Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj niewielkie plamienie, a raczej brązowy śluz. Także niestety zapowiada się, że małpiszon nadchodzi 😤
    Chociaż miałam nadzieję na pozytywne zaskoczenie 😝

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 marca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piątek! Mamy weekend 😍😍😍

Mandzia1995, elektro96, Kornelaa, ezra, Prezesoowa, LaBellePerle, Majuna, ultramaryna_, Pati2804, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    14 dpo zgłaszam brak @ 😆 ale nie mam testów w domu proszę mnie nie atakować!!!!!
    Boli mnie a właściwie ćmi mnie tak podbrzusze jajniki od wczoraj wieczorem więc pewnie przyjdzie 😅

Lec po test!! My tu czekamy!! 🤩

Prezesoowa, LaBellePerle, PaulaG, Pati2804 lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🤗 to bedzie troche zal post wiec wybaczcie ale pewnie nie tylko ja mam takie odczucia. Ogladalam wczoraj live na IG od hormanalna przestrzen nt bledow przy staraniach o dziecko i powiem wam ze glowa mi paruje 😑 mam wrazenie ze zeby zajsc w ciaze powinnam nie pracowac= nie stresowac sie i prowadzic idealnie regularny tryb zycia. Kto w dzisiejszych czasach moze sobie na to pozwolic?? Weekend spedzilam z przyjaciolka ktora ma prawie 1,5 rocznego synka, jak zapytalam czy robila sobie badania przed zaczeciem staran czy bad bety co prawie zapytala co to? jedynie kwas foliowy 😄 1 test a pozniej po 2tyg do lekarza, zero obaw ze cos moze byc nie tak, moze nie utrzymac itp
    Wiem ze kazda z nas ma swoja historie i droge do przejscia ale im wiecej czytam/ dowiaduje sie to tym bardziej czuje sie zagubiona. Jutro monitoring, powinna byc owulka w niedziele/poniedzialek a ja nie czuje zadnej ekscytacji na kolejna probe a jedynie strach i zrezygnowanie. Slabo...

notsobadd, ezra, LaBellePerle, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, praca mnie pochłania całkowicie. Byłam wczoraj i gina i na usg było widać, że owu była (także mocno trzymajcie kciuki za ten cykl!).

Wszystka wygląda z porządku. Powiedziała żeby brać Accard od dwóch kresek (ze względu na mutacje Pai-1). Powiem szczerze że za dużo przytulanek nie było w tym miesiącu - zmęczenie totalne mnie dopadło. Zobaczymy, teraz jeszcze tydzień czekania do @ (no trochę więcej)… myślę że w czwartek zatestuje (trochę wcześnie no, ale jeżeli wyjdą negatywy to będę mogła uczcić dzień kobiet lampką czerwonego wina). 🍷 a jak nie to też będzie powód do świętowania

Kornelaa, Suzie, Prezesoowa, ezra, ultramaryna_, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    A właśnie niekoniecznie. Ja w każdej z ciąż czułam się tak jakbym zaraz miała dostać jebutny okres :)

Mnie też bolało.... pamiętam... ale mam dziwne wrażenie że ten ból jest ciut inny... no ale zobaczymy 😁 🥰

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Hej dziewczyny 🤗 to bedzie troche zal post wiec wybaczcie ale pewnie nie tylko ja mam takie odczucia. Ogladalam wczoraj live na IG od hormanalna przestrzen nt bledow przy staraniach o dziecko i powiem wam ze glowa mi paruje 😑 mam wrazenie ze zeby zajsc w ciaze powinnam nie pracowac= nie stresowac sie i prowadzic idealnie regularny tryb zycia. Kto w dzisiejszych czasach moze sobie na to pozwolic?? Weekend spedzilam z przyjaciolka ktora ma prawie 1,5 rocznego synka, jak zapytalam czy robila sobie badania przed zaczeciem staran czy bad bety co prawie zapytala co to? jedynie kwas foliowy 😄 1 test a pozniej po 2tyg do lekarza, zero obaw ze cos moze byc nie tak, moze nie utrzymac itp
    Wiem ze kazda z nas ma swoja historie i droge do przejscia ale im wiecej czytam/ dowiaduje sie to tym bardziej czuje sie zagubiona. Jutro monitoring, powinna byc owulka w niedziele/poniedzialek a ja nie czuje zadnej ekscytacji na kolejna probe a jedynie strach i zrezygnowanie. Slabo...

Mam ostatnio takie same uczucia. Doprowadza to do tego, że czasami mam jakieś chore wyrzuty sumienia, że otwieram chipsy, bo to może źle wpływać na płodność. Nie mówiąc już o alkoholu, wypije piwko z mężem i sobie wyrzucam. A przecież dookoła miliony ludzi piją na umór, nie badają się, nie myślą o pieniądzach, przyszłości i na pokładzie po 6 zdrowych maluchów…
    Mój m. się śmieje, że im ktoś jest „głupszy”, bardziej nieświadomy rzeczywistości tym mniej się stresuje każdym szczegółem w życiu i dlatego im tak łatwo idzie 😂

Prezesoowa, ezra, Kaja8906, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Lec po test!! My tu czekamy!! 🤩

U mnie to nie takie proste... do najbliższego sklepu mam 16 km... a autem mąż pojechał do pracy... kończy o 23 wiec juz wszystko dawno zamkniete.. w niedziele pojade po test jak nie przyjdzie 😅

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati gratulacje. Pozytywnie nam ten marzec zaczęłaś :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.

Zbuntowana lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

• san95 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ja już po wizycie u gina.
    Nadrobię was później.
    Szybka informacja: jest ciałko żółte, resztka płynu. Owulacja była na 90% tak jak myślałam w poniedziałek. Chyba jestem w takim jakimś szoku, bo pierwszy raz byłam na wizycie po owulacji i coś na niej zobaczyłam. W poniedziałek mam zbadać proga. I no.. czekamy 🙈

Prezesoowa, Platynova55, ultramaryna_, NiedoszlaWielodzietna, Gregorka, Liyss🧚🏻, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    U mnie to nie takie proste... do najbliższego sklepu mam 16 km... a autem mąż pojechał do pracy... kończy o 23 wiec juz wszystko dawno zamkniete.. w niedziele pojade po test jak nie przyjdzie 😅

3mam kciuki aby nie przyszła! To jeszcze w tym cyklu nie testowalas w ogóle ? :)

PaulaG lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mam ostatnio takie same uczucia. Doprowadza to do tego, że czasami mam jakieś chore wyrzuty sumienia, że otwieram chipsy, bo to może źle wpływać na płodność. Nie mówiąc już o alkoholu, wypije piwko z mężem i sobie wyrzucam. A przecież dookoła miliony ludzi piją na umór, nie badają się, nie myślą o pieniądzach, przyszłości i na pokładzie po 6 zdrowych maluchów…
    Mój m. się śmieje, że im ktoś jest „głupszy”, bardziej nieświadomy rzeczywistości tym mniej się stresuje każdym szczegółem w życiu i dlatego im tak łatwo idzie 😂

Notsobad witaj juz pamietam ze kiedys pisalysmy na watku lutowym 🫶 dokladnie, jutro sa urodziny mojej psiapsi a ja juz rozkmina czy sie napic bo to moze zaszkodzic na owulacje. Dramat 😾 moj małż tez mowi ze nie powinnam tyle czytac, on w ogole mysli ze mamy czas bo przeciez jestesmy mlodzi (idealista) 😸

notsobadd, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • luśka Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:

Jejku, podziwiam Twoją cierpliwość! 😂

PaulaG lubi tę wiadomość

👩24👱‍♂️26

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, pamiętam 😘
    Faceci są z innej gliny, mój też ciagle mówi, że mam nie czytać, on jeszcze z tych co uważa, że trzeba ODPUŚCIĆ. Tylko nie wiem jak mam wytłumaczyć swoim jajnikom, żeby ODPUŚCIŁY sobie PCOS 🤔😂
    Wypij za zdrowie przyjaciółki, baw się dobrze i się zrelaksuj, to akurat na pewno dobrze wpłynie na Twoją owulację 😘

Kaja8906, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.

A może jakieś ciasto bez pieczenia, wersja dla leniwych 😀 ❤️

notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy zaszłam w pierwsza ciążę usłyszałam że najpierw ustatkujemy wyniki tsh i prolaktyny porobimy badania w kierunku pcos itd bo z takimi wynikami brak szans na powodzenie. 😔Odpuściliśmy,, w głowie,,❤️‍🔥 i z racji leków musiałam zrobić test ciazowy bo cykl rozwalony i tu nagle było zaskoczenie bo byłam pewna że to prolaktyna daje dalej w kość a tu były 2kreski. Teraz kiedy jestem swiadoma doszukuje się objawów w każdym cyklu. I chyba coś w tym jest że jak niektórzy twierdzą,, odpocznij, wyluzuj,, tylko pytanie brzmi jak? 😅Trzymam kciuki za same dwie kreski w tym miesiącu i 💝

Prezesoowa, Kaja8906, Pati2804 lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Wobec tego sernik na zimno nie trzeba się męczyć a jeśli w planie pieczenie to przepis z yt od sugarlady na biszkopt ( zawsze wychodzi)robię ciasto w tm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 17:12

notsobadd lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Może tiramisu? :D

elektro96, notsobadd lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy to robicie, że produkujecie tyle treści?! Nie sposób być na bieżąco!

@PaulaG trzymam kciuki za test jutro! Ten ból podbrzusza i jajników to może być dobry znak! :D

Ja też mieszkam w środku niczego dlatego testy już przygotowane na wszelki wypadek. ;)

Mnie też boli jajnik i podbrzusze ale ja jestem zaraz po owulacji prawdopodobnie. Sama nie wiem bo objawów takich typowych mam w tym cyklu mało a każda apka twierdzi inaczej. Kupiłam dziś w desperacji testy owulacyjne, co oczywiście było bez sensu ale nie oceniajcie. ;D

@Suzie sernik z białą czekoladą albo jabłecznik z pianką to moje najlepsze proste ciacha z efektem wow. Jak zrobiłam do przedszkola, to kucharki mi nie wierzyły, że nie kupiłam w cukierni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 17:21

Prezesoowa, PaulaG, CoffeeDream lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ