Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:O, widzisz, a ja nie pomyślałam o tym białku, żeby jeszcze w ten sposób zbilansować posiłki. Pamiętam, że niedawno był tu temat na wątku, ale później wyleciało mi z głowy.
Hmm, czyli u Ciebie też ciekawie ☺️ No z tym śluzem to też ciekawe 🤔 Ciężko powiedzieć, czy te badania mają sens, bo jednak pytanie, czy trafisz w 7 dpo. Ja w tym cyklu też nie potrafię dokładnie określić kiedy była owu i też momentami jeszcze na nią czekam 🙈 Chociaż testy negatywne, ale jakby brakuje mi tych moich typowych objawów, także trochę jedziemy na tym samym wózku 🤪 Może to dobry znak!
U mnie jednak chyba owu dzisiaj, bo śluz szaleje. Albo mam owu drugi razwięc testowanie 21 dla mnie nie ma sensu
-
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:A jak łączycie picie alkoholu ze staraniami? U mnie to pierwszy cykl, więc w sumie od 1 marca ani kropli, ale jestem ciekawa
Hej witaj! Fajnie, że do nas dołączyłaś
my zdecydowanie ograniczyliśmy picie alkoholu, zdarzy się czasem, może raz na dwa tygodnie wypić piwo czy drinka -
nick nieaktualnyGusta Blu wrote:Spokojnie! Ja zdecydowałam się nie sikać (nie mam chyba tak mocnej psychy, żeby wypatrywać cienia), ale rano poszłam prosto na betę. Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj będą wyniki. Wiary za dużej w powodzenie tej misji nie mam, ale stresik jest
Trzymamy 🤞 -
nick nieaktualnyPrzeżyłam usg, doktor był bardzo miły
nawet sobie żartował i zagadywał
założył się ze mną o kolejne usg za darmoszkę, że znajdzie mi jakieś żylaki, bo z moją budową nóg mam na 200%
ale nie znalazł
tak się śmiałam jak głupia, bo wyrzucał ręce do góry i mówił: no nieprawdopodobne, no nieprawdopodobne, jakbym sam nie zobaczył to bym nie uwierzył
Śmiałam się jeszcze, bo mówił, że ddimery w ciąży mogą być podniesione, ale nie zauważył ile mam lat, no to mówię, że rocznikowo 36, a on aaa to ma pani jeszcze tyle czasu!ucieszyło mnie to jak głupią
elektro96, notsobadd, MummyYummy, Malinowysorbet, Anonim1992, Paima, ellevv, KejtKa, CoffeeDream, Speranza :), Pati2804, bonmer, Majuna, Sparky, Suzie, Gregorka, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przeżyłam usg, doktor był bardzo miły
założył się ze mną o kolejne usg za darmoszkę, że znajdzie mi jakieś żylaki, bo z moją budową nóg mam na 200%
ale nie znalazł
tak się śmiałam jak głupia, bo wyrzucał ręce do góry i mówił: no nieprawdopodobne, no nieprawdopodobne, jakbym sam nie zobaczył to bym nie uwierzył
Śmiałam się jeszcze, bo mówił, że ddimery w ciąży mogą być podniesione, ale nie zauważył ile mam lat, no to mówię, że rocznikowo 36, a on aaa to ma pani jeszcze tyle czasu!ucieszyło mnie to jak głupią
Cieszę się, że wizyta udana ♥️ Rozumiem, że wszystko w porządku i nie musisz już szukać w tym kierunku? 🙂 -
Prezesoowa wrote:U mnie jednak chyba owu dzisiaj, bo śluz szaleje. Albo mam owu drugi raz
więc testowanie 21 dla mnie nie ma sensu
Rozumiem, Kochana. Może to jednak druga owulacja 💪✊♥️ Nie obiecuję, że doczekam terminu, w którym będziesz testować, bo u mnie wtedy pewnie będzie już wszystko jasne 🤭 -
Powiem Wam, Dziewczyny, że strasznie biję się myślami, w którąś stronę dalej iść, jeśli chodzi o życie zawodowe. Kurczę, jeszcze pół roku temu czekałam z utęsknieniem na taką propozycję... Widzę, że w pracy chyba panuje taka sama zasada, jak przy staraniach o dziecko - jak nie szukasz, to sami Cię znajdą 😉
pp2018, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Ej, Dziewczyny… bo odebrałam wyniki betyi nie ogarniam
61,4 mlU/ml
13dpo i 25dc
Co się dzieje? Bo ręce mi drżą , serce mi drży i chyba mózg przy okazji…..elektro96, Fermina, Prezesoowa, ellevv, notsobadd, Malinowysorbet, KejtKa, grazka0022, Speranza :), CoffeeDream, Pati2804, bonmer, Majuna, rolka355, Sparky, Nomeolvides, MummyYummy, Kasia111, Suzie, PaulaG, Anka32, Gregorka, pp2018, Anonim1992, Vienna, Sosenka93, Liyss🧚🏻, Miś, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Ej, Dziewczyny… bo odebrałam wyniki betyi nie ogarniam
61,4 mlU/ml
13dpo i 25dc
Co się dzieje? Bo ręce mi drżą , serce mi drży i chyba mózg przy okazji…..Gusta Blu, pp2018 lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
61,4 mlU/ml
13dpo i 25dc
Co się dzieje? Bo ręce mi drżą , serce mi drży i chyba mózg przy okazji…..
Wiesz co się dzieje?
Optymista wygrał 😉
Gratulacje!! 😘elektro96, Gusta Blu, MummyYummy, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przeżyłam usg, doktor był bardzo miły
ale nie znalazł
I co, następne USG za free? 😂
Super, że taka udana wizyta ☺️Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Cieszę się, że wizyta udana ♥️ Rozumiem, że wszystko w porządku i nie musisz już szukać w tym kierunku? 🙂
W tym kierunku nie, ale kazał powtórzyć ddimery za 2 miesiące i jak nie spadną to poszukiwanie przyczynypocieszył mnie, że każdy inny scenariusz jest dużo gorszy jak zakrzepica, wiec lepiej, żeby ddimery spadły
MummyYummy wrote:Rozumiem, Kochana. Może to jednak druga owulacja 💪✊♥️ Nie obiecuję, że doczekam terminu, w którym będziesz testować, bo u mnie wtedy pewnie będzie już wszystko jasne 🤭
Będę za Ciebie 21 trzymać kciuki najmocniej :* już nie mogę się doczekać
MummyYummy wrote:Powiem Wam, Dziewczyny, że strasznie biję się myślami, w którąś stronę dalej iść, jeśli chodzi o życie zawodowe. Kurczę, jeszcze pół roku temu czekałam z utęsknieniem na taką propozycję... Widzę, że w pracy chyba panuje taka sama zasada, jak przy staraniach o dziecko - jak nie szukasz, to sami Cię znajdą 😉
A musisz podjąć tę decyzję w tym momencie, czy możesz się wstrzymać do testowania?
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGusta Blu wrote:Ej, Dziewczyny… bo odebrałam wyniki betyi nie ogarniam
61,4 mlU/ml
13dpo i 25dc
woooow gratulacje!mąż jednak miał rację
Gusta Blu, Speranza :), MummyYummy, pp2018 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaima wrote:I co, następne USG za free? 😂
Super, że taka udana wizyta ☺️
hahaha o dziwo tak! Na odwrocie wyniku mi napisał, że na kolejną wizytę przyjmuje mnie poza kolejką i za darmotyle, że jest szansa, że nie skorzystam
A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Powtarzałaś testy? Wybierasz się na betę albo wizytę u lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 16:00
-
61,4 mlU/ml
13dpo i 25dc
Ale super!! Gratulacje! 😀😘Gusta Blu lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:hahaha o dziwo tak! Na odwrocie wyniku mi napisał, że na kolejną wizytę przyjmuje mnie poza kolejką i za darmo
tyle, że jest szansa, że nie skorzystam
A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Powtarzałaś testy? Wybierasz się na betę albo wizytę u lekarza?
Oby jak najwięcej takich pozytywnych lekarzy ☺️☺️
Dziękuję, czuję się bardzo dobrze.
Bety już nie powtarzam. Druga kreska następnego dnia wyszła już naprawdę soczysta i porządna.
Czekam na wizytę 25.03 ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 16:04
Prezesoowa, Anonim1992 lubią tę wiadomość
-
61,4 mlU/ml
13dpo i 25dc
Co się dzieje? Bo ręce mi drżą , serce mi drży i chyba mózg przy okazji…..Gusta Blu lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Pozwólcie, że do Was dołączę 🌷
Niedawno z mężem rozpoczęliśmy starania, ja w tym roku kończę 27 lat, a on 29. Na razie nie mamy stwierdzonych większych obciążeń, oprócz tego, że mam niedoczynność tarczycy (na Euthyroxie, ostatnie TSH 1,14) i niską witaminę B12.
Z regularnością moich cykli bywa różnie, na uregulowanie mam zalecony Ogestan do picia na 3 miesiące.
Piszę do Was, bo już zgłupiałam i może jesteście w stanie mnie pokierować. Ostatnio spóźniał mi się okres, ale testy z moczu wychodziły negatywnie. Jednak obracam się w branży medycznej, więc koleżanki pobrały mi krew na betę. Zanim jednak wysłałam badanie do laboratorium, zakropiłam kilka kropel krwi na test i wyszedł pozytywny, dwie wyraźne kreski 🫣 gdzie jednocześnie powtórzyliśmy ten „eksperyment” z koleżanką i jej test wyszedł negatywnie
Wysłałam więc do labu betę na pewniaka, ale wynik poniżej 5 mnie otrzeźwił. Okres przyszedł, znowu pobierałam krew do badań i znowu kilka kropel poszło na test, bardziej w celach naukowych, i znowu pozytyw, więc powtórzyłam betę i ujemna
Wiem, że nie jestem w ciąży, ale czy spotkałyście się z sytuacją, gdy beta wychodzi ujemna a testy dodatnie? Może to jakieś zaburzenia hormonalne? Nie wiem, w którą stronę iść i czy w ogóle się tym przejmować
Pozdrawiam Was wszystkiePaulaG lubi tę wiadomość
👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne ✅
📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
📆 12.08 - kolejna wizyta 🍀
-
Dobra.. kupiłam 😅
elektro96, Gusta Blu, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy, Paima, Suzie, Leśneintro, pp2018, Anonim1992, Liyss🧚🏻, KejtKa lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️19.07.2025 - dziewczynka
🔹️15.07.2025 - najprawdopodobniej dziewczynka
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙