego na raz i rozplanowywałam sobie na cały dzień.
Ja jutro testuje, ale to raczej w ramach rozgrzewki i żeby mi smutno nie było że nie testuje 😅. Myślałam że owulację będę mieć wcześniej. Robiłam sobie też progesteron wczoraj (zamierzam go jutro powtorzyć) i wyszedł mi bardzo niski więc już się nastawiam że nic z tego nie będzie.
Podłamałam się tym wszystkim.
A w jakim dniu badałaś progesteron? Chcesz się podzielić wynikiem? -
Ja melduje że przeżyłam pierwszy w życiu zastrzyk w brzuch 😅 ciotka zrobila to delikatnie i pod kątem 45° bo jestem chuda bardzo , samo wkłucie nic nie bolało tylko wtłaczanie leku było dziwne ale da się przeżyć 🤪
Jutro znowu przyjedzie przyjedzie przez kilka najbliższych dni będzie przyjeżdżać aż zacznę sama robić zastrzyki 😊elektro96, Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, Malinowysorbet, bonmer, pp2018, KejtKa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Co z naszymi testującymi dziś ?
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja melduje że przeżyłam pierwszy w życiu zastrzyk w brzuch 😅 ciotka zrobila to delikatnie i pod kątem 45° bo jestem chuda bardzo , samo wkłucie nic nie bolało tylko wtłaczanie leku było dziwne ale da się przeżyć 🤪
Jutro znowu przyjedzie przyjedzie przez kilka najbliższych dni będzie przyjeżdżać aż zacznę sama robić zastrzyki 😊
Super, że masz taką pomoc.Pati2804 lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:No właśnie 👮🏼
Majuna, Speranza :), Prezesoowa, MummyYummy, Malinowysorbet, CoffeeDream, pp2018, KejtKa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, Leśneintro, Gusta Blu lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A w jakim dniu badałaś progesteron? Chcesz się podzielić wynikiem?
Progesteron 5,90 w normie 1,20-15,90 ng/ml
Estradiol 61,7 pg/ml norma 21-312.
Badałam w 6dpo (jeśli w ogóle była).
W związku z krótszymi cyklami zrobiłam dzień wcześniej niż zalecają.
Jest sens zrobić progesteron jutro? Jeszcze się łudzę że trafiłam w dołek a normalnie jest wyższy...
Tylko czy jeśli nie w tym dniu zrobiłam to ten stosunek jednego do drugiego też się wylicza?
Nie podobają mi się te wyniki...
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
nick nieaktualnyMajuna wrote:Koniecznie, wydział ds. kresek na teście nie ma dziś co robić
Właśnie wykonuje swoje strategiczne działania
Ja mam dziś luz, ale za pół godziny wychodzę, bo mam doppler żył dolnych, żeby sprawdzić, czy nie mam jakichś zatorów, bo skądś te podniesione ddimery są. Zawsze jak idę do nowego lekarza, zwłaszcza jak muszę się rozebrać to się boję, ze będzie komentował, że po co przyszłam jak gruba to leżeć i zdychaćraz miałam taką sytuację i trauma została do dzisiaj
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie zaczęłam porównywać ceny badań w różnych labach, tych które chce wykonać w 4dc i no jakbym nie liczyła to co najmniej 700 zł będę lżejsza w sobotę 😂
Najkorzystniej wychodzi mi diagnostyka i mam najbliżej, ale nie robią Homocysteiny. Wiecie może dlaczego akurat tego badania niektóre laby nie robią? 🤔👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:A ja biorę wit. D na noc
wiem, że się nie powinno, ale skoro mam wit. D w fertisimie i piję go do kolacji to poprawiam jeszcze wit. D w kapsułce
i od jakiegoś czasu śpię jak dziecko, nie wybudzam się w nocy ani nic, a do niedawna to pobudka koło 2-3 to był u mnie standard, więc najwyraźniej na mnie nie działa
A no i jestem jak najbardziej za, jeśli chodzi o uzupełnienie pierwszego postu
O, Prezesoowa, to dobrze wiedzieć, że to nie zawsze tak działa 🤭 Kochana, zmieniłaś może coś jesz? Pobudka o 3 to też moja zmora 🙄
PS. Jak się czujesz po owu? Widzisz jakieś różnice w porównaniu do poprzednich cykli? Mnie nie bolą piersi (tzn. trochę je czuję, ale na pewno nie tak, jak przy poprzednich owulacjach) i nie miałam takiego klasycznego bólu jajnika, jakby ktoś mi kamień w niego włożył. I teraz rozkinniam, czy zasługa wiesiołka, bo to drugi cykl z nim, czy może jednak coś idzie w dobrym kierunku (choć chyba za wcześnie, żeby to stwierdzić, nawet przy bacznej obserwacji cyklu), czy po prostu nie był to cykl bezowulacyjny, bo ten prawy jajnik naprawdę rzadko budzi się do życia.
I teraz jeszcze jedno pytanie: czy dobrze rozumiem, że nawet jeśli testy owu euszly pozytywne, to pęcherzyk może nie pęknąć i nici z szansy na zapłodnienie?
@Pati, pamiętam, że dość szybko po owu zauważyłaś różnice. Pochwal się, poszukamy u siebie 🥰
Nasze 🤰, a Wy w tym szczęśliwym cyklu miałyście inne objawy, które dały Wam nadzieję na to, że coś jest na rzeczy? Ponakręcajmy się razem 🤭
Majuna, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiś wrote:Progesteron 5,90 w normie 1,20-15,90 ng/ml
Estradiol 61,7 pg/ml norma 21-312.
Badałam w 6dpo (jeśli w ogóle była).
W związku z krótszymi cyklami zrobiłam dzień wcześniej niż zalecają.
Jest sens zrobić progesteron jutro? Jeszcze się łudzę że trafiłam w dołek a normalnie jest wyższy...
Tylko czy jeśli nie w tym dniu zrobiłam to ten stosunek jednego do drugiego też się wylicza?
Nie podobają mi się te wyniki...
Stosunek jest jak najbardziej ok. Jutro zbadaj sam progesteron. Mogłaś trafić w dołek, zwłaszcza że 6 dpoTaki prog już może świadczyć o owulacji, wiadomo wyniki badań krwi nie dają pewności, ale jest szansa, że już sporo podskoczył
nie martw się na zapas i po prostu powtórz
Majuna, Miś lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Właśnie wykonuje swoje strategiczne działania
Ja mam dziś luz, ale za pół godziny wychodzę, bo mam doppler żył dolnych, żeby sprawdzić, czy nie mam jakichś zatorów, bo skądś te podniesione ddimery są. Zawsze jak idę do nowego lekarza, zwłaszcza jak muszę się rozebrać to się boję, ze będzie komentował, że po co przyszłam jak gruba to leżeć i zdychaćraz miałam taką sytuację i trauma została do dzisiaj
Masakra, to okropne jak się czasami traktuje osoby z dodatkowymi kg, strasznie mi przykro, że jakis pseudokonował Cię tak potraktował 😩
Bo z lekarzem ewidentnie wiele wspólnego nie miał, straszne chamstwo.Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Ja właśnie zaczęłam porównywać ceny badań w różnych labach, tych które chce wykonać w 4dc i no jakbym nie liczyła to co najmniej 700 zł będę lżejsza w sobotę 😂
Najkorzystniej wychodzi mi diagnostyka i mam najbliżej, ale nie robią Homocysteiny. Wiecie może dlaczego akurat tego badania niektóre laby nie robią? 🤔
Z tego co wiem to w moim mieście pobierają krew na homocysteinę tylko w tym labie, gdzie badają próbki, żeby tej krwi nie przewozić, bo to dość wrażliwe badanie. Może u Ciebie jest podobnienotsobadd lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Właśnie wykonuje swoje strategiczne działania
Powiedzmy, że pracuje w branży medycznej i trzeba się przy mnie rozbierać 🤣, i nie wyobrażam sobie skomentować czyjś wygląd. Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia… Totalny brak kultury osobistej.Pati2804, Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ojeju... Co za brak kultury!!! Na medycynie chyba brakuje im wykładów o empatii i takcie. Bardzo Ci współczuję takiej sytuacji, wyobrażam sobie, jak to się odbija na psychice.
Mnie też zdarzało się mierzyć z komentarzami na temat mojej wagi i to od bliskiej rodziny 🙄 Teraz od jakiegoś czasu jest spokój, sama nie wiem, z czego to wynika.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Nie za bardzo mogę Was podczytywac ale daje znać, że można mi wpisać @. Jak nigdy zalała mnie nagle i z zaskoczenia.
Czyli rozpoczynam 2 cykl starań. Kupiłam też Fertisim za Waszymi radami, powinien dojść w piątek. Zobaczymy czy coś da.
Dziękuję za życzenia zdrowia dla córeczki. Raczej to jakaś wredna wirusowka. Może w piątek uda się wyjść.
Trzymam za Was kciuki cały czas.❤kopytko, PaulaG lubią tę wiadomość