Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzisiaj niewielkie plamienie, a raczej brązowy śluz. Także niestety zapowiada się, że małpiszon nadchodzi 😤
Chociaż miałam nadzieję na pozytywne zaskoczenie 😝27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Mandzia1995, elektro96, Kornelaa, ezra, Prezesoowa, LaBellePerle, Majuna, ultramaryna_, Pati2804, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
PaulaG wrote:14 dpo zgłaszam brak @ 😆 ale nie mam testów w domu proszę mnie nie atakować!!!!!
Boli mnie a właściwie ćmi mnie tak podbrzusze jajniki od wczoraj wieczorem więc pewnie przyjdzie 😅
Lec po test!! My tu czekamy!! 🤩Prezesoowa, LaBellePerle, PaulaG, Pati2804 lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Hej dziewczyny 🤗 to bedzie troche zal post wiec wybaczcie ale pewnie nie tylko ja mam takie odczucia. Ogladalam wczoraj live na IG od hormanalna przestrzen nt bledow przy staraniach o dziecko i powiem wam ze glowa mi paruje 😑 mam wrazenie ze zeby zajsc w ciaze powinnam nie pracowac= nie stresowac sie i prowadzic idealnie regularny tryb zycia. Kto w dzisiejszych czasach moze sobie na to pozwolic?? Weekend spedzilam z przyjaciolka ktora ma prawie 1,5 rocznego synka, jak zapytalam czy robila sobie badania przed zaczeciem staran czy bad bety co prawie zapytala co to? jedynie kwas foliowy 😄 1 test a pozniej po 2tyg do lekarza, zero obaw ze cos moze byc nie tak, moze nie utrzymac itp
Wiem ze kazda z nas ma swoja historie i droge do przejscia ale im wiecej czytam/ dowiaduje sie to tym bardziej czuje sie zagubiona. Jutro monitoring, powinna byc owulka w niedziele/poniedzialek a ja nie czuje zadnej ekscytacji na kolejna probe a jedynie strach i zrezygnowanie. Slabo...
notsobadd, ezra, LaBellePerle, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, praca mnie pochłania całkowicie. Byłam wczoraj i gina i na usg było widać, że owu była (także mocno trzymajcie kciuki za ten cykl!).
Wszystka wygląda z porządku. Powiedziała żeby brać Accard od dwóch kresek (ze względu na mutacje Pai-1). Powiem szczerze że za dużo przytulanek nie było w tym miesiącu - zmęczenie totalne mnie dopadło. Zobaczymy, teraz jeszcze tydzień czekania do @ (no trochę więcej)… myślę że w czwartek zatestuje (trochę wcześnie no, ale jeżeli wyjdą negatywy to będę mogła uczcić dzień kobiet lampką czerwonego wina). 🍷 a jak nie to też będzie powód do świętowaniaKornelaa, Suzie, Prezesoowa, ezra, ultramaryna_, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
LaBellePerle wrote:A właśnie niekoniecznie. Ja w każdej z ciąż czułam się tak jakbym zaraz miała dostać jebutny okres
Mnie też bolało.... pamiętam... ale mam dziwne wrażenie że ten ból jest ciut inny... no ale zobaczymy 😁 🥰🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Kaja8906 wrote:Hej dziewczyny 🤗 to bedzie troche zal post wiec wybaczcie ale pewnie nie tylko ja mam takie odczucia. Ogladalam wczoraj live na IG od hormanalna przestrzen nt bledow przy staraniach o dziecko i powiem wam ze glowa mi paruje 😑 mam wrazenie ze zeby zajsc w ciaze powinnam nie pracowac= nie stresowac sie i prowadzic idealnie regularny tryb zycia. Kto w dzisiejszych czasach moze sobie na to pozwolic?? Weekend spedzilam z przyjaciolka ktora ma prawie 1,5 rocznego synka, jak zapytalam czy robila sobie badania przed zaczeciem staran czy bad bety co prawie zapytala co to? jedynie kwas foliowy 😄 1 test a pozniej po 2tyg do lekarza, zero obaw ze cos moze byc nie tak, moze nie utrzymac itp
Wiem ze kazda z nas ma swoja historie i droge do przejscia ale im wiecej czytam/ dowiaduje sie to tym bardziej czuje sie zagubiona. Jutro monitoring, powinna byc owulka w niedziele/poniedzialek a ja nie czuje zadnej ekscytacji na kolejna probe a jedynie strach i zrezygnowanie. Slabo...
Mam ostatnio takie same uczucia. Doprowadza to do tego, że czasami mam jakieś chore wyrzuty sumienia, że otwieram chipsy, bo to może źle wpływać na płodność. Nie mówiąc już o alkoholu, wypije piwko z mężem i sobie wyrzucam. A przecież dookoła miliony ludzi piją na umór, nie badają się, nie myślą o pieniądzach, przyszłości i na pokładzie po 6 zdrowych maluchów…
Mój m. się śmieje, że im ktoś jest „głupszy”, bardziej nieświadomy rzeczywistości tym mniej się stresuje każdym szczegółem w życiu i dlatego im tak łatwo idzie 😂Prezesoowa, ezra, Kaja8906, Majuna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Smerfetkaa wrote:Lec po test!! My tu czekamy!! 🤩
U mnie to nie takie proste... do najbliższego sklepu mam 16 km... a autem mąż pojechał do pracy... kończy o 23 wiec juz wszystko dawno zamkniete.. w niedziele pojade po test jak nie przyjdzie 😅🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Hej kochane, ja już po wizycie u gina.
Nadrobię was później.
Szybka informacja: jest ciałko żółte, resztka płynu. Owulacja była na 90% tak jak myślałam w poniedziałek. Chyba jestem w takim jakimś szoku, bo pierwszy raz byłam na wizycie po owulacji i coś na niej zobaczyłam. W poniedziałek mam zbadać proga. I no.. czekamy 🙈Prezesoowa, Platynova55, ultramaryna_, NiedoszlaWielodzietna, Gregorka, Liyss🧚🏻, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
PaulaG wrote:U mnie to nie takie proste... do najbliższego sklepu mam 16 km... a autem mąż pojechał do pracy... kończy o 23 wiec juz wszystko dawno zamkniete.. w niedziele pojade po test jak nie przyjdzie 😅
3mam kciuki aby nie przyszła! To jeszcze w tym cyklu nie testowalas w ogóle ?PaulaG lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
notsobadd wrote:Mam ostatnio takie same uczucia. Doprowadza to do tego, że czasami mam jakieś chore wyrzuty sumienia, że otwieram chipsy, bo to może źle wpływać na płodność. Nie mówiąc już o alkoholu, wypije piwko z mężem i sobie wyrzucam. A przecież dookoła miliony ludzi piją na umór, nie badają się, nie myślą o pieniądzach, przyszłości i na pokładzie po 6 zdrowych maluchów…
Mój m. się śmieje, że im ktoś jest „głupszy”, bardziej nieświadomy rzeczywistości tym mniej się stresuje każdym szczegółem w życiu i dlatego im tak łatwo idzie 😂
Notsobad witaj juz pamietam ze kiedys pisalysmy na watku lutowym 🫶 dokladnie, jutro sa urodziny mojej psiapsi a ja juz rozkmina czy sie napic bo to moze zaszkodzic na owulacje. Dramat 😾 moj małż tez mowi ze nie powinnam tyle czytac, on w ogole mysli ze mamy czas bo przeciez jestesmy mlodzi (idealista) 😸notsobadd, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
-
PaulaG wrote:U mnie to nie takie proste... do najbliższego sklepu mam 16 km... a autem mąż pojechał do pracy... kończy o 23 wiec juz wszystko dawno zamkniete.. w niedziele pojade po test jak nie przyjdzie 😅
Jejku, podziwiam Twoją cierpliwość! 😂
PaulaG lubi tę wiadomość
-
Hejka, pamiętam 😘
Faceci są z innej gliny, mój też ciagle mówi, że mam nie czytać, on jeszcze z tych co uważa, że trzeba ODPUŚCIĆ. Tylko nie wiem jak mam wytłumaczyć swoim jajnikom, żeby ODPUŚCIŁY sobie PCOS 🤔😂
Wypij za zdrowie przyjaciółki, baw się dobrze i się zrelaksuj, to akurat na pewno dobrze wpłynie na Twoją owulację 😘Kaja8906, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.
A może jakieś ciasto bez pieczenia, wersja dla leniwych 😀 ❤️notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
Kiedy zaszłam w pierwsza ciążę usłyszałam że najpierw ustatkujemy wyniki tsh i prolaktyny porobimy badania w kierunku pcos itd bo z takimi wynikami brak szans na powodzenie. 😔Odpuściliśmy,, w głowie,,❤️🔥 i z racji leków musiałam zrobić test ciazowy bo cykl rozwalony i tu nagle było zaskoczenie bo byłam pewna że to prolaktyna daje dalej w kość a tu były 2kreski. Teraz kiedy jestem swiadoma doszukuje się objawów w każdym cyklu. I chyba coś w tym jest że jak niektórzy twierdzą,, odpocznij, wyluzuj,, tylko pytanie brzmi jak? 😅Trzymam kciuki za same dwie kreski w tym miesiącu i 💝
Prezesoowa, Kaja8906, Pati2804 lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
notsobadd wrote:Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.
Wobec tego sernik na zimno nie trzeba się męczyć a jeśli w planie pieczenie to przepis z yt od sugarlady na biszkopt ( zawsze wychodzi)robię ciasto w tmWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 17:12
notsobadd lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Może tiramisu?elektro96, notsobadd lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Jak Wy to robicie, że produkujecie tyle treści?! Nie sposób być na bieżąco!
@PaulaG trzymam kciuki za test jutro! Ten ból podbrzusza i jajników to może być dobry znak!
Ja też mieszkam w środku niczego dlatego testy już przygotowane na wszelki wypadek.
Mnie też boli jajnik i podbrzusze ale ja jestem zaraz po owulacji prawdopodobnie. Sama nie wiem bo objawów takich typowych mam w tym cyklu mało a każda apka twierdzi inaczej. Kupiłam dziś w desperacji testy owulacyjne, co oczywiście było bez sensu ale nie oceniajcie.
@Suzie sernik z białą czekoladą albo jabłecznik z pianką to moje najlepsze proste ciacha z efektem wow. Jak zrobiłam do przedszkola, to kucharki mi nie wierzyły, że nie kupiłam w cukierni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 17:21
Prezesoowa, PaulaG, CoffeeDream lubią tę wiadomość