Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    O, widzisz, a ja nie pomyślałam o tym białku, żeby jeszcze w ten sposób zbilansować posiłki. Pamiętam, że niedawno był tu temat na wątku, ale później wyleciało mi z głowy.

Hmm, czyli u Ciebie też ciekawie ☺️ No z tym śluzem to też ciekawe 🤔 Ciężko powiedzieć, czy te badania mają sens, bo jednak pytanie, czy trafisz w 7 dpo. Ja w tym cyklu też nie potrafię dokładnie określić kiedy była owu i też momentami jeszcze na nią czekam 🙈 Chociaż testy negatywne, ale jakby brakuje mi tych moich typowych objawów, także trochę jedziemy na tym samym wózku 🤪 Może to dobry znak!

U mnie jednak chyba owu dzisiaj, bo śluz szaleje. Albo mam owu drugi raz :P więc testowanie 21 dla mnie nie ma sensu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A jak łączycie picie alkoholu ze staraniami? U mnie to pierwszy cykl, więc w sumie od 1 marca ani kropli, ale jestem ciekawa :)

Hej witaj! Fajnie, że do nas dołączyłaś :)

my zdecydowanie ograniczyliśmy picie alkoholu, zdarzy się czasem, może raz na dwa tygodnie wypić piwo czy drinka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Spokojnie! Ja zdecydowałam się nie sikać (nie mam chyba tak mocnej psychy, żeby wypatrywać cienia), ale rano poszłam prosto na betę. Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj będą wyniki. Wiary za dużej w powodzenie tej misji nie mam, ale stresik jest

Trzymamy 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam usg, doktor był bardzo miły :) nawet sobie żartował i zagadywał :) założył się ze mną o kolejne usg za darmoszkę, że znajdzie mi jakieś żylaki, bo z moją budową nóg mam na 200% :D ale nie znalazł :P tak się śmiałam jak głupia, bo wyrzucał ręce do góry i mówił: no nieprawdopodobne, no nieprawdopodobne, jakbym sam nie zobaczył to bym nie uwierzył :D :D

Śmiałam się jeszcze, bo mówił, że ddimery w ciąży mogą być podniesione, ale nie zauważył ile mam lat, no to mówię, że rocznikowo 36, a on aaa to ma pani jeszcze tyle czasu! :D ucieszyło mnie to jak głupią :P

elektro96, notsobadd, MummyYummy, Malinowysorbet, Anonim1992, Paima, ellevv, nick nieaktualny, CoffeeDream, Speranza :), Pati2804, bonmer, Majuna, Sparky, Suzie, Gregorka, pp2018 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przeżyłam usg, doktor był bardzo miły :) nawet sobie żartował i zagadywał :) założył się ze mną o kolejne usg za darmoszkę, że znajdzie mi jakieś żylaki, bo z moją budową nóg mam na 200% :D ale nie znalazł :P tak się śmiałam jak głupia, bo wyrzucał ręce do góry i mówił: no nieprawdopodobne, no nieprawdopodobne, jakbym sam nie zobaczył to bym nie uwierzył :D :D

Śmiałam się jeszcze, bo mówił, że ddimery w ciąży mogą być podniesione, ale nie zauważył ile mam lat, no to mówię, że rocznikowo 36, a on aaa to ma pani jeszcze tyle czasu! :D ucieszyło mnie to jak głupią :P

Cieszę się, że wizyta udana ♥️ Rozumiem, że wszystko w porządku i nie musisz już szukać w tym kierunku? 🙂

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U mnie jednak chyba owu dzisiaj, bo śluz szaleje. Albo mam owu drugi raz :P więc testowanie 21 dla mnie nie ma sensu :(

Rozumiem, Kochana. Może to jednak druga owulacja 💪✊♥️ Nie obiecuję, że doczekam terminu, w którym będziesz testować, bo u mnie wtedy pewnie będzie już wszystko jasne 🤭

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, Dziewczyny, że strasznie biję się myślami, w którąś stronę dalej iść, jeśli chodzi o życie zawodowe. Kurczę, jeszcze pół roku temu czekałam z utęsknieniem na taką propozycję... Widzę, że w pracy chyba panuje taka sama zasada, jak przy staraniach o dziecko - jak nie szukasz, to sami Cię znajdą 😉

pp2018, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Dziewczyny… bo odebrałam wyniki betyi nie ogarniam
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc
    Co się dzieje? Bo ręce mi drżą , serce mi drży i chyba mózg przy okazji…..

elektro96, Fermina, nick nieaktualny, ellevv, notsobadd, Malinowysorbet, nick nieaktualny, grazka0022, Speranza :), CoffeeDream, Pati2804, bonmer, Majuna, nick nieaktualny, Sparky, Nomeolvides, MummyYummy, Kasia111, Suzie, PaulaG, nick nieaktualny, Gregorka, pp2018, Anonim1992, Vienna, Sosenka93, Liyss🧚🏻, Miś, Rachelka23 lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc
    No i pięknie ! ❤️❤️❤️

Gusta Blu, pp2018 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 marca 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc

Wiesz co się dzieje?

Optymista wygrał 😉

Gratulacje!! 😘

elektro96, Gusta Blu, MummyYummy, pp2018 lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

I co, następne USG za free? 😂
    Super, że taka udana wizyta ☺️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Cieszę się, że wizyta udana ♥️ Rozumiem, że wszystko w porządku i nie musisz już szukać w tym kierunku? 🙂

W tym kierunku nie, ale kazał powtórzyć ddimery za 2 miesiące i jak nie spadną to poszukiwanie przyczyny :) pocieszył mnie, że każdy inny scenariusz jest dużo gorszy jak zakrzepica, wiec lepiej, żeby ddimery spadły :P
    MummyYummy wrote:
    Rozumiem, Kochana. Może to jednak druga owulacja 💪✊♥️ Nie obiecuję, że doczekam terminu, w którym będziesz testować, bo u mnie wtedy pewnie będzie już wszystko jasne 🤭

Będę za Ciebie 21 trzymać kciuki najmocniej :* już nie mogę się doczekać :)
    MummyYummy wrote:
    Powiem Wam, Dziewczyny, że strasznie biję się myślami, w którąś stronę dalej iść, jeśli chodzi o życie zawodowe. Kurczę, jeszcze pół roku temu czekałam z utęsknieniem na taką propozycję... Widzę, że w pracy chyba panuje taka sama zasada, jak przy staraniach o dziecko - jak nie szukasz, to sami Cię znajdą 😉

A musisz podjąć tę decyzję w tym momencie, czy możesz się wstrzymać do testowania?

MummyYummy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc

woooow gratulacje! <3 mąż jednak miał rację :D

Gusta Blu, Speranza :), MummyYummy, pp2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    I co, następne USG za free? 😂
    Super, że taka udana wizyta ☺️

hahaha o dziwo tak! Na odwrocie wyniku mi napisał, że na kolejną wizytę przyjmuje mnie poza kolejką i za darmo :D tyle, że jest szansa, że nie skorzystam :P

A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Powtarzałaś testy? Wybierasz się na betę albo wizytę u lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 16:00

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc

Ale super!! Gratulacje! 😀😘

Gusta Blu lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    hahaha o dziwo tak! Na odwrocie wyniku mi napisał, że na kolejną wizytę przyjmuje mnie poza kolejką i za darmo :D tyle, że jest szansa, że nie skorzystam :P

A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Powtarzałaś testy? Wybierasz się na betę albo wizytę u lekarza?

Oby jak najwięcej takich pozytywnych lekarzy ☺️☺️

Dziękuję, czuję się bardzo dobrze.
    Bety już nie powtarzam. Druga kreska następnego dnia wyszła już naprawdę soczysta i porządna.
    Czekam na wizytę 25.03 ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 16:04

nick nieaktualny, Anonim1992 lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc
    Brawo, gratki 😊

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    61,4 mlU/ml
    13dpo i 25dc
    ♥️♥️♥️

• izzou97 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Pozwólcie, że do Was dołączę 🌷
    Niedawno z mężem rozpoczęliśmy starania, ja w tym roku kończę 27 lat, a on 29. Na razie nie mamy stwierdzonych większych obciążeń, oprócz tego, że mam niedoczynność tarczycy (na Euthyroxie, ostatnie TSH 1,14) i niską witaminę B12.
    Z regularnością moich cykli bywa różnie, na uregulowanie mam zalecony Ogestan do picia na 3 miesiące.
    Piszę do Was, bo już zgłupiałam i może jesteście w stanie mnie pokierować. Ostatnio spóźniał mi się okres, ale testy z moczu wychodziły negatywnie. Jednak obracam się w branży medycznej, więc koleżanki pobrały mi krew na betę. Zanim jednak wysłałam badanie do laboratorium, zakropiłam kilka kropel krwi na test i wyszedł pozytywny, dwie wyraźne kreski 🫣 gdzie jednocześnie powtórzyliśmy ten „eksperyment” z koleżanką i jej test wyszedł negatywnie
    Wysłałam więc do labu betę na pewniaka, ale wynik poniżej 5 mnie otrzeźwił. Okres przyszedł, znowu pobierałam krew do badań i znowu kilka kropel poszło na test, bardziej w celach naukowych, i znowu pozytyw, więc powtórzyłam betę i ujemna
    Wiem, że nie jestem w ciąży, ale czy spotkałyście się z sytuacją, gdy beta wychodzi ujemna a testy dodatnie? Może to jakieś zaburzenia hormonalne? Nie wiem, w którą stronę iść i czy w ogóle się tym przejmować
    Pozdrawiam Was wszystkie :)

PaulaG lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra.. kupiłam 😅

elektro96, Gusta Blu, nick nieaktualny, Pati2804, MummyYummy, Paima, Suzie, Leśneintro, pp2018, Anonim1992, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH, starania od 02.2024

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

age.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ