Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    My ósmego marca mamy rocznicę. Testuje 6, bo to będzie 9 dni po a zawsze wtedy już miałam pozytyw jeśli coś było na rzeczy. Mam nadzieję, że na te rocznicę dam swojemu właśnie pozytywny test ciazowy 🥺🥺 mamy już trójkę dzieci, ale nigdy, nigdy nie było tak, że jakoś fajnie mu przekazałam wieść o ciąży. Zwykle bym w domu i odrazu biegłam do niego, bo wiedział, że sikam w kiblu na test xD tak mi się marzy choć raz jakoś fajnie to powiedzieć...

Trzymamy kciuki i czekamy na osikańca 🤞🏻🥹

LaBellePerle lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
    26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Hej dziewczyny 🤗 to bedzie troche zal post wiec wybaczcie ale pewnie nie tylko ja mam takie odczucia. Ogladalam wczoraj live na IG od hormanalna przestrzen nt bledow przy staraniach o dziecko i powiem wam ze glowa mi paruje 😑 mam wrazenie ze zeby zajsc w ciaze powinnam nie pracowac= nie stresowac sie i prowadzic idealnie regularny tryb zycia. Kto w dzisiejszych czasach moze sobie na to pozwolic?? Weekend spedzilam z przyjaciolka ktora ma prawie 1,5 rocznego synka, jak zapytalam czy robila sobie badania przed zaczeciem staran czy bad bety co prawie zapytala co to? jedynie kwas foliowy 😄 1 test a pozniej po 2tyg do lekarza, zero obaw ze cos moze byc nie tak, moze nie utrzymac itp
    Wiem ze kazda z nas ma swoja historie i droge do przejscia ale im wiecej czytam/ dowiaduje sie to tym bardziej czuje sie zagubiona. Jutro monitoring, powinna byc owulka w niedziele/poniedzialek a ja nie czuje zadnej ekscytacji na kolejna probe a jedynie strach i zrezygnowanie. Slabo...

Też byłam na tym live i dokładnie Cię rozumiem. Pierwsze co mi przyszło do głowy to właśnie, że powinnismy rzucić prace, uprawiać jogę i celebrować życie 🙄 ja bym chciała ale praca jest dla mnie ważne i trzeba zarobić jakoś na te leczenia w końcu i żyć 🙄

Prezesoowa, ultramaryna_, notsobadd, Kaja8906, LaBellePerle, Majuna, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    U mnie dzisiaj niewielkie plamienie, a raczej brązowy śluz. Także niestety zapowiada się, że małpiszon nadchodzi 😤
    Chociaż miałam nadzieję na pozytywne zaskoczenie 😝

Jeśli ma nadejść @ to niech szybko przychodzi i będzie ostatnia ! 🥹

PS piękny masz cytat w stopce 🥹

elektro96 lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Cześć dziewczyny, praca mnie pochłania całkowicie. Byłam wczoraj i gina i na usg było widać, że owu była (także mocno trzymajcie kciuki za ten cykl!).

Wszystka wygląda z porządku. Powiedziała żeby brać Accard od dwóch kresek (ze względu na mutacje Pai-1). Powiem szczerze że za dużo przytulanek nie było w tym miesiącu - zmęczenie totalne mnie dopadło. Zobaczymy, teraz jeszcze tydzień czekania do @ (no trochę więcej)… myślę że w czwartek zatestuje (trochę wcześnie no, ale jeżeli wyjdą negatywy to będę mogła uczcić dzień kobiet lampką czerwonego wina). 🍷 a jak nie to też będzie powód do świętowania

Kciuki ✊🏻

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    U mnie dzisiaj niewielkie plamienie, a raczej brązowy śluz. Także niestety zapowiada się, że małpiszon nadchodzi 😤
    Chociaż miałam nadzieję na pozytywne zaskoczenie 😝

Jak ma przyjść to niech przychodzi po raz ostatni i ucieka daleko :) :*

elektro96 lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Hej dziewczyny 🤗 to bedzie troche zal post wiec wybaczcie ale pewnie nie tylko ja mam takie odczucia. Ogladalam wczoraj live na IG od hormanalna przestrzen nt bledow przy staraniach o dziecko i powiem wam ze glowa mi paruje 😑 mam wrazenie ze zeby zajsc w ciaze powinnam nie pracowac= nie stresowac sie i prowadzic idealnie regularny tryb zycia. Kto w dzisiejszych czasach moze sobie na to pozwolic?? Weekend spedzilam z przyjaciolka ktora ma prawie 1,5 rocznego synka, jak zapytalam czy robila sobie badania przed zaczeciem staran czy bad bety co prawie zapytala co to? jedynie kwas foliowy 😄 1 test a pozniej po 2tyg do lekarza, zero obaw ze cos moze byc nie tak, moze nie utrzymac itp
    Wiem ze kazda z nas ma swoja historie i droge do przejscia ale im wiecej czytam/ dowiaduje sie to tym bardziej czuje sie zagubiona. Jutro monitoring, powinna byc owulka w niedziele/poniedzialek a ja nie czuje zadnej ekscytacji na kolejna probe a jedynie strach i zrezygnowanie. Slabo...

No, bo tak się nie da :) ja podchodzę do tego tak, że skoro stres może rozregulować wszystkie hormony to staram się zadbać, żeby stresować się jak najmniej. Czasem, po bardzo ciężkim tygodniu, lubimy z mężem usiąść i wypić drinka lub dwa, albo piwo lub dwa. Nie imprezujemy już do samego rana, ale jakby się zdarzyło no to trudno. Czasem robimy coś co szkodzi naszej płodności no i trudno. Oprócz starań trzeba żyć :)
    Wg mnie to nielogiczne, że skoro dbam o siebie 95% czasu to te 5% może zniszczyć wszystko.

To normalne, że taka ilość informacji może przytłoczyć i pozwól sobie to przetrawić i to powoli przejdzie. Myślę, że każda z nas to przeżywa w pewnym momencie :)

Trzymam kciuki za monitoring, owulkę i poprawę humoru :* a jeżeli potrzebujesz czasu, żeby się zatrzymać i odsapnąć to zrób to i przegoń te myśli z głowy, które będą Ci mówić, że to złe. Wszystko, czego potrzebujesz jest dobre :)

Kaja8906, Majuna, Olo323 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Jeśli ma nadejść @ to niech szybko przychodzi i będzie ostatnia ! 🥹

PS piękny masz cytat w stopce 🥹
    Dziękuję Ci! ❤️ Ty również!
    Śledziłam Twoją historię na Winiarach kilka dni temu, mimo że to zupełnie nie mój wątek, wpadłam przypadkowo.
    Bardzo mi przykro, że spotkał Cię ten oszukaniec. Kibicowałam Ci w myślach, zwłaszcza, że widziałam w Twojej stopce, że również zmagacie się z kiepskimi parametrami nasienia.
    Ściskam Cię i życzę, żeby jak najszybciej przyszło do Ciebie to, o czym marzysz. ❤️

ezra lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 marca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Cześć dziewczyny, praca mnie pochłania całkowicie. Byłam wczoraj i gina i na usg było widać, że owu była (także mocno trzymajcie kciuki za ten cykl!).

Wszystka wygląda z porządku. Powiedziała żeby brać Accard od dwóch kresek (ze względu na mutacje Pai-1). Powiem szczerze że za dużo przytulanek nie było w tym miesiącu - zmęczenie totalne mnie dopadło. Zobaczymy, teraz jeszcze tydzień czekania do @ (no trochę więcej)… myślę że w czwartek zatestuje (trochę wcześnie no, ale jeżeli wyjdą negatywy to będę mogła uczcić dzień kobiet lampką czerwonego wina). 🍷 a jak nie to też będzie powód do świętowania

Pamiętaj, że wystarczy tylko jeden satysfakcjonujący seks :D trzymam kciuki :*

NiedoszlaWielodzietna, damrade, LaBellePerle, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.

Wg mnie ciastem, którego nie da się zepsuć jest sernik :)
    Polecam ten
    https://mojewypieki.com/przepis/sernik-z-ciasteczkami-oreo
    Jest proste, a wygląda efektownie :)

notsobadd lubi tę wiadomość

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z pracy i poryczałam się mężowi że nie mam już siły na te starania i że ciągle jakieś wyrzeczenia i że trwa to tak długo, a on oczywiście średnio mnie zrozumiał. Ale czuje już poirytowanie wszystkim więc chyba jednak okres się zbliża. Tak czy inaczej dla świętego spokoju jutro zrobię chyba rano test, bo znajomi mają wpaść i może napije się jakiegoś wina, chociaż nie piłam żadnego alkoholu od kilku miesięcy BO STARANIA 😉
    Też strasznie mnie frustruje to że ciągle myślę o tym co mogę zrobić więcej żeby w tą ciążę zajść jednocześnie mając świadomość że niektóre kobiety w ogóle o tym nie myślą tylko robią i od razu jest..pms mi wjeżdża dzisiaj na grubo 😆

Kaja8906 lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Ja wróciłam z pracy i poryczałam się mężowi że nie mam już siły na te starania i że ciągle jakieś wyrzeczenia i że trwa to tak długo, a on oczywiście średnio mnie zrozumiał. Ale czuje już poirytowanie wszystkim więc chyba jednak okres się zbliża. Tak czy inaczej dla świętego spokoju jutro zrobię chyba rano test, bo znajomi mają wpaść i może napije się jakiegoś wina, chociaż nie piłam żadnego alkoholu od kilku miesięcy BO STARANIA 😉
    Też strasznie mnie frustruje to że ciągle myślę o tym co mogę zrobić więcej żeby w tą ciążę zajść jednocześnie mając świadomość że niektóre kobiety w ogóle o tym nie myślą tylko robią i od razu jest..pms mi wjeżdża dzisiaj na grubo 😆
    Myślę, że kieliszek winka nikomu nie zaszkodzi 🥰
    Głowa też musi odpocząć. Daj sobie luzik w weekend ❤️

Platynova55, Prezesoowa, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 marca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Też ostatnio złapałam się na tym, że za bardzo się nakręcam. Nawet odstawiliśmy z mężem całkowicie alkohol od stycznia 😅 Z jednej strony chciałabym zrobić wszystko, żeby jak najbardziej ograniczyć negatywny wpływ czynników na płodność i wczesną ciążę. A z drugiej wiem, że nakręcanie się i wywieranie na siebie presji nie pomaga. My dopiero rozpoczynamy starania, ale niestety studia, związane z medycyną (sporo zajęć z niepłodności, mutacji chromosomów, wad wrodzonych) jakoś tak mi spaczyły myślenie, że teraz się obawiam 😥
    Chociaż teraz coraz bardziej się przekonuje że nie można nastawiać się negatywnie, a kieliszek wina w weekend wręcz pomoże, a nie zaszkodzi 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 18:22

Prezesoowa, Kaja8906, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    3mam kciuki aby nie przyszła! To jeszcze w tym cyklu nie testowalas w ogóle ? :)

Testowałam .... 24 i 26 lutego.. czyli 8 i 10 dpo wg testu owulacyjnego... była biel... z dziećmi wychodziły mi już testy.. dlatego obstawiam że nic z tego...
    Jest 17.30 Irlandzkiego czasu nie ma okresu za to mam śluz bardzo zbity jak przy owulacji 🤔
    Jutro ide do pracy a pewnie mnie krew zaleje.... i brzuch zawsze mnie boli okropnie :(

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za zrozumienie, bylo mi lepiej od razu jak to z siebie wyrzucilam ale wlasnie potrzeba zrozumienia innych staraczek zeby przynioslo ulge ❤️ plan jest wyluzowac w weekend i napic sie winka tymbardziej ze moj małzonek zaczyna cos ostatnio przebakiwac ze czuje presje jak zblizaja sie dni plodne 😏(moglibysmy sie zamienic to wtedy by wiedzial co to presja 😛)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 18:39

Platynova55, elektro96, Eniana, Prezesoowa, notsobadd, Majuna, ezra, CoffeeDream, LaBellePerle, NiedoszlaWielodzietna, Malinowysorbet, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro testuję. Można mnie wpisać. Mam lekką nadzieję i pozytywne nastawienie, choć czuję lekki pms. No to zobaczymy jutro co się okaże 😬.

ultramaryna_, Prezesoowa, Majuna, ezra, LaBellePerle, kopytko, Zbuntowana, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość

Termin 06/07.25 🩷
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Jak Wy to robicie, że produkujecie tyle treści?! Nie sposób być na bieżąco!

@PaulaG trzymam kciuki za test jutro! Ten ból podbrzusza i jajników to może być dobry znak! :D

Ja też mieszkam w środku niczego dlatego testy już przygotowane na wszelki wypadek. ;)

Mnie też boli jajnik i podbrzusze ale ja jestem zaraz po owulacji prawdopodobnie. Sama nie wiem bo objawów takich typowych mam w tym cyklu mało a każda apka twierdzi inaczej. Kupiłam dziś w desperacji testy owulacyjne, co oczywiście było bez sensu ale nie oceniajcie. ;D

@Suzie sernik z białą czekoladą albo jabłecznik z pianką to moje najlepsze proste ciacha z efektem wow. Jak zrobiłam do przedszkola, to kucharki mi nie wierzyły, że nie kupiłam w cukierni.

Próbuję wyluzować mózg że to ból na okres żeby go nie blokować siłą marzeń 🤣🤣🤣

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No, bo tak się nie da :) ja podchodzę do tego tak, że skoro stres może rozregulować wszystkie hormony to staram się zadbać, żeby stresować się jak najmniej. Czasem, po bardzo ciężkim tygodniu, lubimy z mężem usiąść i wypić drinka lub dwa, albo piwo lub dwa. Nie imprezujemy już do samego rana, ale jakby się zdarzyło no to trudno. Czasem robimy coś co szkodzi naszej płodności no i trudno. Oprócz starań trzeba żyć :)
    Wg mnie to nielogiczne, że skoro dbam o siebie 95% czasu to te 5% może zniszczyć wszystko.

Dokładnie. Ja się mega stresowałam tym, że za dużo się stresuję i przez to się nie uda, ale rozmawiałam z moją psycholog i tak mi uświadomiła, że kobiety rodziły w czasie wojen, w ogromnym stresie, głodzie, rodzą kobiety chore na różne choroby i nowotwory. Raczej nie możliwe żeby stres codzienny blokował poczęcie, bo one wszystkie by roniły/ nie zachodziły. Więc raczej gdzie indziej leży problem.

elektro96, Vienna, Anonim1992, ultramaryna_, Majuna, Kaja8906, ezra, LaBellePerle lubią tę wiadomość

Termin 06/07.25 🩷
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Próbuję wyluzować mózg że to ból na okres żeby go nie blokować siłą marzeń 🤣🤣🤣

Ale to nie tak! To na odwrót! Energia idzie za uwagą, więc wizualizuj, że na dwie kreski! :D

Majuna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Też ostatnio złapałam się na tym, że za bardzo się nakręcam. Nawet odstawiliśmy z mężem całkowicie alkohol od stycznia 😅 Z jednej strony chciałabym zrobić wszystko, żeby jak najbardziej ograniczyć negatywny wpływ czynników na płodność i wczesną ciążę. A z drugiej wiem, że nakręcanie się i wywieranie na siebie presji nie pomaga. My dopiero rozpoczynamy starania, ale niestety studia, związane z medycyną (sporo zajęć z niepłodności, mutacji chromosomów, wad wrodzonych) jakoś tak mi spaczyły myślenie, że teraz się obawiam 😥
    Chociaż teraz coraz bardziej się przekonuje że nie można nastawiać się negatywnie, a kieliszek wina w weekend wręcz pomoże, a nie zaszkodzi 😄

Ja uznałam zasadę, że poki nie zobaczę 2 kresek to żyję normalnie, bo wszystko odkładałam "bo co jeśli..". Teraz się zapisałam na tatuaż i jeśli się nie uda to będzie nagroda pocieszenia 😅

elektro96, Prezesoowa, CoffeeDream, ellevv, NiedoszlaWielodzietna, Majuna, Pati2804, Vienna, Olo323 lubią tę wiadomość

Termin 06/07.25 🩷
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kaja8906 moja koleżanka dowiedziała się o ciąży na wizycie kontrolnej, bo miała cykle po 40-60 dni i nie wiedziała w ogóle kiedy dostanie. Nie badała bety, nie wiedziała w ogóle co to. Tarczycę miała około 5, bo zapominała brać tabsów, nadwaga itd a ciąża i poród wzorowo. Nie wiem już serio nie wiem jak na to patrzeć 😑

Kaja8906, Majuna lubią tę wiadomość

Termin 06/07.25 🩷
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ