X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Powodzenia ✊ ja do końca miesiąca na pudełkach i nawet mi się podoba.

Coffee - testujemy razem tego 30 marca? :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Biorę od 1dc do owulacji 😊 dzisiaj czuję mocno jajnik i mam dużo śluzu, więc dzisiaj biorę ostatni raz w tym cyklu 😁
    A robisz testy owulacyjne? I np bierzesz do piku czy właśnie tak jak napisałaś, do pierwszego bólu?
    A jakie dawkowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 22:39

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️
    brak cukrzycy ciążowej ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Mam jutro USG transwaginalne. Myślicie, że jutro gin przy okazji będzie w stanie powiedzieć czy owulka już była? (Dzisiaj pik) Czy trzeba umawiać się na monitoring?
    Jeśli będzie pęcherzyk: będziesz przed owu. Jeśli będzie płyn w zatoce Douglasa, znaczy że owulacja już była i to niedawno. Ale uwaga, nie zawsze widać płyn (u mnie ani razu). W dodatku ciałko żółte też pojawia się bodaj 30h po owulacji, więc jeśli nie zobaczysz jutro nic, bo nie będzie płynu, ciałka żółtego ani pęcherzyka to się nie załamuj i obserwuj temperaturę, ew. umów się na kolejne USG za kilka dni. Zapytaj koniecznie o wymiar endo.

Ja w tym cyklu przykładowo mam taką sytuację, że w poniedziałek tydzień temu miałam skok temperatury (ledwo co skończyłam brać lamette, to byl 10dc, brałam o
    do 9dc), na USG we wtorek nie było kompletnie nic a i endo bez szału (5,4mm). Dostałam polecenie żeby przyjść za tydzień, więc jutro będę i jestem bardzo ciekawa co tam zastane (u mnie wyższa faza temperatur nie oznacza od razu owulacji, raz miałam cykl 60 dni z czterema fazami temperatury niska-wysoka-niska-wysoka ;) ).
    Ponad rok temu też byłam na USG i byłam tuż po owulacji, ale endometrium było 7mm, więc dużo lepsze. Plus tak jak ty wyłapałam pik jakoś dwa dni przed wizytą. Wcześniej nie byłam w tamtym cyklu na USG i nie widziałam czy rośnie pęcherzyk. Ale potwierdziłam całość badaniem progesteronu około 7dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 22:42

Speranza :), CoffeeDream lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🫐 i 💓
    preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Muszę to przeczytać mężowi bo on ciągle marudzi, że może lepiej Thermo a ja mówię, że bez sensu tyle kasy, skoro jest Lidlomix :D

Jedyna różnica to ta w mocy (Thermo ma nieznacznie większą) no i w cenie… poza tym lidlomix lepszy na większe potrawy i dla rodzin 😎 biorąc pod uwagę, że nasze rodziny się niedługo powiększą, to odpowiedź oczywista, hahaha 👶🏻👶🏻👶🏻

KejtKa, Fermina, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    U mnie dzisiaj plamienie… najpierw nitki krwi w śluzie przy badaniu szyjki, teraz już brązowe plamienie na papierze
    Mocno liczę że to implantacją (jestem jakieś 7dpo) ale nie wiem co o tym myslec 🥺
    Zrób proga, jakbym zrobiła o czasie to bym kropka uratowała. Może trzeba dupka bądź luteinę włączyć.

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A robisz testy owulacyjne? I np bierzesz do piku czy właśnie tak jak napisałaś, do pierwszego bólu?
    A jakie dawkowanie?
    Ostatnio robiłam testy owulacyjne, w tym cyklu nie robię. Odstawiam po objawach 😁 ja biorę 2x2 kapsułki

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 marca 2024, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Coffee - testujemy razem tego 30 marca? :)

Ja wstępnie potwierdziłam chęć 😁 mogę dla sportu zatestowac. Przed Świętami w sumie dobrze byłoby wiedzieć 😜 bo mogą kusić winkiem.

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ostatnio robiłam testy owulacyjne, w tym cyklu nie robię. Odstawiam po objawach 😁 ja biorę 2x2 kapsułki
    A no właśnie jeszcze pozostaje kwestia , tabletki czy zwykły olej 😁

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️
    brak cukrzycy ciążowej ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Jeśli będzie pęcherzyk: będziesz przed owu. Jeśli będzie płyn w zatoce Douglasa, znaczy że owulacja już była i to niedawno. Ale uwaga, nie zawsze widać płyn (u mnie ani razu). W dodatku ciałko żółte też pojawia się bodaj 30h po owulacji, więc jeśli nie zobaczysz jutro nic, bo nie będzie płynu, ciałka żółtego ani pęcherzyka to się nie załamuj i obserwuj temperaturę, ew. umów się na kolejne USG za kilka dni. Zapytaj koniecznie o wymiar endo.

Ja w tym cyklu przykładowo mam taką sytuację, że w poniedziałek tydzień temu miałam skok temperatury (ledwo co skończyłam brać lamette, to byl 10dc, brałam o
    do 9dc), na USG we wtorek nie było kompletnie nic a i endo bez szału (5,4mm). Dostałam polecenie żeby przyjść za tydzień, więc jutro będę i jestem bardzo ciekawa co tam zastane (u mnie wyższa faza temperatur nie oznacza od razu owulacji, raz miałam cykl 60 dni z czterema fazami temperatury niska-wysoka-niska-wysoka ;) ).
    Ponad rok temu też byłam na USG i byłam tuż po owulacji, ale endometrium było 7mm, więc dużo lepsze. Plus tak jak ty wyłapałam pik jakoś dwa dni przed wizytą. Wcześniej nie byłam w tamtym cyklu na USG i nie widziałam czy rośnie pęcherzyk. Ale potwierdziłam całość badaniem progesteronu około 7dpo.

Dziękuję bardzo za szczegółowe wyjaśnienie 🩷 Zawsze na USG szłam z nastawieniem, żeby usłyszeć czy wszystko jest w porządku. Teraz jednak nastawienie i cel się zmieniły, więc będę słuchać co lekarz dokładnie mówi, a nawet dopytywać 😉
    Ale faktycznie, z tego co piszesz nie wszystko tak od razu może być widać czarno na białym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 22:55

siesiepy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Zamówiłam dietę dla zapracowanych. Od jutra zaczyn przygodę przy garach:) Nie mogę się doczekać:)

Koniecznie daj znać jak Ci smakuje 😁

elektro96, Speranza :) lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza Widzę, że mnie już Prezesowa wpisała 🩷 także i Ty zgłoś chęć 😁 Zapraszamy

Speranza :) lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-5435.png
    Uwaga, Lidlomix 🤣 promocja wraca dla zainteresowanych 🤣

Fermina, Rachelka23, KejtKa, MummyYummy, CoffeeDream lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 marca 2024, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wystąpiły plamienia także trzymajcie kciuki , czekam na info od ginekologa co robić czy jechać na sor czy do niego na usg . Progesteron jest ładny bo wczoraj badałam i mam 27,58 także to nie od tego , może to od clexane w brzuch ?..
    Na razie plamienie ustąpiło, brzuch mnie w ogóle nie bolał, ale i tak muszę to sprawdzić żeby mieć pewność że wszystko jest dobrze, w razie czego jestem już spakowana do szpitala, moja głowa jest gotowa na wszystko, ale mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze 🍀

Speranza :), PaulaG lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Padło na Chorwację 😍
    Mój ukochany kraj. Zazdroszczę. Jeździłam praktycznie co roku od 8 lat. Z roczną przerwą na pierwszy rok pandemii. I tylko samochodem, żeby pozwiedzać. W tym roku tylko Mazury. Niestety nie chcą mi dać więcej urlopu, chociaż mam z dwóch lat 😭.

A gdzie do CRO lecicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 05:43

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kciuki będzie dobrze ✊🏻

Dziewczyny polecam wakacje, wyjazd na kilka dni etc.

My z mężem ostatnio wyjechaliśmy na kilka dni i ten wyjazd nam tak dobrze zrobił 🥹 do tego trochę ciepła i słońca bo w PL jeszcze zimno. Ten wyjazd był cudowny, żeby spędzić czas razem i zadbać o siebie.

Thermo polecam całym sercem. Problem pt. Co na obiad zniknął. Ja akurat wole thermo ale teściowa ma lidlomixa i chwali 😁

Pati2804, kopytko, CoffeeDream, Chochlik12 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Muszę to przeczytać mężowi bo on ciągle marudzi, że może lepiej Thermo a ja mówię, że bez sensu tyle kasy, skoro jest Lidlomix :D
    Ja mam Thermo i polecam. Nawet syn zaczął coś gotować. Chociaż cena faktycznie 3x Lidlomix.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 05:43

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymam kciuki, będzie dobrze ♥️

Pati2804 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, wszystko będzie dobrze, progesteron super, trzymam kciuki żeby to było jakieś jednorazowe plamienie! 😘

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    U mnie wystąpiły plamienia także trzymajcie kciuki , czekam na info od ginekologa co robić czy jechać na sor czy do niego na usg . Progesteron jest ładny bo wczoraj badałam i mam 27,58 także to nie od tego , może to od clexane w brzuch ?..
    Na razie plamienie ustąpiło, brzuch mnie w ogóle nie bolał, ale i tak muszę to sprawdzić żeby mieć pewność że wszystko jest dobrze, w razie czego jestem już spakowana do szpitala, moja głowa jest gotowa na wszystko, ale mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze 🍀

Trzymam mocno wszystkie kciuki ✊🏻
    Plamienie było brązowe?
    Podobno niektóre plamienia na początku ciąży są normalne, wierzę, że to jedno z Twoich 😘 dawaj nam znać jak będziesz mogła, czekamy tu na Ciebie 😘

• bonmer Znajoma

Wysłany: 19 marca 2024, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Pati trzymaj się! Może to ciałko krwotoczne z drugiego jajnika? Będzie dobrze!

MTHFR homo PAI-1 homo
    ANA + (ZS)
    Starania o 3 maluszka
    Heparyna od owulacji
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ