X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    W ogóle zapomniałam że idą świeta dziewczyny.. byłoby cudnie dostac taki prezent 🪄🤞🏻Tego Nam życzę! <3
    Ja również trzymam kciuki za nas wszystkie ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 18:49

Smerfetkaa, Majlen lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Po części się zgadzam , ale mi ta wiedza pomogła a i tak cieszyłam się ze zbliżenia bo mąż nie miał pojęcia ze wtedy akurat wypada owulacja 🤭 😊 odpisalam na priv 😘

I to też jest dobry pomysł, że chłop nie wie kiedy i też nie ma presji! :) Chociaż mój to wie kiedy bo wtedy zachowuje się ja niby inaczej. Nie wiem o co mu chodzi 🤣 już Ci odp, weź przyjdź do mnie na kawę to pogadamy 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 18:58

Pati2804 lubi tę wiadomość

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Będzie wspólne testowanko zatem 😎
    @CoffeeDream - widzę, że jesteś wolnym strzelcem w tym miesiącu, może jednak skusisz się na testowanie z nami? 😁😁

Kurcze 🙈 miałam się nie nakręcać w tym cyklu... 😄

Chochlik12, Beza27, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba muszę się trochę wygadać…
    Ciężko mi dzisiaj strasznie, bo to jest ten dzień kiedy moje pierwsze poronione dziecko miało się rodzić… jakoś o tym nie myślę, jednak poronienie dawno temu ale jednak ciężko mi :(

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Uprzejmie proszę o czarowanie dla mnie 😝 To byłby największy cud świąteczny, po półtora roku 😁 🐣 🐥 🥚

A że cuda się zdarzają to zobaczysz ze króliczek przyniesie Tobie i Nam wszystkim to czego najbardziej pragniemy, bo my grzeczne kobietki jesteśmy 🪄🧙🏻‍♀️💪🏻 🐥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 19:06

Prezesoowa, elektro96, Chochlik12, Majuna, Pati2804, Speranza :), Majlen lubią tę wiadomość

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Ciężko mi dzisiaj strasznie, bo to jest ten dzień kiedy moje pierwsze poronione dziecko miało się rodzić… jakoś o tym nie myślę, jednak poronienie dawno temu ale jednak ciężko mi :(

Bardzo mi przykro 🫂 Nie potrafię sobie wyobrazić jaki to musiał byc ból w tamtym momencie... i wiadomo, że zawsze będzie w Twoich myślach to dzieciątko, ale głowa do góry, myślę, że Aniołek czuwa nad Tobą i jeszcze na pewno będzie Ci dane tulić kolejną dzidzię 🩷 A pewne wydarzenia nie dzieją się bez przyczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 19:08

NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Kurcze 🙈 miałam się nie nakręcać w tym cyklu... 😄

Oki, na spokojnie ♥️ ja to tak tylko niezamierzenie podpuszczam… 😂

CoffeeDream lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam Cię z całych sił. Nie jestem nawet w stanie wyobrazić sobie co czujesz…

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 marca 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Oki, na spokojnie ♥️ ja to tak tylko niezamierzenie podpuszczam… 😂

Najwcześniej będę testować 30tego 😜
    @Prezesoowa można mnie wpisać. Ale jeszcze przemyśle 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 19:17

elektro96, Prezesoowa, Chochlik12, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @CoffeeDream @electro dzięki. Mam nadzieję, że przed niechlubną rocznica drugiego poronienia (w lipcu) będę już w tej upragnionej ciąży… bo jednak ciężko tak sobie zdać sprawę ile my się już staramy…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 19:22

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam brata, który umarł w dzieciństwie, przed moim urodzeniem. Nigdy go nie poznałam a całe życie śni mi się, że mnie ratuje z największych problemów i naprawdę wierzę, że tak jest. Jestem pewna, że ten maluszek, który się nie urodził będzie tak samo czuwał nad tymi, które będziesz trzymać w swoich ramionach.

Rachelka23, NiedoszlaWielodzietna, elektro96, Prezesoowa, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, MummyYummy, CoffeeDream, Majuna, Pati2804, Speranza :), Leśneintro, Miś, Vienna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @CoffeeDream @electro dzięki. Mam nadzieję, że przed niechlubną rocznica drugiego poronienia (w lipcu) będę już w tej upragnionej ciąży… bo jednak ciężko tak sobie zdać sprawę ile my się już staramy…

Rozumiem Twój ból.. Przytulam Cię bardzo mocno :* życzę Ci tego z całego serca :*

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Czemu nie zamowicie z lidla online?

Na lidlu 2500 a do soboty był za 1800, 700 zł taniej ehh, ale zamówiłam na allegro za 1950 więc nie tak źle.

CoffeeDream, PaulaG lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Wg wiecie jak mi przykro... święta wielkanocne sa takie jakby nudniejsze niz BN ale jednak... i co? Wypadają w niedziele.... a w niedziele ja chodze do pracy na 7-10 a max idzie na 10.30..
    Bo tutaj restauracje otwarte i nie obchodzi sie tak tego święta.....ja chyba nawet nie kupuje dzieciom prezentów bo nie ma sensu...

O rany… współczuję mocno 🥺 mam nadzieję, że sobie to jakoś odbijecie. Sama teoretycznie nie czuję się jakoś przywiązana do Wielkanocy, ale jakoś tak mi sie zrobiło pusto, bo Mąż jedzie spędzać święta z rodzicami, którzy nie mieszkają u nas w mieście - jakieś 100 km (zawsze zjeżdżali tu), a ja znowu umówiłam się z tatą, z którym widzę się raz na kilka tygodni/miesięcy, bo mieszka 300 km stąd. I jakoś tak no… pierwsze święta osobno 🥺 no ale przynajmniej, rozwiązał się problem tego kto będzie podawał kotu leki na tarczycę 🙄 choć tu ze wsparciem mojej mamy, bo ja tego do ręki brać nie mogę 😬

PaulaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie @Zbuntowana - przypominam się o przepisy na tarty <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tulę mocno 🫂

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu gorący, płodny okres. Ale będzie testowane 😁 trzymam kciuki, czuję, że na święta posypią się kreski ✊🏻

Prezesoowa, Malinowysorbet, CoffeeDream, Majlen, elektro96, notsobadd, Majuna, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Na lidlu 2500 a do soboty był za 1800, 700 zł taniej ehh, ale zamówiłam na allegro za 1950 więc nie tak źle.

A smarta czy Connecta? Ja mam smarta (w sumie już nie pamiętam czemu stwierdziłam, że chcę tą wersję 😅) i uwielbiam go 😅

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    A smarta czy Connecta? Ja mam smarta (w sumie już nie pamiętam czemu stwierdziłam, że chcę tą wersję 😅) i uwielbiam go 😅
    Przyłączam się. Ja też mam smarta od roku. Długo się czaiłam, czy kupić, czy na pewno mi się spodoba. Ale teraz nie żałuję. Jeden z lepszych zakupów w moim życiu 😍

KejtKa, grazka0022 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 marca 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam takie wahania nastroju, że sama siebie mam dość. Znaczy wahania to źle powiedziane. Bo przechodzę od fazy „a j@bać to”, przez totalna obojętność do zjazdu zjazdów… na szczęście najpewniej cały tydzień na HO, choć czekamy czy góra z uwagi na środowy strajk wyrazi zgodę na zostanie w domu więc mogłabym sobie smęcić w samotności…

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ