Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
LaBellePerle wrote:My ósmego marca mamy rocznicę. Testuje 6, bo to będzie 9 dni po a zawsze wtedy już miałam pozytyw jeśli coś było na rzeczy. Mam nadzieję, że na te rocznicę dam swojemu właśnie pozytywny test ciazowy 🥺🥺 mamy już trójkę dzieci, ale nigdy, nigdy nie było tak, że jakoś fajnie mu przekazałam wieść o ciąży. Zwykle bym w domu i odrazu biegłam do niego, bo wiedział, że sikam w kiblu na test xD tak mi się marzy choć raz jakoś fajnie to powiedzieć...
Trzymamy kciuki i czekamy na osikańca 🤞🏻🥹LaBellePerle lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻 -
Kaja8906 wrote:Hej dziewczyny 🤗 to bedzie troche zal post wiec wybaczcie ale pewnie nie tylko ja mam takie odczucia. Ogladalam wczoraj live na IG od hormanalna przestrzen nt bledow przy staraniach o dziecko i powiem wam ze glowa mi paruje 😑 mam wrazenie ze zeby zajsc w ciaze powinnam nie pracowac= nie stresowac sie i prowadzic idealnie regularny tryb zycia. Kto w dzisiejszych czasach moze sobie na to pozwolic?? Weekend spedzilam z przyjaciolka ktora ma prawie 1,5 rocznego synka, jak zapytalam czy robila sobie badania przed zaczeciem staran czy bad bety co prawie zapytala co to? jedynie kwas foliowy 😄 1 test a pozniej po 2tyg do lekarza, zero obaw ze cos moze byc nie tak, moze nie utrzymac itp
Wiem ze kazda z nas ma swoja historie i droge do przejscia ale im wiecej czytam/ dowiaduje sie to tym bardziej czuje sie zagubiona. Jutro monitoring, powinna byc owulka w niedziele/poniedzialek a ja nie czuje zadnej ekscytacji na kolejna probe a jedynie strach i zrezygnowanie. Slabo...
Też byłam na tym live i dokładnie Cię rozumiem. Pierwsze co mi przyszło do głowy to właśnie, że powinnismy rzucić prace, uprawiać jogę i celebrować życie 🙄 ja bym chciała ale praca jest dla mnie ważne i trzeba zarobić jakoś na te leczenia w końcu i żyć 🙄Prezesoowa, ultramaryna_, notsobadd, Kaja8906, LaBellePerle, Majuna, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
elektro96 wrote:U mnie dzisiaj niewielkie plamienie, a raczej brązowy śluz. Także niestety zapowiada się, że małpiszon nadchodzi 😤
Chociaż miałam nadzieję na pozytywne zaskoczenie 😝
Jeśli ma nadejść @ to niech szybko przychodzi i będzie ostatnia ! 🥹
PS piękny masz cytat w stopce 🥹elektro96 lubi tę wiadomość
NiedoszlaWielodzietna wrote:Cześć dziewczyny, praca mnie pochłania całkowicie. Byłam wczoraj i gina i na usg było widać, że owu była (także mocno trzymajcie kciuki za ten cykl!).
Wszystka wygląda z porządku. Powiedziała żeby brać Accard od dwóch kresek (ze względu na mutacje Pai-1). Powiem szczerze że za dużo przytulanek nie było w tym miesiącu - zmęczenie totalne mnie dopadło. Zobaczymy, teraz jeszcze tydzień czekania do @ (no trochę więcej)… myślę że w czwartek zatestuje (trochę wcześnie no, ale jeżeli wyjdą negatywy to będę mogła uczcić dzień kobiet lampką czerwonego wina). 🍷 a jak nie to też będzie powód do świętowania
Kciuki ✊🏻
NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
elektro96 wrote:U mnie dzisiaj niewielkie plamienie, a raczej brązowy śluz. Także niestety zapowiada się, że małpiszon nadchodzi 😤
Chociaż miałam nadzieję na pozytywne zaskoczenie 😝
Jak ma przyjść to niech przychodzi po raz ostatni i ucieka daleko :*elektro96 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Kaja8906 wrote:Hej dziewczyny 🤗 to bedzie troche zal post wiec wybaczcie ale pewnie nie tylko ja mam takie odczucia. Ogladalam wczoraj live na IG od hormanalna przestrzen nt bledow przy staraniach o dziecko i powiem wam ze glowa mi paruje 😑 mam wrazenie ze zeby zajsc w ciaze powinnam nie pracowac= nie stresowac sie i prowadzic idealnie regularny tryb zycia. Kto w dzisiejszych czasach moze sobie na to pozwolic?? Weekend spedzilam z przyjaciolka ktora ma prawie 1,5 rocznego synka, jak zapytalam czy robila sobie badania przed zaczeciem staran czy bad bety co prawie zapytala co to? jedynie kwas foliowy 😄 1 test a pozniej po 2tyg do lekarza, zero obaw ze cos moze byc nie tak, moze nie utrzymac itp
Wiem ze kazda z nas ma swoja historie i droge do przejscia ale im wiecej czytam/ dowiaduje sie to tym bardziej czuje sie zagubiona. Jutro monitoring, powinna byc owulka w niedziele/poniedzialek a ja nie czuje zadnej ekscytacji na kolejna probe a jedynie strach i zrezygnowanie. Slabo...
No, bo tak się nie da ja podchodzę do tego tak, że skoro stres może rozregulować wszystkie hormony to staram się zadbać, żeby stresować się jak najmniej. Czasem, po bardzo ciężkim tygodniu, lubimy z mężem usiąść i wypić drinka lub dwa, albo piwo lub dwa. Nie imprezujemy już do samego rana, ale jakby się zdarzyło no to trudno. Czasem robimy coś co szkodzi naszej płodności no i trudno. Oprócz starań trzeba żyć
Wg mnie to nielogiczne, że skoro dbam o siebie 95% czasu to te 5% może zniszczyć wszystko.
To normalne, że taka ilość informacji może przytłoczyć i pozwól sobie to przetrawić i to powoli przejdzie. Myślę, że każda z nas to przeżywa w pewnym momencie
Trzymam kciuki za monitoring, owulkę i poprawę humoru :* a jeżeli potrzebujesz czasu, żeby się zatrzymać i odsapnąć to zrób to i przegoń te myśli z głowy, które będą Ci mówić, że to złe. Wszystko, czego potrzebujesz jest dobreKaja8906, Majuna, Olo323 lubią tę wiadomość
ezra wrote:Jeśli ma nadejść @ to niech szybko przychodzi i będzie ostatnia ! 🥹
PS piękny masz cytat w stopce 🥹
Śledziłam Twoją historię na Winiarach kilka dni temu, mimo że to zupełnie nie mój wątek, wpadłam przypadkowo.
Bardzo mi przykro, że spotkał Cię ten oszukaniec. Kibicowałam Ci w myślach, zwłaszcza, że widziałam w Twojej stopce, że również zmagacie się z kiepskimi parametrami nasienia.
Ściskam Cię i życzę, żeby jak najszybciej przyszło do Ciebie to, o czym marzysz. ❤️ezra lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Wszystka wygląda z porządku. Powiedziała żeby brać Accard od dwóch kresek (ze względu na mutacje Pai-1). Powiem szczerze że za dużo przytulanek nie było w tym miesiącu - zmęczenie totalne mnie dopadło. Zobaczymy, teraz jeszcze tydzień czekania do @ (no trochę więcej)… myślę że w czwartek zatestuje (trochę wcześnie no, ale jeżeli wyjdą negatywy to będę mogła uczcić dzień kobiet lampką czerwonego wina). 🍷 a jak nie to też będzie powód do świętowania
Pamiętaj, że wystarczy tylko jeden satysfakcjonujący seks trzymam kciuki :*NiedoszlaWielodzietna, damrade, LaBellePerle, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
notsobadd wrote:Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.
Wg mnie ciastem, którego nie da się zepsuć jest sernik
Polecam ten
https://mojewypieki.com/przepis/sernik-z-ciasteczkami-oreo
Jest proste, a wygląda efektownienotsobadd lubi tę wiadomość
Ja wróciłam z pracy i poryczałam się mężowi że nie mam już siły na te starania i że ciągle jakieś wyrzeczenia i że trwa to tak długo, a on oczywiście średnio mnie zrozumiał. Ale czuje już poirytowanie wszystkim więc chyba jednak okres się zbliża. Tak czy inaczej dla świętego spokoju jutro zrobię chyba rano test, bo znajomi mają wpaść i może napije się jakiegoś wina, chociaż nie piłam żadnego alkoholu od kilku miesięcy BO STARANIA 😉
Też strasznie mnie frustruje to że ciągle myślę o tym co mogę zrobić więcej żeby w tą ciążę zajść jednocześnie mając świadomość że niektóre kobiety w ogóle o tym nie myślą tylko robią i od razu jest..pms mi wjeżdża dzisiaj na grubo 😆Kaja8906 lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Platynova55 wrote:Ja wróciłam z pracy i poryczałam się mężowi że nie mam już siły na te starania i że ciągle jakieś wyrzeczenia i że trwa to tak długo, a on oczywiście średnio mnie zrozumiał. Ale czuje już poirytowanie wszystkim więc chyba jednak okres się zbliża. Tak czy inaczej dla świętego spokoju jutro zrobię chyba rano test, bo znajomi mają wpaść i może napije się jakiegoś wina, chociaż nie piłam żadnego alkoholu od kilku miesięcy BO STARANIA 😉
Też strasznie mnie frustruje to że ciągle myślę o tym co mogę zrobić więcej żeby w tą ciążę zajść jednocześnie mając świadomość że niektóre kobiety w ogóle o tym nie myślą tylko robią i od razu jest..pms mi wjeżdża dzisiaj na grubo 😆
Głowa też musi odpocząć. Daj sobie luzik w weekend ❤️Platynova55, Prezesoowa, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Chociaż teraz coraz bardziej się przekonuje że nie można nastawiać się negatywnie, a kieliszek wina w weekend wręcz pomoże, a nie zaszkodzi 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 18:22
Prezesoowa, Kaja8906, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:3mam kciuki aby nie przyszła! To jeszcze w tym cyklu nie testowalas w ogóle ?
Testowałam .... 24 i 26 lutego.. czyli 8 i 10 dpo wg testu owulacyjnego... była biel... z dziećmi wychodziły mi już testy.. dlatego obstawiam że nic z tego...
Jest 17.30 Irlandzkiego czasu nie ma okresu za to mam śluz bardzo zbity jak przy owulacji 🤔
Jutro ide do pracy a pewnie mnie krew zaleje.... i brzuch zawsze mnie boli okropnie🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Dzieki dziewczyny za zrozumienie, bylo mi lepiej od razu jak to z siebie wyrzucilam ale wlasnie potrzeba zrozumienia innych staraczek zeby przynioslo ulge ❤️ plan jest wyluzowac w weekend i napic sie winka tymbardziej ze moj małzonek zaczyna cos ostatnio przebakiwac ze czuje presje jak zblizaja sie dni plodne 😏(moglibysmy sie zamienic to wtedy by wiedzial co to presja 😛)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 18:39
Platynova55, elektro96, Eniana, Prezesoowa, notsobadd, Majuna, ezra, CoffeeDream, LaBellePerle, NiedoszlaWielodzietna, Malinowysorbet, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Jutro testuję. Można mnie wpisać. Mam lekką nadzieję i pozytywne nastawienie, choć czuję lekki pms. No to zobaczymy jutro co się okaże 😬.
ultramaryna_, Prezesoowa, Majuna, ezra, LaBellePerle, kopytko, Zbuntowana, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość
Termin 06/07.25 🩷 -
Fermina wrote:Jak Wy to robicie, że produkujecie tyle treści?! Nie sposób być na bieżąco!
@PaulaG trzymam kciuki za test jutro! Ten ból podbrzusza i jajników to może być dobry znak!
Ja też mieszkam w środku niczego dlatego testy już przygotowane na wszelki wypadek.
Mnie też boli jajnik i podbrzusze ale ja jestem zaraz po owulacji prawdopodobnie. Sama nie wiem bo objawów takich typowych mam w tym cyklu mało a każda apka twierdzi inaczej. Kupiłam dziś w desperacji testy owulacyjne, co oczywiście było bez sensu ale nie oceniajcie.
@Suzie sernik z białą czekoladą albo jabłecznik z pianką to moje najlepsze proste ciacha z efektem wow. Jak zrobiłam do przedszkola, to kucharki mi nie wierzyły, że nie kupiłam w cukierni.
Próbuję wyluzować mózg że to ból na okres żeby go nie blokować siłą marzeń 🤣🤣🤣🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Prezesoowa wrote:No, bo tak się nie da ja podchodzę do tego tak, że skoro stres może rozregulować wszystkie hormony to staram się zadbać, żeby stresować się jak najmniej. Czasem, po bardzo ciężkim tygodniu, lubimy z mężem usiąść i wypić drinka lub dwa, albo piwo lub dwa. Nie imprezujemy już do samego rana, ale jakby się zdarzyło no to trudno. Czasem robimy coś co szkodzi naszej płodności no i trudno. Oprócz starań trzeba żyć
Wg mnie to nielogiczne, że skoro dbam o siebie 95% czasu to te 5% może zniszczyć wszystko.
Dokładnie. Ja się mega stresowałam tym, że za dużo się stresuję i przez to się nie uda, ale rozmawiałam z moją psycholog i tak mi uświadomiła, że kobiety rodziły w czasie wojen, w ogromnym stresie, głodzie, rodzą kobiety chore na różne choroby i nowotwory. Raczej nie możliwe żeby stres codzienny blokował poczęcie, bo one wszystkie by roniły/ nie zachodziły. Więc raczej gdzie indziej leży problem.elektro96, Vienna, Anonim1992, ultramaryna_, Majuna, Kaja8906, ezra, LaBellePerle lubią tę wiadomość
Termin 06/07.25 🩷 -
PaulaG wrote:Próbuję wyluzować mózg że to ból na okres żeby go nie blokować siłą marzeń 🤣🤣🤣
Ale to nie tak! To na odwrót! Energia idzie za uwagą, więc wizualizuj, że na dwie kreski!Majuna lubi tę wiadomość
-
Vienna wrote:Też ostatnio złapałam się na tym, że za bardzo się nakręcam. Nawet odstawiliśmy z mężem całkowicie alkohol od stycznia 😅 Z jednej strony chciałabym zrobić wszystko, żeby jak najbardziej ograniczyć negatywny wpływ czynników na płodność i wczesną ciążę. A z drugiej wiem, że nakręcanie się i wywieranie na siebie presji nie pomaga. My dopiero rozpoczynamy starania, ale niestety studia, związane z medycyną (sporo zajęć z niepłodności, mutacji chromosomów, wad wrodzonych) jakoś tak mi spaczyły myślenie, że teraz się obawiam 😥
Chociaż teraz coraz bardziej się przekonuje że nie można nastawiać się negatywnie, a kieliszek wina w weekend wręcz pomoże, a nie zaszkodzi 😄
Ja uznałam zasadę, że poki nie zobaczę 2 kresek to żyję normalnie, bo wszystko odkładałam "bo co jeśli..". Teraz się zapisałam na tatuaż i jeśli się nie uda to będzie nagroda pocieszenia 😅elektro96, Prezesoowa, CoffeeDream, ellevv, NiedoszlaWielodzietna, Majuna, Pati2804, Vienna, Olo323 lubią tę wiadomość
Termin 06/07.25 🩷 -
@Kaja8906 moja koleżanka dowiedziała się o ciąży na wizycie kontrolnej, bo miała cykle po 40-60 dni i nie wiedziała w ogóle kiedy dostanie. Nie badała bety, nie wiedziała w ogóle co to. Tarczycę miała około 5, bo zapominała brać tabsów, nadwaga itd a ciąża i poród wzorowo. Nie wiem już serio nie wiem jak na to patrzeć 😑
Kaja8906, Majuna lubią tę wiadomość
Termin 06/07.25 🩷