Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Majuna wrote:Ezra... Bardzo współczuję oszukańca... Podziwiam Cię. Wstajesz i walczysz dalej. Jesteś mega silną babką, nie zatrać tego w tych staraniach. Wierzę, że Ci to wszystko zostanie wynagrodzone... 💓
To niezwykle miłe co piszesz. 🥹 miałam już kilka upadków podczas tych starań, przeplakanych nocy, weekendów histerii.. ale kolejnego dnia otwieram oczy i widzę oczami wyobraźni moją córeczkę biegającą między brzozami które posadzilismy z mężem 🥹 i nie mogę przestać walczyć.
Wszystkie jesteśmy silne - bardziej niż nam się wydaje ❤️ i odkąd jestem tu na forum widzę tylko niesamowicie dzielne babeczki - jesteś silna i możesz więcej niż Ci się wydaje, ściskam Cię mocno i dziękuje Ci 😘elektro96, LaBellePerle, Prezesoowa, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻 -
Zamieszana93 wrote:Pewnie powtórzę jutro/pojutrze, ale dzisiaj 12dpo, więc już raczej bez szans 🙁
Różnie bywa, widziałam na forum, że kreski potrafią się pojawić i w 14 dpo, dopóki nie ma @ to piłka w grze, kciuki 🤞🏻Zamieszana93 lubi tę wiadomość
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
ezra wrote:Różnie bywa, widziałam na forum, że kreski potrafią się pojawić i w 14 dpo, dopóki nie ma @ to piłka w grze, kciuki 🤞🏻
ezra lubi tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
notsobadd wrote:Muszę Wam opowiedzieć co mnie przed chwilą spotkało.. odbyłam maraton po aptekach, bo dostać CLO graniczy z cudem. W końcu taka zrezygnowana weszłam do 6 apteki i spotkałam kobietę anioła ♥️
Na recepcie dupek i clo więc wiadomo o co chodzi, od razu mi powiedziała, że mam głowę trzymać u góry, bo większość z nas przez to przechodzi, opowiedziała swoją historię, podzieliła się namiarami na specjalistów, poradziła ze przede wszystkim mam teraz dbać o głowę i o relacje z partnerem. Na koniec życzyła powodzenia i powiedziała, że będzie za mnie trzymała kciuki. Coś pięknego, dała mi takiego kopa… wyszłam mega wzruszona 🥹
Wspaniała historia i wspaniała Kobieta 🥹 takie momenty są niezwykle rzadkie i niezwykle wyjątkowe ❤️notsobadd lubi tę wiadomość
Zamieszana93 wrote:U mnie niestety jednak biało 🙁🙁🙁 Czekam na 🐒
Zamieszana93 lubi tę wiadomość
-
Zamieszana93 wrote:Chcieliśmy z mężem, żeby rocznikowo między dziećmi były 2 lata różnicy i chyba przez to za bardzo się spinamy... Jak się nie uda w kolejnym cyklu to już niestety między dziećmi rocznikowo będą 3 lata (albo więcej). Wiem, że to mało ważne, ale tak sobie zamarzyliśmy, więc trochę smutno 😔
Masz prawo czuć smutek i trzeba sobie na to pozwolić. 🥺 życzę aby się udało a jeśli nie w tym cyklu to jak najszybciej ❤️✊🏻Zamieszana93 lubi tę wiadomość
ezra wrote:Najlepiej w klinice niepłodności badanie nasienia ogólne (w tym macie już morfologię nasienia) manualne - to ważne żeby embriolog to zrobił a nie maszyna. Koszt ok 280 zł.
No to właśnie patrzę na klinikę niepłodności i w pakiecie za 280zl są takie
Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)ezra lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
CoffeeDream wrote:Ja Ci powiem 😁 to hormony. Też często nie wiem o co mi chodzi w te dni lub przed.
Porażka 😂CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Majlen wrote:No to właśnie patrzę na klinikę niepłodności i w pakiecie za 280zl są takie
Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)
My robilismy podstawowe badanie a gdyby wyszly jakies nieprawidlowosci/ po konsultacji z lekarzem wtedy mozna zrobic poglebione badanie.
Udanego wieczoru dziewczyny ❤️elektro96, ezra, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Jestem i ja, ale bez bicia ale nie dam rady być na bieżąco 😬
Jeszcze ten miesiąc jestem wolnym strzelcem, zatem testowanie odbędzie się w kwietniu 🙈
Tymczasem w poniedziałek kolejna kontrola owulki czy była😁 tym razem badanie razem z prolaktyna gdyż mimo zaprzestania karmienia piersią kilka miesięcy temu ciągle mam z nich wycieki 🙈
Gregorka, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
notsobadd wrote:Muszę Wam opowiedzieć co mnie przed chwilą spotkało.. odbyłam maraton po aptekach, bo dostać CLO graniczy z cudem. W końcu taka zrezygnowana weszłam do 6 apteki i spotkałam kobietę anioła ♥️
Na recepcie dupek i clo więc wiadomo o co chodzi, od razu mi powiedziała, że mam głowę trzymać u góry, bo większość z nas przez to przechodzi, opowiedziała swoją historię, podzieliła się namiarami na specjalistów, poradziła ze przede wszystkim mam teraz dbać o głowę i o relacje z partnerem. Na koniec życzyła powodzenia i powiedziała, że będzie za mnie trzymała kciuki. Coś pięknego, dała mi takiego kopa… wyszłam mega wzruszona 🥹
O ludzie, normalnie nie wierzę w to, co czytam 🥺🥺 kobieta anioł, dobrze powiedziane!
ezra wrote:To niezwykle miłe co piszesz. 🥹 miałam już kilka upadków podczas tych starań, przeplakanych nocy, weekendów histerii.. ale kolejnego dnia otwieram oczy i widzę oczami wyobraźni moją córeczkę biegającą między brzozami które posadzilismy z mężem 🥹 i nie mogę przestać walczyć.
Wszystkie jesteśmy silne - bardziej niż nam się wydaje ❤️ i odkąd jestem tu na forum widzę tylko niesamowicie dzielne babeczki - jesteś silna i możesz więcej niż Ci się wydaje, ściskam Cię mocno i dziękuje Ci 😘
Ezra, aż mi się przykro zrobiło czytając o tym oszukancu... Kurde taki kubeł zimnej wody 😭😭😭
Ja Wam dziewczyny powiem, że naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych. Wyobraźcie sobie, że ja, jeszcze 5 lat temu siedziałam na szpitalnej sali, chwilę po drugim (trzecim licząc biochemia) poronieniu marząc o... Śmierci 🥺🥺 to było moje drugie poronienie w 5. Miesiącu. Byłam pewna wtedy, że już nie będę miała nigdy dzieci, nikt nie rozumiał dlaczego tak się znów stało... Ale cóż miałam zrobić, zaszłam w kolejna ciąże... I urodziłam w 26 tygodniu moja pierwsza córcię 🥺 rozumiecie, na granicy przezywalnosci tak naprawdę.... Bałam się bardzo... Zastanawiałam się czy przeżyje 🥺🥺 później, jak już stan był bardziej stabilny, martwiłam się co dalej. Jak to będzie, ekstremalnie skrajny wcześniak... A wiecie co? Moja córcia ma zaraz 4 latka i nic jej nie jest 🥺🥺🥺 owszem, ma pewnie opóźnienia rozwojowe, ale to naprawdę wszystko do nadrobienia. Mało mówi jak na swój wiek i inne takie, ale nawet specjaliści mówią, żeby się tym nie przejmować, bo nawet do noszone dzieci mają takie problemy. Później wpadłam. 4 miesiące po cc zaszłam w ciążę, biorąc anty. Ależ byłam pezerazona... I tym, że tak mało czasu po cc, ale i tym, że wszystkie te moje ciąże to taka masakra i wiecie co? Donosilam! Urodziłam 4 kg babkę! Zdrowa, piękna! I to vbac. 12 mscy po cc rodziłam sn.
Gdyby nie ta szczęśliwa wpadka, nie byłoby w ogóle mojej trzeciej córki, bo mój wcześniak byłby jedynakiem. Tymczasem dzięki tej wpadce zobaczyłam, że mogę donosić ciąże dzięki szwu McDonalda. I zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. I też Donosilam 🥺🥺🥺 ja, która 5 lat temu siedziała ja szpitalnej sali marząc o śmierci, dziś mam trójkę dzieci rozumiecie 🥺🥺🥺
A.30, Gregorka, PaulaG, Platynova55, ezra, ultramaryna_, Malinowysorbet, kopytko, Majuna, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
-
ezra wrote:Najlepiej w klinice niepłodności badanie nasienia ogólne (w tym macie już morfologię nasienia) manualne - to ważne żeby embriolog to zrobił a nie maszyna. Koszt ok 280 zł.
ezra lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Właśnie dzwonili do mnie z Polski że przekładają mi rezonans magnetyczny na 4 maja.... w sobotę.. ale kij. Ja na śmierć o nim zapomniałam.... .... niby piszą ze rezonans można zrobić w ciąży ale nie wiem czy się zdecyduję..🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
LaBellePerle wrote:Ezra, aż mi się przykro zrobiło czytając o tym oszukancu... Kurde taki kubeł zimnej wody 😭😭😭
Ja Wam dziewczyny powiem, że naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych. Wyobraźcie sobie, że ja, jeszcze 5 lat temu siedziałam na szpitalnej sali, chwilę po drugim (trzecim licząc biochemia) poronieniu marząc o... Śmierci 🥺🥺 to było moje drugie poronienie w 5. Miesiącu. Byłam pewna wtedy, że już nie będę miała nigdy dzieci, nikt nie rozumiał dlaczego tak się znów stało... Ale cóż miałam zrobić, zaszłam w kolejna ciąże... I urodziłam w 26 tygodniu moja pierwsza córcię 🥺 rozumiecie, na granicy przezywalnosci tak naprawdę.... Bałam się bardzo... Zastanawiałam się czy przeżyje 🥺🥺 później, jak już stan był bardziej stabilny, martwiłam się co dalej. Jak to będzie, ekstremalnie skrajny wcześniak... A wiecie co? Moja córcia ma zaraz 4 latka i nic jej nie jest 🥺🥺🥺 owszem, ma pewnie opóźnienia rozwojowe, ale to naprawdę wszystko do nadrobienia. Mało mówi jak na swój wiek i inne takie, ale nawet specjaliści mówią, żeby się tym nie przejmować, bo nawet do noszone dzieci mają takie problemy. Później wpadłam. 4 miesiące po cc zaszłam w ciążę, biorąc anty. Ależ byłam pezerazona... I tym, że tak mało czasu po cc, ale i tym, że wszystkie te moje ciąże to taka masakra i wiecie co? Donosilam! Urodziłam 4 kg babkę! Zdrowa, piękna! I to vbac. 12 mscy po cc rodziłam sn.
Gdyby nie ta szczęśliwa wpadka, nie byłoby w ogóle mojej trzeciej córki, bo mój wcześniak byłby jedynakiem. Tymczasem dzięki tej wpadce zobaczyłam, że mogę donosić ciąże dzięki szwu McDonalda. I zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. I też Donosilam 🥺🥺🥺 ja, która 5 lat temu siedziała ja szpitalnej sali marząc o śmierci, dziś mam trójkę dzieci rozumiecie 🥺🥺🥺 -
Smerfetkaa wrote:To faktycznie bardzo wcześnie Ci pokazywało, ale może nie ma reguły na to w temacie śluzu, masz na myśli przezroczysty i rozciągliwy?
Jest raz przeźroczysty na wkładce lekko żółtawy. Rozciągliwy strasznie klejący... ciagle mam wrazenie ze to okres lece sprawdzam nic tylko ten śluz ble. Jest rozciągliwy też.🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
LaBellePerle wrote:Ezra, aż mi się przykro zrobiło czytając o tym oszukancu... Kurde taki kubeł zimnej wody 😭😭😭
Gdyby nie ta szczęśliwa wpadka, nie byłoby w ogóle mojej trzeciej córki, bo mój wcześniak byłby jedynakiem. Tymczasem dzięki tej wpadce zobaczyłam, że mogę donosić ciąże dzięki szwu McDonalda. I zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. I też Donosilam 🥺🥺🥺 ja, która 5 lat temu siedziała ja szpitalnej sali marząc o śmierci, dziś mam trójkę dzieci rozumiecie 🥺🥺🥺
Ja w tych swoich długich staraniach, kiedy słucham o Waszych przeżyciach, czuję się maleńka…
Jesteś niesamowita! 🥹27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
CoffeeDream wrote:Zrobiłam dwa testy. Wczoraj i dziś. Biele. Więc chyba mogę bez konsekwencji wypić sobie winko? 😅 To tak apropo tego, żeby nie dać się zwariować 😛 Bez przesady, że będziemy sobie wszystkiego teraz żałować. Ja też uważam, że i tak dbam mocno o siebie.
Pij kochana, nawet walnij sobie butelkę jak lubisz. Nic się nie stanie. Ja otwieram chipsy!Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Majlen wrote:No to właśnie patrzę na klinikę niepłodności i w pakiecie za 280zl są takie
Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników) -
Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)
Tak zrób te co wypisałaś teraz. Amh z tego co wiem robia tylko kobiety? Nie spotkałam sie z mezczyznami... ale moge sie mylic!🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
@LaBellePerle jejku... Dużo przeszłaś 🥹🫂 Ale dałaś radę. Naprawdę jesteś silną Kobietą 🌸 i teraz masz tyle szczęścia u boku ❤️ Zasłużyłaś!
LaBellePerle, Pati2804 lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸