Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
LaBellePerle wrote:Ezra, aż mi się przykro zrobiło czytając o tym oszukancu... Kurde taki kubeł zimnej wody 😭😭😭
Ja Wam dziewczyny powiem, że naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych. Wyobraźcie sobie, że ja, jeszcze 5 lat temu siedziałam na szpitalnej sali, chwilę po drugim (trzecim licząc biochemia) poronieniu marząc o... Śmierci 🥺🥺 to było moje drugie poronienie w 5. Miesiącu. Byłam pewna wtedy, że już nie będę miała nigdy dzieci, nikt nie rozumiał dlaczego tak się znów stało... Ale cóż miałam zrobić, zaszłam w kolejna ciąże... I urodziłam w 26 tygodniu moja pierwsza córcię 🥺 rozumiecie, na granicy przezywalnosci tak naprawdę.... Bałam się bardzo... Zastanawiałam się czy przeżyje 🥺🥺 później, jak już stan był bardziej stabilny, martwiłam się co dalej. Jak to będzie, ekstremalnie skrajny wcześniak... A wiecie co? Moja córcia ma zaraz 4 latka i nic jej nie jest 🥺🥺🥺 owszem, ma pewnie opóźnienia rozwojowe, ale to naprawdę wszystko do nadrobienia. Mało mówi jak na swój wiek i inne takie, ale nawet specjaliści mówią, żeby się tym nie przejmować, bo nawet do noszone dzieci mają takie problemy. Później wpadłam. 4 miesiące po cc zaszłam w ciążę, biorąc anty. Ależ byłam pezerazona... I tym, że tak mało czasu po cc, ale i tym, że wszystkie te moje ciąże to taka masakra i wiecie co? Donosilam! Urodziłam 4 kg babkę! Zdrowa, piękna! I to vbac. 12 mscy po cc rodziłam sn.
Gdyby nie ta szczęśliwa wpadka, nie byłoby w ogóle mojej trzeciej córki, bo mój wcześniak byłby jedynakiem. Tymczasem dzięki tej wpadce zobaczyłam, że mogę donosić ciąże dzięki szwu McDonalda. I zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. I też Donosilam 🥺🥺🥺 ja, która 5 lat temu siedziała ja szpitalnej sali marząc o śmierci, dziś mam trójkę dzieci rozumiecie 🥺🥺🥺
Tak strasznie Cię podziwiam! 🥹 Jesteś niesamowicie silna, zasługujesz na wszystko co najlepsze ♥️ To piękne, że los Ci się tak odwdzięczył…LaBellePerle lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
LaBellePerle wrote:Ezra, aż mi się przykro zrobiło czytając o tym oszukancu... Kurde taki kubeł zimnej wody 😭😭😭
Ja Wam dziewczyny powiem, że naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych. Wyobraźcie sobie, że ja, jeszcze 5 lat temu siedziałam na szpitalnej sali, chwilę po drugim (trzecim licząc biochemia) poronieniu marząc o... Śmierci 🥺🥺 to było moje drugie poronienie w 5. Miesiącu. Byłam pewna wtedy, że już nie będę miała nigdy dzieci, nikt nie rozumiał dlaczego tak się znów stało... Ale cóż miałam zrobić, zaszłam w kolejna ciąże... I urodziłam w 26 tygodniu moja pierwsza córcię 🥺 rozumiecie, na granicy przezywalnosci tak naprawdę.... Bałam się bardzo... Zastanawiałam się czy przeżyje 🥺🥺 później, jak już stan był bardziej stabilny, martwiłam się co dalej. Jak to będzie, ekstremalnie skrajny wcześniak... A wiecie co? Moja córcia ma zaraz 4 latka i nic jej nie jest 🥺🥺🥺 owszem, ma pewnie opóźnienia rozwojowe, ale to naprawdę wszystko do nadrobienia. Mało mówi jak na swój wiek i inne takie, ale nawet specjaliści mówią, żeby się tym nie przejmować, bo nawet do noszone dzieci mają takie problemy. Później wpadłam. 4 miesiące po cc zaszłam w ciążę, biorąc anty. Ależ byłam pezerazona... I tym, że tak mało czasu po cc, ale i tym, że wszystkie te moje ciąże to taka masakra i wiecie co? Donosilam! Urodziłam 4 kg babkę! Zdrowa, piękna! I to vbac. 12 mscy po cc rodziłam sn.
Gdyby nie ta szczęśliwa wpadka, nie byłoby w ogóle mojej trzeciej córki, bo mój wcześniak byłby jedynakiem. Tymczasem dzięki tej wpadce zobaczyłam, że mogę donosić ciąże dzięki szwu McDonalda. I zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. I też Donosilam 🥺🥺🥺 ja, która 5 lat temu siedziała ja szpitalnej sali marząc o śmierci, dziś mam trójkę dzieci rozumiecie 🥺🥺🥺LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
ezra wrote:Oh, tak, to już drugi oszukaniec i to jeszcze Pink 🥺 ale kilka godzin czułam radość 🥺 dziękuje Ci ślicznie ❤️ w końcu każda z nas przytuli w ramionach swoje Szczęście wierze w to mocno 🥹
ezra lubi tę wiadomość
-
Gdyby nie ta szczęśliwa wpadka, nie byłoby w ogóle mojej trzeciej córki, bo mój wcześniak byłby jedynakiem. Tymczasem dzięki tej wpadce zobaczyłam, że mogę donosić ciąże dzięki szwu McDonalda. I zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. I też Donosilam 🥺🥺🥺 ja, która 5 lat temu siedziała ja szpitalnej sali marząc o śmierci, dziś mam trójkę dzieci rozumiecie 🥺🥺🥺
Ile Ty przeżyłaś 😔 jesteś bardzo silna.... 💟
Dobrze orientuję się w stopce? Trzecie dzieciątko się urodziło w październiku 2022? Masz trójkę rok po roku? Czy ja źle czytam? 🤭🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:Tak zrób te co wypisałaś teraz. Amh z tego co wiem robia tylko kobiety? Nie spotkałam sie z mezczyznami... ale moge sie mylic!Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Ale dobra, na wstępie zrobimy ten podstawowy pakiet Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników). Zobaczymy co potem ,jeśli będzie coś nie tak i to HBAPaulaG, ezra, Gregorka lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:No to właśnie patrzę na klinikę niepłodności i w pakiecie za 280zl są takie
Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POXi, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)
No to to - tylko upewnijcie się czy manualne 🤞🏻Majlen lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻 -
Wspaniale się to czyta 🥹 mimo tych bardzo trudnych chwil wstawałaś i jesteś Bohaterką 🥹 moje oszukańce przy tym to nic ale dziękuje Ci, za tą historie również 🥹 takie momenty dają nadzieje nam wszystkim ❤️LaBellePerle, Zbuntowana, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
Gregorka wrote:Tule za oszukanca 🫂❤️ niedługo I nas dopadnie to szczęście 🤩❤️😊
Tak będzie 🥹👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
Witam w nowym miesiącu! Ale pędzicie z postami. Proszę wpisać mnie na wolnego strzelca ☺️
ultramaryna_, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏽👨🏼🦲34 35
👶30.06.2023
Choroba Gravesa-Basedowa
27.05.2024 - ⏸️ beta 112,48 11dpo
29.05.2024 - beta 379,94
05.06.2024 - pierwsza wizyta -
ezra wrote:No to to - tylko upewnijcie się czy manualne 🤞🏻
ezra lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
PaulaG wrote:Ile Ty przeżyłaś 😔 jesteś bardzo silna.... 💟
Dobrze orientuję się w stopce? Trzecie dzieciątko się urodziło w październiku 2022? Masz trójkę rok po roku? Czy ja źle czytam? 🤭
Szalona jestem, co? 😅PaulaG, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale pędzicie 😃
@Pati gratulacje ❤️❤️❤️❤️
🫂 Za biele i 🐒
Mnie w tym cyklu będzie trochę mniej, ale staram się Was podczytywać ☺️ultramaryna_, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
16.11.24 ⏸️
18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
22.11.24 beta 348,15 ❤️
Rośnij maluszku ❤️❤️❤️ -
Dziewczyny, ja mam pytanko do Was raz jeszcze. Tydzień temu miałam kurację 3dniowa antybiotykiem dopochwowym, bo cytologia wyszła ze stanem zapalnym. Po antybiotykoterapii w zasadzie pojawiły się dolegliwości, których nie miałam przed, bo wcześniej nic mi nie dolegało. Antybiotyk najwidoczniej spowodował podrażnienie i stosuje od 3 dni globulki z kwasem hialuronowym na nawilżenie za radą ginekologa. Teraz jednak czytam, że często może pojawić się grzybica po antybiotyku i że to częsty przypadek. Czy może ktoś z Was miał taką sytuację? Na pewno muszę to skonsultować z ginem, tylko że to dopiero pewnie w poniedziałek 🙁 ech... Zawsze coś. Mam nadzieję, że to szybko przejdzie. Biorę dodatkowo probiotyk doustny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 22:29
PaulaG lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Dziewczyny, nie mogę was nawet nadrobić. Weszłam tylko powiedzieć o wynikach. Jest zle.
Ilość 7mln na 1ml, w próbce 16.1mln
Morfologia 0%
Ruch chyba tez kiepski, choć już nie ogarniam tego.
Na razie musimy to wziąć na barki, nie wiem co dalej. Trzeba iść do androloga pewnie. Chce dać mężowi ochłonąć przez weekend.
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, ja mam pytanko do Was raz jeszcze. Tydzień temu miałam kurację 3dniowa antybiotykiem dopochwowym, bo cytologia wyszła ze stanem zapalnym. Po antybiotykoterapii w zasadzie pojawiły się dolegliwości, których nie miałam przed, bo wcześniej nic mi nie dolegało. Antybiotyk najwidoczniej spowodował podrażnienie i stosuje od 3 dni globulki z kwasem hialuronowym na nawilżenie za radą ginekologa. Teraz jednak czytam, że często może pojawić się grzybica po antybiotyku i że to częsty przypadek. Czy może ktoś z Was miał taką sytuację? Na pewno muszę to skonsultować z ginem, tylko że to dopiero pewnie w poniedziałek 🙁 ech... Zawsze coś.
A Ty coffe chyba dziś nasz urodziny jeśli tak to spełnienia marzenmięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
LaBellePerle wrote:Szalona jestem, co? 😅
Nie... odważna 😄
Aczkolwiek uważam że jak ktoś ma finanse na to... dom dostosowany, miłość męża... i dobrze znosisz porody....(😅) to zajebista sprawa 😁
Ja gdyby mi finanse pozwoliły... nie wiem czy 3 dziecko iuz dawno nie byloby na swiecie 😅
Niestety dopiero teraz jest okej 😅Zbuntowana lubi tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, ja mam pytanko do Was raz jeszcze. Tydzień temu miałam kurację 3dniowa antybiotykiem dopochwowym, bo cytologia wyszła ze stanem zapalnym. Po antybiotykoterapii w zasadzie pojawiły się dolegliwości, których nie miałam przed, bo wcześniej nic mi nie dolegało. Antybiotyk najwidoczniej spowodował podrażnienie i stosuje od 3 dni globulki z kwasem hialuronowym na nawilżenie za radą ginekologa. Teraz jednak czytam, że często może pojawić się grzybica po antybiotyku i że to częsty przypadek. Czy może ktoś z Was miał taką sytuację? Na pewno muszę to skonsultować z ginem, tylko że to dopiero pewnie w poniedziałek 🙁 ech... Zawsze coś. Mam nadzieję, że to szybko przejdzie. Biorę dodatkowo probiotyk doustny.
Ja dostałam globulki jakieś na a... ambrozyl? Czy takie badziewie na niby nadżerkę... w każdym razie dostałam po tym grzybicy sucho było i nie fajnie.🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Chmurka21 wrote:Dziewczyny, nie mogę was nawet nadrobić. Weszłam tylko powiedzieć o wynikach. Jest zle.
Ilość 7mln na 1ml, w próbce 16.1mln
Morfologia 0%
Ruch chyba tez kiepski, choć już nie ogarniam tego.
Na razie musimy to wziąć na barki, nie wiem co dalej. Trzeba iść do androloga pewnie. Chce dać mężowi ochłonąć przez weekend.
Przytulam 🫂 Daj mu chwilę, na pewno musi to w spokoju przetrawić. Wizyta u androloga na pewno wskazana, dostaniecie plan i podziałacie z suplami. Głowa do góry i dużo siły dla Was 😘Chmurka21 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:Przytulam 🫂 Daj mu chwilę, na pewno musi to w spokoju przetrawić. Wizyta u androloga na pewno wskazana, dostaniecie plan i podziałacie z suplami. Głowa do góry i dużo siły dla Was 😘
Martwię się, ze suple tu nic nie pomogą. Ja suplementuje go od października… a wyniki dziś robił pierwszy raz👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej!