X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Od jakiegoś roku się zastanawiam czy warto go kupić. 🙃

O tak! Totalnie!
    Śmiejemy się z mężem, że możemy być już przedstawicielami lidlomixa, bo 3 znajome pary kupiły po naszych poleceniach 😂😂😂 jak masz jakieś pytania, to pytaj. Mi w nim podoba się najbardziej:
    - baza przepisów (całe życie jedliśmy dosyć biednie, kilka dań na krzyż, lidluś pozwolił nam zróżnicować dietę i gotować serio smacznie i zdrowo 😍)
    - szybkość gotowania potraw i brak stania w garach. Czasami nastawiam jakieś dania - np. zupy, powrzucam składniki i nie muszę nad tym stać, samo się miesza i robi 😂
    - mój mąż za bardzo nigdy nie gotował, umiał jakieś podstawowe dania, ale niezbyt lubił to robić i naturalnie ja zaczęłam gotować (ja bardzo lubię), gdy zamówiliśmy lidlomixa sam zaczął gotować, bo to elektronika i było to dla niego zachęcające 😂😂😂

CoffeeDream, Fermina, elektro96 lubią tę wiadomość

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    ⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
    🔹MUCH ✅
    🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
    ❓podejrzenie endometriozy

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Wiem właśnie, że należy codziennie, ale problem jest teraz w tym ,że ja pracuje w systemie 3zmianowym i jeden tydzień mierzę o 4 rano, później po nocnej zmianie o 13 i na popołudniówkach o 8 rano. Czy ma sens to moje mierzenie?

Ojej to totalny mix 😁 możesz mierzyć, zobaczyć mimo wszystko jaka jest tendencja, temperatura to tylko jeden ze sposobów monitoringu, możesz też obserwować sluz, też wiem ze paski ovu robisz wiec spoko 😁

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Nie próbowałam, bo czytałam, że spożywanie po owulacji wplywa negatywnie na macice , sama nie wiem . A ty jak go stosujesz? Od 1dc ?

Ja również stosuje wiesiołek, ale np wczoraj przestałam zażywać, gdzie dziś mi wyszedł PIK. Ale powinno się stosować z tego co wiem do owulacji.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    O tak! Totalnie!
    Śmiejemy się z mężem, że możemy być już przedstawicielami lidlomixa, bo 3 znajome pary kupiły po naszych poleceniach 😂😂😂 jak masz jakieś pytania, to pytaj. Mi w nim podoba się najbardziej:
    - baza przepisów (całe życie jedliśmy dosyć biednie, kilka dań na krzyż, lidluś pozwolił nam zróżnicować dietę i gotować serio smacznie i zdrowo 😍)
    - szybkość gotowania potraw i brak stania w garach. Czasami nastawiam jakieś dania - np. zupy, powrzucam składniki i nie muszę nad tym stać, samo się miesza i robi 😂
    - mój mąż za bardzo nigdy nie gotował, umiał jakieś podstawowe dania, ale niezbyt lubił to robić i naturalnie ja zaczęłam gotować (ja bardzo lubię), gdy zamówiliśmy lidlomixa sam zaczął gotować, bo to elektronika i było to dla niego zachęcające 😂😂😂

Fajnie to opisałaś 😁 brzmi przekonująco. Powinnaś zostać przedstawicielką 😅

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Fajnie to opisałaś 😁 brzmi przekonująco. Powinnaś zostać przedstawicielką 😅
    Jeszcze tylko, żeby za to płacili jak w przypadku termomixa 😂😂 miałabym na koncie już milijon, hahaha

CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    ⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
    🔹MUCH ✅
    🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
    ❓podejrzenie endometriozy

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Zamieszana93 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Nie uda się poserduszkkwac 2 lub 3 lub 5 dni przed ovu? Nawet 5 dni to już są jakieś szanse :)
    Kilka dni przed damy radę, zawsze to daje jakieś szanse... Ale raczej nie ma co się nastawiać w takiej sytuacji 🫤

👩‍💼 30 lat
    💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)

👨‍💼30 lat
    💊Fertistim💊NAC

01.2022 - (5tc) cb 🤍
    02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
    11.2022 - 🩵👶

01.2024 początek starań o 2 👶
    01.2024 - (4/5tc) cb 🤍
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ojej to totalny mix 😁 możesz mierzyć, zobaczyć mimo wszystko jaka jest tendencja, temperatura to tylko jeden ze sposobów monitoringu, możesz też obserwować sluz, też wiem ze paski ovu robisz wiec spoko 😁
    Noo totalnie mam to pomixowane 😆 orientacyjnie tylko mierze, czy w danym tygodniu mi wypadnie owulacja, jak przy wczorajszym teście np

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja również stosuje wiesiołek, ale np wczoraj przestałam zażywać, gdzie dziś mi wyszedł PIK. Ale powinno się stosować z tego co wiem do owulacji.
    Nono właśnie do owulacji, bo potem skurcze macicy chyba powoduje ,a widzisz też polepszona jakość śluzu? Że jest on faktycznie jak bialko jajka ?

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamieszana93 wrote:
    Kilka dni przed damy radę, zawsze to daje jakieś szanse... Ale raczej nie ma co się nastawiać w takiej sytuacji 🫤

Oj, życie potrafi zaskoczyć 😉 Już na forum były takie przypadki.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Nono właśnie do owulacji, bo potem skurcze macicy chyba powoduje ,a widzisz też polepszona jakość śluzu? Że jest on faktycznie jak bialko jajka ?

Biorę dopiero drugi cykl i w pierwszym cyklu faktycznie może i było go więcej, ale w tym cyklu jest jakaś komedia, bo sluz to mam bardziej wodnisty, ale fakt, że jest go sporo. Plus leczyłam się globulkami, więc to mogło mieć wpływ.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Biorę dopiero drugi cykl i w pierwszym cyklu faktycznie może i było go więcej, ale w tym cyklu jest jakaś komedia, bo sluz to mam bardziej wodnisty, ale fakt, że jest go sporo. Plus leczyłam się globulkami, więc to mogło mieć wpływ.
    To może spróbuje też 🤔
    I to od 1dc się pije?

♀️29 ♂️34

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Nie próbowałam, bo czytałam, że spożywanie po owulacji wplywa negatywnie na macice , sama nie wiem . A ty jak go stosujesz? Od 1dc ?
    Biorę od 1dc do owulacji 😊 dzisiaj czuję mocno jajnik i mam dużo śluzu, więc dzisiaj biorę ostatni raz w tym cyklu 😁

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 marca 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    To może spróbuje też 🤔
    I to od 1dc się pije?

Ja kupiłam akurat w kapsułkach Oeparol i biorę dwie kapsułki rano i dwie wieczorem :)
    Tak, biorę od 1cs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 22:16

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jutro USG transwaginalne. Myślicie, że jutro gin przy okazji będzie w stanie powiedzieć czy owulka już była? (Dzisiaj pik) Czy trzeba umawiać się na monitoring?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 22:22

• Fermina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Mam jutro USG transwaginalne. Myślicie, że jutro gin przy okazji będzie w stanie powiedzieć czy owulka już była? (Dzisiaj pik) Czy trzeba umawiać się na monitoring?

Na pewno będzie w stanie, nie raz byłam na zwykłej kontroli i gin mowil, że owulka była/ będzie.

CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jeżeli pęcherzyk zdąży pęknąć to powinien to widzieć na obrazie 😊

CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 marca 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    O tak! Totalnie!

Muszę to przeczytać mężowi bo on ciągle marudzi, że może lepiej Thermo a ja mówię, że bez sensu tyle kasy, skoro jest Lidlomix :D

CoffeeDream, Chochlik12, elektro96, Rachelka23, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Tak, to widać na USG, że owulacja była. Ale jeśli dzisiaj miałaś pik, to może być po owulacji, ale może dopiero nastąpic i wtedy zobaczysz jeszcze pęcherzyk

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dietę dla zapracowanych. Od jutra zaczyn przygodę przy garach:) Nie mogę się doczekać:)

CoffeeDream, elektro96, KejtKa, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Zamówiłam dietę dla zapracowanych. Od jutra zaczyn przygodę przy garach:) Nie mogę się doczekać:)
    Powodzenia ✊ ja do końca miesiąca na pudełkach i nawet mi się podoba.

Speranza :) lubi tę wiadomość

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ