Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Przepraszam dziewczyny ale padam na twarz po pracy i nie dam rady Was dziś nadrobić, postaram się w weekend 😘 jeszcze kluje mnie jajnik I te plecy z lewej strony tylko i martwię się bo to dosyć odczuwalny ból który promieniuje do nogi lewej ... boję się że to może być pozamaciczna ☹
    Będę się obserwować i jak się pogorszy to będę dzwonić do lekarza .

dobranoc i udanego weekendu 😘
    kciuki za testujące rano ✊🍀❤

Kochana uważaj na siebie i odpoczywaj :* wybrałaś się dziś na betę?

Zbuntowana wrote:
    Przepraszam co do mięśniaka to nic cie nie boli nie masz anemii?

Nie mam anemii ani nic mnie nie boli :) Miesiączkę też mam zupełnie normalną :)

Zimozielona wrote:
    Jak Sroka w namalowane wrota. Choćbym jak nie chciała sobie wmówić że coś tam jest, że jakiś cień itp - nic z tego - biało. Więc pozamiatane. Liczyłam na ten cykl. Nie pojawia się magicznie kreski. Gin kazał dupka brać jeszcze 5 dni więc i nie zdążę zatestowac w marcu już. Smuteczek.

Przytulam Cię mocno :*
    Platynova55 wrote:
    Ja już po porannym teście, biało więc czekam na okres. Mógłby się już pojawić bo brzuch i piersi strasznie mnie bolą 😐

Przytulam :*
    CoffeeDream wrote:
    Ja już po wizycie. Dostałam jakąś kurację 10dniowa. To lek Macmirror. Po tej kuracji probiotyk. Może ktoś z Was miał ten lek?
    Dostałam też skierowanie na kontrolne USG, bo akurat nie miał w gabinecie.
    Ech... Nie wiem czy coś z marcowego cyklu będzie. Ogarnął mnie smutek.

Brałam kiedyś. Zaopatrz się w podpaski albo porządne wkładki, bo on strasznie brudzi jak wypływa i u mnie powodował taki straszny wypływ wody albo czegoś podobnego. Ale pomógł :)

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Czy manualne te wszystkie badania ?

Wystarczy, że powiesz, że manualne badanie nasienia prosisz oni będą wiedzieć 🥹

Majlen lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dzień dobry!

Tulę za wszystkie biele i mam nadzieję, że to ostatni raz dla Was bez drugiej kreski.

Też mnie ogarnęło jakieś przygnębienie, może taki dzień po prostu i melancholia wisi w powietrzu?

Dziś do 14 mam kurs programowania, potem spacer z psami i przejmuję dzieci, bo dziś pierwszy wyścig F1 w sezonie, czyli największe święto mojego męża. Mam w planach plażę, bo pogoda zachęca. Gotowanie obiadu olewam, kupię coś pysznego w knajpie. :)

Dobrego dnia dla Was!
    O my też mamy w planach plażę, ja zachodniopomorskie a ty?
    Programowanie strasznie męczy więc należy się odpowiedni relax.

Fermina lubi tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jestem od rana mega zażenowana. Ciotka do mnie napisała czy jestem w ciąży i gratulacje. Pytam skąd takie informacje. Kuzynka moja pokazała jej zdjęcie moje z Instagrama, gdzie LEKKO widać mi brzuch. :)

Serio? Ludzie to nie mają za grosz wyczucia, a wydawałoby się, że zwłaszcza ci starsi to powinni mieć trochę oliwy w głowie.
    Jak się z tym czujesz Kochana?

• Eniana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jestem od rana mega zażenowana. Ciotka do mnie napisała czy jestem w ciąży i gratulacje. Pytam skąd takie informacje. Kuzynka moja pokazała jej zdjęcie moje z Instagrama, gdzie LEKKO widać mi brzuch. :)
    OMG ! Kuzynke zepchnełabym ze skały... albo gorzej znalazła jakieś jej zdjęcie i zasugerowała rodzinie że ma chorobę weneryczną... szok!
    Ale mam nadzieje że sie nie przejełaś.

Majuna, Lani, Zbuntowana lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

@Zbuntowana sto lat, dużo zdrówka i spełnienia najskrytszych marzeń w tym też zdrowego dzieciątka <3

My już po śniadaniu, wypijemy kawkę i wybieramy się na spacer. Plany na dziś były inne, ale pogoda się skiepściła i przełożyliśmy na jutro :)

Czekamy jeszcze na osikańce @PauliG i @rolki355 :)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona @Platynova55 i @Zamieszana93 tulę za biel 🥺🫂 Oby to były ostatnie biele u Was! 🤞

@Zbuntowana wszystkiego najlepszego 🎂😘🎉 Spełnienia marzeń, szczególnie tego jedynego 🥰

nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Serio? Ludzie to nie mają za grosz wyczucia, a wydawałoby się, że zwłaszcza ci starsi to powinni mieć trochę oliwy w głowie.
    Jak się z tym czujesz Kochana?

Jestem zażenowana i wściekła tymi plotkami.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Jak Sroka w namalowane wrota. Choćbym jak nie chciała sobie wmówić że coś tam jest, że jakiś cień itp - nic z tego - biało. Więc pozamiatane. Liczyłam na ten cykl. Nie pojawia się magicznie kreski. Gin kazał dupka brać jeszcze 5 dni więc i nie zdążę zatestowac w marcu już. Smuteczek.

Przytulam 🫂

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jestem zażenowana i wściekła tymi plotkami.

Nie dziwię się, przytulam Cię mocno :* udało Ci się jakoś odgryźć czy za bardzo Cię zaskoczyła?

A ta kuzynka to co zazdrosna? :/

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Brałam kiedyś. Zaopatrz się w podpaski albo porządne wkładki, bo on strasznie brudzi jak wypływa i u mnie powodował taki straszny wypływ wody albo czegoś podobnego. Ale pomógł :)

Jejku... Aż tak? 😳 No dobrze, mam coś na stanie. Dobrze wiedzieć 😊 Dziękuję. Mam nadzieję, że ten lek również mi pomoże.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:19

Vienna lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie wspolczuje. Mnie ktoś z rodziny obmacywal po brzuchu rok przed pierwszą ciążą, aby sprawdzić czy coś się nie kroi…

Co do programowani to jak to męczy! Jest super 🤩 dla mnie to świetna zabawa a programuje od 15 lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 09:45

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zbuntowana Wszystkiego naaaaajwspanialszego 🌸🥰 i oczywiście spełnienia marzeń, a wiadomo jakich 😊✊🎉

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pół nocy nie spałam, bo dotarło do mnie, że byłam z synem dwie, trzy ulice dalej od tego psychopaty, co w ludzi na chodniku wjechał… i jechałam w tym samym kierunku co on, jak skasował trzy auta 🥺🥲
    Jakie to życie jest nieprzewidywalne…

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    O my też mamy w planach plażę, ja zachodniopomorskie a ty?
    Programowanie strasznie męczy więc należy się odpowiedni relax.

Ja mieszkam w centrum wybrzeża. :)

@Zbuntowana: wszystkiego najlepszego! Pięknego dnia i całego roku!

Edit: @Suzie, nie ma co tracić energii na takich ludzi. Niezależnie od tego, co nimi kierowało, to ich problem i one będą musiały z tym żyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 09:48

Eniana, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie dziwię się, przytulam Cię mocno :* udało Ci się jakoś odgryźć czy za bardzo Cię zaskoczyła?

A ta kuzynka to co zazdrosna? :/

Ta kuzynka to jedna z rodzinnych plotkar, ma do powiedzenia wszystko o każdym. Nie bez powodu na ślub jej nie zaprosiłam i była obrażona. 😂

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    siesiepy Wow, zerknęłam w pamiętnik i super poprawione wyniki!
    U nas też wyniki wyszły kiepskie, lekarz powiedział, że po jednym badaniu nie ma co mówić, trzeba mieć minimum 2 badania.. teraz się zastanawiam czy jest sens iść miesiąc później powtórzyć czy dopiero za 3 miesiące? Lekarz powiedział, że przepisze witaminy i powie co dalej jak mąż wróci z jeszcze jednym wynikiem nasienia.

Czy większa aktywność fizyczna wieczór przed albo dwa wieczory przed może obniżyć parametry czy aż tak to nie działa?
    Mąż ma wieczorami treningi a 2 dni później ma badanie i nie wiem czy to nie zaburzy.
    Ja mimo wszystko na dwa dni przed badaniem wstrzymałabym się z planowanymi ćwiczeniami. Nie wszystkiego da się uniknąć bo np praca może być fizyczna, ale lepiej dmuchać na zimne. Co do tego kiedy zrobić kolejne badanie nasienia - a kiedy byliście na pierwszych?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ta kuzynka to jedna z rodzinnych plotkar, ma do powiedzenia wszystko o każdym. Nie bez powodu na ślub jej nie zaprosiłam i była obrażona. 😂

Tym bardziej olej dziewczynę. Pomyśl jakie to smutne życie, kiedy się żyje bardziej życiem innych ludzi niż swoim. Trzeba jej współczuć głęboko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 09:54

nick nieaktualny, CoffeeDream lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

@Suzie, nie wierze w to co czytam, paskudny charakterek 🤯 Ciotka tez udana, niezwykle taktowna. Olej to i nie zatruwaj sobie dnia takimi osobami 😘

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ