Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Powodzenia ✊ ja do końca miesiąca na pudełkach i nawet mi się podoba.
Coffee - testujemy razem tego 30 marca?CoffeeDream lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Biorę od 1dc do owulacji 😊 dzisiaj czuję mocno jajnik i mam dużo śluzu, więc dzisiaj biorę ostatni raz w tym cyklu 😁
A jakie dawkowanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 22:39
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
CoffeeDream wrote:Mam jutro USG transwaginalne. Myślicie, że jutro gin przy okazji będzie w stanie powiedzieć czy owulka już była? (Dzisiaj pik) Czy trzeba umawiać się na monitoring?
Ja w tym cyklu przykładowo mam taką sytuację, że w poniedziałek tydzień temu miałam skok temperatury (ledwo co skończyłam brać lamette, to byl 10dc, brałam o
do 9dc), na USG we wtorek nie było kompletnie nic a i endo bez szału (5,4mm). Dostałam polecenie żeby przyjść za tydzień, więc jutro będę i jestem bardzo ciekawa co tam zastane (u mnie wyższa faza temperatur nie oznacza od razu owulacji, raz miałam cykl 60 dni z czterema fazami temperatury niska-wysoka-niska-wysoka).
Ponad rok temu też byłam na USG i byłam tuż po owulacji, ale endometrium było 7mm, więc dużo lepsze. Plus tak jak ty wyłapałam pik jakoś dwa dni przed wizytą. Wcześniej nie byłam w tamtym cyklu na USG i nie widziałam czy rośnie pęcherzyk. Ale potwierdziłam całość badaniem progesteronu około 7dpo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 22:42
Speranza :), CoffeeDream lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
Fermina wrote:Muszę to przeczytać mężowi bo on ciągle marudzi, że może lepiej Thermo a ja mówię, że bez sensu tyle kasy, skoro jest Lidlomix
Jedyna różnica to ta w mocy (Thermo ma nieznacznie większą) no i w cenie… poza tym lidlomix lepszy na większe potrawy i dla rodzin 😎 biorąc pod uwagę, że nasze rodziny się niedługo powiększą, to odpowiedź oczywista, hahaha 👶🏻👶🏻👶🏻KejtKa, Fermina, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat
⚠️ PCOS
⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
🔹MUCH ✅
🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
❓podejrzenie endometriozy
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Nomeolvides wrote:U mnie dzisiaj plamienie… najpierw nitki krwi w śluzie przy badaniu szyjki, teraz już brązowe plamienie na papierze
Mocno liczę że to implantacją (jestem jakieś 7dpo) ale nie wiem co o tym myslec 🥺 -
Majlen wrote:A robisz testy owulacyjne? I np bierzesz do piku czy właśnie tak jak napisałaś, do pierwszego bólu?
A jakie dawkowanie?34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
siesiepy wrote:Jeśli będzie pęcherzyk: będziesz przed owu. Jeśli będzie płyn w zatoce Douglasa, znaczy że owulacja już była i to niedawno. Ale uwaga, nie zawsze widać płyn (u mnie ani razu). W dodatku ciałko żółte też pojawia się bodaj 30h po owulacji, więc jeśli nie zobaczysz jutro nic, bo nie będzie płynu, ciałka żółtego ani pęcherzyka to się nie załamuj i obserwuj temperaturę, ew. umów się na kolejne USG za kilka dni. Zapytaj koniecznie o wymiar endo.
Ja w tym cyklu przykładowo mam taką sytuację, że w poniedziałek tydzień temu miałam skok temperatury (ledwo co skończyłam brać lamette, to byl 10dc, brałam o
do 9dc), na USG we wtorek nie było kompletnie nic a i endo bez szału (5,4mm). Dostałam polecenie żeby przyjść za tydzień, więc jutro będę i jestem bardzo ciekawa co tam zastane (u mnie wyższa faza temperatur nie oznacza od razu owulacji, raz miałam cykl 60 dni z czterema fazami temperatury niska-wysoka-niska-wysoka).
Ponad rok temu też byłam na USG i byłam tuż po owulacji, ale endometrium było 7mm, więc dużo lepsze. Plus tak jak ty wyłapałam pik jakoś dwa dni przed wizytą. Wcześniej nie byłam w tamtym cyklu na USG i nie widziałam czy rośnie pęcherzyk. Ale potwierdziłam całość badaniem progesteronu około 7dpo.
Dziękuję bardzo za szczegółowe wyjaśnienie 🩷 Zawsze na USG szłam z nastawieniem, żeby usłyszeć czy wszystko jest w porządku. Teraz jednak nastawienie i cel się zmieniły, więc będę słuchać co lekarz dokładnie mówi, a nawet dopytywać 😉
Ale faktycznie, z tego co piszesz nie wszystko tak od razu może być widać czarno na białym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 22:55
siesiepy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fermina, Rachelka23, KejtKa, MummyYummy, CoffeeDream lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
U mnie wystąpiły plamienia także trzymajcie kciuki , czekam na info od ginekologa co robić czy jechać na sor czy do niego na usg . Progesteron jest ładny bo wczoraj badałam i mam 27,58 także to nie od tego , może to od clexane w brzuch ?..
Na razie plamienie ustąpiło, brzuch mnie w ogóle nie bolał, ale i tak muszę to sprawdzić żeby mieć pewność że wszystko jest dobrze, w razie czego jestem już spakowana do szpitala, moja głowa jest gotowa na wszystko, ale mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze 🍀Speranza :), PaulaG lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Padło na Chorwację 😍
A gdzie do CRO lecicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 05:43
🧑 38. 🧔 41
1 ciąża 2008 r.
30 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
Drożny jeden jajodów - lewy.
21.06.2025 ⏸️
_________ -
Pati kciuki będzie dobrze ✊🏻
Dziewczyny polecam wakacje, wyjazd na kilka dni etc.
My z mężem ostatnio wyjechaliśmy na kilka dni i ten wyjazd nam tak dobrze zrobił 🥹 do tego trochę ciepła i słońca bo w PL jeszcze zimno. Ten wyjazd był cudowny, żeby spędzić czas razem i zadbać o siebie.
Thermo polecam całym sercem. Problem pt. Co na obiad zniknął. Ja akurat wole thermo ale teściowa ma lidlomixa i chwali 😁Pati2804, kopytko, CoffeeDream, Chochlik12 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Fermina wrote:Muszę to przeczytać mężowi bo on ciągle marudzi, że może lepiej Thermo a ja mówię, że bez sensu tyle kasy, skoro jest Lidlomix
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 05:43
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
🧑 38. 🧔 41
1 ciąża 2008 r.
30 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
Drożny jeden jajodów - lewy.
21.06.2025 ⏸️
_________ -
nick nieaktualny
-
Pati, wszystko będzie dobrze, progesteron super, trzymam kciuki żeby to było jakieś jednorazowe plamienie! 😘
Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyPati2804 wrote:U mnie wystąpiły plamienia także trzymajcie kciuki , czekam na info od ginekologa co robić czy jechać na sor czy do niego na usg . Progesteron jest ładny bo wczoraj badałam i mam 27,58 także to nie od tego , może to od clexane w brzuch ?..
Na razie plamienie ustąpiło, brzuch mnie w ogóle nie bolał, ale i tak muszę to sprawdzić żeby mieć pewność że wszystko jest dobrze, w razie czego jestem już spakowana do szpitala, moja głowa jest gotowa na wszystko, ale mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze 🍀
Trzymam mocno wszystkie kciuki ✊🏻
Plamienie było brązowe?
Podobno niektóre plamienia na początku ciąży są normalne, wierzę, że to jedno z Twoich 😘 dawaj nam znać jak będziesz mogła, czekamy tu na Ciebie 😘Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:U mnie wystąpiły plamienia także trzymajcie kciuki , czekam na info od ginekologa co robić czy jechać na sor czy do niego na usg . Progesteron jest ładny bo wczoraj badałam i mam 27,58 także to nie od tego , może to od clexane w brzuch ?..
Na razie plamienie ustąpiło, brzuch mnie w ogóle nie bolał, ale i tak muszę to sprawdzić żeby mieć pewność że wszystko jest dobrze, w razie czego jestem już spakowana do szpitala, moja głowa jest gotowa na wszystko, ale mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze 🍀
Pati trzymaj się! Może to ciałko krwotoczne z drugiego jajnika? Będzie dobrze!Pati2804 lubi tę wiadomość
MTHFR homo PAI-1 homo
ANA + (ZS)
Starania o 3 maluszka
Heparyna od owulacji