Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.
@LaBellePerle witaj 🙋♀️ powodzenia! 🤞🍀 Ja mam Wiktora wcześniaczka, miłość mojego życia ❤️🥹
@san95 kciuki i czekamy! 🤞🥰notsobadd, san95 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
PaulaG wrote:Testowałam .... 24 i 26 lutego.. czyli 8 i 10 dpo wg testu owulacyjnego... była biel... z dziećmi wychodziły mi już testy.. dlatego obstawiam że nic z tego...
Jest 17.30 Irlandzkiego czasu nie ma okresu za to mam śluz bardzo zbity jak przy owulacji 🤔
Jutro ide do pracy a pewnie mnie krew zaleje.... i brzuch zawsze mnie boli okropnie
To faktycznie bardzo wcześnie Ci pokazywało, ale może nie ma reguły na to w temacie śluzu, masz na myśli przezroczysty i rozciągliwy?PaulaG lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Kaja8906 wrote:Dzieki dziewczyny za zrozumienie, bylo mi lepiej od razu jak to z siebie wyrzucilam ale wlasnie potrzeba zrozumienia innych staraczek zeby przynioslo ulge ❤️ plan jest wyluzowac w weekend i napic sie winka tymbardziej ze moj małzonek zaczyna cos ostatnio przebakiwac ze czuje presje jak zblizaja sie dni plodne 😏(moglibysmy sie zamienic to wtedy by wiedzial co to presja 😛)
Prezesoowa, Fermina, Kaja8906 lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
rolka355 wrote:Jutro testuję. Można mnie wpisać. Mam lekką nadzieję i pozytywne nastawienie, choć czuję lekki pms. No to zobaczymy jutro co się okaże 😬.Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
damrade wrote:Ale super wiadomości! Tak czułam że to się tak skończy 😅❤️❤️❤️ gratuluję - można powiedzieć częściowo należysz do lutowego wątku ciężarówek ❤️
A.30, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Dziękuję Ci! ❤️ Ty również!
Śledziłam Twoją historię na Winiarach kilka dni temu, mimo że to zupełnie nie mój wątek, wpadłam przypadkowo.
Bardzo mi przykro, że spotkał Cię ten oszukaniec. Kibicowałam Ci w myślach, zwłaszcza, że widziałam w Twojej stopce, że również zmagacie się z kiepskimi parametrami nasienia.
Ściskam Cię i życzę, żeby jak najszybciej przyszło do Ciebie to, o czym marzysz. ❤️
Oh, tak, to już drugi oszukaniec i to jeszcze Pink 🥺 ale kilka godzin czułam radość 🥺 dziękuje Ci ślicznie ❤️ w końcu każda z nas przytuli w ramionach swoje Szczęście wierze w to mocno 🥹Kaja8906, Majuna, elektro96, LaBellePerle, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻 -
Mam pytanko do dziewczyn, których partnerzy poddali się badaniu nasienia 😊
Jakie konkretnie te badania trzeba wykonać? Bo weszłam na cennik jednej z klinik i tam są różne nazwy badań
To jest w pakiecie podstawowym
-Badanie nasienia
-Badanie jednego hormonu
(LH, FSH, PRL, T, E, fT3, fT4, TSH)
- Badanie hormonu AMH
Czyli wszystko to co u góry powinien? łącznie ze wszystkimi tam wypisanymi hormonami ?
A w innej klininie znowu taki zestaw:
Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 19:59
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
ezra wrote:Oh, tak, to już drugi oszukaniec i to jeszcze Pink 🥺 ale kilka godzin czułam radość 🥺 dziękuje Ci ślicznie ❤️ w końcu każda z nas przytuli w ramionach swoje Szczęście wierze w to mocno 🥹
Ezra... Bardzo współczuję oszukańca... Podziwiam Cię. Wstajesz i walczysz dalej. Jesteś mega silną babką, nie zatrać tego w tych staraniach. Wierzę, że Ci to wszystko zostanie wynagrodzone... 💓Prezesoowa, ezra, Pati2804 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Prezesoowa wrote:No, bo tak się nie da ja podchodzę do tego tak, że skoro stres może rozregulować wszystkie hormony to staram się zadbać, żeby stresować się jak najmniej. Czasem, po bardzo ciężkim tygodniu, lubimy z mężem usiąść i wypić drinka lub dwa, albo piwo lub dwa. Nie imprezujemy już do samego rana, ale jakby się zdarzyło no to trudno. Czasem robimy coś co szkodzi naszej płodności no i trudno. Oprócz starań trzeba żyć
Wg mnie to nielogiczne, że skoro dbam o siebie 95% czasu to te 5% może zniszczyć wszystko.
To normalne, że taka ilość informacji może przytłoczyć i pozwól sobie to przetrawić i to powoli przejdzie. Myślę, że każda z nas to przeżywa w pewnym momencie
Trzymam kciuki za monitoring, owulkę i poprawę humoru :* a jeżeli potrzebujesz czasu, żeby się zatrzymać i odsapnąć to zrób to i przegoń te myśli z głowy, które będą Ci mówić, że to złe. Wszystko, czego potrzebujesz jest dobre
Zrobiłam dwa testy. Wczoraj i dziś. Biele. Więc chyba mogę bez konsekwencji wypić sobie winko? 😅 To tak apropo tego, żeby nie dać się zwariować 😛 Bez przesady, że będziemy sobie wszystkiego teraz żałować. Ja też uważam, że i tak dbam mocno o siebie.Platynova55, Prezesoowa, ellevv, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
ultramaryna_ wrote:Marchewkowe? 😉 Lubię to z polewą białą 🥰 Zawsze wychodzi i smakuje.
@LaBellePerle witaj 🙋♀️ powodzenia! 🤞🍀 Ja mam Wiktora wcześniaczka, miłość mojego życia ❤️🥹
@san95 kciuki i czekamy! 🤞🥰
Też je uwielbiam i wygrało 😜 właśnie wracam z zakupów marchewkowych 🤭Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Prezesoowa wrote:Przytulam :* nie będziesz jeszcze powtarzać?👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Muszę Wam opowiedzieć co mnie przed chwilą spotkało.. odbyłam maraton po aptekach, bo dostać CLO graniczy z cudem. W końcu taka zrezygnowana weszłam do 6 apteki i spotkałam kobietę anioła ♥️
Na recepcie dupek i clo więc wiadomo o co chodzi, od razu mi powiedziała, że mam głowę trzymać u góry, bo większość z nas przez to przechodzi, opowiedziała swoją historię, podzieliła się namiarami na specjalistów, poradziła ze przede wszystkim mam teraz dbać o głowę i o relacje z partnerem. Na koniec życzyła powodzenia i powiedziała, że będzie za mnie trzymała kciuki. Coś pięknego, dała mi takiego kopa… wyszłam mega wzruszona 🥹Zamieszana93, ultramaryna_, elektro96, Fermina, Anonim1992, Zaczarowan, CoffeeDream, Platynova55, A.30, ezra, Kaja8906, ellevv, LaBellePerle, Leśneintro, Gregorka, PaulaG, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, kopytko, Zbuntowana, Majuna, Chochlik12, Pati2804, Vienna, KejtKa, Olo323, Malamia lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Wypiłam to winko, byłam pod kocykiem oglądając coś z mężem, ale jakoś tak humor mi siadł. Nawet nie wiem o co mi chodzi...
CoffeeDream, LaBellePerle, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Platynova55 wrote:Ja wróciłam z pracy i poryczałam się mężowi że nie mam już siły na te starania i że ciągle jakieś wyrzeczenia i że trwa to tak długo, a on oczywiście średnio mnie zrozumiał. Ale czuje już poirytowanie wszystkim więc chyba jednak okres się zbliża. Tak czy inaczej dla świętego spokoju jutro zrobię chyba rano test, bo znajomi mają wpaść i może napije się jakiegoś wina, chociaż nie piłam żadnego alkoholu od kilku miesięcy BO STARANIA 😉
Też strasznie mnie frustruje to że ciągle myślę o tym co mogę zrobić więcej żeby w tą ciążę zajść jednocześnie mając świadomość że niektóre kobiety w ogóle o tym nie myślą tylko robią i od razu jest..pms mi wjeżdża dzisiaj na grubo 😆
Myśle, że nie ma co przesadzać. Masz ochotę na lampkę wina? Napij się. Nie można żyć tylko staraniami chociaż wiem jakie to trudne 🥺 jak jutro sikasz to melduje się pod kibelkiem z kciukami 🤞🏻 mężczyźni inaczej postrzegają te starania, mój tez jest raczej kiepskim towarzyszem do rozmow o tym, przytulam ❤️Platynova55, LaBellePerle lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
Kaja8906 wrote:Dzieki dziewczyny za zrozumienie, bylo mi lepiej od razu jak to z siebie wyrzucilam ale wlasnie potrzeba zrozumienia innych staraczek zeby przynioslo ulge ❤️ plan jest wyluzowac w weekend i napic sie winka tymbardziej ze moj małzonek zaczyna cos ostatnio przebakiwac ze czuje presje jak zblizaja sie dni plodne 😏(moglibysmy sie zamienic to wtedy by wiedzial co to presja 😛)
Wspaniałego weekendu i dobrego winka 😏😁👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
rolka355 wrote:Jutro testuję. Można mnie wpisać. Mam lekką nadzieję i pozytywne nastawienie, choć czuję lekki pms. No to zobaczymy jutro co się okaże 😬.
To jutro stoimy pod kibelkiem ✊🏻🤞🏻👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
notsobadd wrote:Muszę Wam opowiedzieć co mnie przed chwilą spotkało.. odbyłam maraton po aptekach, bo dostać CLO graniczy z cudem. W końcu taka zrezygnowana weszłam do 6 apteki i spotkałam kobietę anioła ♥️
Na recepcie dupek i clo więc wiadomo o co chodzi, od razu mi powiedziała, że mam głowę trzymać u góry, bo większość z nas przez to przechodzi, opowiedziała swoją historię, podzieliła się namiarami na specjalistów, poradziła ze przede wszystkim mam teraz dbać o głowę i o relacje z partnerem. Na koniec życzyła powodzenia i powiedziała, że będzie za mnie trzymała kciuki. Coś pięknego, dała mi takiego kopa… wyszłam mega wzruszona 🥹
Wow, super historia ❤️ naprawdę z Kobietą Anioł 🥹notsobadd lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Suzie wrote:Wypiłam to winko, byłam pod kocykiem oglądając coś z mężem, ale jakoś tak humor mi siadł. Nawet nie wiem o co mi chodzi...
Ja Ci powiem 😁 to hormony. Też często nie wiem o co mi chodzi w te dni lub przed.🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Majlen wrote:Mam pytanko do dziewczyn, których partnerzy poddali się badaniu nasienia 😊
Jakie konkretnie te badania trzeba wykonać? Bo weszłam na cennik jednej z klinik i tam są różne nazwy badań
To jest w pakiecie podstawowym
-Badanie nasienia
-Badanie jednego hormonu
(LH, FSH, PRL, T, E, fT3, fT4, TSH)
- Badanie hormonu AMH
Czyli wszystko to co u góry powinien? łącznie ze wszystkimi tam wypisanymi hormonami ?
A w innej klininie znowu taki zestaw:
Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)
Najlepiej w klinice niepłodności badanie nasienia ogólne (w tym macie już morfologię nasienia) manualne - to ważne żeby embriolog to zrobił a nie maszyna. Koszt ok 280 zł.👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻