Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:My do Hiszpanii, ale widziałam właśnie też loty do Chorwacji w mega fajnych cenach 🙈
Myślę, że nawet jakbyś z TAKIEGO powodu miała to odwołać to byś nie płakała 🤪
Tak, te loty nas skusiły 😄 bo wcześniej myśleliśmy bardziej o Turcji czy Cyprze.
Hiszpania też super 💕
Oj niee, na pewno bym nie płakała ☺️ zresztą kupię w razie czego ubezpieczenie od rezygnacji.notsobadd lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam proga - 28,8 🥺
Czyli plamienie z niedomogi wykluczam
Ja mam po potwierdzonej owulacji włączony duphaston, ale to właśnie ważne zeby włączyć go jak jesteśmy pewne owulacji, bo włączony za szybko może ja zablokowacKejtKa, elektro96, notsobadd, Fermina, Suzie, MummyYummy, Prezesoowa, Malinowysorbet, Daga121222, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Dziewczyny mam proga - 28,8 🥺
Ja mam po potwierdzonej owulacji włączony duphaston, ale to właśnie ważne zeby włączyć go jak jesteśmy pewne owulacji, bo włączony za szybko może ja zablokowac34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Planowałam 27, bo jestem po dwóch ovitrellach i nie wiem jak długo będzie się utrzymywać zastrzyk. Ale zacznę chyba jednak 24 i będę porównywać kreski. 24 to będzie jakieś 11 dpo i 12 po ovi -
Nomeolvides wrote:Planowałam 27, bo jestem po dwóch ovitrellach i nie wiem jak długo będzie się utrzymywać zastrzyk. Ale zacznę chyba jednak 24 i będę porównywać kreski. 24 to będzie jakieś 11 dpo i 12 po ovi
Zbuntowana lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
szczegóły opiszę jak wrócę do domu 😘
dziękuję za kciuki ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 20:18
Nomeolvides, CoffeeDream, Malinowysorbet, Fermina, Suzie, MummyYummy, Rachelka23, KejtKa, Majuna, Prezesoowa, Dropsik, notsobadd, elektro96, grazka0022, Zbuntowana, Vienna, Daga121222, Smerfetkaa, Speranza :), Zimozielona, Platynova55, Liyss🧚🏻, PaulaG, Anonim1992, Chochlik12, bonmer lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Wszystko dobrze, serduszko bije ❤🍀
szczegóły opiszę do wrócę do domu 😘
dziękuję za kciuki ❤Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Ja to już nie wiem co o tej luteinie myśleć. Mój ginekolog zawsze mi profilaktycznie przepisywał, w ogóle nie sprawdzając poziomu. W zeszłym miesiącu sprawdziłam poziom po owulacji i wyszło aż 44. Zaczynam mieć wątpliwości czy takie przepisywanie w ciemno ma sens. Bo to jednak faszerowanie się hormonami, a o wpływie na samopoczucie to już nawet nie wspomnę... W tym cyklu nie będę brała w ciemno. Mam nadzieję, że mój organizm będzie w stanie naturalnie wytworzyć potrzebną ilość progesteronu.
A badałaś np. 7dpo i np. 6-8-10 dpo, żeby wyszukać ewentualną niedomogę lutealną?
Zauważyłam, że większość ginekologów przepisuje progesteron na prawo i lewo, bo to najłatwiej zabezpiecza ciążę no i pewnie jest najczęstszą przyczyną, że się nie udaje, ale jeśli naturalnie masz spoko progesteron to ładowanie w siebie kolejnej dawki chyba nic wiele nie zdziała.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsiążkowaEmilka wrote:Nie potrafię zrozumieć organizmu. Jesteśmy zdrowi razem z mężem, wszystkie wyniki super, ćwiczymy, zdrowo się odżywiamy... a dalej nic. Od września cisza. Teraz nawet mialam Clo w tym cyklu, żeby wspomoc, a i tak się nie udało.
Co zrobic zeby o tym wszystkim tak nie myśleć? Jakie macie sposoby? Porady?
A robiłaś badania hormonów? Możesz zajrzeć do pierwszego posta i sprawdzić czy robiłaś badania z I i II etapu, może tam się znajduje jakaś podpowiedź. No, a swoją drogą, że jak jesteście młodzi to pół roku to niewiele czasu. Badałaś progesteron 7dpo? -
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Tak apropo planowanych wakacji, co sądzicie w ogóle o lataniu samolotem w I trymestrze, jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań od lekarza? Zastanawiam się co jeśli faktycznie życie zaskoczy i będę musiała zdecydować 🙈😅 Badania naukowe niby mówią, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo i nie cierpimy z powodu dolegliwości I trymestru, to można latać, ale wiadomo jak to jest... Niektórzy wolą dmuchać na zimne.
Jeśli lekarz daje zielone światło to czemu nie? Wykupiłabym ubezpieczenie zdrowotne dodatkowe z najszerszym możliwym zakresem i bym poleciałaCoffeeDream lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNomeolvides wrote:Ja Ciebie też pamietam! ☺️ Z jednej strony miło, z drugiej szkoda że jeszcze na tych wątkach siedzimy
To nic złego, że nie rozczulają, każdy ma inaczej ☺️ Ja jestem z tych wrażliwo emocjonalnych, co placza na filmach, reklamach i tiktokach
Powiem Wam że sobie trochę wkręciłam że to plamienie to implantacja, ale teraz czytam i myślę że to może być bardziej od acarduPlamienia jako takiego już nie ma, jest bezowy śluz. Czasem coś zakłuje w macicy albo piersiach i tyle. Szkoda że nie da się przyspieszyć czasu
Emilka 🫂
Bądź dobrej myśli, czy po acardzie plamienie nie ciągnęłoby się dłużej? -
dziękuję za kciuki ❤Pati2804 lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNomeolvides wrote:Dziewczyny mam proga - 28,8 🥺
Ja mam po potwierdzonej owulacji włączony duphaston, ale to właśnie ważne zeby włączyć go jak jesteśmy pewne owulacji, bo włączony za szybko może ja zablokowac
Piękny wynik -
Prezesoowa wrote:Jeśli lekarz daje zielone światło to czemu nie? Wykupiłabym ubezpieczenie zdrowotne dodatkowe z najszerszym możliwym zakresem i bym poleciała
Wiesz jak to jest, jak moja bratowa leciała w ciąży do USA to gadali, że ryzykuje itd... a co do czego to urodziła bez żadnych komplikacji.
Myślę, że to gadanie ludzi wokół bardziej stresuje niż to warte tego. A ja jestem podatna na takie gadanie... Nienawidze jak ktoś dodatkowo stresuje człowieka i zniechęca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 19:40
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
dziękuję za kciuki ❤
Czekamy na dalsze wieści i wiruski! ❤️Pati2804 lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia