X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Wszystko dobrze, serduszko bije ❤🍀
    szczegóły opiszę do wrócę do domu 😘
    dziękuję za kciuki ❤
    Cudne wieści 💛 czekamy na więcej 😁

Pati2804 lubi tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸

Wysłany: 19 marca 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, dorwałam dzisiaj jeszcze męża 🙊 🤞ale zdecydowanie oboje mamy już dosyć na jakiś czas 🤣

Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, Rachelka23, MummyYummy, Pati2804, Suzie, Liyss🧚🏻, Fermina, Chochlik12, Majuna lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam Kochana :* pamiętaj, że póki nie ma małpy to piłka nadal w grze :)

Dziękuję za te słowa ❤️ to mój pierwszy cykl starania i ciężko to wszystko przechodzę :( a wiem że powinnam zluzować, bo kto zachodzi za 1 razem… a mimo wszystko już mam tą myśl „ekstra, jak nie zaszłam za 1 to już na pewno będę miała problemy itp, itd…”

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Laski, dorwałam dzisiaj jeszcze męża 🙊 🤞ale zdecydowanie oboje mamy już dosyć na jakiś czas 🤣
    Haha, wspaniale 😄

grazka0022, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziękuję za te słowa ❤️ to mój pierwszy cykl starania i ciężko to wszystko przechodzę :( a wiem że powinnam zluzować, bo kto zachodzi za 1 razem… a mimo wszystko już mam tą myśl „ekstra, jak nie zaszłam za 1 to już na pewno będę miała problemy itp, itd…”

Głowa do góry, miałam to samo. A Ty robiłaś profilaktyczne badania wcześniej?

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Mój już wczoraj też ostatkami sił… 🤣🤣
    Ale jakoś poszło. Zależało mi bardzo, bo czułam wyraźnie ból owulacyjny 🤣

Prezesoowa, Malinowysorbet, Zbuntowana, CoffeeDream, MummyYummy, Pati2804, Liyss🧚🏻, Majuna lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 marca 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wiesz jak to jest, jak moja bratowa leciała w ciąży do USA to gadali, że ryzykuje itd... a co do czego to urodziła bez żadnych komplikacji.
    Myślę, że to gadanie ludzi wokół bardziej stresuje niż to warte tego. A ja jestem podatna na takie gadanie... Nienawidze jak ktoś dodatkowo stresuje człowieka i zniechęca.

To już tak jest, że jak odważysz się zrobić to, czego boją się inni no to dostaniesz masę "dobrych" rad itp. Dlatego ważne, żeby mieć lekarza, do którego masz zaufanie i opierasz się na jego opiniach. Moja znajoma latała w ciąży co najmniej 3 razy, w każdym trymestrze i nic jej nie jest, bobas zdrowszy być nie może :)

CoffeeDream, Fermina, Pati2804 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 marca 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Mój już wczoraj też ostatkami sił… 🤣🤣
    Ale jakoś poszło. Zależało mi bardzo, bo czułam wyraźnie ból owulacyjny 🤣
    Hahaha no u mnie to samo. Aż się uśmiałam i dalej sie smieje jak sobie to przypomne. Po wszystkim zapytał czy będę już grzeczna bo już go siusiak boli 🤣🤣🤣

Zbuntowana, Speranza :), elektro96, Fermina, Pati2804 lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny przepraszam ze zniknęłam wymiotło mnie znów wczoraj wieczorem zaczęłam puchnąć od ucha i szczenka i węzeł szyjny... więc zaczęłam ratować się pukankami doraźnie pomogło... dziś wizyta u pani doktor okazało się że znów lista leków znów antybiotyk...zapalenie ucha ledwo zipie... Pati pisz co tam u ciebie... widzę że plamienie ale serduszko biję to jest ok?

Pati2804 lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Cześć dziewczyny przepraszam ze zniknęłam wymiotło mnie znów wczoraj wieczorem zaczęłam puchnąć od ucha i szczenka i węzeł szyjny... więc zaczęłam ratować się pukankami doraźnie pomogło... dziś wizyta u pani doktor okazało się że znów lista leków znów antybiotyk...zapalenie ucha ledwo zipie... Pati pisz co tam u ciebie... widzę że plamienie ale serduszko biję to jest ok?

Dużo zdrówka Kochana :* jakieś fatum wisi nad Tobą, chyba musisz porządnie odpocząć i się zregenerować :*

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To już tak jest, że jak odważysz się zrobić to, czego boją się inni no to dostaniesz masę "dobrych" rad itp. Dlatego ważne, żeby mieć lekarza, do którego masz zaufanie i opierasz się na jego opiniach. Moja znajoma latała w ciąży co najmniej 3 razy, w każdym trymestrze i nic jej nie jest, bobas zdrowszy być nie może :)

Masz rację zdecydowanie. 👍

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Hahaha no u mnie to samo. Aż się uśmiałam i dalej sie smieje jak sobie to przypomne. Po wszystkim zapytał czy będę już grzeczna bo już go siusiak boli 🤣🤣🤣
    Hihi przepraszam uśmiałam się z bolącego siusiaka... aż kaszel zaczal mnie spowrotem dusić.. jesteście wspaniałe... mój też mówi se może.. ale też jak kilka dni pod rząd to chyba się zmęczył bo zaczal się migać...hihi.. ah ci faceci ....
    Kobitki wykupując ubezpieczenie podróży zapytajcie czy zwrócą Wam kasę jak zajdziecie w ciążę i nie będziecie chciały jechać... z tego co wiem to większość ubezpieczalni nie wypłaci chyba że przypadnie poród w dniu wyjazdu.. bo nie ma zwrotu np w ciąży zagrożonej... mogą zwrócić jak coś się stanie komuś bliskiemu który zostaję na miejscu np hospitalizacja .. mam nadzieję że którejś pomogłam ale uważam nie nie wart rezygnować z marzeń...kilka koleżanek latało samolotem w ciąży I też im robili uwagi a im nic nie było..

Majuna lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Aż się uśmiałam 🤣🤣🤣🤣

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 marca 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Hihi przepraszam uśmiałam się z bolącego siusiaka... aż kaszel zaczal mnie spowrotem dusić.. jesteście wspaniałe... mój też mówi se może.. ale też jak kilka dni pod rząd to chyba się zmęczył bo zaczal się migać...hihi.. ah ci faceci ....
    Kobitki wykupując ubezpieczenie podróży zapytajcie czy zwrócą Wam kasę jak zajdziecie w ciążę i nie będziecie chciały jechać... z tego co wiem to większość ubezpieczalni nie wypłaci chyba że przypadnie poród w dniu wyjazdu.. bo nie ma zwrotu np w ciąży zagrożonej... mogą zwrócić jak coś się stanie komuś bliskiemu który zostaję na miejscu np hospitalizacja .. mam nadzieję że którejś pomogłam ale uważam nie nie wart rezygnować z marzeń...kilka koleżanek latało samolotem w ciąży I też im robili uwagi a im nic nie było..

W niektórych TU z tego co wyczytałam uznają rezygnację, jeśli jest ciąża zagrożona. Wtedy zaświadczenie od lekarza powinno wystarczyć, ale jak to jest w praktyce to już ciężko mi powiedzieć 🙄

Wysłany: 19 marca 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Cieszę się, że w tych trudniejszych chwilach sprawiłam ze sie uśmiechnęłaś. Życzę dużo zdrówka 😊

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dużo zdrówka Kochana :* jakieś fatum wisi nad Tobą, chyba musisz porządnie odpocząć i się zregenerować :*
    Dziękuję...chyba poprostu nie ogarniam w zeszłym tygodniu męża wycięło trafił na prawdziwego konowała.. bo go opieprzył że do niego przyszedł że reklam się naogladal... a mój mal to nie z takich... dość jest wytrzymały... I naprawdę go przypililo że poszedł.. po dłuższej rozmowie wygarnął gościowi jak by nie potrzebował to by nie przyszedł I żeby zapisał coś co mu nie zaszkodzi przy jego chorobie hemohromatozie ... aż doktora wbiło w fotel ... u niego początek grypy ale już doszedł do siebie.. byle teraz naszego młodego nie wycięło..... eh zdałam dzux mimo wszystko kolejny egzamin więc może jest nadzieja... zaraz nadrobię was Kochane... jak się czujesz Prezesowa bo u ciebie też ostatnio było nie źle...

Rachelka23 lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Cieszę się, że w tych trudniejszych chwilach sprawiłam ze sie uśmiechnęłaś. Życzę dużo zdrówka 😊
    Dziękuję zawsze mogę na was liczyć... przepraszam jeśli uraziłam ale ci nasi faceci..

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Dziękuję...chyba poprostu nie ogarniam w zeszłym tygodniu męża wycięło trafił na prawdziwego konowała.. bo go opieprzył że do niego przyszedł że reklam się naogladal... a mój mal to nie z takich... dość jest wytrzymały... I naprawdę go przypililo że poszedł.. po dłuższej rozmowie wygarnął gościowi jak by nie potrzebował to by nie przyszedł I żeby zapisał coś co mu nie zaszkodzi przy jego chorobie hemohromatozie ... aż doktora wbiło w fotel ... u niego początek grypy ale już doszedł do siebie.. byle teraz naszego młodego nie wycięło..... eh zdałam dzux mimo wszystko kolejny egzamin więc może jest nadzieja... zaraz nadrobię was Kochane... jak się czujesz Prezesowa bo u ciebie też ostatnio było nie źle...

Jejku, dużo zdrówka i cierpliwości dla Was 🫂
    Jakiś egzamin zawodowy? Przypomnisz? Gratulacje oczywiście! 🌸

• Suzie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Ja niby powinnam jeszcze dzisiaj dorwać, ale oboje mieliśmy ciężki dzień w pracy i nie było chęci. Może jutro się uda coś dopoprawić 😂

CoffeeDream, Malinowysorbet, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z obietnicą wysyłam Wam kochane ciążowe wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 zarażajcie się wszystkie jak najszybciej 🥺✊🍀

Na wizycie okazało się że ginekolog w środku nie widział już w ogóle śladów krwi , na usg wszystko dobrze, ciałko krwotoczne dalej jest ale nie przeszkadza, czekamy aż się wchłonie, krwiaków żadnych nie ma , stwierdził że to plamienie to od nadżerki bo skoro w macicy czysto to musiała ona zawinić .
    Nie słuchaliśmy serduszka ani nie liczyliśmy ilości, biło rytmicznie , sama widziałam, więc gin stwierdził że jest wszystko super 😊 założył mi już kartę ciąży i mówił że nie ma potrzeby żebym przyszła na wizytę 26 marca , mam ją odwołać i widzimy się 9 kwietnia 🙂
    Jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie, teraz jak już jest spokojna mogę dalej wspierać Was ❤🍀

elektro96, Suzie, Prezesoowa, CoffeeDream, KsiążkowaEmilka, Majlen, Liyss🧚🏻, Fermina, notsobadd, Rachelka23, Malinowysorbet, Platynova55, Zbuntowana, Speranza :), MummyYummy, KejtKa, Vienna, Smerfetkaa, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ