Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
KejtKa wrote:A smarta czy Connecta? Ja mam smarta (w sumie już nie pamiętam czemu stwierdziłam, że chcę tą wersję 😅) i uwielbiam go 😅
Właśnie też bardzo chciałam smarta i tak zamówiliśmy. Smart ma opcję smoothie i ogólnie więcej opcji. A mi na smoothie zależało najbardziej, bo przecież kielichowy też mi się w marcu spieprzył 😅Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
U mnie dzisiaj plamienie… najpierw nitki krwi w śluzie przy badaniu szyjki, teraz już brązowe plamienie na papierze
Mocno liczę że to implantacją (jestem jakieś 7dpo) ale nie wiem co o tym myslec 🥺Chochlik12, Fermina, Speranza :), Pati2804, elektro96, Chmurka21, Leśneintro, PaulaG, MummyYummy, Malinowysorbet, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam dziewczyny, za wytłumaczenie mi jak to jest z tym PIKiem i owulacją ❤️
Teraz już wiem, że pozytywny test LH to dopiero PIK,a nie owulacja, że ona nastąpi między 24h a 48h , że po uwolnieniu komórki jajowej ma ona 24h na zapłodnienie
A teraz nasuwa mi się pytanie jak to jest z temperaturą?
Przed owulacją jest spadek ? A później wzrost ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 20:32
Rachelka23 lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Dziewczyny chyba muszę się trochę wygadać…
Ciężko mi dzisiaj strasznie, bo to jest ten dzień kiedy moje pierwsze poronione dziecko miało się rodzić… jakoś o tym nie myślę, jednak poronienie dawno temu ale jednak ciężko mi -
Fermina wrote:Mam brata, który umarł w dzieciństwie, przed moim urodzeniem. Nigdy go nie poznałam a całe życie śni mi się, że mnie ratuje z największych problemów i naprawdę wierzę, że tak jest. Jestem pewna, że ten maluszek, który się nie urodził będzie tak samo czuwał nad tymi, które będziesz trzymać w swoich ramionach.
Ja mam tam na górze swoją córeczkę, nigdy nie myślałam że tak będzie, ale wiem że czuwa nad nami , nigdy o niej nie zapomnę 🍀aż się popłakałam z tych emocji 🥺Fermina, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ale tu gorący, płodny okres. Ale będzie testowane 😁 trzymam kciuki, czuję, że na święta posypią się kreski ✊🏻
Liyss🧚🏻, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet, CoffeeDream, Smerfetkaa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Jejku ale to wzruszające co napisałaś.. 🥺🥺 masz swojego anioła stróża.. ❤🍀
Ja mam tam na górze swoją córeczkę, nigdy nie myślałam że tak będzie, ale wiem że czuwa nad nami , nigdy o niej nie zapomnę 🍀aż się popłakałam z tych emocji 🥺
Mi on się naprawdę śnił odkąd byłam małą, kilkuletnią dziewczynką, nawet mogę powiedzieć, że mam z nim relację, chociaż to przecież niemożliwe ale dzięki tym snom zawsze miałam wrażenie, że jest blisko. Twoja córeczka na pewno też. :*Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:U mnie dzisiaj plamienie… najpierw nitki krwi w śluzie przy badaniu szyjki, teraz już brązowe plamienie na papierze
Mocno liczę że to implantacją (jestem jakieś 7dpo) ale nie wiem co o tym myslec 🥺Rachelka23 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:@Suzie @Zbuntowana - przypominam się o przepisy na tarty
Dzięki, bo zapomniałam! Zaraz będziePrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Majlen wrote:Dziękuję Wam dziewczyny, za wytłumaczenie mi jak to jest z tym PIKiem i owulacją ❤️
Teraz już wiem, że pozytywny test LH to dopiero PIK,a nie owulacja, że ona nastąpi między 24h a 48h , że po uwolnieniu komórki jajowej ma ona 24h na zapłodnienie
A teraz nasuwa mi się pytanie jak to jest z temperaturą?
Przed owulacją jest spadek ? A później wzrost ? -
Fermina wrote:Mi on się naprawdę śnił odkąd byłam małą, kilkuletnią dziewczynką, nawet mogę powiedzieć, że mam z nim relację, chociaż to przecież niemożliwe ale dzięki tym snom zawsze miałam wrażenie, że jest blisko. Twoja córeczka na pewno też. :*
Fermina lubi tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Dziewczyny chyba muszę się trochę wygadać…
Ciężko mi dzisiaj strasznie, bo to jest ten dzień kiedy moje pierwsze poronione dziecko miało się rodzić… jakoś o tym nie myślę, jednak poronienie dawno temu ale jednak ciężko mi
Przytulam... Nawet sobie nie umiem tego wyobrazić... Dziękuję, że się tym podzieliłas z nami, bo to też na pewno nie łatwe"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Nomeolvides wrote:U mnie dzisiaj plamienie… najpierw nitki krwi w śluzie przy badaniu szyjki, teraz już brązowe plamienie na papierze
Mocno liczę że to implantacją (jestem jakieś 7dpo) ale nie wiem co o tym myslec 🥺Speranza :), Nomeolvides lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Prezesoowa można mnie wpisać. Ale jeszcze przemyśle 😅
Coffe, ja też najwcześniej 30 marca... Chociaż po ostatnim cyklu miałam dać sobie spokój z tym testowym stresem. No nie wiem, kusząca perspektywa...Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
grazka0022 wrote:Właśnie też bardzo chciałam smarta i tak zamówiliśmy. Smart ma opcję smoothie i ogólnie więcej opcji. A mi na smoothie zależało najbardziej, bo przecież kielichowy też mi się w marcu spieprzył 😅
Ja też go mam i używamy go codziennie 😍
I my też przepłaciliśmykupiliśmy go normalnie za 2500 😭 bo nie wiedzieliśmy, że wskakują promki co jakiś czas… ale to już z rok temu… 😅😅
18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
• 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻⚕️
• 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
• 25.08 – klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Pati2804 wrote:U mnie spadku wyraźnego nie było, u mnie była taka sama temperatura a później po prostu wzrost temperatury po owulacji 🙂
Wczoraj mierzyłam o 8.30 rano, a dziś o 7.30♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Ja się teraz przejmuję, że zanim dostane wyniki tych przeciwciał na rumień to owulacja pójdzie w siną dal. Chyba będę do nich dzwonić codziennie i męczyć, żeby robili szybciej. Rozmawiałam z mężem i on kategorycznie nie zgadza się ryzykować w takiej sytuacji także albo wyjdzie, że mam przeciwciała z przeszłości albo nie wiem kiedy te starania wznowimy. 😕
-
Chochlik12 wrote:Ja też go mam i używamy go codziennie 😍
I my też przepłaciliśmykupiliśmy go normalnie za 2500 😭 bo nie wiedzieliśmy, że wskakują promki co jakiś czas… ale to już z rok temu… 😅😅
Od jakiegoś roku się zastanawiam czy warto go kupić. 🙃 -
Mocno liczę że to implantacją (jestem jakieś 7dpo) ale nie wiem co o tym myslec 🥺
Brzmi obiecująco! 🤩 -
Fermina wrote:Mi on się naprawdę śnił odkąd byłam małą, kilkuletnią dziewczynką, nawet mogę powiedzieć, że mam z nim relację, chociaż to przecież niemożliwe ale dzięki tym snom zawsze miałam wrażenie, że jest blisko. Twoja córeczka na pewno też. :*
Fermina lubi tę wiadomość