X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Dziewczęta, jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy odnośnie suplementów. Ja to tylko trzymałam się zasady żeby nie brać tego wszystkiego na raz i rozplanowywałam sobie na cały dzień.

Ja jutro testuje, ale to raczej w ramach rozgrzewki i żeby mi smutno nie było że nie testuje 😅. Myślałam że owulację będę mieć wcześniej. Robiłam sobie też progesteron wczoraj (zamierzam go jutro powtorzyć) i wyszedł mi bardzo niski więc już się nastawiam że nic z tego nie będzie.

Podłamałam się tym wszystkim.

A w jakim dniu badałaś progesteron? Chcesz się podzielić wynikiem?

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje że przeżyłam pierwszy w życiu zastrzyk w brzuch 😅 ciotka zrobila to delikatnie i pod kątem 45° bo jestem chuda bardzo , samo wkłucie nic nie bolało tylko wtłaczanie leku było dziwne ale da się przeżyć 🤪
    Jutro znowu przyjedzie przyjedzie przez kilka najbliższych dni będzie przyjeżdżać aż zacznę sama robić zastrzyki 😊

elektro96, Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, Malinowysorbet, bonmer, pp2018, KejtKa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z naszymi testującymi dziś ?

pp2018 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja melduje że przeżyłam pierwszy w życiu zastrzyk w brzuch 😅 ciotka zrobila to delikatnie i pod kątem 45° bo jestem chuda bardzo , samo wkłucie nic nie bolało tylko wtłaczanie leku było dziwne ale da się przeżyć 🤪
    Jutro znowu przyjedzie przyjedzie przez kilka najbliższych dni będzie przyjeżdżać aż zacznę sama robić zastrzyki 😊

Super, że masz taką pomoc. :D

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Co z naszymi testującymi dziś ?

No właśnie 👮🏼

elektro96, Pati2804, Majuna, MummyYummy, pp2018, kopytko lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No właśnie 👮🏼
    Halo policja, proszę przyjechać na ovu 😝

Majuna, Speranza :), Prezesoowa, MummyYummy, Malinowysorbet, CoffeeDream, pp2018, KejtKa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 marca 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:27

elektro96, Prezesoowa, MummyYummy, Speranza :), Pati2804, Leśneintro, Malinowysorbet, pp2018, Gusta Blu, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No właśnie 👮🏼
    Może dziewczyny mają dzisiaj gorszy dzień, jeśli tak to przytulamy i myślimy o Was 🫂😘 jak będziecie miały ochotę i czas ,bo z tym też czasem ciężko , sama wiem po sobie, to się odezwijcie 😘😘

Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, Leśneintro, Gusta Blu lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Miś Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A w jakim dniu badałaś progesteron? Chcesz się podzielić wynikiem?

Progesteron 5,90 w normie 1,20-15,90 ng/ml
    Estradiol 61,7 pg/ml norma 21-312.
    Badałam w 6dpo (jeśli w ogóle była).

W związku z krótszymi cyklami zrobiłam dzień wcześniej niż zalecają.
    Jest sens zrobić progesteron jutro? Jeszcze się łudzę że trafiłam w dołek a normalnie jest wyższy...

Tylko czy jeśli nie w tym dniu zrobiłam to ten stosunek jednego do drugiego też się wylicza?

Nie podobają mi się te wyniki...

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Koniecznie, wydział ds. kresek na teście nie ma dziś co robić

Właśnie wykonuje swoje strategiczne działania :D

Ja mam dziś luz, ale za pół godziny wychodzę, bo mam doppler żył dolnych, żeby sprawdzić, czy nie mam jakichś zatorów, bo skądś te podniesione ddimery są. Zawsze jak idę do nowego lekarza, zwłaszcza jak muszę się rozebrać to się boję, ze będzie komentował, że po co przyszłam jak gruba to leżeć i zdychać :P raz miałam taką sytuację i trauma została do dzisiaj :P

pp2018 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczęłam porównywać ceny badań w różnych labach, tych które chce wykonać w 4dc i no jakbym nie liczyła to co najmniej 700 zł będę lżejsza w sobotę 😂
    Najkorzystniej wychodzi mi diagnostyka i mam najbliżej, ale nie robią Homocysteiny. Wiecie może dlaczego akurat tego badania niektóre laby nie robią? 🤔

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja biorę wit. D na noc :P wiem, że się nie powinno, ale skoro mam wit. D w fertisimie i piję go do kolacji to poprawiam jeszcze wit. D w kapsułce :P i od jakiegoś czasu śpię jak dziecko, nie wybudzam się w nocy ani nic, a do niedawna to pobudka koło 2-3 to był u mnie standard, więc najwyraźniej na mnie nie działa :P
    A no i jestem jak najbardziej za, jeśli chodzi o uzupełnienie pierwszego postu :)

O, Prezesoowa, to dobrze wiedzieć, że to nie zawsze tak działa 🤭 Kochana, zmieniłaś może coś jesz? Pobudka o 3 to też moja zmora 🙄

PS. Jak się czujesz po owu? Widzisz jakieś różnice w porównaniu do poprzednich cykli? Mnie nie bolą piersi (tzn. trochę je czuję, ale na pewno nie tak, jak przy poprzednich owulacjach) i nie miałam takiego klasycznego bólu jajnika, jakby ktoś mi kamień w niego włożył. I teraz rozkinniam, czy zasługa wiesiołka, bo to drugi cykl z nim, czy może jednak coś idzie w dobrym kierunku (choć chyba za wcześnie, żeby to stwierdzić, nawet przy bacznej obserwacji cyklu), czy po prostu nie był to cykl bezowulacyjny, bo ten prawy jajnik naprawdę rzadko budzi się do życia.

I teraz jeszcze jedno pytanie: czy dobrze rozumiem, że nawet jeśli testy owu euszly pozytywne, to pęcherzyk może nie pęknąć i nici z szansy na zapłodnienie?

@Pati, pamiętam, że dość szybko po owu zauważyłaś różnice. Pochwal się, poszukamy u siebie 🥰

Nasze 🤰, a Wy w tym szczęśliwym cyklu miałyście inne objawy, które dały Wam nadzieję na to, że coś jest na rzeczy? Ponakręcajmy się razem 🤭

Majuna, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Progesteron 5,90 w normie 1,20-15,90 ng/ml
    Estradiol 61,7 pg/ml norma 21-312.
    Badałam w 6dpo (jeśli w ogóle była).

W związku z krótszymi cyklami zrobiłam dzień wcześniej niż zalecają.
    Jest sens zrobić progesteron jutro? Jeszcze się łudzę że trafiłam w dołek a normalnie jest wyższy...

Tylko czy jeśli nie w tym dniu zrobiłam to ten stosunek jednego do drugiego też się wylicza?

Nie podobają mi się te wyniki...

Stosunek jest jak najbardziej ok. Jutro zbadaj sam progesteron. Mogłaś trafić w dołek, zwłaszcza że 6 dpo :) Taki prog już może świadczyć o owulacji, wiadomo wyniki badań krwi nie dają pewności, ale jest szansa, że już sporo podskoczył :) nie martw się na zapas i po prostu powtórz :)

Majuna, Miś lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ja mam dziś luz, ale za pół godziny wychodzę, bo mam doppler żył dolnych, żeby sprawdzić, czy nie mam jakichś zatorów, bo skądś te podniesione ddimery są. Zawsze jak idę do nowego lekarza, zwłaszcza jak muszę się rozebrać to się boję, ze będzie komentował, że po co przyszłam jak gruba to leżeć i zdychać :P raz miałam taką sytuację i trauma została do dzisiaj :P

Masakra, to okropne jak się czasami traktuje osoby z dodatkowymi kg, strasznie mi przykro, że jakis pseudokonował Cię tak potraktował 😩
    Bo z lekarzem ewidentnie wiele wspólnego nie miał, straszne chamstwo.

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja właśnie zaczęłam porównywać ceny badań w różnych labach, tych które chce wykonać w 4dc i no jakbym nie liczyła to co najmniej 700 zł będę lżejsza w sobotę 😂
    Najkorzystniej wychodzi mi diagnostyka i mam najbliżej, ale nie robią Homocysteiny. Wiecie może dlaczego akurat tego badania niektóre laby nie robią? 🤔

Z tego co wiem to w moim mieście pobierają krew na homocysteinę tylko w tym labie, gdzie badają próbki, żeby tej krwi nie przewozić, bo to dość wrażliwe badanie. Może u Ciebie jest podobnie :)

notsobadd lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

O rany, masakra… kompletnie nie rozumiem takich komentarzy.
    Powiedzmy, że pracuje w branży medycznej i trzeba się przy mnie rozbierać 🤣, i nie wyobrażam sobie skomentować czyjś wygląd. Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia… Totalny brak kultury osobistej.

Pati2804, Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 marca 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ojeju... Co za brak kultury!!! Na medycynie chyba brakuje im wykładów o empatii i takcie. Bardzo Ci współczuję takiej sytuacji, wyobrażam sobie, jak to się odbija na psychice.

Mnie też zdarzało się mierzyć z komentarzami na temat mojej wagi i to od bliskiej rodziny 🙄 Teraz od jakiegoś czasu jest spokój, sama nie wiem, z czego to wynika.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie za bardzo mogę Was podczytywac ale daje znać, że można mi wpisać @. Jak nigdy zalała mnie nagle i z zaskoczenia.

Czyli rozpoczynam 2 cykl starań. Kupiłam też Fertisim za Waszymi radami, powinien dojść w piątek. Zobaczymy czy coś da.

Dziękuję za życzenia zdrowia dla córeczki. Raczej to jakaś wredna wirusowka. Może w piątek uda się wyjść.

Trzymam za Was kciuki cały czas.❤

kopytko, PaulaG lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ