Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Ezra... Bardzo współczuję oszukańca... Podziwiam Cię. Wstajesz i walczysz dalej. Jesteś mega silną babką, nie zatrać tego w tych staraniach. Wierzę, że Ci to wszystko zostanie wynagrodzone... 💓

To niezwykle miłe co piszesz. 🥹 miałam już kilka upadków podczas tych starań, przeplakanych nocy, weekendów histerii.. ale kolejnego dnia otwieram oczy i widzę oczami wyobraźni moją córeczkę biegającą między brzozami które posadzilismy z mężem 🥹 i nie mogę przestać walczyć.
    Wszystkie jesteśmy silne - bardziej niż nam się wydaje ❤️ i odkąd jestem tu na forum widzę tylko niesamowicie dzielne babeczki - jesteś silna i możesz więcej niż Ci się wydaje, ściskam Cię mocno i dziękuje Ci 😘

elektro96, LaBellePerle, Prezesoowa, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
    26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamieszana93 wrote:
    Pewnie powtórzę jutro/pojutrze, ale dzisiaj 12dpo, więc już raczej bez szans 🙁

Różnie bywa, widziałam na forum, że kreski potrafią się pojawić i w 14 dpo, dopóki nie ma @ to piłka w grze, kciuki 🤞🏻

Zamieszana93 lubi tę wiadomość

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
  • Zamieszana93 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Różnie bywa, widziałam na forum, że kreski potrafią się pojawić i w 14 dpo, dopóki nie ma @ to piłka w grze, kciuki 🤞🏻
    Chcieliśmy z mężem, żeby rocznikowo między dziećmi były 2 lata różnicy i chyba przez to za bardzo się spinamy... Jak się nie uda w kolejnym cyklu to już niestety między dziećmi rocznikowo będą 3 lata (albo więcej). Wiem, że to mało ważne, ale tak sobie zamarzyliśmy, więc trochę smutno 😔

ezra lubi tę wiadomość

👩‍💼 30 lat
    💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)

👨‍💼30 lat
    💊Fertistim💊NAC

01.2022 - (5tc) cb 🤍
    02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
    11.2022 - 🩵👶

01.2024 początek starań o 2 👶
    01.2024 - (4/5tc) cb 🤍
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Muszę Wam opowiedzieć co mnie przed chwilą spotkało.. odbyłam maraton po aptekach, bo dostać CLO graniczy z cudem. W końcu taka zrezygnowana weszłam do 6 apteki i spotkałam kobietę anioła ♥️
    Na recepcie dupek i clo więc wiadomo o co chodzi, od razu mi powiedziała, że mam głowę trzymać u góry, bo większość z nas przez to przechodzi, opowiedziała swoją historię, podzieliła się namiarami na specjalistów, poradziła ze przede wszystkim mam teraz dbać o głowę i o relacje z partnerem. Na koniec życzyła powodzenia i powiedziała, że będzie za mnie trzymała kciuki. Coś pięknego, dała mi takiego kopa… wyszłam mega wzruszona 🥹

Wspaniała historia i wspaniała Kobieta 🥹 takie momenty są niezwykle rzadkie i niezwykle wyjątkowe ❤️

notsobadd lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamieszana93 wrote:
    U mnie niestety jednak biało 🙁🙁🙁 Czekam na 🐒
    Przytulam 🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamieszana93 wrote:
    Chcieliśmy z mężem, żeby rocznikowo między dziećmi były 2 lata różnicy i chyba przez to za bardzo się spinamy... Jak się nie uda w kolejnym cyklu to już niestety między dziećmi rocznikowo będą 3 lata (albo więcej). Wiem, że to mało ważne, ale tak sobie zamarzyliśmy, więc trochę smutno 😔

Masz prawo czuć smutek i trzeba sobie na to pozwolić. 🥺 życzę aby się udało a jeśli nie w tym cyklu to jak najszybciej ❤️✊🏻

• Majlen Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Najlepiej w klinice niepłodności badanie nasienia ogólne (w tym macie już morfologię nasienia) manualne - to ważne żeby embriolog to zrobił a nie maszyna. Koszt ok 280 zł.

No to właśnie patrzę na klinikę niepłodności i w pakiecie za 280zl są takie
    Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)

ezra lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja Ci powiem 😁 to hormony. Też często nie wiem o co mi chodzi w te dni lub przed.

Porażka 😂

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)

My robilismy podstawowe badanie a gdyby wyszly jakies nieprawidlowosci/ po konsultacji z lekarzem wtedy mozna zrobic poglebione badanie.

Udanego wieczoru dziewczyny ❤️

elektro96, ezra, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja, ale bez bicia ale nie dam rady być na bieżąco 😬

Jeszcze ten miesiąc jestem wolnym strzelcem, zatem testowanie odbędzie się w kwietniu 🙈
    Tymczasem w poniedziałek kolejna kontrola owulki czy była😁 tym razem badanie razem z prolaktyna gdyż mimo zaprzestania karmienia piersią kilka miesięcy temu ciągle mam z nich wycieki 🙈

Gregorka, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Muszę Wam opowiedzieć co mnie przed chwilą spotkało.. odbyłam maraton po aptekach, bo dostać CLO graniczy z cudem. W końcu taka zrezygnowana weszłam do 6 apteki i spotkałam kobietę anioła ♥️
    Na recepcie dupek i clo więc wiadomo o co chodzi, od razu mi powiedziała, że mam głowę trzymać u góry, bo większość z nas przez to przechodzi, opowiedziała swoją historię, podzieliła się namiarami na specjalistów, poradziła ze przede wszystkim mam teraz dbać o głowę i o relacje z partnerem. Na koniec życzyła powodzenia i powiedziała, że będzie za mnie trzymała kciuki. Coś pięknego, dała mi takiego kopa… wyszłam mega wzruszona 🥹

O ludzie, normalnie nie wierzę w to, co czytam 🥺🥺 kobieta anioł, dobrze powiedziane!

ezra wrote:
    To niezwykle miłe co piszesz. 🥹 miałam już kilka upadków podczas tych starań, przeplakanych nocy, weekendów histerii.. ale kolejnego dnia otwieram oczy i widzę oczami wyobraźni moją córeczkę biegającą między brzozami które posadzilismy z mężem 🥹 i nie mogę przestać walczyć.
    Wszystkie jesteśmy silne - bardziej niż nam się wydaje ❤️ i odkąd jestem tu na forum widzę tylko niesamowicie dzielne babeczki - jesteś silna i możesz więcej niż Ci się wydaje, ściskam Cię mocno i dziękuje Ci 😘

Ezra, aż mi się przykro zrobiło czytając o tym oszukancu... Kurde taki kubeł zimnej wody 😭😭😭
    Ja Wam dziewczyny powiem, że naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych. Wyobraźcie sobie, że ja, jeszcze 5 lat temu siedziałam na szpitalnej sali, chwilę po drugim (trzecim licząc biochemia) poronieniu marząc o... Śmierci 🥺🥺 to było moje drugie poronienie w 5. Miesiącu. Byłam pewna wtedy, że już nie będę miała nigdy dzieci, nikt nie rozumiał dlaczego tak się znów stało... Ale cóż miałam zrobić, zaszłam w kolejna ciąże... I urodziłam w 26 tygodniu moja pierwsza córcię 🥺 rozumiecie, na granicy przezywalnosci tak naprawdę.... Bałam się bardzo... Zastanawiałam się czy przeżyje 🥺🥺 później, jak już stan był bardziej stabilny, martwiłam się co dalej. Jak to będzie, ekstremalnie skrajny wcześniak... A wiecie co? Moja córcia ma zaraz 4 latka i nic jej nie jest 🥺🥺🥺 owszem, ma pewnie opóźnienia rozwojowe, ale to naprawdę wszystko do nadrobienia. Mało mówi jak na swój wiek i inne takie, ale nawet specjaliści mówią, żeby się tym nie przejmować, bo nawet do noszone dzieci mają takie problemy. Później wpadłam. 4 miesiące po cc zaszłam w ciążę, biorąc anty. Ależ byłam pezerazona... I tym, że tak mało czasu po cc, ale i tym, że wszystkie te moje ciąże to taka masakra :( i wiecie co? Donosilam! Urodziłam 4 kg babkę! Zdrowa, piękna! I to vbac. 12 mscy po cc rodziłam sn.
    Gdyby nie ta szczęśliwa wpadka, nie byłoby w ogóle mojej trzeciej córki, bo mój wcześniak byłby jedynakiem. Tymczasem dzięki tej wpadce zobaczyłam, że mogę donosić ciąże dzięki szwu McDonalda. I zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. I też Donosilam 🥺🥺🥺 ja, która 5 lat temu siedziała ja szpitalnej sali marząc o śmierci, dziś mam trójkę dzieci rozumiecie 🥺🥺🥺

A.30, Gregorka, PaulaG, Platynova55, ezra, ultramaryna_, Malinowysorbet, kopytko, Majuna, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Najlepiej w klinice niepłodności badanie nasienia ogólne (w tym macie już morfologię nasienia) manualne - to ważne żeby embriolog to zrobił a nie maszyna. Koszt ok 280 zł.
    U nas też tak było. Badanie hormonów zlecił mężowi androlog już po tym, jak wyszły złe wyniki nasienia.

ezra lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ale to nie tak! To na odwrót! Energia idzie za uwagą, więc wizualizuj, że na dwie kreski! :D

Właśnie dzwonili do mnie z Polski że przekładają mi rezonans magnetyczny na 4 maja.... w sobotę.. ale kij. Ja na śmierć o nim zapomniałam.... .... niby piszą ze rezonans można zrobić w ciąży ale nie wiem czy się zdecyduję..

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Leśneintro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ezra, aż mi się przykro zrobiło czytając o tym oszukancu... Kurde taki kubeł zimnej wody 😭😭😭
    Ja Wam dziewczyny powiem, że naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych. Wyobraźcie sobie, że ja, jeszcze 5 lat temu siedziałam na szpitalnej sali, chwilę po drugim (trzecim licząc biochemia) poronieniu marząc o... Śmierci 🥺🥺 to było moje drugie poronienie w 5. Miesiącu. Byłam pewna wtedy, że już nie będę miała nigdy dzieci, nikt nie rozumiał dlaczego tak się znów stało... Ale cóż miałam zrobić, zaszłam w kolejna ciąże... I urodziłam w 26 tygodniu moja pierwsza córcię 🥺 rozumiecie, na granicy przezywalnosci tak naprawdę.... Bałam się bardzo... Zastanawiałam się czy przeżyje 🥺🥺 później, jak już stan był bardziej stabilny, martwiłam się co dalej. Jak to będzie, ekstremalnie skrajny wcześniak... A wiecie co? Moja córcia ma zaraz 4 latka i nic jej nie jest 🥺🥺🥺 owszem, ma pewnie opóźnienia rozwojowe, ale to naprawdę wszystko do nadrobienia. Mało mówi jak na swój wiek i inne takie, ale nawet specjaliści mówią, żeby się tym nie przejmować, bo nawet do noszone dzieci mają takie problemy. Później wpadłam. 4 miesiące po cc zaszłam w ciążę, biorąc anty. Ależ byłam pezerazona... I tym, że tak mało czasu po cc, ale i tym, że wszystkie te moje ciąże to taka masakra :( i wiecie co? Donosilam! Urodziłam 4 kg babkę! Zdrowa, piękna! I to vbac. 12 mscy po cc rodziłam sn.
    Gdyby nie ta szczęśliwa wpadka, nie byłoby w ogóle mojej trzeciej córki, bo mój wcześniak byłby jedynakiem. Tymczasem dzięki tej wpadce zobaczyłam, że mogę donosić ciąże dzięki szwu McDonalda. I zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. I też Donosilam 🥺🥺🥺 ja, która 5 lat temu siedziała ja szpitalnej sali marząc o śmierci, dziś mam trójkę dzieci rozumiecie 🥺🥺🥺
    🥹

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    To faktycznie bardzo wcześnie Ci pokazywało, ale może nie ma reguły na to :) w temacie śluzu, masz na myśli przezroczysty i rozciągliwy?

Jest raz przeźroczysty na wkładce lekko żółtawy. Rozciągliwy strasznie klejący... ciagle mam wrazenie ze to okres lece sprawdzam nic tylko ten śluz ble. Jest rozciągliwy też.

🇮🇪
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    O rany co za historia… jesteś silną babką! Podziwiam Cię z całego serca!
    Ja w tych swoich długich staraniach, kiedy słucham o Waszych przeżyciach, czuję się maleńka…
    Jesteś niesamowita! 🥹

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 marca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Zrobiłam dwa testy. Wczoraj i dziś. Biele. Więc chyba mogę bez konsekwencji wypić sobie winko? 😅 To tak apropo tego, żeby nie dać się zwariować 😛 Bez przesady, że będziemy sobie wszystkiego teraz żałować. Ja też uważam, że i tak dbam mocno o siebie.

Pij kochana, nawet walnij sobie butelkę jak lubisz. Nic się nie stanie. Ja otwieram chipsy!

Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

🇮🇪
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    preg.png[/url]
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Polecam dodatkowo HBA wykupić,bo to ważne badanie 😊

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:

Tak zrób te co wypisałaś teraz. Amh z tego co wiem robia tylko kobiety? Nie spotkałam sie z mezczyznami... ale moge sie mylic!

🇮🇪
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    preg.png[/url]
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LaBellePerle jejku... Dużo przeszłaś 🥹🫂 Ale dałaś radę. Naprawdę jesteś silną Kobietą 🌸 i teraz masz tyle szczęścia u boku ❤️ Zasłużyłaś!

LaBellePerle, Pati2804 lubią tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ