X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    U mnie PIK chyba jednak dziś.

IMG20240318154514.jpg
    Wygląda na pik dzisiaj. Pięknie się wybarwił 😊
    Ja też jestem w okolicach owu także trzymam kciuki za przytulaski 😝

Chochlik12, Rachelka23, Paima, CoffeeDream lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 marca 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś któraś z was pisała o spożywaniu ananasa do owulacji, oświećcie mnie ,co on wspomaga?
    🍍🍍🍍🍍
    P.s Bardzo lubię ananaska, teraz już za późno, bo test owulki pokazał mi wczoraj dwie krechy, dziś wieczorem ponownie sprawdzę. To owulka będzie dziś lub jutro lub po jutrze 😃
    No chyba, że zajde w ciążę, no to ananas nieaktualny😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 17:06

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ehh, gadacie o jedzeniu.. Ja miałam dzisiaj po pracy wesoło lecieć po lidlomixa (moje marzenie od ja wiem 2/3 lat). I co? Oczywiscie, ze zle spojrzeliśmy na gazetkę i w promocji był do soboty. Mój był dziś w lidlu już i już ich oczywiście nie ma. :( Smutyyyy. Ale trudno, zamówienie na allegro. Tylko na allegro 200 zł drożej niż w lidlu w tej promce.

W ogole powiem Wam, że już mam dość czekania, ogolnie na wszystko. Będziemy sie budować, na papiery czekamy od lipca. Samochód moj od 1 listopada u mechanika. Z dzieckiem za 1 razem też nie wyszło i kurde no, nawet głupiego lidlomixa nie moge mieć ot tak. Jeszcze jutro powinnam dostać okres, może na niego chociaż nie będę czekała.
    Czemu nie zamowicie z lidla online?

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dziś któraś z was pisała o spożywaniu ananasa do owulacji, oświećcie mnie ,co on wspomaga?
    🍍🍍🍍🍍
    P.s Bardzo lubię ananaska, teraz już za późno, bo test owulki pokazał mi wczoraj dwie krechy, dziś wieczorem ponownie sprawdzę. To owulka będzie dziś lub jutro lub po jutrze 😃

Podobno pozytywnie wpływa na implantację :)

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 - na podstawie tych zdjęć to myślę że pik miałaś już 17.03, bo już dwie mocne kreski były :)

Rachelka23 lubi tę wiadomość

age.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    🍍🍍🍍🍍

Ja pisałam 😄 ananas podobno pomaga w zagnieżdżeniu zarodka. Jednak trzeba być ostrożnym, żeby nie przegiąć, bo zawiera bromelainę, która w dużych ilościach może spowodować mikroskurcze macicy i wywołać odwrotny skutek. 😄

Tu dokopałam się do takiego wątku na forum:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ananas-na-zagniezdzenie,6262.html

Ja również dopiero badam temat. Glosy są różne. Ja jak Ty lubię ananasy, więc szamkam i się zastanawiałam, czy ktoś z Was też 😁

Starania od 01.2024 🤍
    Endometrioza & adenomioza & PCOS | czynnik męski
    Teraz: pause & breathe 😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Na moje owu była 15/16 marca szkoda ze mój wykres zniknął bo ja miałam chyba podobnie z temperatura i testami owu , pamiętaj że pozytywny test owu mówi o tym że owulacja może być za 12-48 godzin , u mnie był pozytywny owulak 15 dc a 17dc był skok temperatury 🤔

Jeszcze widzę Twój wykres :) jak coś napisałam priv :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 17:29

Pati2804 lubi tę wiadomość

age.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jak to jest z seksem po owulacji? Czy można zajsc w ciążę dobę po owulacji? Dopadłam meza ale wydaje mi się że za późno.

Pik 7dnia cyklu a seks 8dnia wieczor. Wydaje mi się że owu była właśnie 8dnia rano.

Czy wg was jakaś szansa jest?

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej! Jak to jest z seksem po owulacji? Czy można zajsc w ciążę dobę po owulacji? Dopadłam meza ale wydaje mi się że za późno.

Pik 7dnia cyklu a seks 8dnia wieczor. Wydaje mi się że owu była właśnie 8dnia rano.

Czy wg was jakaś szansa jest?

Po piku w ciągu 24-36-48 godzin jest owulacja i wtedy 12-24 h czeka królowa :) pewnie że jest szansa! 🤞🏻

age.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny... jestem po ovu i spie w dzien od dwóch dni.. miałam tak tylko jak byłam chora, rodziłam albo byłam w ciąży....
    Jest jeszcze jedna opcja. Odstawiłam pepsi zero (bez cukru ale za to kofeina....) moze to przez to?

Prezesoowa, Malinowysorbet, Fermina, Pati2804 lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jakimś cudem że owulacja się doczekać nie mogla i przyszła w 8dc!! proszę o kolejne wpisanie na marzec:)

Zimozielona testuje 26.03. Nikłe szanse bo witaminy brane z doskoku. I tylko dwa podejścia 4dni przed i 1dzien po owu albo w dniu owu. Infekcja po drodze, antybiotyk i okropelny stres.

Jak nie wyjdzie to przynajmniej zacznę nowy cykl wcześniej i będzie szansa na urodzenie przed Sylwestrem ( ciąża nie dłużej niż 36-37tyg ze względu na obciążenia chorobowe)

Prezesoowa, Anonim1992, CoffeeDream lubią tę wiadomość

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    No to jakimś cudem że owulacja się doczekać nie mogla i przyszła w 8dc!! proszę o kolejne wpisanie na marzec:)

Zimozielona testuje 26.03. Nikłe szanse bo witaminy brane z doskoku. I tylko dwa podejścia 4dni przed i 1dzien po owu albo w dniu owu. Infekcja po drodze, antybiotyk i okropelny stres.

Jak nie wyjdzie to przynajmniej zacznę nowy cykl wcześniej i będzie szansa na urodzenie przed Sylwestrem ( ciąża nie dłużej niż 36-37tyg ze względu na obciążenia chorobowe)

Widzisz to jednak cuda się zdarzają 🤩 czyli w którym dpo będziesz testować ? Tak pytam bo jeszcze się nie zapisałam na testowanie, myślę jeszcze kiedy, z tym że dalej leczę pęcherz 🫣

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Jezu dziewczyny... jestem po ovu i spie w dzien od dwóch dni.. miałam tak tylko jak byłam chora, rodziłam albo byłam w ciąży....
    Jest jeszcze jedna opcja. Odstawiłam pepsi zero (bez cukru ale za to kofeina....) moze to przez to?

A ile jesteś dpo? Kiedy testujesz? :D

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu widzę, że sporo osóbek ma ovulke w tym samym czasie 😁 ja byłam w Rossmannie i dokupiłam teksty i w sumie dopiero ta dzisiejsza jest wyraźna a byłam przekonana, że czułam jajniki w weekend...
    Przytulanki były w sobotę i wczoraj. Dzisiaj już małż późno wróci do domu ale ile można.. 3 dni pod rząd to aż takiego libido nie mam 🤣 no nic, będę trzymać kciuki sama za siebie z nadzieją że ovulka była dzisiaj iże armia czeka przy bramie 😆

Rachelka23, Pati2804, Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny pochwalę się: słowa gin przepiękne endometrium 😁😁ale w końcu jajeczkuje z lewego jajnika prawy przez zakręcenie w wieku dojrzewania prawdopodobnie nie drożny , ale niestety malo jajeczek jak na cykl z clo😔więc mocno trzymajcie kciuki za ten cykl ostatni cykl z ovitrelle bo tak już powiedziałam sobie z mężem.

Malinowysorbet, Rachelka23, Fermina, Pati2804, Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Po piku w ciągu 24-36-48 godzin jest owulacja i wtedy 12-24 h czeka królowa :) pewnie że jest szansa! 🤞🏻
    A ten pik to jest wtedy , gdy jedna z kresek ,ta testująca, jest ciemniejsza od tej standardowej?
    Ja robiłam wczoraj wieczorem test i miałam obie tego samego koloru, dziś po 22 ponownie zatestuję .
    Mieliśmy przytulanki w sobotę i w piątek, czy plemniki przetrwają do czasu owulacji ?
    Lub teraz w jakich dniach najlepiej ❤️?

Taki był wczoraj test

20240317-223522.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 18:01

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie coś wyjątkowo dużo nas ma owu w podobnym czasie. :D wszystkie będą testować w okolicy Wielkanocy albo chwilę po 😅

Malinowysorbet, Chochlik12, elektro96, Anonim1992, Pati2804, Prezesoowa, Speranza :), CoffeeDream, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A ten pik to jest wtedy , gdy jedna z kresek ,ta testująca, jest ciemniejsza od tej standardowej?
    Ja robiłam wczoraj wieczorem test i miałam obie tego samego koloru, dziś po 22 ponownie zatestuję .
    Mieliśmy przytulanki w sobotę i w piątek, czy plemniki przetrwają do czasu owulacji ?
    Lub teraz w jakich dniach najlepiej ❤️?

Taki był wczoraj test

Wtedy gdy jest ciemniejsza od kontrolnej lub ma taki sam kolor! :) ten na samym dole to pik ♠️ paski owulacyjne robi się do pierwszego pozytywnego, a Ty już go masz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 18:05

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    No właśnie coś wyjątkowo dużo nas ma owu w podobnym czasie. :D wszystkie będą testować w okolicy Wielkanocy albo chwilę po 😅

Będą prezenty wielkanocne 🎁

MummyYummy, Smerfetkaa, Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, Suzie, Rachelka23, CoffeeDream lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024 🤍
    Endometrioza & adenomioza & PCOS | czynnik męski
    Teraz: pause & breathe 😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, u mnie na ten moment jedynym objawem potencjalnej ciąży może być tkliwość piersi, szczególnie po bokach. Ale to też może świadczyć o zbliżającym się okresie, także wiem, że nic nie wiem. Wcześniej ten ból pojawiał się kilka godzin po owulacji, w tym cyklu dopiero teraz czyli jakieś 7-8 dpo. Także trochę jak wróżenie z fusów 🤭 Czekamy z Prezesoową do czwartku i siekamy ⏸️💪

@Suzie, gratulacje, brawo Ty ♥️💪

@Prezesoowa, czyżby kusiło Cię wcześniejsze testowanie? 🤭

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ