Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Przepraszam dziewczyny ale padam na twarz po pracy i nie dam rady Was dziś nadrobić, postaram się w weekend 😘 jeszcze kluje mnie jajnik I te plecy z lewej strony tylko i martwię się bo to dosyć odczuwalny ból który promieniuje do nogi lewej ... boję się że to może być pozamaciczna ☹
Będę się obserwować i jak się pogorszy to będę dzwonić do lekarza .
dobranoc i udanego weekendu 😘
kciuki za testujące rano ✊🍀❤
Kochana uważaj na siebie i odpoczywaj :* wybrałaś się dziś na betę?
Zbuntowana wrote:Przepraszam co do mięśniaka to nic cie nie boli nie masz anemii?
Nie mam anemii ani nic mnie nie boli Miesiączkę też mam zupełnie normalną
Zimozielona wrote:Jak Sroka w namalowane wrota. Choćbym jak nie chciała sobie wmówić że coś tam jest, że jakiś cień itp - nic z tego - biało. Więc pozamiatane. Liczyłam na ten cykl. Nie pojawia się magicznie kreski. Gin kazał dupka brać jeszcze 5 dni więc i nie zdążę zatestowac w marcu już. Smuteczek.
Przytulam Cię mocno :*
Platynova55 wrote:Ja już po porannym teście, biało więc czekam na okres. Mógłby się już pojawić bo brzuch i piersi strasznie mnie bolą 😐
Przytulam :*
CoffeeDream wrote:Ja już po wizycie. Dostałam jakąś kurację 10dniowa. To lek Macmirror. Po tej kuracji probiotyk. Może ktoś z Was miał ten lek?
Dostałam też skierowanie na kontrolne USG, bo akurat nie miał w gabinecie.
Ech... Nie wiem czy coś z marcowego cyklu będzie. Ogarnął mnie smutek.
Brałam kiedyś. Zaopatrz się w podpaski albo porządne wkładki, bo on strasznie brudzi jak wypływa i u mnie powodował taki straszny wypływ wody albo czegoś podobnego. Ale pomógł
CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Majlen wrote:Czy manualne te wszystkie badania ?
Wystarczy, że powiesz, że manualne badanie nasienia prosisz oni będą wiedzieć 🥹Majlen lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻 -
Fermina wrote:Dzień dobry!
Tulę za wszystkie biele i mam nadzieję, że to ostatni raz dla Was bez drugiej kreski.
Też mnie ogarnęło jakieś przygnębienie, może taki dzień po prostu i melancholia wisi w powietrzu?
Dziś do 14 mam kurs programowania, potem spacer z psami i przejmuję dzieci, bo dziś pierwszy wyścig F1 w sezonie, czyli największe święto mojego męża. Mam w planach plażę, bo pogoda zachęca. Gotowanie obiadu olewam, kupię coś pysznego w knajpie.
Dobrego dnia dla Was!
Programowanie strasznie męczy więc należy się odpowiedni relax.Fermina lubi tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Suzie wrote:Jestem od rana mega zażenowana. Ciotka do mnie napisała czy jestem w ciąży i gratulacje. Pytam skąd takie informacje. Kuzynka moja pokazała jej zdjęcie moje z Instagrama, gdzie LEKKO widać mi brzuch.
Serio? Ludzie to nie mają za grosz wyczucia, a wydawałoby się, że zwłaszcza ci starsi to powinni mieć trochę oliwy w głowie.
Jak się z tym czujesz Kochana?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Suzie wrote:Jestem od rana mega zażenowana. Ciotka do mnie napisała czy jestem w ciąży i gratulacje. Pytam skąd takie informacje. Kuzynka moja pokazała jej zdjęcie moje z Instagrama, gdzie LEKKO widać mi brzuch.
Ale mam nadzieje że sie nie przejełaś.Majuna, Lani, Zbuntowana lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Dzień dobry
@Zbuntowana sto lat, dużo zdrówka i spełnienia najskrytszych marzeń w tym też zdrowego dzieciątka
My już po śniadaniu, wypijemy kawkę i wybieramy się na spacer. Plany na dziś były inne, ale pogoda się skiepściła i przełożyliśmy na jutro
Czekamy jeszcze na osikańce @PauliG i @rolki355Zbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
@Zimozielona @Platynova55 i @Zamieszana93 tulę za biel 🥺🫂 Oby to były ostatnie biele u Was! 🤞
@Zbuntowana wszystkiego najlepszego 🎂😘🎉 Spełnienia marzeń, szczególnie tego jedynego 🥰Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Prezesoowa wrote:Serio? Ludzie to nie mają za grosz wyczucia, a wydawałoby się, że zwłaszcza ci starsi to powinni mieć trochę oliwy w głowie.
Jak się z tym czujesz Kochana?
Jestem zażenowana i wściekła tymi plotkami.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Zimozielona wrote:Jak Sroka w namalowane wrota. Choćbym jak nie chciała sobie wmówić że coś tam jest, że jakiś cień itp - nic z tego - biało. Więc pozamiatane. Liczyłam na ten cykl. Nie pojawia się magicznie kreski. Gin kazał dupka brać jeszcze 5 dni więc i nie zdążę zatestowac w marcu już. Smuteczek.
Przytulam 🫂👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻 -
Suzie wrote:Jestem zażenowana i wściekła tymi plotkami.
Nie dziwię się, przytulam Cię mocno :* udało Ci się jakoś odgryźć czy za bardzo Cię zaskoczyła?
A ta kuzynka to co zazdrosna?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Brałam kiedyś. Zaopatrz się w podpaski albo porządne wkładki, bo on strasznie brudzi jak wypływa i u mnie powodował taki straszny wypływ wody albo czegoś podobnego. Ale pomógł
Jejku... Aż tak? 😳 No dobrze, mam coś na stanie. Dobrze wiedzieć 😊 Dziękuję. Mam nadzieję, że ten lek również mi pomoże.Prezesoowa lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
@Vienna zazdroszczę bliskości gór, bo tak wnioskuję z Twojej wypowiedzi. 🤩 Ale bym sobie pochodziła, my chyba na koniec maja się wybierzemy.
@Suzie CO 🤯 Ludzie mają taktu za grosz, serio. Cycki opadają, u mnie nie ma za bardzo co opadać co prawda... ale wiemy o co chodzi. 🤣🤣🤣 Nie przejmuj się tym oczywiście, ja to w trakcie okresu mam iście ciążowy brzuchol.
@Coffee tak pomogły i nie było żadnych dolegliwości po nich. Jeśli chodzi o staranka w trakcie infekcji, to my raz akurat działaliśmy nim wiedziałam, że rozkręciła się u mnie infekcja. I niestety zaraziłam małżonka, mi przeszło po lekach, a niestety on się męczył dużo dłużej bo przepisane leki na niego nie działały, więc jak on był chory to jeden cykl odpuściliśmy, żebym ja z powrotem nie podłapała. Ja zawsze wstrzymuję się pierwsze kilka dni, gdy biorę coś na infekcję, bo niestety mam tendencję do łapania i wolę najpierw zaleczyć. Ale infekcje to naprawdę szybkie sprawunki do wyleczenia. Kilka dni i nie ma śladu. Nie martw się. 😘Vienna lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
@Suzie wspolczuje. Mnie ktoś z rodziny obmacywal po brzuchu rok przed pierwszą ciążą, aby sprawdzić czy coś się nie kroi…
Co do programowani to jak to męczy! Jest super 🤩 dla mnie to świetna zabawa a programuje od 15 latWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 09:45
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
@Zbuntowana Wszystkiego naaaaajwspanialszego 🌸🥰 i oczywiście spełnienia marzeń, a wiadomo jakich 😊✊🎉
Zbuntowana lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Ja też pół nocy nie spałam, bo dotarło do mnie, że byłam z synem dwie, trzy ulice dalej od tego psychopaty, co w ludzi na chodniku wjechał… i jechałam w tym samym kierunku co on, jak skasował trzy auta 🥺🥲
Jakie to życie jest nieprzewidywalne…Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Eniana wrote:O my też mamy w planach plażę, ja zachodniopomorskie a ty?
Programowanie strasznie męczy więc należy się odpowiedni relax.
Ja mieszkam w centrum wybrzeża.
@Zbuntowana: wszystkiego najlepszego! Pięknego dnia i całego roku!
Edit: @Suzie, nie ma co tracić energii na takich ludzi. Niezależnie od tego, co nimi kierowało, to ich problem i one będą musiały z tym żyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 09:48
Eniana, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Nie dziwię się, przytulam Cię mocno :* udało Ci się jakoś odgryźć czy za bardzo Cię zaskoczyła?
A ta kuzynka to co zazdrosna?
Ta kuzynka to jedna z rodzinnych plotkar, ma do powiedzenia wszystko o każdym. Nie bez powodu na ślub jej nie zaprosiłam i była obrażona. 😂👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Liyss🧚🏻 wrote:siesiepy Wow, zerknęłam w pamiętnik i super poprawione wyniki!
U nas też wyniki wyszły kiepskie, lekarz powiedział, że po jednym badaniu nie ma co mówić, trzeba mieć minimum 2 badania.. teraz się zastanawiam czy jest sens iść miesiąc później powtórzyć czy dopiero za 3 miesiące? Lekarz powiedział, że przepisze witaminy i powie co dalej jak mąż wróci z jeszcze jednym wynikiem nasienia.
Czy większa aktywność fizyczna wieczór przed albo dwa wieczory przed może obniżyć parametry czy aż tak to nie działa?
Mąż ma wieczorami treningi a 2 dni później ma badanie i nie wiem czy to nie zaburzy.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Suzie wrote:Ta kuzynka to jedna z rodzinnych plotkar, ma do powiedzenia wszystko o każdym. Nie bez powodu na ślub jej nie zaprosiłam i była obrażona. 😂
Tym bardziej olej dziewczynę. Pomyśl jakie to smutne życie, kiedy się żyje bardziej życiem innych ludzi niż swoim. Trzeba jej współczuć głębokoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 09:54
Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Ta kuzynka to jedna z rodzinnych plotkar, ma do powiedzenia wszystko o każdym. Nie bez powodu na ślub jej nie zaprosiłam i była obrażona. 😂
@Suzie, nie wierze w to co czytam, paskudny charakterek 🤯 Ciotka tez udana, niezwykle taktowna. Olej to i nie zatruwaj sobie dnia takimi osobami 😘👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌