Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mój mężu ma jutro urodziny, będą goście i wypadałoby coś upiec (nienawidzę 🫣). Chętnie przytulę jakieś polecajki dobrego ciacha, którego się nie da zepsuć 🙏🏻🤪 może być z thermomixa.
    Marchewkowe? 😉 Lubię to z polewą białą 🥰 Zawsze wychodzi i smakuje.

@LaBellePerle witaj 🙋‍♀️ powodzenia! 🤞🍀 Ja mam Wiktora wcześniaczka, miłość mojego życia ❤️🥹

@san95 kciuki i czekamy! 🤞🥰

notsobadd, san95 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Testowałam .... 24 i 26 lutego.. czyli 8 i 10 dpo wg testu owulacyjnego... była biel... z dziećmi wychodziły mi już testy.. dlatego obstawiam że nic z tego...
    Jest 17.30 Irlandzkiego czasu nie ma okresu za to mam śluz bardzo zbity jak przy owulacji 🤔
    Jutro ide do pracy a pewnie mnie krew zaleje.... i brzuch zawsze mnie boli okropnie :(

To faktycznie bardzo wcześnie Ci pokazywało, ale może nie ma reguły na to :) w temacie śluzu, masz na myśli przezroczysty i rozciągliwy?

PaulaG lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Dzieki dziewczyny za zrozumienie, bylo mi lepiej od razu jak to z siebie wyrzucilam ale wlasnie potrzeba zrozumienia innych staraczek zeby przynioslo ulge ❤️ plan jest wyluzowac w weekend i napic sie winka tymbardziej ze moj małzonek zaczyna cos ostatnio przebakiwac ze czuje presje jak zblizaja sie dni plodne 😏(moglibysmy sie zamienic to wtedy by wiedzial co to presja 😛)
    Jak to mówią jeden dzień na raz :)

Prezesoowa, Fermina, Kaja8906 lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Jutro testuję. Można mnie wpisać. Mam lekką nadzieję i pozytywne nastawienie, choć czuję lekki pms. No to zobaczymy jutro co się okaże 😬.
    Kciuki, oby to był szczęśliwy sik! 🤞🍀

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru :) zróbcie dla siebie coś dobrego :*

Fermina, ezra, LaBellePerle, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Ale super wiadomości! Tak czułam że to się tak skończy 😅❤️❤️❤️ gratuluję - można powiedzieć częściowo należysz do lutowego wątku ciężarówek ❤️
    Będę do Was zaglądać na lutowym ❤

A.30, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dziękuję Ci! ❤️ Ty również!
    Śledziłam Twoją historię na Winiarach kilka dni temu, mimo że to zupełnie nie mój wątek, wpadłam przypadkowo.
    Bardzo mi przykro, że spotkał Cię ten oszukaniec. Kibicowałam Ci w myślach, zwłaszcza, że widziałam w Twojej stopce, że również zmagacie się z kiepskimi parametrami nasienia.
    Ściskam Cię i życzę, żeby jak najszybciej przyszło do Ciebie to, o czym marzysz. ❤️

Oh, tak, to już drugi oszukaniec i to jeszcze Pink 🥺 ale kilka godzin czułam radość 🥺 dziękuje Ci ślicznie ❤️ w końcu każda z nas przytuli w ramionach swoje Szczęście wierze w to mocno 🥹

Kaja8906, Majuna, elektro96, LaBellePerle, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
    26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do dziewczyn, których partnerzy poddali się badaniu nasienia 😊
    Jakie konkretnie te badania trzeba wykonać? Bo weszłam na cennik jednej z klinik i tam są różne nazwy badań
    To jest w pakiecie podstawowym
    -Badanie nasienia
    -Badanie jednego hormonu
    (LH, FSH, PRL, T, E, fT3, fT4, TSH)
    - Badanie hormonu AMH

Czyli wszystko to co u góry powinien? łącznie ze wszystkimi tam wypisanymi hormonami ?

A w innej klininie znowu taki zestaw:
    Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 19:59

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Oh, tak, to już drugi oszukaniec i to jeszcze Pink 🥺 ale kilka godzin czułam radość 🥺 dziękuje Ci ślicznie ❤️ w końcu każda z nas przytuli w ramionach swoje Szczęście wierze w to mocno 🥹

Ezra... Bardzo współczuję oszukańca... Podziwiam Cię. Wstajesz i walczysz dalej. Jesteś mega silną babką, nie zatrać tego w tych staraniach. Wierzę, że Ci to wszystko zostanie wynagrodzone... 💓

Prezesoowa, ezra, Pati2804 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No, bo tak się nie da :) ja podchodzę do tego tak, że skoro stres może rozregulować wszystkie hormony to staram się zadbać, żeby stresować się jak najmniej. Czasem, po bardzo ciężkim tygodniu, lubimy z mężem usiąść i wypić drinka lub dwa, albo piwo lub dwa. Nie imprezujemy już do samego rana, ale jakby się zdarzyło no to trudno. Czasem robimy coś co szkodzi naszej płodności no i trudno. Oprócz starań trzeba żyć :)
    Wg mnie to nielogiczne, że skoro dbam o siebie 95% czasu to te 5% może zniszczyć wszystko.

To normalne, że taka ilość informacji może przytłoczyć i pozwól sobie to przetrawić i to powoli przejdzie. Myślę, że każda z nas to przeżywa w pewnym momencie :)

Trzymam kciuki za monitoring, owulkę i poprawę humoru :* a jeżeli potrzebujesz czasu, żeby się zatrzymać i odsapnąć to zrób to i przegoń te myśli z głowy, które będą Ci mówić, że to złe. Wszystko, czego potrzebujesz jest dobre :)

Zrobiłam dwa testy. Wczoraj i dziś. Biele. Więc chyba mogę bez konsekwencji wypić sobie winko? 😅 To tak apropo tego, żeby nie dać się zwariować 😛 Bez przesady, że będziemy sobie wszystkiego teraz żałować. Ja też uważam, że i tak dbam mocno o siebie.

Platynova55, Prezesoowa, ellevv, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Marchewkowe? 😉 Lubię to z polewą białą 🥰 Zawsze wychodzi i smakuje.

@LaBellePerle witaj 🙋‍♀️ powodzenia! 🤞🍀 Ja mam Wiktora wcześniaczka, miłość mojego życia ❤️🥹

@san95 kciuki i czekamy! 🤞🥰

Też je uwielbiam i wygrało 😜 właśnie wracam z zakupów marchewkowych 🤭

Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Zamieszana93 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam :* nie będziesz jeszcze powtarzać?
    Pewnie powtórzę jutro/pojutrze, ale dzisiaj 12dpo, więc już raczej bez szans 🙁

👩‍💼 30 lat
    💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)

👨‍💼30 lat
    💊Fertistim💊NAC

01.2022 - (5tc) cb 🤍
    02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
    11.2022 - 🩵👶

01.2024 początek starań o 2 👶
    01.2024 - (4/5tc) cb 🤍
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam opowiedzieć co mnie przed chwilą spotkało.. odbyłam maraton po aptekach, bo dostać CLO graniczy z cudem. W końcu taka zrezygnowana weszłam do 6 apteki i spotkałam kobietę anioła ♥️
    Na recepcie dupek i clo więc wiadomo o co chodzi, od razu mi powiedziała, że mam głowę trzymać u góry, bo większość z nas przez to przechodzi, opowiedziała swoją historię, podzieliła się namiarami na specjalistów, poradziła ze przede wszystkim mam teraz dbać o głowę i o relacje z partnerem. Na koniec życzyła powodzenia i powiedziała, że będzie za mnie trzymała kciuki. Coś pięknego, dała mi takiego kopa… wyszłam mega wzruszona 🥹

Zamieszana93, ultramaryna_, elektro96, Fermina, Anonim1992, Zaczarowan, CoffeeDream, Platynova55, A.30, ezra, Kaja8906, ellevv, LaBellePerle, Leśneintro, Gregorka, PaulaG, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, kopytko, Zbuntowana, Majuna, Chochlik12, Pati2804, Vienna, KejtKa, Olo323, Malamia lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam to winko, byłam pod kocykiem oglądając coś z mężem, ale jakoś tak humor mi siadł. Nawet nie wiem o co mi chodzi...

CoffeeDream, LaBellePerle, Majuna lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Ja wróciłam z pracy i poryczałam się mężowi że nie mam już siły na te starania i że ciągle jakieś wyrzeczenia i że trwa to tak długo, a on oczywiście średnio mnie zrozumiał. Ale czuje już poirytowanie wszystkim więc chyba jednak okres się zbliża. Tak czy inaczej dla świętego spokoju jutro zrobię chyba rano test, bo znajomi mają wpaść i może napije się jakiegoś wina, chociaż nie piłam żadnego alkoholu od kilku miesięcy BO STARANIA 😉
    Też strasznie mnie frustruje to że ciągle myślę o tym co mogę zrobić więcej żeby w tą ciążę zajść jednocześnie mając świadomość że niektóre kobiety w ogóle o tym nie myślą tylko robią i od razu jest..pms mi wjeżdża dzisiaj na grubo 😆

Myśle, że nie ma co przesadzać. Masz ochotę na lampkę wina? Napij się. Nie można żyć tylko staraniami chociaż wiem jakie to trudne 🥺 jak jutro sikasz to melduje się pod kibelkiem z kciukami 🤞🏻 mężczyźni inaczej postrzegają te starania, mój tez jest raczej kiepskim towarzyszem do rozmow o tym, przytulam ❤️

Platynova55, LaBellePerle lubią tę wiadomość

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Dzieki dziewczyny za zrozumienie, bylo mi lepiej od razu jak to z siebie wyrzucilam ale wlasnie potrzeba zrozumienia innych staraczek zeby przynioslo ulge ❤️ plan jest wyluzowac w weekend i napic sie winka tymbardziej ze moj małzonek zaczyna cos ostatnio przebakiwac ze czuje presje jak zblizaja sie dni plodne 😏(moglibysmy sie zamienic to wtedy by wiedzial co to presja 😛)

Wspaniałego weekendu i dobrego winka 😏😁

• ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Jutro testuję. Można mnie wpisać. Mam lekką nadzieję i pozytywne nastawienie, choć czuję lekki pms. No to zobaczymy jutro co się okaże 😬.

To jutro stoimy pod kibelkiem ✊🏻🤞🏻

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Muszę Wam opowiedzieć co mnie przed chwilą spotkało.. odbyłam maraton po aptekach, bo dostać CLO graniczy z cudem. W końcu taka zrezygnowana weszłam do 6 apteki i spotkałam kobietę anioła ♥️
    Na recepcie dupek i clo więc wiadomo o co chodzi, od razu mi powiedziała, że mam głowę trzymać u góry, bo większość z nas przez to przechodzi, opowiedziała swoją historię, podzieliła się namiarami na specjalistów, poradziła ze przede wszystkim mam teraz dbać o głowę i o relacje z partnerem. Na koniec życzyła powodzenia i powiedziała, że będzie za mnie trzymała kciuki. Coś pięknego, dała mi takiego kopa… wyszłam mega wzruszona 🥹

Wow, super historia ❤️ naprawdę z Kobietą Anioł 🥹

notsobadd lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Wypiłam to winko, byłam pod kocykiem oglądając coś z mężem, ale jakoś tak humor mi siadł. Nawet nie wiem o co mi chodzi...

Ja Ci powiem 😁 to hormony. Też często nie wiem o co mi chodzi w te dni lub przed.

• ezra Autorytet

Wysłany: 1 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Mam pytanko do dziewczyn, których partnerzy poddali się badaniu nasienia 😊
    Jakie konkretnie te badania trzeba wykonać? Bo weszłam na cennik jednej z klinik i tam są różne nazwy badań
    To jest w pakiecie podstawowym
    -Badanie nasienia
    -Badanie jednego hormonu
    (LH, FSH, PRL, T, E, fT3, fT4, TSH)
    - Badanie hormonu AMH

Czyli wszystko to co u góry powinien? łącznie ze wszystkimi tam wypisanymi hormonami ?

A w innej klininie znowu taki zestaw:
    Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)

Najlepiej w klinice niepłodności badanie nasienia ogólne (w tym macie już morfologię nasienia) manualne - to ważne żeby embriolog to zrobił a nie maszyna. Koszt ok 280 zł.

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ