Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po porannym teście, biało więc czekam na okres. Mógłby się już pojawić bo brzuch i piersi strasznie mnie bolą 😐
@Chmurka21 nie załamujcie się, teraz trzeba poszukać dobrego lekarza i poszerzyć diagnostykę. Najważniejsze że wiecie co może być nie tak, odpowiednią suplementacją i lekką zmianą stylu życia można naprawdę wiele zdziałać!
@Zimozielona przytulam ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 06:25
Chmurka21 lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Miłego dnia! 🌸
Ja jadę właśnie do gina, bo udało mi się dorwać termin na szybko. Wolę mimo wszystko skonsultować te dolegliwości wcześniej niż później.
Nieludzka to pora, zwłaszcza w sobotę, ale jak mus to mus 😩Platynova55, Liyss🧚🏻, Fermina, damrade, Prezesoowa, ultramaryna_, LaBellePerle lubią tę wiadomość
22.11.2024. ⏸️
23.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
25.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
siesiepy Wow, zerknęłam w pamiętnik i super poprawione wyniki!
U nas też wyniki wyszły kiepskie, lekarz powiedział, że po jednym badaniu nie ma co mówić, trzeba mieć minimum 2 badania.. teraz się zastanawiam czy jest sens iść miesiąc później powtórzyć czy dopiero za 3 miesiące? Lekarz powiedział, że przepisze witaminy i powie co dalej jak mąż wróci z jeszcze jednym wynikiem nasienia.
Czy większa aktywność fizyczna wieczór przed albo dwa wieczory przed może obniżyć parametry czy aż tak to nie działa?
Mąż ma wieczorami treningi a 2 dni później ma badanie i nie wiem czy to nie zaburzy.Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
@Chmurka21 Tule Was mocno 🫂 ja wierzę, że wyniki idzie poprawić. U nas wyszedł słaby wynik, potrzebowaliśmy trochę czasu żeby „dojść do siebie” zwłaszcza mąż. Ale będziemy działać!
I lekarz mówił, że po jednym badaniu nie ma co mówić, żeby zrobić co najmniej 2 badania. Może pójdziecie do Androloga/urologa? Nam jeszcze dał skierowanie na badania hormonalne dla męża.Chmurka21 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Zielona, Platynova, przytulam 🫂
Ja dziś pół nocy nie spałam, a jak już usnęłam, to śniło mi się, że siknęłam na test i był do prawda zalany, ale patrzyłam, jak się wybarwia i wcześniej pojawiły się dwie kreski. Pomyślałam, że to dobry znak na dziś 😁
Udanej soboty dziewczęta 🤩Fermina, Platynova55, Prezesoowa, ultramaryna_, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
@lyis taki jest plan. Ale na razie maz poprosił o chwile spoko, wiec nie naciskam. Myśle ze w końcu sam powie ze jus jest gotow
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Dzień dobry.
Dziewczyny tulę za biele👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Dzień dobry 😊 tule za biele, ja mam jakieś dziwne przeczucie że ten miesiąc znów nie będzie mój 😥
Jakie plany na dzisiaj? U mnie chyba sprzatanie, pranie, obiad mam z wczoraj i netflix. Czyli bez szału 😅
Chciałam wziąć się za robienie rolad ale brak mi chęci. Może ze dwie zrobię na jutro na obiad.
Smacznej kawusi ☕️ -
Dzień dobry dziewczyny Pysznej kawusi życzę, dostarczonej przez męża/partnera
Ja się tak zajęłam pracą, że nawet nie wiem kiedy ten tydzień minął, ale to dobrze bo zazwyczaj ta faza lutealna mi się dłuży a tu minęło 6 dni i nie wiem kiedy
Pozdrowionka dla wszystkich! I miłego dniaPrezesoowa lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
U mnie dzisiaj też biało, więc już śmiało można mi wpisać biel i czekam na okres (mam nadzieję, że szybko przyjdzie) 😊👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Platynova55 wrote:Ja już po porannym teście, biało więc czekam na okres. Mógłby się już pojawić bo brzuch i piersi strasznie mnie bolą 😐
@Chmurka21 nie załamujcie się, teraz trzeba poszukać dobrego lekarza i poszerzyć diagnostykę. Najważniejsze że wiecie co może być nie tak, odpowiednią suplementacją i lekką zmianą stylu życia można naprawdę wiele zdziałać!
@Zimozielona przytulam ❤️Platynova55 lubi tę wiadomość
-
Zamieszana93 wrote:U mnie dzisiaj też biało, więc już śmiało można mi wpisać biel i czekam na okres (mam nadzieję, że szybko przyjdzie) 😊
-
Chmurka21 wrote:@lyis taki jest plan. Ale na razie maz poprosił o chwile spoko, wiec nie naciskam. Myśle ze w końcu sam powie ze jus jest gotow
Dużo siły dla niego ✊ Teraz najważniejsze, żeby go wspierać. Nie ma co wywoływać na nim presji 🫂Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość
22.11.2024. ⏸️
09.12.2024. Wizyta 🩺
Dzień dobry dziewczyny 😘 nadrobiłam Was 😅
Witam wszystkie nowe koleżanki i życzę powodzenia w staraniach i trzymam kciuki za każdą z Was ✊🍀
Wasze historie są tak różne i niektóre tak pięknie zakończone że dają nadzieję pozostałym na pozytywne zakończenie 🍀❤ podziwiam każda z Was 🥺 mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej u każdej z nas 😘
Tulę za kazda biel, małpę i kciuki za testujące pozostałe ✊
Chmurka21 przykro mi 🥺 wspieraj męża I daj mu chwilę na dojście do siebie 🫂😘
Zbuntowana wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń 🥳❤
Ja dzisiaj brak pomysłu na jedzonko , chyba kupię coś po drodze do pracy 😊
Miłego dnia kochane i weekendu ! 🌞❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 08:34
Chmurka21, Prezesoowa, LaBellePerle, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Dostałam jakąś kurację 10dniowa. To lek Macmirror. Po tej kuracji probiotyk. Może ktoś z Was miał ten lek?
Dostałam też skierowanie na kontrolne USG, bo akurat nie miał w gabinecie.
Ech... Nie wiem czy coś z marcowego cyklu będzie. Ogarnął mnie smutek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 08:35
Chmurka21 lubi tę wiadomość
22.11.2024. ⏸️
09.12.2024. Wizyta 🩺
Dzień dobry w sobotę! 😘
Mocno przytulam za wszystkie biele 🫂 bardzo mi przykro…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
CoffeeDream wrote:Ja już po wizycie. Dostałam jakąś kurację 10dniowa. To lek Macmirror. Po tej kuracji probiotyk. Może ktoś z Was miał ten lek?
Dostałam też skierowanie na kontrolne USG, bo akurat nie miał w gabinecie.
Ech... Nie wiem czy coś z marcowego cyklu będzie. Ogarnął mnie smutek.
Przykro mi… Niestety, co do leku nie pomogę, ale wierzę, że marcowy cykl wcale nie będzie spisany na straty. Przytulam 😘CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:Muszę Wam opowiedzieć co mnie przed chwilą spotkało.. odbyłam maraton po aptekach, bo dostać CLO graniczy z cudem. W końcu taka zrezygnowana weszłam do 6 apteki i spotkałam kobietę anioła ♥️
Na recepcie dupek i clo więc wiadomo o co chodzi, od razu mi powiedziała, że mam głowę trzymać u góry, bo większość z nas przez to przechodzi, opowiedziała swoją historię, podzieliła się namiarami na specjalistów, poradziła ze przede wszystkim mam teraz dbać o głowę i o relacje z partnerem. Na koniec życzyła powodzenia i powiedziała, że będzie za mnie trzymała kciuki. Coś pięknego, dała mi takiego kopa… wyszłam mega wzruszona 🥹
Bardzo się cieszę, że trafiłaś na nią na swojej drodze :*
LaBellePerle wrote:Ja Wam dziewczyny powiem, że naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych. Wyobraźcie sobie, że ja, jeszcze 5 lat temu siedziałam na szpitalnej sali, chwilę po drugim (trzecim licząc biochemia) poronieniu marząc o... Śmierci 🥺🥺 to było moje drugie poronienie w 5. Miesiącu. Byłam pewna wtedy, że już nie będę miała nigdy dzieci, nikt nie rozumiał dlaczego tak się znów stało... Ale cóż miałam zrobić, zaszłam w kolejna ciąże... I urodziłam w 26 tygodniu moja pierwsza córcię 🥺 rozumiecie, na granicy przezywalnosci tak naprawdę.... Bałam się bardzo... Zastanawiałam się czy przeżyje 🥺🥺 później, jak już stan był bardziej stabilny, martwiłam się co dalej. Jak to będzie, ekstremalnie skrajny wcześniak... A wiecie co? Moja córcia ma zaraz 4 latka i nic jej nie jest 🥺🥺🥺 owszem, ma pewnie opóźnienia rozwojowe, ale to naprawdę wszystko do nadrobienia. Mało mówi jak na swój wiek i inne takie, ale nawet specjaliści mówią, żeby się tym nie przejmować, bo nawet do noszone dzieci mają takie problemy. Później wpadłam. 4 miesiące po cc zaszłam w ciążę, biorąc anty. Ależ byłam pezerazona... I tym, że tak mało czasu po cc, ale i tym, że wszystkie te moje ciąże to taka masakra i wiecie co? Donosilam! Urodziłam 4 kg babkę! Zdrowa, piękna! I to vbac. 12 mscy po cc rodziłam sn.
Gdyby nie ta szczęśliwa wpadka, nie byłoby w ogóle mojej trzeciej córki, bo mój wcześniak byłby jedynakiem. Tymczasem dzięki tej wpadce zobaczyłam, że mogę donosić ciąże dzięki szwu McDonalda. I zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. I też Donosilam 🥺🥺🥺 ja, która 5 lat temu siedziała ja szpitalnej sali marząc o śmierci, dziś mam trójkę dzieci rozumiecie 🥺🥺🥺
Podziwiam Cię za siłę i wytrwałość :* mam nadzieję, że teraz już czekają Cię same szczęśliwe zakończenianotsobadd, LaBellePerle lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
@sisiept super wyniki!!! To
Tylko suplementy? Czy były tez leli? Mogłabyś mi napisać jak to podawałam?ls? Bo czytałam
Np ze selen i cynk nie mogą iść razem👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej!