Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj niewielkie plamienie, a raczej brązowy śluz. Także niestety zapowiada się, że małpiszon nadchodzi 😤
    Chociaż miałam nadzieję na pozytywne zaskoczenie 😝

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 marca 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piątek! Mamy weekend 😍😍😍

Mandzia1995, elektro96, Kornelaa, ezra, nick nieaktualny, LaBellePerle, Majuna, ultramaryna_, Pati2804, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    14 dpo zgłaszam brak @ 😆 ale nie mam testów w domu proszę mnie nie atakować!!!!!
    Boli mnie a właściwie ćmi mnie tak podbrzusze jajniki od wczoraj wieczorem więc pewnie przyjdzie 😅

Lec po test!! My tu czekamy!! 🤩

nick nieaktualny, LaBellePerle, PaulaG, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🤗 to bedzie troche zal post wiec wybaczcie ale pewnie nie tylko ja mam takie odczucia. Ogladalam wczoraj live na IG od hormanalna przestrzen nt bledow przy staraniach o dziecko i powiem wam ze glowa mi paruje 😑 mam wrazenie ze zeby zajsc w ciaze powinnam nie pracowac= nie stresowac sie i prowadzic idealnie regularny tryb zycia. Kto w dzisiejszych czasach moze sobie na to pozwolic?? Weekend spedzilam z przyjaciolka ktora ma prawie 1,5 rocznego synka, jak zapytalam czy robila sobie badania przed zaczeciem staran czy bad bety co prawie zapytala co to? jedynie kwas foliowy 😄 1 test a pozniej po 2tyg do lekarza, zero obaw ze cos moze byc nie tak, moze nie utrzymac itp
    Wiem ze kazda z nas ma swoja historie i droge do przejscia ale im wiecej czytam/ dowiaduje sie to tym bardziej czuje sie zagubiona. Jutro monitoring, powinna byc owulka w niedziele/poniedzialek a ja nie czuje zadnej ekscytacji na kolejna probe a jedynie strach i zrezygnowanie. Slabo...

notsobadd, ezra, LaBellePerle, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, praca mnie pochłania całkowicie. Byłam wczoraj i gina i na usg było widać, że owu była (także mocno trzymajcie kciuki za ten cykl!).

Wszystka wygląda z porządku. Powiedziała żeby brać Accard od dwóch kresek (ze względu na mutacje Pai-1). Powiem szczerze że za dużo przytulanek nie było w tym miesiącu - zmęczenie totalne mnie dopadło. Zobaczymy, teraz jeszcze tydzień czekania do @ (no trochę więcej)… myślę że w czwartek zatestuje (trochę wcześnie no, ale jeżeli wyjdą negatywy to będę mogła uczcić dzień kobiet lampką czerwonego wina). 🍷 a jak nie to też będzie powód do świętowania

Kornelaa, Suzie, nick nieaktualny, ezra, ultramaryna_, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    A właśnie niekoniecznie. Ja w każdej z ciąż czułam się tak jakbym zaraz miała dostać jebutny okres :)

Mnie też bolało.... pamiętam... ale mam dziwne wrażenie że ten ból jest ciut inny... no ale zobaczymy 😁 🥰

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Hej dziewczyny 🤗 to bedzie troche zal post wiec wybaczcie ale pewnie nie tylko ja mam takie odczucia. Ogladalam wczoraj live na IG od hormanalna przestrzen nt bledow przy staraniach o dziecko i powiem wam ze glowa mi paruje 😑 mam wrazenie ze zeby zajsc w ciaze powinnam nie pracowac= nie stresowac sie i prowadzic idealnie regularny tryb zycia. Kto w dzisiejszych czasach moze sobie na to pozwolic?? Weekend spedzilam z przyjaciolka ktora ma prawie 1,5 rocznego synka, jak zapytalam czy robila sobie badania przed zaczeciem staran czy bad bety co prawie zapytala co to? jedynie kwas foliowy 😄 1 test a pozniej po 2tyg do lekarza, zero obaw ze cos moze byc nie tak, moze nie utrzymac itp
    Wiem ze kazda z nas ma swoja historie i droge do przejscia ale im wiecej czytam/ dowiaduje sie to tym bardziej czuje sie zagubiona. Jutro monitoring, powinna byc owulka w niedziele/poniedzialek a ja nie czuje zadnej ekscytacji na kolejna probe a jedynie strach i zrezygnowanie. Slabo...

Mam ostatnio takie same uczucia. Doprowadza to do tego, że czasami mam jakieś chore wyrzuty sumienia, że otwieram chipsy, bo to może źle wpływać na płodność. Nie mówiąc już o alkoholu, wypije piwko z mężem i sobie wyrzucam. A przecież dookoła miliony ludzi piją na umór, nie badają się, nie myślą o pieniądzach, przyszłości i na pokładzie po 6 zdrowych maluchów…
    Mój m. się śmieje, że im ktoś jest „głupszy”, bardziej nieświadomy rzeczywistości tym mniej się stresuje każdym szczegółem w życiu i dlatego im tak łatwo idzie 😂

nick nieaktualny, ezra, Kaja8906, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Lec po test!! My tu czekamy!! 🤩

U mnie to nie takie proste... do najbliższego sklepu mam 16 km... a autem mąż pojechał do pracy... kończy o 23 wiec juz wszystko dawno zamkniete.. w niedziele pojade po test jak nie przyjdzie 😅

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati gratulacje. Pozytywnie nam ten marzec zaczęłaś :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.

Zbuntowana lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • san95 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ja już po wizycie u gina.
    Nadrobię was później.
    Szybka informacja: jest ciałko żółte, resztka płynu. Owulacja była na 90% tak jak myślałam w poniedziałek. Chyba jestem w takim jakimś szoku, bo pierwszy raz byłam na wizycie po owulacji i coś na niej zobaczyłam. W poniedziałek mam zbadać proga. I no.. czekamy 🙈

nick nieaktualny, Platynova55, ultramaryna_, nick nieaktualny, Gregorka, Liyss🧚🏻, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    U mnie to nie takie proste... do najbliższego sklepu mam 16 km... a autem mąż pojechał do pracy... kończy o 23 wiec juz wszystko dawno zamkniete.. w niedziele pojade po test jak nie przyjdzie 😅

3mam kciuki aby nie przyszła! To jeszcze w tym cyklu nie testowalas w ogóle ? :)

PaulaG lubi tę wiadomość

age.png
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mam ostatnio takie same uczucia. Doprowadza to do tego, że czasami mam jakieś chore wyrzuty sumienia, że otwieram chipsy, bo to może źle wpływać na płodność. Nie mówiąc już o alkoholu, wypije piwko z mężem i sobie wyrzucam. A przecież dookoła miliony ludzi piją na umór, nie badają się, nie myślą o pieniądzach, przyszłości i na pokładzie po 6 zdrowych maluchów…
    Mój m. się śmieje, że im ktoś jest „głupszy”, bardziej nieświadomy rzeczywistości tym mniej się stresuje każdym szczegółem w życiu i dlatego im tak łatwo idzie 😂

Notsobad witaj juz pamietam ze kiedys pisalysmy na watku lutowym 🫶 dokladnie, jutro sa urodziny mojej psiapsi a ja juz rozkmina czy sie napic bo to moze zaszkodzic na owulacje. Dramat 😾 moj małż tez mowi ze nie powinnam tyle czytac, on w ogole mysli ze mamy czas bo przeciez jestesmy mlodzi (idealista) 😸

notsobadd, nick nieaktualny, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • luśka Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:

Jejku, podziwiam Twoją cierpliwość! 😂

PaulaG lubi tę wiadomość

👩25👱‍♂️27

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, pamiętam 😘
    Faceci są z innej gliny, mój też ciagle mówi, że mam nie czytać, on jeszcze z tych co uważa, że trzeba ODPUŚCIĆ. Tylko nie wiem jak mam wytłumaczyć swoim jajnikom, żeby ODPUŚCIŁY sobie PCOS 🤔😂
    Wypij za zdrowie przyjaciółki, baw się dobrze i się zrelaksuj, to akurat na pewno dobrze wpłynie na Twoją owulację 😘

Kaja8906, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.

A może jakieś ciasto bez pieczenia, wersja dla leniwych 😀 ❤️

notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy zaszłam w pierwsza ciążę usłyszałam że najpierw ustatkujemy wyniki tsh i prolaktyny porobimy badania w kierunku pcos itd bo z takimi wynikami brak szans na powodzenie. 😔Odpuściliśmy,, w głowie,,❤️‍🔥 i z racji leków musiałam zrobić test ciazowy bo cykl rozwalony i tu nagle było zaskoczenie bo byłam pewna że to prolaktyna daje dalej w kość a tu były 2kreski. Teraz kiedy jestem swiadoma doszukuje się objawów w każdym cyklu. I chyba coś w tym jest że jak niektórzy twierdzą,, odpocznij, wyluzuj,, tylko pytanie brzmi jak? 😅Trzymam kciuki za same dwie kreski w tym miesiącu i 💝

nick nieaktualny, Kaja8906, Pati2804 lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Wobec tego sernik na zimno nie trzeba się męczyć a jeśli w planie pieczenie to przepis z yt od sugarlady na biszkopt ( zawsze wychodzi)robię ciasto w tm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2024, 17:12

notsobadd lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Może tiramisu? :D

elektro96, notsobadd lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy to robicie, że produkujecie tyle treści?! Nie sposób być na bieżąco!

@PaulaG trzymam kciuki za test jutro! Ten ból podbrzusza i jajników to może być dobry znak! :D

Ja też mieszkam w środku niczego dlatego testy już przygotowane na wszelki wypadek. ;)

Mnie też boli jajnik i podbrzusze ale ja jestem zaraz po owulacji prawdopodobnie. Sama nie wiem bo objawów takich typowych mam w tym cyklu mało a każda apka twierdzi inaczej. Kupiłam dziś w desperacji testy owulacyjne, co oczywiście było bez sensu ale nie oceniajcie. ;D

@Suzie sernik z białą czekoladą albo jabłecznik z pianką to moje najlepsze proste ciacha z efektem wow. Jak zrobiłam do przedszkola, to kucharki mi nie wierzyły, że nie kupiłam w cukierni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2024, 17:21

nick nieaktualny, PaulaG, CoffeeDream lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ