X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Trzymam mocno wszystkie kciuki ✊🏻
    Plamienie było brązowe?
    Podobno niektóre plamienia na początku ciąży są normalne, wierzę, że to jedno z Twoich 😘 dawaj nam znać jak będziesz mogła, czekamy tu na Ciebie 😘
    Czerwono różowe, bardziej różowe

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonmer wrote:
    Pati trzymaj się! Może to ciałko krwotoczne z drugiego jajnika? Będzie dobrze!
    Też miałam taka rozkmine, bo czułam znowu wczoraj ta lewa stronę i tak obstawiam że może ciałko krwotoczne a może po zastrzykach bo rozrzedzaja krew

Speranza :), bonmer lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2024, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    U mnie wystąpiły plamienia także trzymajcie kciuki , czekam na info od ginekologa co robić czy jechać na sor czy do niego na usg . Progesteron jest ładny bo wczoraj badałam i mam 27,58 także to nie od tego , może to od clexane w brzuch ?..
    Na razie plamienie ustąpiło, brzuch mnie w ogóle nie bolał, ale i tak muszę to sprawdzić żeby mieć pewność że wszystko jest dobrze, w razie czego jestem już spakowana do szpitala, moja głowa jest gotowa na wszystko, ale mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze 🍀

straszysz nas tu z rana! martwię się i trzymam kciuki bardzo mocno😩♥️

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2024, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Mój ukochany kraj. Zazdroszczę. Jeździłam praktycznie co roku od 8 lat. Z roczną przerwą na pierwszy rok pandemii. I tylko samochodem, żeby pozwiedzać. W tym roku tylko Mazury. Niestety nie chcą mi dać więcej urlopu, chociaż mam z dwóch lat 😭.

A gdzie do CRO lecicie?

tak, również kocham chorwację. byłam na różnych wakacjach, jednak te samochodem na różne kempingi wygrywają z 5*all inclusive! coś pięknego. polecam wyspę pag jeżeli lubicie niecodzienne widoczki:) w tym roku niestety ze względu na budowę również nie pojedziemy, za dużo wpakowanych pieniędzy i trzeba się wygrzebać.

CoffeeDream, Rachelka23 lubią tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati2894 trzymam kciuki, żeby okazało się, że przyczyną tych plamień jest zupełnie nieistotna :*

Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2024, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam 4 raz betę bo ostatnio koleżanka mnie zmartwiła. przy becie 293,4 14 dpo nie mając nigdy dzieci stwierdziła, że to mało i czemu tak mało, że jej koleżanka miała wtedy 800 i takie głupie gadanie, które niepotrzebnie mnie zmartwiło. dziś 5tyg 4dni ciąży i beta 1498,7. wysłałam jej i napisałam żeby więcej mi nie ryła głowy:)

miłego dnia♥️

Malinowysorbet, Prezesoowa, Daga121222, elektro96, bonmer, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    zrobiłam 4 raz betę bo ostatnio koleżanka mnie zmartwiła. przy becie 293,4 14 dpo nie mając nigdy dzieci stwierdziła, że to mało i czemu tak mało, że jej koleżanka miała wtedy 800 i takie głupie gadanie, które niepotrzebnie mnie zmartwiło. dziś 5tyg 4dni ciąży i beta 1498,7. wysłałam jej i napisałam żeby więcej mi nie ryła głowy:)

miłego dnia♥️

nie wiem jak można tak straszyć przyszłą mamę bez sensu. Przecież wiadomo, że wszystko zależy od tego kiedy było zagnieżdżenie. tym bardziej bazując na „koleżanka miała”… niepotrzebnie Cię tylko zmartwiła, ale super że wynik jest w porządku 😘

Pati2804, kopytko, MummyYummy, Malinowysorbet, Chochlik12 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja koleżanka 14 dpo miała betę 16… wiec naprawdę, żeby wszystkie nasze organizmy działały idealnie tak samo to świat byłby piękniejszy, pewnie nie byłoby tego forum bo byłby złoty środek na wszystko 🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:

miłego dnia♥️

Jak ja nie znoszę takich wpieprzających się w cudze życie ludzi 😡

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    tak, również kocham chorwację. byłam na różnych wakacjach, jednak te samochodem na różne kempingi wygrywają z 5*all inclusive! coś pięknego. polecam wyspę pag jeżeli lubicie niecodzienne widoczki:) w tym roku niestety ze względu na budowę również nie pojedziemy, za dużo wpakowanych pieniędzy i trzeba się wygrzebać.

Chorwacja piękna 😍 właśnie Pag mi się marzy mocno 😁

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    U mnie wystąpiły plamienia także trzymajcie kciuki , czekam na info od ginekologa co robić czy jechać na sor czy do niego na usg . Progesteron jest ładny bo wczoraj badałam i mam 27,58 także to nie od tego , może to od clexane w brzuch ?..
    Na razie plamienie ustąpiło, brzuch mnie w ogóle nie bolał, ale i tak muszę to sprawdzić żeby mieć pewność że wszystko jest dobrze, w razie czego jestem już spakowana do szpitala, moja głowa jest gotowa na wszystko, ale mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze 🍀

Pati ✊✊✊ Mocno wierzę, że to tylko zastrzyki ♥️ Kochana, czekamy , ale wiemy, że będą tylko pozytywne wieści 💪✊♥️

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek wszystkim 😘 ja miałam mieć super czas a tu małż wyjeżdża do jutra, synek kaszle więc znowu was sobie nie poczytam 😔😔
    Pati nie martw się oby to tylko jednorazowe plamienie.
    Kopytko olej koleżankę, po pierwsze każda ciąża jest inna, każdy organizm jest inny jak tak można straszyć nie mając doświadczenia oby sama nie przeżyła strachu którego Tobie napędziła.

Pati2804, kopytko lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam oddać krew na przeciwciała p-ko rumieniowi zakaźnemu. Babka mówi, że czas oczekiwania na wynik to10-14 dni 😭. Owulacja za maks tydzień, raczej w niedzielę także chyba odpadam w tym miesiącu. :( Oczywiście, że będę codziennie odświeżać i liczyc na to, że wyniki będą wcześniej ale i tak mi przykro bardzo. Jeszcze mam wieczorem telekonsultację z ginekologiem, zobaczę co mi powie na ten temat.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Mój ukochany kraj. Zazdroszczę. Jeździłam praktycznie co roku od 8 lat. Z roczną przerwą na pierwszy rok pandemii. I tylko samochodem, żeby pozwiedzać. W tym roku tylko Mazury. Niestety nie chcą mi dać więcej urlopu, chociaż mam z dwóch lat 😭.

A gdzie do CRO lecicie?

Bazę wypadową zrobimy raczej sobie w Zadar, ale mamy zamiar zrobić mini objazdowke. :)

Rachelka23 lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pati trzymam mocno kciuki, musi byc dobrze🤞💛

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Chorwacja piękna 😍 właśnie Pag mi się marzy mocno 😁

Zapisałam na liście do zobaczenia ☺️ Ja sądzę, że również się zakochamy, a to nasz pierwszy raz w Chorwacji 🩷

Rachelka23 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:

Domyślam się, że budowa pochłania kasę 🙈 my remontowaliśmy teraz tylko mieszkanie i ile to pieniędzy... Ale wiem, że to słabe porównanie.

kopytko lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati Koniecznie daj znać jak się czujesz i jak sytuacja 🫂 Trzymam kciuki, ale jestem jakoś spokojna i czuję, że to nic wielkiego i obejdzie się tylko na strachu.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Byłam oddać krew na przeciwciała p-ko rumieniowi zakaźnemu. Babka mówi, że czas oczekiwania na wynik to10-14 dni 😭. Owulacja za maks tydzień, raczej w niedzielę także chyba odpadam w tym miesiącu. :( Oczywiście, że będę codziennie odświeżać i liczyc na to, że wyniki będą wcześniej ale i tak mi przykro bardzo. Jeszcze mam wieczorem telekonsultację z ginekologiem, zobaczę co mi powie na ten temat.

Jeszcze nic straconego, może akurat uda im się wcześniej przesłać wyniki. Nie masz niestety już na to wpływu, musisz cierpliwie czekać Kochana 🫂
    Ja jakiś czas temu przeżywałam podobnie czekając na wyniki z przeciwciał od ospy.

Fermina, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Pati Koniecznie daj znać jak się czujesz i jak sytuacja 🫂 Trzymam kciuki, ale jestem jakoś spokojna i czuję, że to nic wielkiego i obejdzie się tylko na strachu.
    Cierpliwie czekam na odpowiedź ginekologa, bo i tak nie mam wpływu na nic przecież.. a ogólnie to żadnych bóli nie mam , więc zdziwiło mnie to plamienie.. jestem opanowana ale wiadomo że wolałabym dowiedzieć się od czego to plamienie było i czy wszystko dobrze z kropkiem.

CoffeeDream, Fermina lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ