Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Ja też pół nocy nie spałam, bo dotarło do mnie, że byłam z synem dwie, trzy ulice dalej od tego psychopaty, co w ludzi na chodniku wjechał… i jechałam w tym samym kierunku co on, jak skasował trzy auta 🥺🥲
    Jakie to życie jest nieprzewidywalne…

Dobrze, że Wam się nic nie stało :*
    Niestety nikt z nas nie wie, co się stanie, a niestety coraz więcej tych "szaleńców", sama się zastanawiam skąd się to bierze, ale czynników jest bardzo dużo, a pewnie z czasem coraz więcej :(

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    @sisiept super wyniki!!! To
    Tylko suplementy? Czy były tez leli? Mogłabyś mi napisać jak to podawałam?ls? Bo czytałam
    Np ze selen i cynk nie mogą iść razem
    Same suple. Wyniki robione jeszcze przed przeleczeniem ureaplasmy więc nawet nie wiemy czy wyleczenie też nam to podnilo. Rano do kawy l-larnityna, maca, astaksantyna, NAC. Na noc cynk z kwasem foliowym, koenzym, magnez+by, resweratrol, witamina c(nie powinna być łączona z B ale już trudno). Popołudniu reszta. I jakoś tak się toczyło. :)

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ta kuzynka to jedna z rodzinnych plotkar, ma do powiedzenia wszystko o każdym. Nie bez powodu na ślub jej nie zaprosiłam i była obrażona. 😂

Bardzo dobrze zrobiłaś, niech jej w pięty idzie :)

• Fermina Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Ja też pół nocy nie spałam, bo dotarło do mnie, że byłam z synem dwie, trzy ulice dalej od tego psychopaty, co w ludzi na chodniku wjechał… i jechałam w tym samym kierunku co on, jak skasował trzy auta 🥺🥲

Niestety nie da się przewidzieć wszystkiego a nawet większości zdarzeń a strach tylko nas ogranicza. Ja na takie sytuacje mam sposób, który polega na tym, że staram się doceniać wszystko co mam, świadomie i uważnie, jak najwięcej się cieszyć z życia i to pomaga.

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam spokojnego i miłego dnia :*

Mam nadzieję, że dziewczyny z kalendarza jeszcze pocieszą nam oczy pozytywnymi osikańcami :)

Uciekam zająć się mężem, bo mnie szczuje tu swoim przyrodzeniem :P a potem lecimy na spacer :) Do później :*

Kornelaa, magdalena321, Nusia28, Platynova55, elektro96, Fermina, notsobadd, Vienna, Gregorka, KejtKa, ultramaryna_, LaBellePerle, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wczoraj podałam Chmurce te beznadziejne wyniki badania nasienia mojego męża i wróciły do mnie wszystkie czarne scenariusze naszego przyszłego życia bez dzieci i wszystkie czarne myśli pt. „jest tak źle, że to nie ma prawa się udać”…
    Do tego małpiszon rozkręca się oficjalnie…
    Mam totalny dzień kryzysu. 🥺

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 2 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ja mimo wszystko na dwa dni przed badaniem wstrzymałabym się z planowanymi ćwiczeniami. Nie wszystkiego da się uniknąć bo np praca może być fizyczna, ale lepiej dmuchać na zimne. Co do tego kiedy zrobić kolejne badanie nasienia - a kiedy byliście na pierwszych?

3 tyg temu i lekarz o tym wiedząc kazał teraz powtórzyć i przyjść z wynikiem. Bo dopiero na podstawie 2 wyniku, posiewu i hormonów powie co dalej.

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja już po wizycie. Dostałam jakąś kurację 10dniowa. To lek Macmirror. Po tej kuracji probiotyk. Może ktoś z Was miał ten lek?
    Dostałam też skierowanie na kontrolne USG, bo akurat nie miał w gabinecie.
    Ech... Nie wiem czy coś z marcowego cyklu będzie. Ogarnął mnie smutek.
    Mocno tule 🫂 super,że zadzialałas od razu ❤️

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, ehh co za brak taktu…

Elektro tule mocno 🫂 jak tego potrzebujesz to pozwól sobie na smutek a potem kochana, zobacz sobie pamiętnik „siesiepy”, pokazała progres wyników nasienia męża po suplementacji i mi to dodało skrzydeł i nadzieji ✊🏻

elektro96, Chmurka21, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny ❤️ ja właśnie próbuje poprawić swoją koronę bo w oczekiwaniu na @ to się zsunęła z głowy 🥲 ps. Wstawiłam zdj profilowe i chociaż mała radość z tego 🙈

elektro96, Gregorka, magdalena321, ultramaryna_, Prezesoowa, Pati2804, Malinowysorbet, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej,
    Wczoraj podałam Chmurce te beznadziejne wyniki badania nasienia mojego męża i wróciły do mnie wszystkie czarne scenariusze naszego przyszłego życia bez dzieci i wszystkie czarne myśli pt. „jest tak źle, że to nie ma prawa się udać”…
    Mocno przytulam 🫂❤️ pamiętaj,ze wystarczy tylko jeden pleminik,który będzie tym wyjątkowym ❤️❤️

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej,
    Pozwól sobie na takie myśli, a potem zbierz się w sobie i idź dalej do przodu! :) Myślę, że większość z nas ma obawy że nigdy się nie uda, ja wczoraj i dziś też już miałam dość, ale nie możemy się tak łatwo poddawać, wierzę że u Was będzie dobrze, odpowiednie leczenie naprawdę potrafi dużo zdziałać. Przytulam 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 10:43

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Coś starsznego 😔 człowiek może uważać na każdym kroku,a jakiś dramat może w każdej chwili się pojawić przez drugiego człowieka. Dobrze,że jesteście cali i nic Wam się nie stalo🫂❤️

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @suzie nawet nie wiem jak to skomentować 🤯
    Chyba same trociny i watę mają takie osob w głowach 😵‍💫
    Miałam podobnie, nie zapraszałam z rodziny tych co obgadują i na wszystko są na nie 😁😜

• bonmer Znajoma

Wysłany: 2 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy mogę się jeszcze dopisać na testowanie? Jestem 2dc więc może na 31.03 się wyrobie.
    Mam już dwoje starszych dzieci. Hormony ok. Owulacja swoją. Czekam na wyniki w kierunku trombofilii. Mam ana3, ssa.

Fermina, Platynova55, ellevv, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR homo PAI-1 homo
    ANA + (ZS)
    Starania o 3 maluszka
    Heparyna od owulacji
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Vienna zazdroszczę bliskości gór, bo tak wnioskuję z Twojej wypowiedzi. 🤩 Ale bym sobie pochodziła, my chyba na koniec maja się wybierzemy.
    Uwielbiamy z mężem chodzić po górach, to świetnie oczyszcza głowę 😍 Co prawda ostatnio trochę kondycja nam spadła, rozleniwiliśmy sie przez zimę 🤣 ale teraz już idzie wiosna i staramy się nadrabiać.
    Macie plany na jakieś Tatry czy inne? 😊

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!🤗
    Dzis miałam piękny poranek, spałam u rodziców, bo mąż wyjechał na weekend rozgrywek w hokeja-pierwszy wczorajszy mecz wygrali 3:1🏒 Dziś walka o półfinały🏆 proszę o kciuki 🤩🥰 ✊️
    Ale wracając do mojego poranka🤭, spala też moja sis z córeczka i przyszły do mnie,Malutka jest taka rozczulająca,cały czas się uśmiecha i mówi po swojemu- moi rodzice na nią mowia "Nasze Relanium" 🥰❤️ widujemy się z 4/5 razy w tygodniu,ale zawsze jest niedostyt 🥹❤️
    Tule z biele 🫂Oby to były ostatnie,jakie ujrzycie✊️
    Pięknego dnia 💜💛💚

Liyss🧚🏻, LaBellePerle, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej,

Kochana przepraszam, jeśli przeze mnie takie myśli cię naszły 🥹 ja działam od wczoraj w jakiejś panice, nie wiem co się dzieje
    Tak jak ktoś wyżej pisze, mnie tez poprawa u siesiwpy daje nadzieje 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 11:02

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Same suple. Wyniki robione jeszcze przed przeleczeniem ureaplasmy więc nawet nie wiemy czy wyleczenie też nam to podnilo. Rano do kawy l-larnityna, maca, astaksantyna, NAC. Na noc cynk z kwasem foliowym, koenzym, magnez+by, resweratrol, witamina c(nie powinna być łączona z B ale już trudno). Popołudniu reszta. I jakoś tak się toczyło. :)

Super, dziekuje za ściągawkę. A po jakim czasie suplementacji była pierwsza poprawa?

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 marca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu znowu odwala, dzisiaj jeszcze nic nie wpisałam i nagle zmieniło długość cyklu na 27 dni 😂

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ