Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KsiążkowaEmilka wrote:Nie będziesz miała czasu myśleć o testach, owulacjach i innych sprawach🤣🤣
I bardzo dobrze 😂👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Prezesoowa wrote:Ovu ostatnio takie cyrki wyprawia, że to wygląda jakby programiste zmienili
No właśnie, przez kilka miesięcy było normalnie, a teraz cuda na kiju 😂Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Za radą @Prezesoowa wrzuciłam sobie swoje 3 ostatnie dni w Fitatu i jestem w szoku 😬
Zawsze mi się wydawało, że jem wystarczająco albo wręcz za dużo. Okazuje się, że jem +/- 1400 kcal dziennie a to w moim przypadku o jakieś 500 za mało, tym bardziej że walczę raczej o każdy kg do przodu, nie chcę redukować wagi. Poza tym właśnie odkryłam, że jem sporo za mało węgli, jestem mega zdziwiona.
Także jak dla mnie to jest game changer w dalszym planowaniu posiłków, taka ciekawostka na wieczór.
I dziękuję naszej kochanej prowadzącej za cenną radę 🫶🏻
O tak, miałam to samo. Czasem dociągałam do 2k (jak zjadłam chipsy, brawo ja), a czasem nawet mniej. Teraz przy diecie z AP tego pilnuję, ale też nie zawsze dociągam…
notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Mój Tik Tok ostatnio też zwariował i same takie filmiki albo o równowadze hormonalnej 😂 I też mam zawsze wzrusz jak to oglądam 🥹 Ale ostatnio też sporo pomijam, bo zawsze trochę kłuje w serduszku 🥹
Pobudka dzisiaj u mnie średnia, wiadomość od mamy, że kuzynka jest w drugiej ciąży. Zatrzymałam się na etapie jak się przed świętami podobno rozstawali bo on taaaaaki zły. A teraz podobno „wpadka”…
Przytulam Cię mocno :* wiem jak to boli, bo my się staramy, dbamy, a innym spada jak z nieba..notsobadd lubi tę wiadomość
-
KejtKa wrote:O tak, miałam to samo. Czasem dociągałam do 2k (jak zjadłam chipsy, brawo ja), a czasem nawet mniej. Teraz przy diecie z AP tego pilnuję, ale też nie zawsze dociągam…
Właśnie wczoraj wykupiłam ebooka Akademii i będę testować. Jak Ci się sprawdza? Trzymasz się w 100%?
Ja w sobotę gdyby nie chipsy to bym 1100 nie dociągnęła 😂 i to mi zapaliło czerwoną lampkę👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyDzień dobry
U nas śnieg i mróz, a ja mam już letnie opony
Czekamy na osikańca @Kaja8906 no i miejmy nadzieję, że @KsiążkowaEmilka pocieszy nam oczy też jakimś osikańcem
Mam nadzieję, że ten tydzień będzie dla nas dobryMummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Właśnie wczoraj wykupiłam ebooka Akademii i będę testować. Jak Ci się sprawdza? Trzymasz się w 100%?
Ja w sobotę gdyby nie chipsy to bym 1100 nie dociągnęła 😂 i to mi zapaliło czerwoną lampkę
Policz sobie podstawowe zapotrzebowanie np. tutaj https://dietly.pl/kalkulatory-dietetyczne/kalkulator-ppm
Żeby hormony mogły działać prawidłowo to jest minimum, które musisz zjadać. Tu panuje podstawowa zasada - jeśli dostarczasz zbyt mało kalorii i składników odżywczych to organizm nie zainwestuje w ciążę, dlatego dieta (rozumiana jako styl odżywiania) jest tak ważnanotsobadd lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Policz sobie podstawowe zapotrzebowanie np. tutaj https://dietly.pl/kalkulatory-dietetyczne/kalkulator-ppm
Żeby hormony mogły działać prawidłowo to jest minimum, które musisz zjadać. Tu panuje podstawowa zasada - jeśli dostarczasz zbyt mało kalorii i składników odżywczych to organizm nie zainwestuje w ciążę, dlatego dieta (rozumiana jako styl odżywiania) jest tak ważna
Właśnie tu przeliczałamJak przemnożyłam to przez tryb życia i to, że chciałabym utrzymać/zwiększyć wagę to wyszło mi powyżej 1800. Nigdy nie myślałam, że będę musiała się pilnować żeby jeść więcej 😂
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Właśnie tu przeliczałam
Jak przemnożyłam to przez tryb życia i to, że chciałabym utrzymać/zwiększyć wagę to wyszło mi powyżej 1800. Nigdy nie myślałam, że będę musiała się pilnować żeby jeść więcej 😂
Mogę się z Tobą zamienić, ja popatrzę na eklerka i już mam +3cm w biodrachMummyYummy, Malinowysorbet, elektro96, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Mogę się z Tobą zamienić, ja popatrzę na eklerka i już mam +3cm w biodrach
Jeju, to jest serio niesprawiedliwe, że albo walczymy o kg w dół albo w górę… Moja koleżanka zawsze mówi, że powinna być możliwość przesuwania kg miedzy sobą, ona by oddała, ja bym przygarnęła i wszyscy szczęśliwi 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 08:42
Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Hej,
czekam w labie, robię dzisiaj pakiet tarczycowy. Ciekawe jak wyjdzie. Ostatnio TSH było blisko 2,5 przy letroxie 75 więc tak se ta.
Miłego dnia dziewczyny.Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
Estradiol 30pg/mL
FSH 4,45mlU/mL
LG 6,60mlU/mL
25.09. -badanie drożności
24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
Prezesoowa wrote:Mogę się z Tobą zamienić, ja popatrzę na eklerka i już mam +3cm w biodrach
Mam podobnie 😁 Przejdę po dziale ze słodyczami i już opona wychodzi ze spodni.MummyYummy, Prezesoowa, Malinowysorbet, elektro96, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
Estradiol 30pg/mL
FSH 4,45mlU/mL
LG 6,60mlU/mL
25.09. -badanie drożności
24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
Przybijam piątkę, u mnie to samo - wystarczy nabranie oddechu w alejce że sloduczami i tkanka tłuszczowa rośnie 🤭Prezesoowa, Malinowysorbet, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Jeju, to jest serio niesprawiedliwe, że albo walczymy o kg w dół albo w górę… Moja koleżanka zawsze mówi, że powinna być możliwość przesuwania kg miedzy sobą, ona by oddała, ja bym przygarnęła i wszyscy szczęśliwi 🤪
Ojeju, to byłby genialny patent ♥️Prezesoowa, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Hej, Dziewczyny!
Życzę wszystkim miłego dnia ♥️ Widziałam, że u wielu z Was zapowiada się intensywny tydzień, także życzę dużo siły 💪 U nas podobnie, choć przed nami jeszcze leniwy poniedziałek ♥️ Tylko ten projekt skutecznie spędza mi sen z powiek... Albo to już bezsenność ciążowa 🤣 Oby!
@Pati, wywołuję Cię do tablicy - jak się czujesz i od kiedy zauważyłaś, że stałaś się rannym ptaszkiem?😉
@Prezesoowa, cieszę się, że z bratem już lepiej 💪 Oj, moja mama pod kątem zdrowotnym też jest niereformowalna, także wyobrażam sobie, co czujesz 🙄 Ja już nie mam siły do przekonywania jej do badań profilaktycznych - "jak nic się nie dzieje, to po co?" 😡 A już nie wspomnę o takich, które powonna robić z uwagi na swoją historię chorób.
Trzymam kciuk za tatę, żeby się poprawiło ✊ A wiadomo, co się dzieje? Oczywiście jeśli nie chcesz, to nie mów, Kochana. Oby ten trudny czas szybko się skończył ♥️
Też myślałam o tym podrażnieniu i chyba rzeczywiście to to, bo już jest lepiej. A z tym objawami... Te piersi niby brzmią dobrze, bo zaczęły boleć w takim dziwnym momencie. Ale poza tym nic... A jak u Ciebie z objawami?
@magdalena, też kiedyś przerabiałam takie trudne chwile na widok dzieci w wózkach, także przytulam 🫂 U mnie wtedy największym problemem był fakt, że nie mogłam zacząć się starać, a jak już ruszyliśmy to jest lepiej. Może rzeczywiście ta wizyta u gina pozwoli Ci na nowo nabrać sił i uwierzyć, że czeka Cię poznanie smaki macierzyństwa 2.0 ✊♥️💪
@notsobadd, rzeczywiście średnia pobudka... Przytulam 🫂 U mnie na razie cisza, bo wszystkie osoby z naszego otoczenia, które mogłyby mieć aktualnie dzieci, to albo są w ciąży, albo właśnie urodziły 😅 Także chociaż pod tym kątem mam trochę oddechu w staraniach. Tylko tak się zastanawiam, czy to pisać, bo pewnie jak napiszę, to zaraz gruchną niespodziewane wieści 🤭Prezesoowa, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Hej, Dziewczyny!
Życzę wszystkim miłego dnia ♥️ Widziałam, że u wielu z Was zapowiada się intensywny tydzień, także życzę dużo siły 💪 U nas podobnie, choć przed nami jeszcze leniwy poniedziałek ♥️ Tylko ten projekt skutecznie spędza mi sen z powiek... Albo to już bezsenność ciążowa 🤣 Oby!
@Pati, wywołuję Cię do tablicy - jak się czujesz i od kiedy zauważyłaś, że stałaś się rannym ptaszkiem?😉
@Prezesoowa, cieszę się, że z bratem już lepiej 💪 Oj, moja mama pod kątem zdrowotnym też jest niereformowalna, także wyobrażam sobie, co czujesz 🙄 Ja już nie mam siły do przekonywania jej do badań profilaktycznych - "jak nic się nie dzieje, to po co?" 😡 A już nie wspomnę o takich, które powonna robić z uwagi na swoją historię chorób.
Trzymam kciuk za tatę, żeby się poprawiło ✊ A wiadomo, co się dzieje? Oczywiście jeśli nie chcesz, to nie mów, Kochana. Oby ten trudny czas szybko się skończył ♥️
Też myślałam o tym podrażnieniu i chyba rzeczywiście to to, bo już jest lepiej. A z tym objawami... Te piersi niby brzmią dobrze, bo zaczęły boleć w takim dziwnym momencie. Ale poza tym nic... A jak u Ciebie z objawami?
@magdalena, też kiedyś przerabiałam takie trudne chwile na widok dzieci w wózkach, także przytulam 🫂 U mnie wtedy największym problemem był fakt, że nie mogłam zacząć się starać, a jak już ruszyliśmy to jest lepiej. Może rzeczywiście ta wizyta u gina pozwoli Ci na nowo nabrać sił i uwierzyć, że czeka Cię poznanie smaki macierzyństwa 2.0 ✊♥️💪
@notsobadd, rzeczywiście średnia pobudka... Przytulam 🫂 U mnie na razie cisza, bo wszystkie osoby z naszego otoczenia, które mogłyby mieć aktualnie dzieci, to albo są w ciąży, albo właśnie urodziły 😅 Także chociaż pod tym kątem mam trochę oddechu w staraniach. Tylko tak się zastanawiam, czy to pisać, bo pewnie jak napiszę, to zaraz gruchną niespodziewane wieści 🤭
Z moim bratem to jest jeszcze taka historia, że miał robioną tomografię brzucha i podejrzewają guza na jelitach, ale on na gastro- ani kolonoskopie nie pójdzie. Wymiotuje i ma biegunki, ale nic mu sie nie dzieje, więc on nigdzie nie pójdzie i już.
A z tatą... mój tato ma bardzo ciężką postać niewydolności serca, w zasadzie teraz rolę większości jego serca pełni pompa zasilana zewnętrznie. I ostatnio było super, dawno go nie widziałam w tak dobrym stanie i nagle zaczął z dnia na dzień nabierać wody, i znowu jest kiepskoto jest taka podstępna choroba niestety...
Co do Twoich objawów - nic nie mówię tylko trzymam 🤞
A u mnie to mam taki dziwny ciężar w podbrzuszu z uczuciem takiego dziwnego łaskotania. No i kłucie jajników też inne niż zwykle, ale jedno i drugie zrzucam na mojego wspaniałego mięśniaka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 08:58
-
MummyYummy wrote:Przybijam piątkę, u mnie to samo - wystarczy nabranie oddechu w alejce że sloduczami i tkanka tłuszczowa rośnie 🤭
Ja kiedyś też wpisałam w fitatu tydzień jedzenia. Wyszło 1500 - 1600 kalorii a +10 na wadze było i tak i nigdzie się nie wybierało.😅 To jest dopiero peszek i jak czytam, że wystarczy trzymać deficyt to już chce mi się śmiać. Zwłaszcza, że ja nie jem słodyczy, fastfood jakiś wleci raz na kwartał. Dopiero IF to ruszyło ale bardzo powoli. -
nick nieaktualnyFermina wrote:Ja kiedyś też wpisałam w fitatu tydzień jedzenia. Wyszło 1500 - 1600 kalorii a +10 na wadze było i tak i nigdzie się nie wybierało.😅 To jest dopiero peszek i jak czytam, że wystarczy trzymać deficyt to już chce mi się śmiać. Zwłaszcza, że ja nie jem słodyczy, fastfood jakiś wleci raz na kwartał. Dopiero IF to ruszyło ale bardzo powoli.
A dbasz o odpowiednią ilość białka w posiłkach? u mnie dopiero to ruszyło, nie mam smaków, nie chodzę głodna. Wręcz przez pierwsze 3 tygodnie po zwiększeniu ilości białka to nie miałam ochoty na nic