Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 marca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Tulę za wszystkie biele i mam nadzieję, że to ostatni raz dla Was bez drugiej kreski.

Też mnie ogarnęło jakieś przygnębienie, może taki dzień po prostu i melancholia wisi w powietrzu?

Dziś do 14 mam kurs programowania, potem spacer z psami i przejmuję dzieci, bo dziś pierwszy wyścig F1 w sezonie, czyli największe święto mojego męża. Mam w planach plażę, bo pogoda zachęca. Gotowanie obiadu olewam, kupię coś pysznego w knajpie. :)

Dobrego dnia dla Was!

CoffeeDream, Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 2 marca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przykro mi… Niestety, co do leku nie pomogę, ale wierzę, że marcowy cykl wcale nie będzie spisany na straty. Przytulam 😘

Mam nadzieję. Choć lekarz mówi, że starań nie muszę wstrzymywać, to sugerował, że może jednak warto byłoby poczekać na ponowny wynik cytologii.
    Nie wiem... Mam mętlik w głowie. Czas pokaże. 🙈
    Ogólnie bardzo wporządku lekarz. Ma dobre opinie. Do tego onkolog. Dlatego jak zobaczyłam wolny termin to zaklepalam i pojechałam nawet w sobotę rano.
    No i polecił też dopłacić i zrobić kolejnym razem cytologię płynną HPV.

20.11.2024. ⏸️
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 2 marca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia!

Ja dziś jakieś małe sprzątanie, zakupy, potem wychodzimy ze znajomymi poświętować moje urodziny z lutego i naszego przyjaciela, bo dzielą nas akurat dwa dni 🥳

@Zimozielona @Platynova @Zamieszana tulę dziewczyny, czekamy z Wami na kolejny cykl 🫂

@Coffee brałam te globulki kilka lat temu, nie wiem, co konkretnie chcesz wiedzieć, mi pomogły, ale polecam nosić wkładki bo one niestety brudzą bardzo (o ile dostałaś takie żółtawe/brązowe spore globulki)

Fermina, CoffeeDream, Platynova55, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 2 marca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę 😊 U was też miało być słonce, a jest tak zachmurzone?

Dziewczyny tulę za biele 🫂

My mieliśmy dziś jechać w góry, ale wczoraj były urodziny męża. Było winko i maraton Harrego Pottera 😄 Mąż jeszcze śpi, więc z gór nici, ale może jutro się przejedziemy ☺️

CoffeeDream, Eniana lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 2 marca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Dobrego dnia!

Ja dziś jakieś małe sprzątanie, zakupy, potem wychodzimy ze znajomymi poświętować moje urodziny z lutego i naszego przyjaciela, bo dzielą nas akurat dwa dni 🥳

@Zimozielona @Platynova @Zamieszana tulę dziewczyny, czekamy z Wami na kolejny cykl 🫂

@Coffee brałam te globulki kilka lat temu, nie wiem, co konkretnie chcesz wiedzieć, mi pomogły, ale polecam nosić wkładki bo one niestety brudzą bardzo (o ile dostałaś takie żółtawe/brązowe spore globulki)

To udanej imprezki 😊
    My też dziś chyba wyjdziemy wieczorkiem poswietowac moje urodziny. Ale to na luzie. Nie wiem co moj mąż ma w planach 😅 ostatnio coś mówił, że wychodzimy, ale wczoraj cisza, więc nie dopytuję 😄

W zasadzie to chciałam wiedzieć czy pomogły i czy może nie odczuwalas po nich jakichś dolegliwości?

Majuna lubi tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️
    09.12.2024. Wizyta 🩺

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 2 marca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dzień dobry w sobotę 😊 U was też miało być słonce, a jest tak zachmurzone?

Dziewczyny tulę za biele 🫂

My mieliśmy dziś jechać w góry, ale wczoraj były urodziny męża. Było winko i maraton Harrego Pottera 😄 Mąż jeszcze śpi, więc z gór nici, ale może jutro się przejedziemy ☺️

Oo, super 😊 widzę, że też rodząc się rozpoczynał marzec. Piękna data 😄🌸

Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️
    09.12.2024. Wizyta 🩺

• kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny♥️ nadrobiłam!
    jak zwykle czytam Was przy kawie.
    przytulam Was za biele i liczę na jakieś kreski jeszcze tu dziś✊🏼
    u mnie prawdopodobnie 1dpo. same wiecie jaki to koszmar😂 muszę nauczyć się sprawdzać śluz bo chyba mojemu nie ufam. niby owulacja a biały..🤔 kto wie co to będzie?? samopoczucie dziwne, od tygodnia jakby choróbsko chwyta, ale coś nie chce do końca schwytać.
    dziś czeka mnie mycie okien, sprzątanie i rodzinne wizytacje😂 czerwone winko wjedzie wieczorem:)

a jak wasze samopoczucie? jak się czujecie?
    pati-jak się czujesz, zaobserwowałaś jakieś nowe objawy?

miłego dnia❤️

Prezesoowa, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem od rana mega zażenowana. Ciotka do mnie napisała czy jestem w ciąży i gratulacje. Pytam skąd takie informacje. Kuzynka moja pokazała jej zdjęcie moje z Instagrama, gdzie LEKKO widać mi brzuch. :)

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kochana , ja też mówiłam że w tym cyklu nie testu szybciej niż po terminie 🐒 a wyszło jak zawsze 🤣 tak, rozbierałam test pierwszy raz 🤪 jutro powtórka 🙂😘

No bo to tak jest - na początku cyklu twarde postanowienie, a później jakiś objaw da do myślenia i pozamiatane 🤭

LaBellePerle, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny ♥️

Spróbuję Was nadrobić, ale to może być niemożliwie, no skończyłam na 9 stronie ostatnio 🤭

Widziałam, że są jakies biele, przytulam 🫂♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 09:08

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, ja mam pytanko do Was raz jeszcze. Tydzień temu miałam kurację 3dniowa antybiotykiem dopochwowym, bo cytologia wyszła ze stanem zapalnym. Po antybiotykoterapii w zasadzie pojawiły się dolegliwości, których nie miałam przed, bo wcześniej nic mi nie dolegało. Antybiotyk najwidoczniej spowodował podrażnienie i stosuje od 3 dni globulki z kwasem hialuronowym na nawilżenie za radą ginekologa. Teraz jednak czytam, że często może pojawić się grzybica po antybiotyku i że to częsty przypadek. Czy może ktoś z Was miał taką sytuację? Na pewno muszę to skonsultować z ginem, tylko że to dopiero pewnie w poniedziałek 🙁 ech... Zawsze coś. Mam nadzieję, że to szybko przejdzie. Biorę dodatkowo probiotyk doustny.

Zdarzyło mi się też, z resztą często miewałam takie problemy po antybiotykach doustnych. Zawsze gynoxin mi pomagał :)
    Chmurka21 wrote:
    Dziewczyny, nie mogę was nawet nadrobić. Weszłam tylko powiedzieć o wynikach. Jest zle.

Ilość 7mln na 1ml, w próbce 16.1mln
    Morfologia 0%
    Ruch chyba tez kiepski, choć już nie ogarniam tego.

Na razie musimy to wziąć na barki, nie wiem co dalej. Trzeba iść do androloga pewnie. Chce dać mężowi ochłonąć przez weekend.

Kochana ochłońcie przez weekend. Suplementy może były dobrane do standardowego pacjenta, a te które teraz androlog dobierze będą skierowanie typowo dla niego i zadziałają :) Poza tym to, że morfologia jest 0 to nie znaczy, że nie ma możliwości zajścia naturalnie w ciążę. Widziałam na instagramie u dr Doroty Cybulskiej, która odpowiadała właśnie na pytanie tego dotyczące i napisała, że morfologia 0% oznacza jedynie, że jest poniżej 1% prawidłowych plemników, ale przecież do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden. Nie załamujcie się, działajcie. Parametry nasienia jest dużo łatwiej poprawić niż nasze kobiece problemy hormonalne :*

CoffeeDream, Chmurka21 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, @Pati ♥️♥️♥️♥️♥️ Właśnie zerknęłam na pierwszą stronę!!! Tak bardzo Ci gratuluję ♥️🥺 Cudownie! Jak się czujesz? A jednak objawy Cię nie myliły! I widzisz, dobrze obstawiałyśmy, że wracasz do pracy jedynie na chwilę 🤭💪♥️

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @CoffeeDream, spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe ♥️ Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia!

CoffeeDream lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zbuntowana, wszystkiego najlepszego ♥️ Spełnienia marzeń, Kochana 🥳

Zbuntowana lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chmurka, przykro mi z powodu wyników Męża... Ale tak jak piszesz, na pewno potrzebujecie chwili, żeby trochę ochlonac. Trzymam kciuki, żeby lada moment pojawiła się siłą do działania 💪✊ Poza tym, tak jak pisze Prezesoowa, parametry nasienia łatwiej poprawić 🙂

Prezesoowa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Oo, super 😊 widzę, że też rodząc się rozpoczynał marzec. Piękna data 😄🌸
    Dokładnie ☺️ Uwielbiam tą porę roku, wszystko budzi się do życia 🥰
    Miłego świętowania dziś, ciekawe jaką niespodziankę zaplanował Twój mąż 🥰

CoffeeDream, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jestem od rana mega zażenowana. Ciotka do mnie napisała czy jestem w ciąży i gratulacje. Pytam skąd takie informacje. Kuzynka moja pokazała jej zdjęcie moje z Instagrama, gdzie LEKKO widać mi brzuch. :)
    O rany 😳 serio niektórzy ludzie to nie wiem co mają w głowach. Już pominę to że o takie rzeczy się nigdy nie powinno pytać to jeszcze rzucać takie pytania na podstawie fotki na insta ... współczuję, mnie takie akcje strasznie denerwują 🙄

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Ech... 🙄 Nawet nie wiem co napisać.
    Moja ciotka też ostatnio jak gdyby nigdy nic pisała do mnie i spytała czy nie spodziewamy się może dziecka... Litości... Jakbyśmy się spodziewali i chcieli powiedzieć to bym powiedziała. Ale to taki typ. Jak już do mnie się odezwała to czekałam tylko aż zapyta o to.

20.11.2024. ⏸️
    09.12.2024. Wizyta 🩺

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    🤨🤔Cóż za takt

• Vienna Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jeeeju co za nietakt 😳 też mam taką ciotkę co nie potrafi się powstrzymać i papla co jej ślina nawinie na język. Raz do niej dzwonię i ledwo część powiedziałam, a ta wypaliła "co jesteś w ciąży?" Ja takie zdziwko, że co że skąd taki pomysł. "A bo słyszała jakieś ploty w rodzinie". Najlepsze, że wtedy nawet nie mieliśmy tego w planach 🤣

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ