Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina wrote:Od jakiegoś roku się zastanawiam czy warto go kupić. 🙃
O tak! Totalnie!
Śmiejemy się z mężem, że możemy być już przedstawicielami lidlomixa, bo 3 znajome pary kupiły po naszych poleceniach 😂😂😂 jak masz jakieś pytania, to pytaj. Mi w nim podoba się najbardziej:
- baza przepisów (całe życie jedliśmy dosyć biednie, kilka dań na krzyż, lidluś pozwolił nam zróżnicować dietę i gotować serio smacznie i zdrowo 😍)
- szybkość gotowania potraw i brak stania w garach. Czasami nastawiam jakieś dania - np. zupy, powrzucam składniki i nie muszę nad tym stać, samo się miesza i robi 😂
- mój mąż za bardzo nigdy nie gotował, umiał jakieś podstawowe dania, ale niezbyt lubił to robić i naturalnie ja zaczęłam gotować (ja bardzo lubię), gdy zamówiliśmy lidlomixa sam zaczął gotować, bo to elektronika i było to dla niego zachęcające 😂😂😂CoffeeDream, Fermina, elektro96 lubią tę wiadomość
18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat
⚠️ PCOS
⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
🔹MUCH ✅
🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
❓podejrzenie endometriozy
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Majlen wrote:Wiem właśnie, że należy codziennie, ale problem jest teraz w tym ,że ja pracuje w systemie 3zmianowym i jeden tydzień mierzę o 4 rano, później po nocnej zmianie o 13 i na popołudniówkach o 8 rano. Czy ma sens to moje mierzenie?
Ojej to totalny mix 😁 możesz mierzyć, zobaczyć mimo wszystko jaka jest tendencja, temperatura to tylko jeden ze sposobów monitoringu, możesz też obserwować sluz, też wiem ze paski ovu robisz wiec spoko 😁 -
Majlen wrote:Nie próbowałam, bo czytałam, że spożywanie po owulacji wplywa negatywnie na macice , sama nie wiem . A ty jak go stosujesz? Od 1dc ?
Ja również stosuje wiesiołek, ale np wczoraj przestałam zażywać, gdzie dziś mi wyszedł PIK. Ale powinno się stosować z tego co wiem do owulacji. -
Chochlik12 wrote:O tak! Totalnie!
Śmiejemy się z mężem, że możemy być już przedstawicielami lidlomixa, bo 3 znajome pary kupiły po naszych poleceniach 😂😂😂 jak masz jakieś pytania, to pytaj. Mi w nim podoba się najbardziej:
- baza przepisów (całe życie jedliśmy dosyć biednie, kilka dań na krzyż, lidluś pozwolił nam zróżnicować dietę i gotować serio smacznie i zdrowo 😍)
- szybkość gotowania potraw i brak stania w garach. Czasami nastawiam jakieś dania - np. zupy, powrzucam składniki i nie muszę nad tym stać, samo się miesza i robi 😂
- mój mąż za bardzo nigdy nie gotował, umiał jakieś podstawowe dania, ale niezbyt lubił to robić i naturalnie ja zaczęłam gotować (ja bardzo lubię), gdy zamówiliśmy lidlomixa sam zaczął gotować, bo to elektronika i było to dla niego zachęcające 😂😂😂
Fajnie to opisałaś 😁 brzmi przekonująco. Powinnaś zostać przedstawicielką 😅 -
CoffeeDream wrote:Fajnie to opisałaś 😁 brzmi przekonująco. Powinnaś zostać przedstawicielką 😅
CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość
18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat
⚠️ PCOS
⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
🔹MUCH ✅
🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
❓podejrzenie endometriozy
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Smerfetkaa wrote:Nie uda się poserduszkkwac 2 lub 3 lub 5 dni przed ovu? Nawet 5 dni to już są jakieś szanse👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Smerfetkaa wrote:Ojej to totalny mix 😁 możesz mierzyć, zobaczyć mimo wszystko jaka jest tendencja, temperatura to tylko jeden ze sposobów monitoringu, możesz też obserwować sluz, też wiem ze paski ovu robisz wiec spoko 😁♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
CoffeeDream wrote:Ja również stosuje wiesiołek, ale np wczoraj przestałam zażywać, gdzie dziś mi wyszedł PIK. Ale powinno się stosować z tego co wiem do owulacji.♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Nono właśnie do owulacji, bo potem skurcze macicy chyba powoduje ,a widzisz też polepszona jakość śluzu? Że jest on faktycznie jak bialko jajka ?
Biorę dopiero drugi cykl i w pierwszym cyklu faktycznie może i było go więcej, ale w tym cyklu jest jakaś komedia, bo sluz to mam bardziej wodnisty, ale fakt, że jest go sporo. Plus leczyłam się globulkami, więc to mogło mieć wpływ. -
CoffeeDream wrote:Biorę dopiero drugi cykl i w pierwszym cyklu faktycznie może i było go więcej, ale w tym cyklu jest jakaś komedia, bo sluz to mam bardziej wodnisty, ale fakt, że jest go sporo. Plus leczyłam się globulkami, więc to mogło mieć wpływ.
I to od 1dc się pije?♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Nie próbowałam, bo czytałam, że spożywanie po owulacji wplywa negatywnie na macice , sama nie wiem . A ty jak go stosujesz? Od 1dc ?34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Na pewno będzie w stanie, nie raz byłam na zwykłej kontroli i gin mowil, że owulka była/ będzie.CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Mam jutro USG transwaginalne. Myślicie, że jutro gin przy okazji będzie w stanie powiedzieć czy owulka już była? (Dzisiaj pik) Czy trzeba umawiać się na monitoring?
CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
- mój mąż za bardzo nigdy nie gotował, umiał jakieś podstawowe dania, ale niezbyt lubił to robić i naturalnie ja zaczęłam gotować (ja bardzo lubię), gdy zamówiliśmy lidlomixa sam zaczął gotować, bo to elektronika i było to dla niego zachęcające 😂😂😂
Muszę to przeczytać mężowi bo on ciągle marudzi, że może lepiej Thermo a ja mówię, że bez sensu tyle kasy, skoro jest LidlomixCoffeeDream, Chochlik12, elektro96, Rachelka23, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Mam jutro USG transwaginalne. Myślicie, że jutro gin przy okazji będzie w stanie powiedzieć czy owulka już była? (Dzisiaj pik) Czy trzeba umawiać się na monitoring?
Tak, to widać na USG, że owulacja była. Ale jeśli dzisiaj miałaś pik, to może być po owulacji, ale może dopiero nastąpic i wtedy zobaczysz jeszcze pęcherzyk"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Zamówiłam dietę dla zapracowanych. Od jutra zaczyn przygodę przy garach:) Nie mogę się doczekać
CoffeeDream, elektro96, KejtKa, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"